24 апрель 2019 11

Як швидко приготувати пишний бісквіт для торта

Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста борошно.

Для отримання легкого пишного бісквіта борошно замінюють частково крохмалем, сухарями або печивом. В якості добавок застосовують мигдаль, ванілін, горіхи, какао, родзинки або мак.

Пористість тісту надає велику кількість яєць, від якості збивання яких і залежить структура і обсяг готового виробу.
Рецепт класичного бісквіта для торта
Інгредієнти Кількість
яєць - 6 шт.
цукру - 180 г
борошна - 180 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 Ккал

Зазначені нижче інгредієнти розраховані на круглу форму 24 см в діаметрі. Бісквіт виходить висотою 5 – 6 див.

Акуратно розділити білки з жовтками. Не можна допустити, щоб в білок потрапило хоч трохи жовтка. В такому випадку білки не взобьются;

Частину борошна бажано замінити крохмалем. З ним бісквіт більш сухий і тісто не затягується;

Форму змастити маслом, можна застелити папером;

Желточки розтирати з цукром (2/3 від усієї кількості) до густої маси;

Збити білки в стійку, до піків, піну, Додати цукор і збивати до блиску. Сильно збивати білки не слід, так як бісквіт може не піднятися;

Збиті білки ввести в жовткову масу і розмішати;

Просіяне борошно всипати у яєчну масу. Заважати акуратно від краю миски до середини, щоб не струсити білки;

Тісто вилити в спец. форму;

Випікати близько 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній немає слідів тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисканні бісквіт стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;

Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;

Готовий ароматний бісквіт перекласти на решітку і відправити на 2 години на выстойку.

Рецепт пишного для випічки бісквіта

Повітряний і пишний бісквіт чудово підходить для тортів.

  • Яйця середніх величин — 5 шт.;
  • Цукор — 180 грамів;
  • Борошно -160 грам;
  • Ванілін — щіпка.

  1. Розділити білки з жовтками дуже акуратно, щоб не пошкодити желточки;
  2. Розтерти швидко з цукром (2/3 всієї кількості) жовтки, до отримання рівної однорідної маси;
  3. Білки збити до утворення стійкої піни, до утворення піків. Додати до них цукор і збивати до блиску;
  4. Акуратно викласти збиті білки в жовтки;
  5. Просіяти борошно, всипати ванілін і невеликими порціями додавати до яєчної маси. Ретельно розмішувати, щоб не було грудочок. Бажано вимішувати обережно, але швидко. Від тривалого замісу можуть порушитися бульбашки повітря, що утворилися в білках, і бісквіт буде щільним;
  6. У змащену ємність викладаємо тісто;
  7. 20 хвилин випікати при t = 200° C. Перевірити готовність зубочисткою — проколів випічку, якщо суха без слідів тесту – вона готова;
  8. Випічку трохи остудити у формі і перевернути на решітку;
  9. Бісквіт в підсумку виходить ніжний і пишний. У разі, якщо випечений бісквіт призначений для подальшої просочення, то йому треба вистояти не менше 8 – 10 годин.

Рецепт лепешняку в мультиварці з шоколадом або ягодами.

Покроковий рецепт з фото бісквітного торта з кремом.

Як приготувати бісквітний рулет з маком, покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.

Рецепт смачного шоколадного бісквіта

  • Яйце — 6 шт.;
  • Цукор — 180 г;
  • Вершкове (не спред) масло — 100 г;
  • Борошно — 200 г;
  • Шоколадна плитка — 100 г;
  • Щіпка кориці;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка цедри лимона.

  1. Збити масло з цукром до красивою пишною маси;
  2. Додати в масу корицю і лимонну цедру;
  3. У суміш по одному вводити яєчні жовтки і ретельно вимішати;
  4. Шоколад розламати і розтопити, додавши трохи гарячої води;
  5. В масляно-яєчну суміш ввести охолоджений шоколад;
  6. Борошно просіяти і всипати в шоколадно-масляну суміш;
  7. Білки, збиті в пружну піну, обережно вмішати в суміш;
  8. Тісто дуже акуратно вилити в змащену або выстеленную папером форму;
  9. Випікати 30 – 40 хвилин при t = 200° C.

Найпростіший рецепт смачного солодкого бісквіта

Нескладний бісквіт, який завжди піднімається, виходить розсипчастим і ніжним.

  • Яйця – 4 шт.;
  • Борошно – 170 г;
  • Цукор — близько 210 г;
  • Сода – 1 ч. л.
  1. Яйця розтерти, поступово всипаючи цукор, до одержання густої і стійкої піни;
  2. Загасити соду оцтом і вилити в яєчну суміш;
  3. Просіяне борошно всипати, постійно вимішуючи, в яєчну суміш;
  4. Тісто з обережністю вилити в змащену або выстеленную папером ємність;
  5. Випікати при t = 200° C — 20 – 27 хвилин.

Бісквіт на сухарях

Підготуйте:

  • 7 яєць;
  • Цукор – 100 г;
  • Борошно – 60 г;
  • Житні товчені сухарі – 100 р.
  1. Яйця розтерти з цукром, поки не залишиться крупинок;
  2. Відправити на водяну баню і постійно збивати, поки дана маса не збільшиться в 4 – 6 разів;
  3. Прибрати з водяної бані і не припиняти збивання протягом 12 хвилин;
  4. Всипати товчені сухарі і просіяне борошно. Обережно вимішати;
  5. Вилити на ¾ висоти в форму, застланную папером;
  6. Випікати при t = 210°C. визначити Готовність дерев'яною паличкою.

Бісквітне тісто з підігрівом

Тісто з підігрівом виходить більш розсипчастим і чудово підходить в якості основи для тортів.
  • 9 яєць;
  • Борошно — 180 г;
  • Цукор – 210 г;
  • Крохмаль — 50 р.
  1. Яйця вилити в каструлю, вмішати цукор і відправити на водяну баню, нагріваючи масу до t = 50°C. Суміш безперервно збивати;
  2. Після того, як маса прогріється до потрібної температури – суміш прибрати з водяної бані. І, постійно збиваючи, охолодити до t = 20°C. Обсяг збільшиться в 3 рази;
  3. Всипати борошно, попередньо просіяне і перемішати до однорідності;
  4. Тісто з крайньою обережністю вилити у форму;
  5. Випікати 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній не залишилося тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисненні він стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;
  6. Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;
  7. Випічку викласти на решітку і відправити годин на 8 — 10 на выстойку.

Примітка:

Водяна баня: налити у велику ємність (таз або каструлю) води. Поставити на вогонь і нагрівати до t = 80°C. Посуд меншого розміру з яєчною масою поставити у воду. Під час підігрівання стежити, щоб в яєчно-цукрову суміш не потрапили бризки води.

Торт на бісквіті з кремом

Підготуйте:

  • Яйця – 6 шт.;
  • Цукор – 180 г;
  • Борошно – 180 р.

Для просочування:

  • Сироп – 110 р.

Для крему:

  • Сир – 500 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Жовток – 3 шт.;
  • Вершки 35% — 220 г;
  • Вода або сік – 70 г;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Желатин – 15 г;
  • Варення або джем – 500 г;
  • Ванілін – 1 р.

Готуємо крем:

  1. З цукром розтерти жовтки, всипати сир і ванілін. Розмішати і покласти цедру лимона;
  2. Замочений в холодній воді желатин підігріти на водяній бані і додати в сирну масу;
  3. Поставити на півгодини в холодне місце;
  4. Охолоджені вершки збити в пишну піну. Акуратно вмішати в сирну масу.

Готуємо торт:

  1. Розділити білки з жовтками дуже акуратно. Збити в стійку піну з 1/3 цукру;
  2. Желточки з цукром розтерти і з'єднати з білками;
  3. Просіяне борошно всипати у яєчну суміш, ретельно вимішати;
  4. Вилити у форму тісто;
  5. Випекти бісквіт при t = 200°C – 25 – 30 хвилин;
  6. Бісквіт охолодити години 3 — 4, і розрізати вздовж на 2 пласта;
  7. З боку зрізу просочити сиропом;
  8. Покласти у форму один пласт, вистеливши папером;
  9. На пласт викласти варення або будь-які ягоди. Зверху – сирний крем;
  10. Накрити іншим бісквітним пластом. Злегка притиснути;
  11. Прибрати в холодильну камеру на 5 годин;
  12. Верх прикрасити або посипати пудрою.

Корисні поради

  • До білків, які стали водянистими від того, що довго стояли – додати трохи солі. Вони набагато краще взобьются;
  • Білки спочатку збивають повільно і поступово збільшують темп збивання. Збивати краще не зачіпаючи віночком краї та дно посуду. Такі білки збиваються в пружну піну;
  • Форми для випікання бісквіта, заповнювати тістом треба на 2/3 висоти. Розгладити Верх обережно ножем або лопаткою;
  • Перші хвилин 10 після випічки бісквітне тісто бажано не «турбувати», так як воно може осісти;
  • Піч для випічки доводять (розігрівають) до необхідної температури заздалегідь – до збивання тесту, так як не можна вистоювати тісто для бісквіта після замісу;
  • Теплий бісквіт при нарізці дуже сильно мнеться, тому після випікання йому потрібно вистояти не менше 4 годин. У тому випадку, якщо бісквіт передбачається просочити сиропом – не менше 8 годин;
  • Нарізку бісквіта на поперечні пласти робити краще за допомогою волосіні, струни або міцної нитки;
  • При випіканні бісквіта відразу в декількох формах, бажано не ставити їх занадто близько один до одного, так як з одного боку коржі підгорять, а з іншого – залишаться сирими;
  • Якщо при випіканні верх бісквіта починає підгоряти, то його потрібно накрити папером, складеної в декілька шарів і промоченной добре у воді;
  • Не слід використовувати непросеянную борошно – це призведе до утворення грудок в тесті;
  • Всипайте борошно поступово, інакше в тесті утворюються грудки;
  • Тісто помістити в духовку обережно, намагаючись не струснути – інакше воно може осісти.

Бісквіт — це нескладно. Важливо дотримуватися основних правил його випічки і приготування. Бісквітна випічка — це завжди смачно і святково. Немає часу на крем і прикраси? Посипте бісквіт цукровою пудрою — і апетитний і смачний десерт готовий.

Що ще почитати: