16 апрель 2019 3 671

Куряче філе в клярі – смачно, недорого і різноманітно

Курка – простий і доступний продукт, з якого можна приготувати настільки різні страви, що їх смакові якості приведуть в захват усіх дегустаторів.

Крильця і гомілки у різних маринадах, шматочки мяса з цікавими соусами можуть стати зірками столу, урізноманітнивши святкове і повсякденне меню.

Куряче філе в клярі – відмінний варіант вечері, перекусу для пікніка, а в оригінальній подачі ще і може подаватися в якості головної страви на дитячому або дорослому святі.

Простий, але перевірений досвідом господинь рецепт філе курки в клярі
Інгредієнти Кількість
курячі грудки - 2 свіжі
яйце - 1 штука
борошно - 100 г
солі, чорного меленого перцю - по 0,5 ч. л.
рослинної олії - 30 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 158 Ккал

Будь-який продукт легко зіпсувати, навіть курку.

М'ясо може вийти жорстким і неїстівним, якщо приготувати його неправильно.

Головний секрет приготування повітряного і м'якого філе курки – це кляр. Він може бути з додаванням улюблених спецій, зелені, сухарів, свіжої хлібної крихти або сиру.

Фантазія і бажання експериментувати підкажуть кулінару правильний набір продуктів в рецептах приготування ласого курячого філе в клярі.

Якщо ви — починає свій шлях у кулінарній справі господиня, то при приготуванні цього рецепта радимо ще дивитися на покрокові фото, щоб не збитися і не зіпсувати продукти.

Курку промити і обсушити рушником.

Нарізати невеликими порційними шматочками, трохи присолити і поперчити з двох сторін.

В окремій мисочці розбовтати яйце, посолити і поперчити. В іншу — всипати борошно, теж приправити сіллю і перцем.

Нагріти сковороду, влити в неї масло. Коли масло розігріється, потрібно окремо брати шматочки філе і вмочати спочатку під збовтане яйце, потім в борошно і повторити так два рази.

Обсмажити мяско на сковороді з двох сторін до красивого золотистого кольору.

Викласти на серветку, щоб зайвий жир стік.

Кляр за таким рецептом виходить щільним і добре прилягає до м'яса, він не дає соку витекти, за рахунок чого філе виходить соковитим і дуже ніжним.

Відео-рецепт цієї страви:

Сирний кляр – оригінальне обрамлення філе

Курка з сиром – це вже безпрограшний варіант страви. Рідко, коли продукти поєднуються настільки добре в різних варіаціях приготування. Пікантною закускою стане куряче філе, якщо обсмажити в сирному клярі.

Філе в клярі з сиром на 4 порції включає в себе:

  • 4 філе курки;
  • 100 гр. молока;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 100 гр. борошна;
  • 200 гр. твердого сиру;
  • Сіль і спеції за смаком;
  • 3 ст. л. соняшникової олії.

Помиту курку порізати на шматочки, приправити сіллю, спеціями за смаком.

Сир традиційно натирається на тертці.

Тепер потрібно приготувати кляр для курочки: глибокий посуд вбити яйце, влити молоко, сметану і присипати все борошном. Добре розмішати вінчиком або виделкою, щоб не було грудочок.

У кляр додати сир і дати суміші трохи настоятися. Його можна не солити, так як сир додасть смак і аромат мяску.

На розпечену сковороду вилити масло і дати йому нагрітися. Філе вмочати в кляр і смажити з кожного боку по 3-4 хвилини на слабкому вогні, так сирна скоринка не встигне пригоріти, а м'ясо всередині приготується і не буде сирим.

Якщо приправити сам кляр червоним меленим перцем, то вийде відмінний снек до пива.

Духовка у допомогу

З допомогою духовки можна приготувати чудове дієтичне блюдо з курячого філе. Кляр в духовці вийде неймовірно хрустким і точно не підгорить.

Звичайно, корисна для фігури можна назвати ту суміш, де не буде майонезу, адже він надзвичайно шкідливий для талії і стегон. Але що поробиш, якщо з допомогою цього вреднейшего соусу виходить смачне блюдо.

На 2 порції курячого філе у майонезному клярі, приготовленому в духовці необхідно:

  • 400 гр. філе курки;
  • 200 гр. майонезу (краще пожирніше);
  • 1 яйце;
  • 100 гр. борошна;
  • 2-3 щіпки перцю і солі;
  • 2 пучки сухого базиліка;
  • 30 гр. вершкового масла;
  • Пергаментний папір.

Куряче мяско добре промити і обсушити. Трохи посолити, поперчити і присипати базиліком.

Зробити кляр з збитого яйця, борошна, майонезу, добре перемішати. Він повинен вийти густим.

Якщо суміш рідка, можна додати ще борошна.

Суміш краще не солити, так як майонез досить солоний, можна надати кляру смаку, додавши в нього базиліка. Все, кляр з майонезом для запікання курячого філе готовий.

Розігріти духовку до 200 градусів. Пергамент змастити маслом. Вмочити філе в кляр і викласти на папір.

Так як філе не порізане на шматки, то воно повинно провести в духовці не менше 30 хвилин. За цей час м'ясо дійде до готовності, а скориночка стане приємного золотистого кольору.

Цей рецепт для «ледачих» кулінарів, зайнятих безліччю процесів або тих, у кого немає часу стежити за сковородою. Про це блюдо можна сміливо «забути» на півгодини і зайнятися приготуванням інших смаколиків, що вимагають пильної уваги.

Не знаєте, що цікавого і смачного приготувати в якості других страв на свято? Наші кулінари підготували для вас чудову підбірку рецептів: гарячі м'ясні страви на святковий стіл. Жоден гість не піде голодним!

Редакція сайту працює в поті чола, щоб радувати вас чудовими рецептами. Одним з таких є рецепт голубці з рисом і фаршем. Це тільки на перший погляд страва здається простим, насправді воно приховує деякі особливості в приготуванні.

Любите березовий сік? Тоді ця стаття для вас. У ній докладно описаний весь технологічний процес консервування цього корисного напою в домашніх умовах.

Курячі відбивні – заміна ковбасних виробів

Відбивні з м'яса прекрасні, вони сытны і стануть гарним частуванням, якщо подати їх з різним гарніром або просто з овочами.

А ось відбивні з курячого філе цілком можуть замінити ковбасу, адже м'ясо в них справжнє, а в ковбасних виробах його потрібно ще пошукати.

Та й за ціною такі відбивні вийдуть дешевше, ніж покупка якісного сервелату.

На 2 порції відбивних знадобиться:

  • 2 філе курочки;
  • 100 гр. молока;
  • 100 гр. борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 0,5 ст. л. будь-якої приправи до м'яса;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Філе курки помити, обсушити і розрізати вздовж на дві половини. З двох филешек повинні вийти 4 приблизно однакових шматка.

Кожну майбутню відбивну трохи відбити молоточком, щоб м'ясо стало м'якше. Краще це робити, прикривши м'ясо харчовою плівкою, тоді дрібні краплі не будуть летіти в різні сторони. Відбиті шматки приправити спеціями, сіллю і натерти часником.

Кляр для відбивних з курячого філе готується так: у мисці збити яйце з молоком, присолити; в іншу миску висипати борошно; суміш ретельно вимішати. Розігріту сковороду змастити олією і дати добре йому нагрітися.

Два рази по черзі покласти м'ясо в яєчно-молочну суміш і борошно, смажити 2-3 хвилини з обох сторін. Відбивні виходять ніжними і ароматними.

Дивіться ще варіант приготування відбивних з курки в картопляному клярі у відео-сюжеті нижче:

Поради зайвими не бувають

  1. Коли є бажання урізноманітнити банальну страва з курячого філе, то можна додати йому родзинки, якщо використовувати оригінальний кляр. Плавлений сир додасть мяску приємний вершковий смак, приготоване в сухарях або свіжих крихти хліба філе стає ситніше, а рубана зелень в поєднанні з яйцем не тільки зробить блюдо кольоровим, але і корисним;
  2. Додавши в кляр картопляний крохмаль, можна посмажити шматки курочки так, як це роблять в знаменитому Макдоналдсі. Філе вийде соковитим і нежирним, його сміливо можна буде їсти руками;
  3. Приготувавши пікантне смажене філе в клярі з пива, яйця і борошна, господиня точно порадує чоловічу частину гостей;
  4. Гірчиця в клярі не тільки підкреслить смак курочки, але і колір у неї вийде більш насиченим;
  5. Якщо потрібно смажити на сковороді багато відбивних, потрібно її мити і міняти масло по мірі потемніння і забруднення. Крихти кляру від попередніх шматків м'яса можуть пригорати та надавати нових порцій смак гіркоти;
  6. Після смаження шматочки курочки слід викладати на паперову серветку, так вона вбере жир;
  7. Якщо кулінар побоюється, що сирний кляр може пригоріти, і дістане філе з сковороди раніше, ніж потрібно, а м'ясо так і не приготується, можна його доготувати в духовці. Там точно філе не перетвориться на вугіллячко.

Якщо задатися метою здивувати гостей незвичним ласощами з простого продукту і підключити фантазію, то можна отримати цілком оригінальні страви. Удачі і натхнення вам!

До вашої уваги відео про те, як робити правильний кляр для курячого філе, і ще багато іншої корисної інформації:

Що ще почитати: