12 март 2019 3 132

Закуски для пікніка на природі: свіжі ідеї

Виїжджаючи на природу, необхідно заздалегідь подбати про закусках. Чудово підійдуть ситні страви, які добре зберігаються, не сипляться, не бруднять все навколо, і для їх вживання не знадобляться додаткові столові прилади.

Для пікніка на природі зазвичай не використовують закуски:

  • Швидкопсувні;
  • Непридатні для транспортування.

З поданих далі рецептів вийдуть досить ситні і прості в приготуванні страви для пікніка.

Різноманітні закуски: м'ясні, рибні, овочеві — відмінно підійдуть для перекусу на свіжому повітрі. Меню можна ще доповнити бутербродами з різними пастами.

Лаваш з крабовими паличками і часником
Інгредієнти Кількість
крабових паличок - 5-6 шт
яєць варених - 2-3 штуки
часнику і зелені - за смаком
сиру будь - 100 г
майонезу - 200 грам
лаваша - 2 аркуша
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 Ккал

Смачна закуска на пікніку на природі легко наситить будь-яку кількість відпочиваючих і чудово буде виглядати як «сніданку на траві».

Приготувати начинку можна так:

  1. На тертці натерти варені яйця, сир, крабові палички (якщо їх попередньо покласти в морозилку, то вони будуть краще тертися);
  2. Пропущений через прес часник, подрібнену зелень додати в майонез, при бажанні посолити;
  3. Змішати всі продукти, перемішати.

Тепер начиняємо рулетики. Лаваш розкласти на суху поверхню і намазати тонким шаром приготовленої маси.

Сформувати рулет і на годину покласти охолоджуватися в холодильник. Лаваш з начинкою розрізати гострим ножем, щоб вийшли невеликі рулетики.

Рецепт можна урізноманітнити. Наприклад, замінити крабові палички креветками або іншими морепродуктами.

У багатьох людей лаваш асоціюється з шаурмою, а вона, до речі, теж відмінно підходить в якості закуски для пікніка на природі. Давайте подивимося відео-сюжет і дізнаємося експрес-рецепт її приготування:

Конвертики, начинені куркою

Це поживна страва — не що інше, як хліб з м'ясом в оригінальній упаковці». Конвертики робляться з млинців, а начинкою виступає ніжне куряче м'ясо.

Інгредієнти для млинців:

  • Борошно — 3 склянки;
  • Молоко — один літр;
  • Курячі яйця — 3 штуки;
  • Цукор — 3 столові ложки;
  • Сіль — 1 чайна ложка;
  • Сода, попередньо погашена оцтом — 0,5 ч. л.

Готуємо млинці за рецептом:

  1. Зазначене кількість яєць і цукру змішати, розтерти, влити півлітра молока, всипати чайну ложку солі;
  2. Просіяти 3 склянки борошна і поступово всипати в суміш. Розмішати масу треба так, щоб вона стала однорідною, ніяких грудочок бути не повинно;
  3. Потім додати половинку чайної ложки гашеної соди і ще пів-літри молока. Все ретельно перемішати до однорідного стану маси.

Сковороду нагріти, змастити олією. Млинці смажити тільки з одного боку.

Приготування м'ясної начинки:

  1. Куряче філе замаринувати на кілька годин: змастити соєвим соусом, за смаком додати сіль, поперчити;
  2. Спочатку обсмажити до готовності м'ясо і перемолоти його на м'ясорубці. Дрібно нарізану цибулю обсмажити до красивого золотистого кольору. Змішати перемелене куряче м'ясо і цибулю;
  3. М'ясну начинку покласти на блін (не забудьте викласти фарш на рум'яну бік), згорнути конвертиком і обсмажити.

Овочі, приготовані на мангалі

Запечені овочі на мангалі відмінно підійдуть до м'яса, рибі як гарнір і як самостійне блюдо в якості окремої овочевої закуски для пікніка на природі.

Болгарський перець, баклажани і помідори прекрасно поєднуються один з одним. А «родзинка» приготування в тому, що особливий смак і соковитість печених баклажанів додасть гостра начинка.

Для страви краще взяти молоді баклажани, щоб не було насіння. Помідори вибираються невеликі, щільні, пружні. При запіканні вони повинні зберегти свою форму. Болгарський перець підберіть з товстою шкурою.

Отже, необхідно взяти:

  • Баклажани — 8 штук;
  • Перець — 8 штук;
  • 1 кг дрібних томатів;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Спеції для овочів — 2 чайних ложки;
  • Велику морську сіль — 2 столові ложки;
  • Вершкове масло — 100 грам;
  • Кінзу, петрушку, кріп, трохи м'яти. Можна взяти всю зазначену зелень або зупинитися на чомусь одному.

Начинка для запечених баклажанів готується так. Зелень дрібно нарізати, часник розчавити, всі присипати сіллю, додати дві ложки спеціальних спецій і розм'якшене масло, перемішати.

Суміш закрити кришкою і приступити до запікання овочів. (Мається на увазі, що до цього часу дрова в мангалі прогоріли, утворивши жаркі вугілля).

Приготування овочів на мангалі:

  1. Цілі перці і баклажани кладуть на решітку і запікаються з двох сторін. Овочі повинні підрум'янитися, може бути, навіть підсмажитися і стати м'якими;
  2. У готових баклажанах зробити «кишеньки» і наповнити начинкою. Зелень наситить овоч особливим ароматом, спеції додадуть «остринки», а вершкове масло — соковитості;
  3. Помідори запечіть на шампурах. Якщо сорт обраний вірно, вони залишаться цілими, ставши схожими на рум'яні яблука;
  4. Потім всі овочі потрібно скласти в ємність, верхній шар — помідори. Овочі повинні трохи постояти, щоб просочитися соком один одного. Якщо начинка у баклажанах занадто солона, під час їжі її можна прибирати.

Запечені перці, баклажани, помідори можна скласти все разом в одну загальну посуд, а можна зробити порційно: пікніка для кожного учасника. Красива і смачна закуска гарна і в гарячому, і в холодному вигляді.

На свіжому повітрі завжди з успіхом розходяться бутерброди. Вони швидко і легко робляться. Бутерброди зі шпротами: прості рецепти з фото і відео. Якщо пофантазувати, то рибки можна викласти у вигляді чоловічків або інших фігурок, щоб було цікаво. Спробуйте!

Незважаючи на всі застереження медиків, люди продовжують купувати чіпси. Якщо і ви їх так любите, то хоча б готуйте їх будинку без хімікатів. А ми вам допоможемо рецептами тут. На пікніку з картопляні чіпси будуть дуже до речі.

Що ще приходить на розум, коли мова йде про закусках? Звичайно, нагетси або шматочки курячого філе в клярі. Ну хто від них відмовиться? Тут описані покрокові інструкції приготування цієї смачної і всіма улюбленої закуски.

Кабачкові палички в сирному клярі

Якщо на вулиці літо, то задаючись питанням, що приготувати на пікнік на природі, можна довго не думати, адже під рукою свіжі овочі, а вони прекрасно готуються на закуску. Наприклад, кабачки.

Кабачкові палички в кляре — це легка і смачна закуска. Завдяки сирного кляру, овочеві палички виходять хрусткими зверху і ніжними всередині.

Для страви потрібно підбирати тільки молоді кабачки: з тонкою шкіркою і недозрілими насінням.

Продукти:

  • Кількість кабачків береться в залежності від кількості людей;
  • Для кляру необхідні: сир твердих сортів — 100 гр., 2 яйця, склянка панірувальних сухарів;
  • Спеції: сіль, сушені трави, перець.

Приготування смачних паличок:

  1. Для сирної суміші змішати безпосередньо сам натертий сир, спеції, панірувальні сухарі. Яйця добре збити в окремій чашці;
  2. Кабачки нарізати на довгі, рівні, тонкі палички;
  3. Кожну таку паличку вмочити в збиті яйця, а потім обваляти в сирної суміші;
  4. У розігріту духовку ставимо змащене деко з розкладеними на ньому паличками з кабачків.

Час запікання — 15 хвилин. Під час приготування палички потрібно перевернути на інший бік, щоб вони рівномірно підсмажилися.

Сосиски в «шубі»

У цьому рецепті «шубою» для сосисок буде служити листкове тісто, яке найпростіше придбати в магазині. На приготування цієї смачної закуски для пікніка буде потрібно мінімум зусиль і часу. А в підсумку виходить прекрасне блюдо для швидкого перекусу.

Сосиски в «шубі» — це вдалий варіант закуски для пікніка на природі взимку. Продукти беруться прості і доступні:

  • Листкове тісто — півкіло (покупне);
  • Сосиски — приблизно 9 штук;
  • Для запікання знадобиться трохи рослинного і вершкового масла, жовток курячого яйця.

Робимо «шубу» для сосисок:

  1. Листкове тісто тонко розкачати;
  2. Поділити на тонкі смужки (2-2,5 см);
  3. Так як «шуба» додасть додатковий обсяг, сосиски краще розрізати на дві половинки;
  4. Кожну сосиску потрібно «замотати» смужкою з тіста, рухаючись по діагоналі.
Щоб закуска вийшла гарною, рум'яною і апетитно виглядала, тісто ретельно змастити жовтком.

Духовку розігріти до 180 градусів і запекти сосиски. На це буде потрібно близько 20 хвилин.

Готове блюдо змастити вершковим маслом. Воно додасть додаткову м'якість і соковитість.

Жоден пікнік не обходиться без прийняття їжі. Закуски — необхідні складові «перекусу» на природі. Ситні, різноманітні, смачні — вони додадуть енергії для активного відпочинку, додадуть гарного настрою.

Вашій увазі ще кілька оригінальних відео-рецептів для пікніка — «Гостре сирне печиво» і «Брускети з томатами». Спробуйте приготувати ці легкі закуски:

Що ще почитати: