20 апрель 2019 3512

Рецепти закусок на швидку руку

Кожна господиня погодиться, що ситуація з неочікуваними гостями – не найприємніша, але, на жаль, вона не відноситься до рідкісних. Природно, що в кожній сім'ї є свої, перевірені рецепти швидких закусок.

Дійсно, рецептів багато, але от згадати рецепт – це одне, а швидко приготувати – зовсім інша історія.

Тому мова сьогодні піде про найшвидших способи приготування закусок на швидку руку (з наочними фото) і з самих звичайних продуктів.

Швидкі закуски до столу

Такі закуски на швидку руку просто готуються і займають мало часу. Для таких рецептів використовуються самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику будь-якої господині.

Бутерброд з помідорами, сиром і зеленню
Інгредієнти Кількість
Хліб - 6-10 шматочків
Рослинна олія - для смаження
Плавлений сир - 100-150 г
Часник - 1 або 3 зубчики
Помідор - 1 або 2 штуки
Зелень - за смаком
Майонез - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Цей рецепт бутербродів не має національності. Схожу закуску можна зустріти і у традиційної кавказької кухні, і в російській. Гості ще не встигнуть роздягнутися в передпокої, а на столі буде стояти справжній кулінарний шедевр.

Приготування бутербродів:

  1. Нарізаємо хліб. Хліб нарізається скибочками. Для краси його можна порізати на трикутники або розміром з невелике канапе;
  2. Обсмажуємо. На попередньо розігрітій сковорідці обсмажуємо шматочки хліба з олією. Масла багато не потрібно, достатньо щоб хліб трохи підрум'яниться;
  3. Готуємо начинку. Поки підсмажується хліб, готуємо сирну масу. Для цього в невелику миску наливаємо майонез, туди ж на крупній тертці трьом плавлений сирок і видавлюємо часник. Гарненько перемішуємо і даємо настоятися 5-10 хвилин;
  4. Викладаємо начинку. На підсмажений і злегка остиглий хліб викладаємо сирну масу і розрівнюємо її;
  5. Прикрашаємо. Ріжемо помідори кружечками і викладаємо кружечки на хліб. Якщо кружечки помідора більше за розміром, ніж хліб, то варто розділити помідор на половинки. Посипаємо помідор сіллю, а зверху кладемо прикраса із зелені.

Помідори у вигляді букета, фаршировані сиром і часником

Подача страви неймовірно красива і здивує навіть самого вимогливого гостя, а поєднання часнику з сиром зробить це блюдо неперевершеною закускою.

Для приготування вам знадобляться:

  • 10 штук томатів. Помідори краще використовувати подовжені;
  • Гілочки петрушки. Якщо петрушки немає, то цілком згодиться зелений лук;
  • 200-220 грам грубозернистого сиру. Сир можна брати і знежирений;
  • Часник – 3 або 4 зубчики;
  • Майонез;
  • Сіль;
  • Зелень.

Етапи:

  1. Робимо надрізи. На томатах потрібно зробити два надрізи хрест-навхрест. Розрізи повинні доходити до серцевини помідора, але не бути наскрізними. Крім того, надрізи не повинні доходити до плодоніжки приблизно на 1 сантиметр. Якщо надрізи зроблені правильно, то томат розкриється в руці, але не розвалиться;
  2. Виймаємо м'якоть. Виймаємо серцевину томату і частину м'якоті. Важливо! Не треба діставати всю м'якоть з помідора, залишаючи лише тонку шкірку. Нехай частину м'якоті залишиться на його стінках. Так буде набагато смачніше;
  3. Робимо начинку. Сир змішуємо з видавленим часником, дрібно порізаною зеленню і майонезом;
  4. Викладаємо начинку. Помідори солимо. У самі томати викладаємо начинку, злегка здавлюючи томат руками так, щоб вийшло подобу розкриття квітки тюльпана;
  5. Прикрашаємо. На тарілку викладаємо помідори у вигляді букета і декоруємо їх стеблами петрушки або цибулі, імітуючи стебла тюльпанів.
Секрет правильного приготування ошатного букети тюльпанів полягає в акуратності кухаря.

Немає ніяких сумнівів!

Ви впораєтеся на відмінно!

Холодні закуски

Цей тип закусок відрізняє те, що страва подається в холодному вигляді, не підігрітим. Закуски служать прекрасним способом перекусити на швидку руку, чекаючи подачі основного блюда.

Рулет з лаваша з корейською морквою і обсмаженої куркою

Для приготування вам знадобляться:

  • Тонкий, вірменський лаваш;
  • Курка, бажано філейна її частина;
  • Морква по-корейськи – 100 грам;
  • 2 штуки курячих яєць;
  • Кінза – 20 або 30 грам;
  • Кріп – 80 або 100 грам;
  • Майонез – 50 грам;
  • Олія рослинна – 2 столових ложки.

Ця оригінальна і гостра закуска є досить ситної, готується швидко і може послужити відмінним елементом оформлення святкового столу.

Найпопулярнішою вважається закуска у вигляді канапе. Справа в тому, що вона неймовірно швидко готується. Канапе на шпажках — чудова закуска. Спробуйте!

Якщо ви можете приділити достатньо часу для приготування закуски, то зупиніть свій вибір на купатах. Про їх приготуванні читайте тут. Ці домашні ковбаски нікого не залишать байдужим!

Віддаєте перевагу страви з аэрогриля? Тоді ось добірка рецептів. Пам'ятайте, здорова їжа завжди актуальна!

Приготування рулету:

  1. Готуємо курку. Курка ріжеться на дрібні кубики і обсмажується на рослинному маслі на сковороді до її повної готовності так, щоб на м'ясі утворилася апетитна скоринка;
  2. Готуємо начинку. Обсмажена курка викладається на блюдо. Морквина віджимається руками, щоб зайва волога скла. Яйця відварюють, остуджувати, чистяться і труться на середній тертці. Додаємо до курки потерті яйця. У миску з м'ясом і яйцями, додаємо дрібно порізаний кріп і кинзу. Заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса;
  3. Начиняємо лаваш. Лаваш розкачуємо на столі і начиняємо його нашій масою. Начинку потрібно розподілити по всій поверхні лаваша, залишаючи без начинки відступи в півтора-два сантиметри. Закатуємо лаваші в рулет і прибираємо його в холодильник. Якщо рулет готується прямо при гостях, то його потрібно прибрати в морозильник хвилин на 15-20;
  4. Ріжемо і прикрашаємо. Після того як наш рулет охолов, нарізаємо його скибочками по 2-3 сантиметри в товщину. Прикрашаємо тарілку з допомогою зелені і болгарського перцю і викладаємо на неї порізану рулет.

Роли з крабових паличок

Несподіваний і не такий поширений рецепт, хоча за смаком страва не поступається багатьом купівельними роллам. Гідність страви в тому, що приготувати його просто, а продукти потрібні самі звичайні і неекзотичні.

Для приготування вам знадобляться:

  • Крабові палички – 1 упаковка;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Сир з твердих сортів – 150 грам;
  • Кріп;
  • Майонез;
  • Часник.

З процесом приготування цього рецепту впорається навіть початківець кулінар. Все досить просто:

  1. Крабові палички розморожуються. Якщо потрібно прискорити цей процес, то досить покласти заморожені палички в холодну воду;
  2. Поки йде процес розморожування, відварюємо курячі яйця;
  3. Сир тремо на дрібній тертці;
  4. Додаємо до нього дрібно порізаний кріп, майонез і видавлений часник;
  5. Охолоджені і почищені яйця натираємо на дрібній тертці і додаємо до отриманої масі з сиру, майонезу, кропу та часнику;
  6. Гарненько перемішуємо нашу начинку до отримання однорідної маси;
  7. Розморожені крабові палички акуратно розгортаємо, так, щоб вийшов тонкий пласт. На нього викладаємо нашу начинку і загортаємо її в рулет;
  8. Нарізаємо роли порційно і викладаємо на прикрашену зеленню тарілку.

Чим закушувати коньяк?

Коньяк – напій благородний, вимагає неспішності й розміреності. Тому і закуска до нього підійде далеко не кожна.

Одна з помилок – це закушувати коньяк лимоном. Насправді, цей міцний напій не любить цитрусових, а воліє зовсім інші закуски.

Найпростіша і правильна закуска до коньяку на швидку руку – це:

  • Кави;
  • Сигара;
  • Шоколад.

У приготуванні така закуска не потребує, а вимагає лише базових знань у виборі шоколаду – до коньяку потрібно вибирати виключно гіркі сорти і ніякого молочного.

Кава кращий у вигляді еспресо та кави по-віденськи, з мінімальним додаванням цукру. У нього можна додати корицю, вона відтіняє смак хорошого коньяку.

Ну, а вибрати сигару можна будь-яку. Лише б це була справжня сигара, а вибір її смаку і походження залежить тільки від переваг цінителя.

Однак не тільки кава, сигари і шоколад, можуть бути присутніми в якості закуски для коньяку. Наприклад, можна приготувати сирну тарілку, для більшого розкриття аромату цього напою.

Сирна тарілка

Для приготування вам знадобиться:

  • Сир. Бажано 3-4 видів – починаючи від твердих сирів типу «Пармезан» і закінчуючи м'якими сирами з благородною блакитною пліснявою;
  • Мед. Його потрібно вибирати рідкий або злегка зацукорився;
  • Волоські горіхи;
  • Виноград;
  • М'ята для прикраси.

Приготування сирної тарілки:

  1. Сир ріжуть на невеликі брусочки або трикутники;
  2. Викладається на тарілку таким чином, щоб самий центр тарілки був вільний;
  3. Мед підігрівають на паровій бані до стану гарною плинності;
  4. Мед наливається в невеликий посуд і ставиться по центру тарілки з сиром;
  5. Виноград, волоські горіхи і гілочка м'яти використовується для остаточного прикраси тарілки з сиром.

Якщо хочеться чогось екстраординарного, то рецептик у відео нижче точно вам підійде:

Легкі і прості рецепти

Приготування різноманітних закусок – заняття досить цікаве. Найголовніша його перевага – це те, що з рецептами можна досить легко експериментувати і фантазувати, замінюючи ті чи інші інгредієнти через відсутність будь-яких продуктів або просто скорочуючи час приготування страви.

Час, до речі, грає важливу роль, рівно, як і простота рецепта.

Бутерброди зі шпротами

Ну що можна нафантазувати з бутербродами зі шпротами? Однак і це банальне страва може цілком прикрасити святковий стіл у кожному домі.

Для приготування вам знадобляться:

  • Шпроти – 1 банка;
  • Хліб білий або чорний;
  • Свіжий помідор – 1 або 2 штуки;
  • Свіжий огірок;
  • Майонез;
  • Листя салату;
  • Зелень.

Приготування бутербродів:

  1. Хліб ріжеться на шматочки. Форма і розмір шматочків визначається в залежності від уподобань кухаря;
  2. На хліб викладається майонез і розмазується по всьому шматку;
  3. Поверх майонезу викладається шматочок помідора і шматочок огірка;
  4. На томат і огірок акуратно викладається одна рыбинка з банки;
  5. З самого верху бутерброд прикрашається гілочкою кропу;
  6. Тарілка, декорується листям салату, на які викладаються бутерброди.

Таку легку і просту закуску можна приготувати протягом 10 хвилин.

Курячі яйця, фаршировані сиром і часником

Теж легкий і простий рецепт, з яким справиться і новачок.

Для приготування вам буде потрібно:

  • Яйце куряче — 4 або 5 штук;
  • Сир твердий – 100 грам;
  • Майонез – 80 грам;
  • Болгарський перець і зелень для прикраси;
  • Часник.

Приготування фаршированих яєць:

  1. Яйця відварюють круто;
  2. Остуджувати, чистяться і ріжуться на половинки;
  3. Жовток витягується і змішується з тертим на дрібній тертці сиром, майонезом і продавлений часником в однорідну масу;
  4. Яйця фаршируються отриманою масою і викладаються на прикрашену болгарським перцем і зеленню тарілку.

Процес приготування займає всього 15 – 20 хвилин.

Як видно, легких і швидких закусок досить багато, причому досить проявити невелику фантазію і звичайні продукти перетворюються на справжній кулінарний шедевр, яким залишаться задоволені найвимогливіші гості.

Приємного апетиту!

Наостанок, якщо ви вирішили зробити просту нарізку, пропонуємо подивитися красиві способи її подачі на стіл:

Що ще почитати: