09 июнь 2019 821

Фото-рецепт витонченого торт «Дамські пальчики»

Торт «Дамські пальчики» — це рецепт справжньої насолоди: ніжний, повітряний і соковитий.

Його приготування хоч і вимагає часу з невеликими зусиллями, але будьте впевнені, що довго готовий десерт не зможе простояти, вже дуже швидко його з'їдають.

Трохи історії

Назва цього кондитерського пишноти виникло завдяки ніжному печінкою, яке є його невід'ємним складовим.

Це виріб, що входить до складу, відоме також під назвою Савоярді і веде своїм корінням глибоко в епоху Середньовічної Франції.

Саме тут вперше почали готувати печиво, яке згодом стало улюбленим ласощами короля Філіпа IV.

Саме з цього часу воно щільно увійшло на французький стіл, а згодом перекочувала в інші країни.

Рецепт трансформувався в інші, більш витончені та вишукані десерти.

Сьогодні ми бачимо одну саму відому і популярну трансформацію з них – «Дамські пальчики».

Покроковий рецепт приготування торта в духовці
Інгредієнти Кількість
води - півтора склянки
вершкового масла - 160 м (+2 ст. л. для глазурі)
солі - трохи на кінчику ножа
борошна - півтора склянки
яєць - 6 штук
сметани - 600 мл
вершків (краще брати пожирніше) - стакан
ванілі - 2 ч. л.
згущеного молока - 380 г
цукрової пудри - півсклянки
какао - 2-3 ст. л.
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 349 Ккал

Класичний рецепт даного виробу стане корисним будь-якій господині, особливо, якщо у неї є маленькі ласуни.

Інгредієнти розраховані на 5-6 чоловік, а значить вистачить усім.

Тепер розберемо рецепт приготування торта «Дамські пальчики» покроково.

Відразу ж поставте духову на розігрів, виставивши температуру на 200 градусів.

Починаємо виготовляти тісто для печива.

Змішайте борошно з водою і маслом, поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння.

Помішуйте його дерев'яною ложкою, щоб, зрештою, сформувався грудку тіста.

Коли він готовий – відкладіть на десять хвилин для охолодження.

Тепле тісто викладіть в миску міксера і збивайте, поступово додаючи яйця.

Далі на деко вистелити спеціальну пекарську папір і за допомогою кондитерського мішка сформуйте довгасту печиво розміром 1 см на 5-6 див.

Надішліть у вже розігріту до потрібної вам температури духовку на 15 або 20 хвилин.

Поки «пальчики» випікаються, приймемось за виготовлення крему.

Для цього потрібно помірно охолодити вершки і сметану (можна попередньо на 10 хвилин поставити в холодильник).

Візьміть сметану (450 мл), змішайте її зі згущеним молоком, цукровою пудрою і ваніллю.

Збийте отриману суміш з допомогою міксера, додайте вершки і знову гарненько збийте, поки не з'явиться піна.

Коли еклери готові, остудіть їх у форму для торта викладіть кілька ложок крему (3-4 ст. ложок буде цілком достатньо).

Зверху на крем викладайте трохи остиглі «пальчики», змащуючи кожен шар кремом рясно і заповнюючи порожнечу шматочками печива.

Залиште трохи суміші для покриття солодкого виробу з усіх боків.

Заповнивши повністю форму, викладіть залишився крем і відправте десерт в холодильник для охолодження хоча б на 2 години.

Для кращого ефекту можна залишити його в спокої там і на всю ніч, а вранці продовжити приготування.

По закінченні часу, дістаньте виріб і акуратно викладіть на блюдо, застелене фольгою.

Змастіть кремом, що залишився від попереднього етапу готування.

Тепер необхідно приготувати шоколадну глазур.

У ємності змішати цукор, какао і 150 мл сметани.

Відправте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до закипання, а потім і повного розчинення цукрового піску.

Зніміть з пальника і додайте кілька ложок вершкового масла, ще раз добре перемішайте.

Вийшла глазур'ю прикрасити тортик за власним бажанням.

Можете покрити його повністю нею, можете намалювати фігури або букви.

Все, що забажає душа.

Важливо швидко наносити глазур, так як вона дуже швидко застигає.

Прекрасне кондитерський виріб готово, можете кликати домочадців ласувати смачним десертом.

Представляємо цей же рецепт відео нижче.

Давайте переглянемо всі етапи від А до Я:

Простий рецепт торта «Дамські пальчики» в мультиварці

З приходом в наше життя такий чудо-техніки, як мультиварка, навіть готування випічки стала справжнім задоволенням.

Торт «Дамські пальчики» стане для вас улюбленим десертом, якщо ви испробуете наступний рецепт.

Для нього будуть необхідні наступні компоненти:

  • 100 гр. маргарину або вершкового масла;
  • яйця — 3 штуки;
  • стакан води;
  • склянка борошна;
  • чверть ч. л. солі;
  • 500 мл сметани;
  • склянку цукру.

Включіть в мультиварці «звичайний» режим і почніть робити тісто: розтопити в склянці води 100 гр. маргарину або вершкового масла, а коли рідина набуде однорідної консистенції, додайте борошно, швидко перемішуючи.

Сюди ж додайте сіль і щіпку цукру.

Дочекайтеся, поки тісто стане теплим і вбийте в нього яйця по одному, при цьому помішуючи дерев'яною ложкою.

Коли воно набуло однорідність, вимкніть вашу техніку.

Дайте 5-7 хвилин суміші охолонути, а за цей час вимийте чашу мультиварочной машинки.

З теплого тесту необхідно сформувати невеликі «пальчики».

Викласти у вже чисту чашу, поставити режим «випічка» (при 180 градусах) на 15 хвилин.

Після закінчення часу, не відкриваючи кришку, знову встановіть режим «випічка», але градуси виставте на показник 150.

Таким чином випікайте ще 20 хвилин.

Важливо не розташовувати еклери занадто близько один до одного, адже вони будуть пристойно збільшуватися в об'ємі.

Выпеките всю масу, а поки можна зробити крем.

Для цього гарненько збийте в міксері сметану і цукор.

Коли эклерчики готові – остудіть їх.

Після просочіть як слід кремом і викладіть на блюдо гіркою або ж впритул, як у класичному варіанті.

Рясно полийте кремовою масою і відправте в холодильник на пару-трійку годин або на ніч.

Чудовий торт в мультиварці готовий!

Кабачки на зиму: оригінальні і традиційні рецепти. У колекції закаток на зиму у господинь ці овочі займають одне з найголовніших місць.

Чи Давно ви готували м'ясні їжачки в мультиварці? А адже їх дуже люблять діти, вони їдять такі тюфтельки з задоволенням. Загляньте сюди і знайдете різні рецепти їх приготування.

Соус Цезар завоював любов і повагу практично у всьому світі. Ось і до нашого сайту він добрався! Тут ви навчитеся готувати цю чудову заправку з неповторним смаком самостійно. Та й рецепт однойменного салату теж можна записати в кулінарну книгу, щоб не втратити.

Корисні поради хазяєчкам

  1. Якщо в наявності не виявилося кондитерського мішка, його може замінити звичайний пакет з отвором в кутку.
  2. Коли готуються печеньки – не відкривайте духовку або мультиварку. Це може завдати їм дефект, так як вироби осядуть.
  3. Щоб з сметани отримати хорошу піну, в неї попередньо потрібно додати яєчний білок і помістити в холодну ємність.

Торт «Дамські пальчики» відомий не одне століття, але до цього часу є одним з найулюбленіших ласощів в домашньому середовищі і може позмагатися з кондитерськими виробами, виконаними на професійних фабриках.

До речі, окремий відео-рецепт печива Савоярді або все тих же «дамських пальчиків» для торта ми прикріплюємо нижче.

Він стане в нагоді вам, якщо не буде часу на приготування всього десерту.

Тоді ви просто зможете спекти французького печива до чаю.

Що ще почитати: