13 июнь 2019 314

Як приготувати відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях

Дієтичне м'ясо птиці, крім своїх харчових якостей, має ще одна перевага, яку цінують зайняті господині, – воно дуже швидко готується. Буквально за лічені хвилини з простого набору інгредієнтів можна приготувати смачні відбивні до обіду або вечері, а перевірені рецепти допоможуть зберегти користь і смак курячого м'яса.

Курячі відбивні в панірувальних сухарях
Інгредієнти Кількість
охолодженої курячої грудки - 1000 м
панірувальних сухарів - 250 г
курячих яєць - 2 шт.
майонезу - 300 г
чорного меленого перцю і солі - за смаком
рослинної олії - для смаження
часнику - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

З курячої грудки можна приготувати смачні відбивні в панірувальних сухарях. Пікантності і смаку страви зможуть додати спеції: порошок паприки, чорний мелений перець, готова приправа до курки або, як в даному рецепті, пропущений через прес часник.

Покрокове приготування:

  1. Вимиту і обсушену курячу грудку потрібно нарізати поперек волокон і навскоси нетовстими пластинами. Кожен шматок м'яса старанно відбити, поклавши його між двох листів харчової плівки.
  2. Після відбивання зі всіх сторін філе натерти сіллю, чорним перцем і продавлений через прес часником. Дати заготівлях полежати так 5-10 хвилин.
  3. В одній глибокій тарілці приготувати кляр з яєць і майонезу, просто злегка збовтавши ці інгредієнти виделкою. В іншу плоску тарілку пересипати сухарі для панірування.
  4. Підготовлене м'ясо занурити в яєчний кляр, потім обваляти в сухарях і відправити на сковороду з розпеченим маслом. Готувати на середньому вогні до повної готовності, обсмаживши до карамельної скоринки з усіх боків.

Рецепт відбивних з курячої грудки в сирі і панірувальних сухарях

У курячого філе є один значний недолік – воно стає сухим після термічної обробки. Звичайно, можна виправити цю ситуацію, доповнивши його різними соусами або подавши на гарнір соковитий овочевий салат. Але є й інший вихід – ніжна сирна паніровка, яка допоможе зберегти всі м'ясні соки.

Пропорції продуктів, використовуваних в приготуванні страви:

  • 800 г філе курки;
  • 2 яйця;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль і спеції за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Із зазначеної кількості продуктів за півгодини господиня зможе приготувати чотири порції відбивних в паніровці з сиру і сухарів.

Енергетична цінність, або калорійність, розрахована на 100 г готового продукту, дорівнює 177,2 ккал.

Послідовність дій:

  1. Ціле філе розрізати на порційні шматки, кожен відбити, посолити і поперчити. Підготовлене м'ясо залишити так на обробній дошці, поки буде йти підготовка інших інгредієнтів.
  2. В окремій ємності збити до однорідності яйця для кляру. З сиру зробити дрібну або середню стружку, змішати її з панірувальними сухарями і висипати отриману суміш на тарілку, в якій буде зручно панірувати відбивні. На іншу таку ж тарілку насипати борошно.
  3. Заготовки відбивних обваляти спочатку в борошні, потім опустити в сирі яйця і запанірувати в сирі з сухарями.
  4. Відразу ж після цього обсмажити на сковорідці з помірною кількістю масла. Щоб довести м'ясо до готовності і не пересушити, тривалість термічної обробки має тривати 3-4 хвилини з кожного боку.

Як приготувати в духовці

Смачні курячі відбивні можна приготувати і без краплі олії, допоможе в цьому духова шафа. Кляр і панірування допоможуть зберегти страви ніжність і соковитість, що зробить його ідеальним варіантом для легкої вечері.

Щоб зробити курячі відбивні, використовуючи мінімальну кількість жиру, знадобляться:

  • 700-800 г філе курки;
  • 1 яйце;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 4 г меленого чорного перцю;
  • 4 г імбиру;
  • 3 г солі;
  • будь-які спеції за смаком.

Час приготування страви складе в середньому 35 хвилин.

Калорійність 100 грамів буде дорівнює 166,8 ккал.

Як приготувати в духовці:

  1. Промите під холодною проточною водою м'ясо обсушити, промокнувши зайву вологу паперовим рушником. Потім кожне філе розрізати вздовж на два пласти і трохи відбити.
  2. Яйце збовтати виделкою з сіллю і спеціями. Панірувальні сухарі висипати в ємність, зручну для обвалювання м'яса.
  3. Шматочки відбитого курячого м'яса занурити в яйце і обваляти в сухарях. Повторити цю процедуру в цілому двічі.
  4. Перекласти відбивні не деко для запікання і відправити на 20-25 хвилин в духовку при температурі 180 градусів. Тут важливо не перетримати і не пересушити м'ясо, воно готується дуже швидко.

Хочете дізнатися , як готувати відбивні зі свинини на сковороді?

Яловичина на пару в мультиварці — дуже смачне і в той же час низькокалорійне блюдо!

Рибне філе в клярі стане родзинкою святкового столу.

Тонкощі приготування

Для соковитих і ніжних курячих відбивних слід брати охолоджене м'ясо. При використанні замороженого продукту розморожування повинна бути більш щадною і тривалої (на нижній полиці холодильника).

Не можна намагатися прискорити розморожування м'яса в мікрохвильовій печі або гарячій воді.

Нарізане на порційні шматки м'ясо слід відбити молоточком для м'яса або широкою стороною кухонного ножа. Докладати надмірних зусиль під час відбивання не варто, оскільки м'ясо і так досить ніжне. Щоб по кухні в усі сторони не розліталися бризки, філе слід викласти на обробну дошку і затягнути харчовою плівкою.

Утримати паніровку на поверхні відбивною допомагає кляр з збитого яйця. Щоб він більш рівномірно покрив шматок м'яса, його потрібно злегка обваляти в борошні, а вже після цього занурювати у збите яйце і панірування.

Як приготувати відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях, дивіться у відео-рецепті:

Сухарі для панірування можна придбати готові в магазині або зробити їх самостійно із залишків хліба. Для цього черствий хліб потрібно підсушити в духовці, а потім подрібнити, скориставшись блендером або м'ясорубкою.

Що ще почитати: