Що смачного приготувати з яловичини в пароварці
Якщо ви вважаєте, що м'ясо на пару – це зовсім несмачно, значить, ви просто ніколи не пробували. Але сьогодні настав той день, коли ваша думка зміниться після першого ж рецепту.
Скільки готувати яловичину в пароварці? Для початку м'ясо потрібно обполоснути і почистити від усього зайвого. Далі можна відправляти її в пароварку і готувати в залежності від розміру шматочків. Невеликі скибочки буде готовий вже через годину (гуляш, наприклад), а от для цілого шматка знадобиться 60-90 хвилин до повної готовності.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| сир - | 150 г | 
| помідори - | 2 шт. | 
| спеції - | за смаком | 
| м'ясо - | 0,7 кг | 
| вершкове масло - | 20 г | 
| зелень - | 30 г | 
| Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал | 
Смачний варіант, який явно нагадає м'ясо по-французьки з духовки. Але тут яловичина буде неймовірно ніжною і соковитою. Обов'язково спробуйте!
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте, очистіть від жиру і плівок.
 - Наріжте його скибочками завтовшки до 1 див.

 - Присипте спеціями зі всіх сторін.
 - Грати пароварки змастіть маслом.
 - Готуйте протягом двадцяти хвилин під кришкою.

 - За цей час томати промийте і позбавте від плодоніжок.
 - Наріжте плоди кільцями.

 - Сир натріть теркою.

 - Коли пройде час, на яловичину викласти кільця томатів, потім сир.
 - Закрийте кришку ще на двадцять хвилин.
 - Зелень промийте і дрібно порубаєте.

 - Присипте нею яловичину перед самою подачею.
 
Порада: в крайньому випадку, ґрати можна змастити рослинним маслом.
Як приготувати парові котлети з яловичини
Перед вами звичайні котлети. Їх особливість в тому, що вони в будь-якому випадку виходять соковитими – саме те, чого прагне досягти кожен під час класичної готування.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| рослинна олія | 20 мл | 
| яйце | 1 шт. | 
| часник | 3 шматочка | 
| суха зелень | 10 г | 
| цибуля | 1 головка | 
| молоко | 0,1 л | 
| грудинка яловича | 700 г | 
| хліб | 0,1 кг | 
| спеції | за смаком | 
| Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 178 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте кубиками.
 - Хліб позбавте від шкірки, м'якоть подрібніть.
 - Помістіть її в ємність, залийте молоком.
 - Часнику зніміть піну і зріжте коріння.
 - Цибулю теж позбавте від шкірки, але його наріжте кубиками.
 - Хліб відіжміть і разом з цибулею, м'ясом і часником відправте його в м'ясорубку або блендер.
 - До отриманої маси додайте спеції, зелень і сире яйце.
 - Все це ретельно перемішайте.
 - Після цього вологими руками сформуйте невеликі котлетки.
 - За допомогою пензлика змастіть маслом ґрати.
 - Викладіть на неї котлети і уместите у місткість пароварки.
 - Попередньо доведіть до кипіння достатню кількість води в чаші.
 - Накрийте кришкою і готуйте 30-35 хвилин.
 
Яловичий гуляш в пароварці
Багато овочів, багато соусу, м'яса і смаку – те, що чекає вас після приготування даного гуляшу. Божевільний аромат закохує в себе ще до того, як гуляш дійде до готовності.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| цукор | 3 р | 
| томатне пюре | 70 г | 
| яловичина | 550 г | 
| спеції | за смаком | 
| солодкий перець | 1 плід | 
| цибуля | 1 головка | 
| рослинна олія | 30 мл | 
| морква | 1 шт. | 
| Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 162 Ккал | 
Як приготувати:
- Морква промийте, потім почистіть від шкірки.
 - Наріжте кільцями.
 - Солодкий перець вимийте і виріжте йому серцевину.
 - М'якоть поріжте кубиками невеликого розміру.
 - У сковороду влийте олію і прожарити його.
 - Цибулю почистіть і дрібно поріжте.
 - Всипте в сковороду і тушкуйте все разом, помішуючи, до м'якості.
 - Далі додайте перець з морквою і готуйте до того ж стану.
 - Після цього введіть спеції, цукор, томатне пюре.
 - З'єднайте всі між собою і дайте трохи прокипіти.
 - Яловичину промийте, почистіть від жиру.
 - Наріжте м'ясо невеликими скибочками і укладіть в пароварку.
 - Зверху вилийте весь вміст сковороди і перемішайте.
 - Готуйте гуляш під кришкою протягом цілої години.
 
Порада: перемішати гуляш потрібно всього раз – після закінчення тридцяти хвилин.
Відбивні в пароварці
Наступний рецепт для тих, кому подобається класика. Прості відбивні, але з пароварки. Варто спробувати, тому що вони з гірчицею. Значить, не такі вже й звичайні!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сметана | 60 мл | 
| яловичина | 1 кг | 
| спеції | за смаком | 
| гірчиця | 30 мл | 
| Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо промийте, обсушіть, потім очистіть його від зайвих плівок.
 - За допомогою гострого ножа наріжте його пластинками бажаної товщини.
 - Укладіть яловичину на обробну дошку.
 - Накрийте плівкою і відбийте кожен шматочок з обох сторін.
 - Далі м'ясо присипте спеціями.
 - Змастіть кожну сторону кожної відбивною гірчицею.
 - Викладіть в пароварку всі скибочки.
 - У чашу налийте води і включіть режим варіння на пару.
 - Готуйте близько тридцяти хвилин під кришкою.
 - Коли час пройде, м'ясо перекладіть в ємність для круп і рясно змастіть сметаною.
 - В режимі гасіння готуйте його ще тридцять хвилин, перш ніж подати.
 
Порада: подавайте відбивні з пишним картопляним пюре з додаванням масла і сметани.
Дізнайтеся також, як приготувати і скільки часу варити манти в пароварці.
У наступній статті ми розповіли, як правильно готувати курку в пароварці. Виявляється, нічого складного в цій справі немає!
Рецепти дієтичного печива із житнього борошна можна подивитися тут.
Приготування тефтелькою з рисом
Універсальний варіант тюфтельок, який підійде для будь-якого м'яса. Замість рису можна взяти гречку і вийде не менш смачно. Приємного апетиту!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яйце | 1 шт. | 
| яловичина | 0,4 кг | 
| спеції | за смаком | 
| рис | 150 г | 
| зелень | 30 г | 
| Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте невеликими скибочками.
 - Далі його відправте в м'ясорубку або блендер для отримання однорідного фаршу. У першому випадку краще повторити процес два, а то і три рази.
 - Після цього яловичину покладіть в невелику ємність.
 - Рис промити до прозорої води і засипте в сотейник.
 - Влийте необхідну кількість води і дайте закипіти.
 - Після цього варіть зерна чверть години.
 - Зніміть з вогню, закрийте кришкою і дайте настоятися стільки ж.
 - Коли пройде час, рис додайте до яловичині.
 - Туди ж спеції і яйце.
 - Зелень промийте і дрібно порубаєте, змішайте з іншими компонентами.
 - Все це ретельно з'єднайте, по можливості навіть відбийте.
 - Далі вологими руками сформуйте кульки.
 - Укладіть їх у місткість пароварки і закрийте кришкою.
 - Готуйте двадцять хвилин і після цього подавайте до столу.
 
Порада: рис можна використовувати і сирий, але тоді час готування збільшити в два рази.
Яловичина в пароварці зі спеціями, грибами і картоплею
Перед вами не просто рецепт, а справжній кулінарний шедевр. Соковите м'ясо, ароматні білі гриби, м'яка смажена картопля – і це ще не все щастя. Готуйте разом з нами, прямо зараз.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| шавлія | 5 г | 
| рослинна олія | 40 мл | 
| суміш перців | за смаком | 
| вершкове масло | 50 г | 
| коріандр | 5 г | 
| цибуля | 3 головки | 
| спеції | за смаком | 
| сіль | за смаком | 
| запашний перець | 5 горошин | 
| чебрець | 3 гілочки | 
| білі гриби | 0,5 кг | 
| розмарин | 2 гілочки | 
| яловича вирізка | 850 г | 
| картопля | 10 бульб | 
| Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 123 Ккал | 
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте і за бажанням очистіть від плівок і жиру.
 - У ступку засипте шавлія, суміш перців, коріандр, сіль, запашний перець, чебрець.
 - Туди ж розмарин і все це розітріть в порошок.
 - Отриманим ароматним порошком натріть м'ясо з усіх боків.
 - Помістіть його в пароварку на одну годину.
 - Гриби почистіть, наріжте дрібними скибочками.
 - Цибулю очистіть і промийте, крупно наріжте.
 - У сковороду налийте олію і всипте спеції.
 - Коли компоненти прогріються, викладіть гриби.
 - Туди ж всипте цибулю і обсмажте до випаровування рідини на сильному вогні.
 - Коли цибуля стане золотим, додайте вершкове масло, нарізане кубиками.
 - Закрийте все це кришкою і тушкуйте протягом наступних п'ятнадцяти хвилин.
 - З м'яса в цей час вже злийте зайвий сік і всю утворилася рідина.
 - Картопля очистіть, вимийте і наріжте часточками.
 - Обполосніть від крохмалю і укласти в пароварку, але не до м'яса, а в інший відсік.
 - Готуйте його десять хвилин, потім дістаньте.
 - У сковороду налийте ще трохи олії і викладіть картоплю.
 - Обсмажте її до золотистого кольору з усіх сторін.
 - Після цього перекладіть її до грибів і доповніть все соком з-під м'яса.
 - Тушкуйте ще хвилин п'ятнадцять.
 - Після цього зніміть його з вогню, а м'ясо з пароварки витягнете.
 - Подавайте до столу всі разом в гарячому вигляді.
 
Корисні поради
Щоб м'ясо все ж залишалося соковитим до кінця приготування, радимо різати його вздовж волокон. Тоді вони (волокна) будуть залишатися цілими і збережуть весь сік всередині себе. Звичайно, фаршу це не стосується.
Як гарнір подавайте все, що вам подобається. Це може бути будь-яка крупа (перлова, пшенична, кукурудзяна), рис будь-якого сорту, картопляно пюре, овочі гриль. З простого – салат зі свіжих овочів.
Яловичина в пароварці – це дуже смачно. І це набагато корисніше смаженого, вареного або запеченого м'яса. Так що якщо від їжі вам потрібна користь, готуйте за нашими рецептами!









