07 апрель 2019 2 237

Глазур для торта з какао – апетитне прикраса випічки

Глазур є незамінною складовою при створенні кондитерських шедеврів – від печива і мафінів до тортів.

На відміну від помадки вона готується досить просто і швидко, при цьому готове блюдо виглядає презентабельно і апетитно.

Особливо популярна глазур для торта з какао.

Функції глазурі і її властивості

Більшість солодкої випічки готується з використанням цієї заливки.

Правильно приготовлена глазур є універсальним засобом, який не тільки служить прикрасою тортів і тістечок, але і дозволяє врятувати ситуацію, покращити зовнішній вигляд і смакові якості, якщо випічка не до кінця вдалося.

При вмілому поводженні з нею можна створити на торті цілу картину, вразивши уяву гостей.

Головними складовими такого солодкого соусу є молоко, цукор-пісок, вершкове масло і какао-порошок.

Використовуючи різні технології приготування, можна отримати масу різної консистенції і кольору.

Замінюючи перераховані інгредієнти (наприклад, молоко на воду або сметану) і додаючи інші компоненти, вдається змінювати смакові властивості заливки, домагаючись несподіваних оригінальних результатів.

Традиційна шоколадна глазур для торта на молоці або воді
Інгредієнти Кількість
Какао-порошок - 4 чайні ложки
Цукор або цукрова пудра - 125 грам або 6 чайних ложок відповідно
Масло - не більше 50 грам
Молоко - 6 маленьких ложок
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

У металевою або емальованої ємності з'єднують какао-порошок з цукром, потім додають молоко і, гарненько перемішуючи, відправляють на пальник.

Варіння продовжують на повільному горінні до повного розчинення цукру і поки не з'явиться піна.

При цьому суміш постійно помішують.

Після появи піни ємність прибирають з пальника і залишають ненадовго для остигання.

У такому вигляді глазур для торта з какао вже готова до вживання.

Коли її консистенція знаходиться між надто рідкою й дуже густий фазою, соусом можна поливати печиво або кекси.

Після застигання на випічці з'явиться матова хрустка апетитна скориночка.

Додаючи в остиглу теплу масу вершкове масло, можна змінити її колір і консистенцію, отримуючи більш світлий тон і м'яку структуру.

Після закидання масла суміш збивають міксером, потім покривають нею випічку.

Готуючи шоколадну глазур за описаним вище рецептом, можна замінити молоко на воду в кількості 4 чайних ложок.

Технологія приготування такої смачної ароматної суміші аналогічна варіанту з додаванням молока.

Час кипіння становить не більше 60 секунд, після чого вимикають газ і прибирають з плити, охолоджують до теплого стану і вмішують вершкове масло.

Готової заливкою прикрашають торти і кекси, наносячи її ложкою і розгладжуючи ножем.

У результаті на поверхні випічки формується гладка глянсова шоколадна скоринка достатньої товщини.

При прикрасі невеликих за розміром печива або тістечок, розрівнювання здійснюють чайною ложечкою.

Відеозапис цього рецепта нижче:

Глазур з додаванням згущеного молока

Основними складовими є:

  1. Какао-порошок – 4 чайні ложки.
  2. Згущене молоко – 200 грам.
  3. Вершкове масло – половина чайної ложки.

У сотейнику змішують згущене молоко і какао-порошок.

Ємність переміщують на вогонь, доводять до кипіння і проварюють протягом хвилини.

Для забезпечення однорідності соусу і щоб уникнути його пригорання слід постійно помішувати вміст сотейника.

Отриману заливку відставляють і дають трохи охолонути, після чого акуратно вмішують вказану кількість вершкового масла.

При бажанні змінити колір заливки на більш світлий або насичений темний, можна додати до інгредієнтів кубики білого або темного шоколаду.

Рецепт глазурі з додаванням меду і кокосового молока

Основними складовими є:

  1. Какаовый порошок – 2 чайні ложки.
  2. Шоколад – 50 грам.
  3. Мед – велика ложка (без гірки).
  4. Кокосове молоко – одна столова ложка.
  5. Вершкове масло – велика ложка.

Шоколад попередньо кришать ножем або натирають на тертці.

Подрібнений продукт кладуть у сотейник і змішують з какао-порошком, медом і кокосовим молоком.

Сотейник ставлять на невеликий вогонь, доводять суміш до кипіння (постійно помішуючи) і проварюють, поки соус не загусне і не придбає однорідну консистенцію.

Потім вміст сотейника остуджують і додають вказану кількість вершкового масла.

Отриманий кондитерський соус відразу наносять на підготовлену випічку.

Рецепти грибного соусу з печериць: приємне смакове різноманітність. Соус один, а рецептів багато, а це значить, що кожен раз буде новий смак у одного і того ж страви.

Приготуйте яблучний компот, скориставшись порадами досвідчених кухарів в статті, і ви приємно здивуєтеся, наскільки ароматним може бути цей напій.

Найвідоміший цитрус — лимон — допоможе вам поступово привести себе в форму і позбавитися від зайвих складочок на талії. Всі способи описані тут.

Приготування шоколадної глазурі зі сметаною

Основними складовими є:

  1. Цукор– 6 повних чайних ложок.
  2. Какао-порошок – 2 чайні ложки (любителям гіркуватою глазурі слід додатково додати ще половину ложки).
  3. Жирна сметана – 4 чайні ложки.
  4. Вершкове масло – 2 чайні ложки.

Починається приготування рецепту шоколадної глазурі для торта з того, що какао-порошок змішують в призначеній для нагріву на плиті ємності зі сметаною і цукром, після чого суміш нагрівають на повільному вогні, безперервно помішуючи.

Після повного розчинення цукру соус знімають з вогню, додають вершкове масло, добре перемішують і залишають ненадовго для остигання.

В злегка теплому стані готову заливку наносять на кондитерку.

Особливістю приготовленої на сметані маси є її здатність одночасно не тверднути і не текти, тому вона оптимально підходить для прикраси солодких здобних пирогів і тортів.

Таким чином, використовуючи різні поєднання продуктів, можна приготувати підходить в конкретному випадку заливку з какао, отримуючи блискуче гладке прикраса для випічки, шоколадний аромат і смак якої не залишить байдужими ні домочадців, ні гостей.

А тепер дивимося відеозапис з покроковим описом всіх етапів виготовлення соусу з какао зі сметаною:

Що ще почитати: