25 июнь 2019 41

Як швидко і смачно приготувати м'ясо свинини

Якщо гості застали зненацька, а в холодильнику немає нічого готового, ситний і смачний обід можна приготувати з свинини. Вашій увазі пропонуються рецепти страв, зробити які можна швидко і смачно буквально за лічені хвилини.

Свинячі відбивні в панірувальних сухарях
Інгредієнти Кількість
Свинячий балик - 700 грамів
Рослинна олія - 2 столових ложки
Яйце куряче - 1 штука
Сухарі панірувальні - 1 пакетик
Сіль, перець - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Моєму і просушуємо балик, кладемо його на обробну поверхню і гострим ножем нарізаємо стейки товщиною 4 – 5 міліметрів.

Потім кожен стейк кладемо в целофановий пакет і добре відбиваємо молотком для м'яса. Солимо, перчимо і складаємо шматочки м'яса чаркою на тарілці.

В окремій глибокій тарілці збиваємо яйця. У дрібне блюдо висипаємо сухарі. Ставимо сковороду на варильну поверхню, наливаємо олію.

Вмочуємо стейк в яйці, потім в сухарях і кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо обидві сторони до утворення кірки золотистого кольору протягом 3 – 5 хвилин.

Фаршировані котлетки

Компоненти:

  1. Свиняча вирізка – 1.5 кілограма;
  2. Сир – 100 грамів;
  3. Цибуля – 1 штука;
  4. Хліб – 2 шматочки;
  5. Молоко – 1 стакан;
  6. Масло вершкове – 2 столові ложки;
  7. Зелень свіжа – пучок;
  8. Рослинне масло – 3 столові ложки;
  9. Сіль, перець – за смаком;
  10. Часник – 2 зубки.

Моєму і поділяємо на невеликі шматочки вирізку. Чистимо цибулю і часник, перерезаем на кілька частин. Замочуємо хліб у молоці кімнатної температури.

Перекручуємо порізане м'ясо, цибулю, часник на м'ясорубці (достатньо одного разу). Натираємо на тертці сир з дрібним осередком, додаємо м'яке вершкове масло і дрібно порізану зелень.

У фарш додаємо розмочений хліб, солимо, перчимо і добре вимішуємо. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре прогріваємо.

Змочуємо руки холодною водою, беремо жменю фаршу, розрівнюємо корж на долоні в ложкою серединку кладемо сирну начинку і швиденько скріплюємо, прокатуємо в долонях готову котлетку і кладемо на сковороду. Обсмажуємо з обох боків протягом 5 – 7 хвилин.

Свинина з тушкованою капустою і грибами

Компоненти:

  1. Свинина – 1 кілограм;
  2. Капуста – 1 головка;
  3. Морква – 1 штука;
  4. Помідор – 2 штуки;
  5. Печериці – 350 грамів;
  6. Рослинна олія – 100 мілілітрів;
  7. Цибуля – 2 штуки;
  8. Сіль, перець – за смаком.
Щоб приготувати м'ясо свинини швидко і смачно по цьому рецепту, нарізаємо його невеликими кубиками 3 × 3 сантиметри.

Ставимо глибоку сковороду на вогонь, наливаємо масло і викладаємо порізане м'ясо. Після цього миємо й чистимо моркву, цибулю і помідори. Дрібно шаткуємо капусту. Нарізаємо соломкою овочі.

Викладаємо підготовлені овочі в окрему сковороду і смажимо з рослинним маслом. Гриби миємо в теплій воді, чистимо і дрібно нарізаємо.

Після цього обсмажуємо на маленькій сковорідці в невеликій кількості олії. Як тільки з них почне випаровуватися вода, її необхідно злити.

Беремо чавунний казанок і викладаємо всі обсмажені продукти, солимо, додаємо спеції, перемішуємо і протушиваем 10 – 15 хвилин.

М'ясний пиріг

Компоненти:

  1. Свиняча вирізка – 800 грамів;
  2. Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  3. Морква – 1 штука;
  4. Кефір – 200 мілілітрів;
  5. Яйце куряче – 1 штука;
  6. Гливи 300 грамів;
  7. Тонкий лаваш – 1 упаковка;
  8. Сіль, перець – за смаком;
  9. Масло вершкове – 100 грамів;
  10. Олія рослинна – 2 столових ложки.

Миємо й обсушуємо свинину.

Нарізаємо невеликими шматочками, перекручуємо на м'ясорубці у фарш, два рази.

Промиваємо гриби в теплій воді, ріжемо соломкою.

Очищаємо цибулю та моркву, нарізаємо півкільцями. Ставимо на плиту дві сковороди, наливаємо олію.

В одну викладаємо фарш, в іншу – нарізані гриби, починаємо обсмажувати, періодично помішуючи. Як тільки гриби придбають золотистий відтінок, перекладаємо їх на тарілку і викладаємо пасерувати цибулю і моркву.

У сковороду з фаршем перекладаємо обсмажені овочі і гриби, все змішуємо, солимо, додаємо перець за смаком і протушиваем ще кілька хвилин.

Виливаємо кефір в миску, слідом вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо виделкою. Розмотує лаваш: один аркуш залишаємо цілою, ще два рвемо на дрібні шматочки і просочуємо яєчно-кефірної сумішшю.

На дно глибокої скляній жаровні застеляємо цілий лаваш, так щоб його краї виступали за борти ємності.

Шарами накладаємо готову начинку (4 – 5 столових ложок), а зверху – просочений рваний лаваш, і так поки вони не закінчаться.

Потім загортаємо звисаючі краї всередину, змащуємо шматочком масла і відправляємо в духовку, нагріту до 175 – 180 °С, на 40 хвилин.

Салат з відвареної свининою та овочами

Компоненти:

  1. Свинина – 400 грамів;
  2. Пекінська капуста – 500 грамів;
  3. Салатна кукурудза – 1 банка;
  4. Паприка свіжа – 1 штука;
  5. Житні сухарі – 100 грамів;
  6. Майонез 30 % — 5 ложок;
  7. Сир голландський – 100 грамів;
  8. Сіль – за смаком.

Шматок вареної свинини нарізаємо кубиками 2 × 2 см і викладаємо в глибоку миску.

Перерезаем капусту навпіл, дрібно шаткуємо. Паприку моєму, вирізаємо серединку і нарізаємо великими кубиками. Нарізаємо сир шматочками таких же розмірів.

Підготовлені продукти перекладаємо в миску з м'ясом, слідом висипаємо кукурудзу і сухарики, солимо, заправляємо майонезом і все якісно перемішуємо. Даємо просочитися 20 – 30 хвилин.

Соковита баранина запечена в духовці, прекрасне блюдо з незвичайним смаком.

Прочитайте як приготувати відбивні зі свинини в клярі, кращі рецепти та поради кулінарів.

Як посмажити м'ясо на сковороді гриль правильно і без скоринки пригорілої. Читайте нашу статтю.

Печеня в духовці в горщиках

Компоненти:

  1. Картопля – 5 штук;
  2. Свинина – 300 грамів;
  3. Цибуля – 1 штука;
  4. Морква – 1 штука;
  5. Печериці – 150 г;
  6. Свіжа зелень – пучок;
  7. Сіль – за смаком.

Чистимо, промиваємо і ріжемо кубиками картоплю. Свинину ріжемо шматочками таких же розмірів. Очищаємо цибулю, моркву і гриби. Всі промиваємо під струменем холодної води. Овочі ріжемо півкільцями, гриби – кубиками. На дно горщика шарами накладаємо підготовлені продукти. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 20 – 25 хвилин (температура 190 °С). Моєму і дрібно нарізаємо зелень. Посипаємо зверху готову страву.

М'ясо свинини – м'яке, соковите і дуже смачне. Воно прекрасно в поєднанні з більшістю овочів і добре доповнюється різними соусами і приправами. З нього можна робити наваристі бульйони, ароматні стейки, запікати в духовці, робити салати і багато інших страв.

Що ще почитати: