Самий смачний пиріг з яблуками: магічні рецепти
Універсальні і доступні, на кухні вони можуть творити з стравами справжні чудеса.
Це стосується як випічки, так і десертів.
Чого тільки коштує запечений з яблуками різдвяний гусак або звичайна шарлотка до чаю, смак якої багато хто віддає перевагу різним складним тортів.
Але з випічки готують не тільки шарлотку, а й інші рецепти.
Далі наведемо кілька варіантів, щоб ви визначилися і спекли самий смачний пиріг з яблуками.
Яблука: які сорти краще всього підходять
Якщо говорити про випічці з яблуками, то одна з головних складових успіху – правильно обраний сорт.
Традиційно вважається таким антонівка.
Зрозуміло, нічого жахливого не станеться, якщо відправити у яблучний пиріг що-небудь у стилі «макінтош», але смак вироби вже буде далекий від класичного, так само як і його текстура.
Солодкі плоди краще просто їсти, так як у вигляді начинки для здоби вони можуть перетворитися в кашкоподібну, надмірно солодку масу.
Кислі ж сорти – гарантія компактно збережених в тесті шматочків або часточок, які в рівній мірі підкреслять смак фруктів, так і тіста.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 250 грам |
крохмалю - | 125 грам |
яєць - | 3-4 шт. |
рослинна олія - | 100 мл |
цукру - | 1 склянка |
ваніліну - | пакетик |
розпушувача - | пакетик |
яблук - | 1 кг |
родзинок - | 50 грам |
горіхів - | 50 грам |
цукрової пудри - | 2 ст. ложки |
кориця - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Процес приготування:
- Спочатку потрібно змішати сухі складові: борошно, крохмаль, розпушувач.
- Потім додати до нього збиті з цукром яйця. Якщо є час, краще відокремити білки від жовтків, тоді маса вийде набагато пишніше. Білки з половиною порції цукру збити в міцну піну, жовтки розтерти з рештою цукру. До жовтків додати рослинне масло і ½ порції білків, вилити цю суміш в борошно. Потім додати білки, що залишилися, робити це дуже обережно.
- Тісто повинне вийти рідким і трохи пузырящимся.
- Вилити його потрібно у форму, застелену промасленим пергаментом, присипати корицею, викласти шар родзинок, потім – шар нарізаних часточками фруктів (дуже щільно) і відправити всю цю красу в духовку (1800 С ) хвилин на 40.
- Коли охолоне – присипати сумішшю цукрової пудри і ваніліну.
Класичні рецепти яблучних пирогів
До числа популярних і простих рецептів яблучного пирога можна віднести кефірний варіант.
Для його приготування беруть по одній склянці:
- кефіру;
- цукру;
- 1,5 склянки борошна.
Також знадобляться:
- 2 яйця;
- 50 грам вершкового масла;
- 1 ч. л. розпушувача;
- трохи ваніліну;
- щіпка солі, кориці, ну і, звичайно, яблука.
Продукти потрібно змішувати, збиваючи, у такому порядку: яйця, цукор, ванілін, розтоплене масло, кефір, розпушувач.
Потім змішати з просіяним борошном.
Вилити в форму половину тіста, викласти фрукти з корицею, залити зверху тістом і відправити на 40 хвилин випікатися.
Якщо замість кефіру взяти сметану, то вийде ні трохи не гірше, а точніше так:
З пісочного тіста
Помітно більше часу піде на приготування яблучної випічки з пісочного тіста (так як і саме тісто і начинка вимагають ретельного уваги до себе), але результат дійсно того варте!
Для тіста 3 жовтки змішати з 50 гр. цукру, додати 200 гр.м'якого вершкового масла, 350 гр.борошна, замісити тісто, розділити на 3 частини і відправити його на 1 годину в холодильник.
В цей час зайнятися начинкою.
Нарізані часточками яблука обсмажити на вершковому маслі з цукром і протушкувати до повного випаровування рідини.
На один шар маси викласти остигнула начинку, зверху покрити шаром збитих жовтків (3 шт), накрити другим шаром, а третій натерти на тертці в якості декору.
Час випічки – 40 хвилин при 180 градусах.
Пиріг з яблуками і сиром
З аналогічним тестом можна приготувати дуже смачний творожно-яблучний пиріг.
Готується він так:
- Три жовтки потрібно збити з 100 гр.цукру, 150 гр. сметани, 500 гр. нежирного сиру, 40 гр. крохмалю, капнути лимонного соку.
- Випікати його потрібно трохи довше (як мінімум 50 хвилин) при температурі 2000С.
«Модні» яблучні рецепти
Досить клопіткий, але дуже оригінальний і красивий яблучний десерт – з меренгою (простіше кажучи, з безе).
Рецептів такої випічки зараз з'явилося досить багато, ось один з них, на основі маргарину.
Його знадобиться 1 пачка (200 грам), а до нього:
- 4 яйця;
- 1,5 склянки цукру;
- 2-3 склянки борошна;
- 1 ч. л. розпушувача, ну і, звичайно, яблука (не менше 5 штук).
Старовинний рецепт великоднього здобного паски. Багато людей самі печуть паски на свято і потім з ними йдуть у церкву. Звичайно, випічка, зроблена своїми руками, незрівняна з покупної.
Стаття #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/skolko-varit-govyadiny.html присвячена такому питанню, як приготування яловичини, а точніше її варінні. Давайте разом розберемося в кількості часу, необхідному для отримання м'якого яловичого м'яса.
Рецепт освіжаючого і борщів зелених ви можете подивитися тут.
Жовтки потрібно збити з 1 ст. цукру, додати розм'якшений маргарин, просіяне борошно і розпушувач.
Сформувати основу здоби з бортиками, викласти натерті яблука з цукром і випікати 40 хвилин при 180-200 градусах, коли підрум'яниться – відразу дістати, а температуру в духовці зменшити до 100 градусів.
Збити білки з цукром, акуратно викласти на десерт і відправити в духовку до моменту початковій стадії запікання меренги-безе.
А тепер увага!
Ми підготували для вас відео-сюжет з приготуванням віденського яблучного пирога.
Готуйте із задоволенням!
В мультиварці
Серед сучасних кулінарних рецептів, не можна обійти увагою ті, які призначені для мультиварок.
І яблучні пироги – не виняток.
Прекрасний бісквіт з яблуками виходить з такого простого рецепту:
- 3 яйця ретельно збити з 1 склянкою цукру, щіпкою солі і ваніліном.
- Додати 1 склянку просіяного борошна, перемішати.
- У змащену маслом чашу мультиварки вилити половину тіста, викласти щільний шар яблучних часточок, залити рештою тестом і зверху викласти ще трохи яблук. Залишити в режимі «Випічка» на 60 хвилин.
«Нев'януча» шарлотка
Класичної пропорцією інгредієнтів для шарлотки можна назвати такий склад:
- цукор і борошно – по 300 грам;
- яйця-4 штуки;
- крохмаль – 50 грам;
- яблука – 5 штук;
- родзинки – 1 стакан;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- коньяк – 2 ст. ложки;
- кориця – половина ч. л..
Спочатку потрібно підготувати яблука.
Нарізати їх скибочками до 2 см, збризнути лимонним соком, додати корицю і коньяк і залишити в такому маринаді» на 10 хвилин.
Замочити на 5 хвилин родзинки в окропі.
Тісто готується просто.
Яйця збити спочатку без цукру, потім додати його і збивати, поки суміш не збільшиться в два рази.
У борошно додати розпушувач і поступово всипати її до яєць, перемішуючи ложкою.
Форму для випікання слід вмостити пергаментом, змазаним вершковим маслом.
На дно викласти фрукти (можна у вигляді візерунка), присипати крохмалем, щоб тримали форму.
Зверху висипати сухий родзинки і залити тестом.
Накрити форму фольгою і проткнути її в декількох місцях, щоб виходив пар.
Випікати 40 хвилин при 180 градусах.
Перед тим, як виймати шарлотку, форму треба поставити на мокрий рушник, потім перевернути.
Відео-рецепт цієї знаменитої яблучної смакоти:
Якщо навіть якісь з описаних рецептів на перший погляд здаються складними, насправді це не так, трохи практики – і все вийде.
В тому ж і полягає унікальність яблучних пирогів, що проста і смачна начинка завжди «врятує» навіть не зовсім вдале тісто.