11 май 2019 481

Як приготувати курячі відбивні в клярі

Відбивні з ніжного курячого філе — прекрасний варіант швидкого і ситної вечері. Готуються вони абсолютно просто, виглядають красиво і апетитно, а смак цих відбивних просто чудовий. Їх можна подавати як прекрасне окрему страву, так і з будь-яким смачним гарніром зі злаків або овочів.

Класичні курячі відбивні в клярі
Інгредієнти Кількість
філе курки - 2 шт.
свіжих яєць - 2 шт.
борошна - один стакан
олії оливкової - скільки буде потрібно для смаження
приправи - за бажанням
солі - за особистим смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал
Це самий, що тільки є, простий рецепт серед усіх видів відбивних з курки. Звичні всім відбивні з курячого філе на виході виходять незвичайно ніжними і супер соковитими, а кляр надає додаткову ситність.

Сам процес приготування наступний:

Для початку куряче філе потрібно промити, а потім взяти гострий ніж і акуратно розрізати його уздовж на тонкі скибочки. З одного філе середнього розміру повинно вийти п'ять скибочок.

Якщо філе від молодої курки, то воно може і не вимагати відбивання. Але якщо хочеться зробити все по класиці, можна злегка відбити кожен шматочок з двох сторін.

Далі готується кляр. Класичний кляр в приготуванні зовсім нескладний — два яйця збиваються в мисці, туди додається сіль і приправи.

Для обвалювання шматочків курки потрібно насипати в плоску тарілку борошно.

Кожен шматочок обвалюється в борошні з двох сторін, потім ретельно мачає в яйці, після чого ще раз кладеться в борошно. Для смаження підійде будь-яке рослинне масло, але корисніше буде взяти оливкова.

У гаряче масло на сковороді викладаються відбивні і смажаться з кожної сторони не менше трьох хвилин. Так як шматочки досить тоненькі, за цей час вони встигнуть просмажиться.

Перед подачею відбивні можна прикрасити свіжою зеленню.

Курячі відбивні по-домашньому в клярі з сиром

Якщо хочеться здивувати своїх домашніх, можна приготувати не звичайні відбивні з курки, а відбивні в ніжному сирному клярі. Смак курки чудово поєднується зі смаком гарячого сиру.

Щоб приготувати це смачне блюдо, потрібно взяти:

  • 2 шт курячих філе ;
  • 2 свіжих яйця;
  • Один стакан борошна;
  • Сир, краще твердих сортів — 100 г;
  • Майонез — трохи, досить 1 ст. л.;
  • Олія оливкова;
  • Приправи і сіль — за особистим смаком.

Час приготування страви — 50 хвилин. Калорійність за рахунок сиру трохи підвищується і складає 210 ккал в 100 г страви.

Безпосередньо процес приготування. Філе промити і нарізати уздовж на кілька тонких шматочків. Для створення кляру потрібно збити яйця з сіллю і спеціями, додати туди майонез. Сир натерти на тертці, можна взяти велику, так вийде смачніше.

Висипати сир в кляр і добре перемішати. В плоске блюдце насипати борошно. Шматочки курки з обох сторін поваляти в борошні, потім занурити в сирне тісто. Після цього ще раз поваляти шматочки в борошні. Смажити відбивні в добре розігрітій олії з обох сторін не менше п'яти хвилин.

Готові відбивні краще подавати гарячими, поки сир ще розплавлений.

Рецепт незвичайної курячою відбивною в пивному клярі

Курка в такому клярі виходить дуже ніжною і соковитою. Смак пива відчувається дуже тонко і додає незвичайну нотку страви.

Що необхідно для приготування:

  • Філе курки — 2 шт;
  • Яйце — 1 шт;
  • Склянка пива, краще взяти світле;
  • Борошно — один стакан;
  • Олія оливкова;
  • Сіль і всілякі спеції — за особистим смаком.

Страву можна приготувати за 40 хвилин. Калорійність страви становить 250 ккал на 100 р.

Філе курки потрібно розрізати на кілька скибочок. Для приготування пивного кляру потрібно взяти борошно, змішати її зі спеціями і сіллю. В отриману суміш вилити пиво і добре перемішати. Кожен шматок курки занурюється в кляр і залишається там на кілька хвилин, щоб м'ясо добре просочилося. Готові шматочки смажаться в гарячому маслі по три хвилинки з кожного боку.

Таке блюдо можна їсти навіть без гарніру.

Рецепт курячої грудки в духовці це хороше і швидке блюдо, яке підійде для будь-якого раціону.

Що ще можна приготувати з курки? Спробуйте приготувати паштет з курячого м'яса Читайте прості рецепти з покроковими фото.

Як приготувати цікавий салат з курки, що добре поєднується з м'ясом птиці рецепт.

Готуємо відбивну в гострому клярі

Це страва для любителів гостренького.

Що взяти для приготування:

  • 2 шт філе курки;
  • Борошно — півсклянки;
  • Васабі — 1 ст. л;
  • Чорний перець на свій смак;
  • Сіль — за своїм уподобанням;
  • 1 яйце;
  • Олія для смаження.

Страва готується всього за 30 хвилин. Калорійність страви — 180 ккал на 100 г продукту.

Курка ріжеться на тонкі скибки, злегка відбивається. Яйце збити до піни з сіллю і спеціями. Потім туди втручається борошно. Коли консистенція стане сметаноподібної, додається васабі і ретельно перемішується.

Тепер в цей кляр можна вмочати шматочки курки і обсмажувати їх на гарячому маслі приблизно за три хвилини з тієї й іншої сторони.

Рецепт хрустких курячих відбивних в паніровці

Відбивні в паніровці виходять з дуже смачною хрусткою скоринкою.

Для приготування страви потрібно:

  • 2 шт курячих філе;
  • Сухарі для панірування — 100 г;
  • Приправи і сіль на смак;
  • Зубчик часнику;
  • Олія для смаження;
  • Одне яйце.

Блюдо готується дуже швидко, всього 30 хвилин. Калорійність таких відбивних становить 200 ккал в 100 г страви.

Філе ріжеться на тонкі шматочки і акуратно відбивається. У мисці готується панировочная суміш — сухарі змішуються з сіллю і спеціями, додається роздавлений шматочок часнику. Окремо збивається одне яйце. Шматочки курки умочують спочатку в яйце, потім з двох сторін обвалюються в паніровці. Після цього відбивні смажаться в гарячому маслі по дві-три хвилини з обох сторін.

Інші варіанти кляру для відбивних з курячого філе

Молочний

Відбивні в такому клярі виходять дуже ніжними, з легким присмаком молока.

Для приготування молочного кляру знадобиться:

  • Півсклянки свіжого молока;
  • Яйце — 1 шт;
  • Сіль і всілякі спеції за особистим смаком;
  • Третину склянки борошна.

Яйце добре збити з приправами і сіллю. Потім туди вливається молоко і ще раз збивається. Отримана суміш вливається в борошно і все ретельно перемішується. Смачна суміш (кляр) готова.

Морквяний

Відбивні в такому клярі виглядають дуже красиво і яскраво.

Для його приготування потрібно взяти:

  • Сир, краще твердих сортів — 100 г;
  • Морква середня — 1 шт;
  • Яйце — 2 шт;
  • Сіль і різні спеції за особистим смаком.

Сир потрібно потерти на тертці з великими зубчиками, моркву — на дрібній. Збити яйце з сіллю і спеціями. Змішати збите яйце з сиром і морквою. Гарний помаранчевий кляр готовий.

Грибний

Дуже смачна суміш для відбивних.

Для приготування потрібно взяти:

  • Півсклянки густої сметани;
  • Борошно — 4 ст. л;
  • Яйце — 2 шт;
  • Шампіньйони — 3 шт;
  • Приправи і сіль на смак.

Яйце збивається з приправами і сіллю, змішується зі сметаною. Відварені печериці дуже дрібно ріжуться і змішуються з борошном. Потім обидві суміші перемішуються.

Кулінарні тонкощі

Куряче м'ясо дуже ніжне саме по собі, тому відбивати його для відбивних, як не дивно, необов'язково. Звісно, якщо хочеться все зробити за правилами, можна трохи відбити, але не перестаратися при цьому, інакше замість відбивною вийде фарш.

Для отримання рівних тоненьких скибочок м'яса його потрібно різати вздовж. Це правило діє лише у разі відбивних з курячого філе.

Щоб весь сік залишився усередині м'яса, перед тим, як вмочати відбивну в кляр, потрібно прибрати надлишки вологи паперовою серветкою.

Якщо є час в запасі, нарізане м'ясо можна збризнути лимонним соком і потім дати постояти протягом години. Так воно стане ще м'якше.

Смажити відбивні в клярі потрібно тільки в добре розігрітому жирі/олії. Так кляр швидше схопиться і вийде смачна хрустка скоринка.

Для отримання більш пишного кляру потрібно окремо збивати білки і жовтки, а потім змішувати їх.

І ще один нюанс — яйце повинно бути як можна більш свіжим.

Відбивні з сирною скоринкою потрібно подавати тільки гарячими, поки сир ще м'який і тягнеться.

Що ще почитати: