17 апрель 2019 1 649

Що смачного приготувати з яловичини в пароварці

Якщо ви вважаєте, що м'ясо на пару – це зовсім несмачно, значить, ви просто ніколи не пробували. Але сьогодні настав той день, коли ваша думка зміниться після першого ж рецепту.

Скільки готувати яловичину в пароварці? Для початку м'ясо потрібно обполоснути і почистити від усього зайвого. Далі можна відправляти її в пароварку і готувати в залежності від розміру шматочків. Невеликі скибочки буде готовий вже через годину (гуляш, наприклад), а от для цілого шматка знадобиться 60-90 хвилин до повної готовності.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
сир - 150 г
помідори - 2 шт.
спеції - за смаком
м'ясо - 0,7 кг
вершкове масло - 20 г
зелень - 30 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 Ккал

Смачний варіант, який явно нагадає м'ясо по-французьки з духовки. Але тут яловичина буде неймовірно ніжною і соковитою. Обов'язково спробуйте!

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимийте, очистіть від жиру і плівок.
  2. Наріжте його скибочками завтовшки до 1 див.
  3. Присипте спеціями зі всіх сторін.
  4. Грати пароварки змастіть маслом.
  5. Готуйте протягом двадцяти хвилин під кришкою.
  6. За цей час томати промийте і позбавте від плодоніжок.
  7. Наріжте плоди кільцями.
  8. Сир натріть теркою.
  9. Коли пройде час, на яловичину викласти кільця томатів, потім сир.
  10. Закрийте кришку ще на двадцять хвилин.
  11. Зелень промийте і дрібно порубаєте.
  12. Присипте нею яловичину перед самою подачею.

Порада: в крайньому випадку, ґрати можна змастити рослинним маслом.

Як приготувати парові котлети з яловичини

Перед вами звичайні котлети. Їх особливість в тому, що вони в будь-якому випадку виходять соковитими – саме те, чого прагне досягти кожен під час класичної готування.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
яйце 1 шт.
часник 3 шматочка
суха зелень 10 г
цибуля 1 головка
молоко 0,1 л
грудинка яловича 700 г
хліб 0,1 кг
спеції за смаком
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 178 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте кубиками.
  2. Хліб позбавте від шкірки, м'якоть подрібніть.
  3. Помістіть її в ємність, залийте молоком.
  4. Часнику зніміть піну і зріжте коріння.
  5. Цибулю теж позбавте від шкірки, але його наріжте кубиками.
  6. Хліб відіжміть і разом з цибулею, м'ясом і часником відправте його в м'ясорубку або блендер.
  7. До отриманої маси додайте спеції, зелень і сире яйце.
  8. Все це ретельно перемішайте.
  9. Після цього вологими руками сформуйте невеликі котлетки.
  10. За допомогою пензлика змастіть маслом ґрати.
  11. Викладіть на неї котлети і уместите у місткість пароварки.
  12. Попередньо доведіть до кипіння достатню кількість води в чаші.
  13. Накрийте кришкою і готуйте 30-35 хвилин.
Порада: найсмачніше подавати з рисом чи гречкою.

Яловичий гуляш в пароварці

Багато овочів, багато соусу, м'яса і смаку – те, що чекає вас після приготування даного гуляшу. Божевільний аромат закохує в себе ще до того, як гуляш дійде до готовності.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 3 р
томатне пюре 70 г
яловичина 550 г
спеції за смаком
солодкий перець 1 плід
цибуля 1 головка
рослинна олія 30 мл
морква 1 шт.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 162 Ккал

Як приготувати:

  1. Морква промийте, потім почистіть від шкірки.
  2. Наріжте кільцями.
  3. Солодкий перець вимийте і виріжте йому серцевину.
  4. М'якоть поріжте кубиками невеликого розміру.
  5. У сковороду влийте олію і прожарити його.
  6. Цибулю почистіть і дрібно поріжте.
  7. Всипте в сковороду і тушкуйте все разом, помішуючи, до м'якості.
  8. Далі додайте перець з морквою і готуйте до того ж стану.
  9. Після цього введіть спеції, цукор, томатне пюре.
  10. З'єднайте всі між собою і дайте трохи прокипіти.
  11. Яловичину промийте, почистіть від жиру.
  12. Наріжте м'ясо невеликими скибочками і укладіть в пароварку.
  13. Зверху вилийте весь вміст сковороди і перемішайте.
  14. Готуйте гуляш під кришкою протягом цілої години.

Порада: перемішати гуляш потрібно всього раз – після закінчення тридцяти хвилин.

Відбивні в пароварці

Наступний рецепт для тих, кому подобається класика. Прості відбивні, але з пароварки. Варто спробувати, тому що вони з гірчицею. Значить, не такі вже й звичайні!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 60 мл
яловичина 1 кг
спеції за смаком
гірчиця 30 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 182 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте, обсушіть, потім очистіть його від зайвих плівок.
  2. За допомогою гострого ножа наріжте його пластинками бажаної товщини.
  3. Укладіть яловичину на обробну дошку.
  4. Накрийте плівкою і відбийте кожен шматочок з обох сторін.
  5. Далі м'ясо присипте спеціями.
  6. Змастіть кожну сторону кожної відбивною гірчицею.
  7. Викладіть в пароварку всі скибочки.
  8. У чашу налийте води і включіть режим варіння на пару.
  9. Готуйте близько тридцяти хвилин під кришкою.
  10. Коли час пройде, м'ясо перекладіть в ємність для круп і рясно змастіть сметаною.
  11. В режимі гасіння готуйте його ще тридцять хвилин, перш ніж подати.

Порада: подавайте відбивні з пишним картопляним пюре з додаванням масла і сметани.

Дізнайтеся також, як приготувати і скільки часу варити манти в пароварці.

У наступній статті ми розповіли, як правильно готувати курку в пароварці. Виявляється, нічого складного в цій справі немає!

Рецепти дієтичного печива із житнього борошна можна подивитися тут.

Приготування тефтелькою з рисом

Універсальний варіант тюфтельок, який підійде для будь-якого м'яса. Замість рису можна взяти гречку і вийде не менш смачно. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
яловичина 0,4 кг
спеції за смаком
рис 150 г
зелень 30 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 214 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте невеликими скибочками.
  2. Далі його відправте в м'ясорубку або блендер для отримання однорідного фаршу. У першому випадку краще повторити процес два, а то і три рази.
  3. Після цього яловичину покладіть в невелику ємність.
  4. Рис промити до прозорої води і засипте в сотейник.
  5. Влийте необхідну кількість води і дайте закипіти.
  6. Після цього варіть зерна чверть години.
  7. Зніміть з вогню, закрийте кришкою і дайте настоятися стільки ж.
  8. Коли пройде час, рис додайте до яловичині.
  9. Туди ж спеції і яйце.
  10. Зелень промийте і дрібно порубаєте, змішайте з іншими компонентами.
  11. Все це ретельно з'єднайте, по можливості навіть відбийте.
  12. Далі вологими руками сформуйте кульки.
  13. Укладіть їх у місткість пароварки і закрийте кришкою.
  14. Готуйте двадцять хвилин і після цього подавайте до столу.

Порада: рис можна використовувати і сирий, але тоді час готування збільшити в два рази.

Яловичина в пароварці зі спеціями, грибами і картоплею

Перед вами не просто рецепт, а справжній кулінарний шедевр. Соковите м'ясо, ароматні білі гриби, м'яка смажена картопля – і це ще не все щастя. Готуйте разом з нами, прямо зараз.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шавлія 5 г
рослинна олія 40 мл
суміш перців за смаком
вершкове масло 50 г
коріандр 5 г
цибуля 3 головки
спеції за смаком
сіль за смаком
запашний перець 5 горошин
чебрець 3 гілочки
білі гриби 0,5 кг
розмарин 2 гілочки
яловича вирізка 850 г
картопля 10 бульб
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 123 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимийте і за бажанням очистіть від плівок і жиру.
  2. У ступку засипте шавлія, суміш перців, коріандр, сіль, запашний перець, чебрець.
  3. Туди ж розмарин і все це розітріть в порошок.
  4. Отриманим ароматним порошком натріть м'ясо з усіх боків.
  5. Помістіть його в пароварку на одну годину.
  6. Гриби почистіть, наріжте дрібними скибочками.
  7. Цибулю очистіть і промийте, крупно наріжте.
  8. У сковороду налийте олію і всипте спеції.
  9. Коли компоненти прогріються, викладіть гриби.
  10. Туди ж всипте цибулю і обсмажте до випаровування рідини на сильному вогні.
  11. Коли цибуля стане золотим, додайте вершкове масло, нарізане кубиками.
  12. Закрийте все це кришкою і тушкуйте протягом наступних п'ятнадцяти хвилин.
  13. З м'яса в цей час вже злийте зайвий сік і всю утворилася рідина.
  14. Картопля очистіть, вимийте і наріжте часточками.
  15. Обполосніть від крохмалю і укласти в пароварку, але не до м'яса, а в інший відсік.
  16. Готуйте його десять хвилин, потім дістаньте.
  17. У сковороду налийте ще трохи олії і викладіть картоплю.
  18. Обсмажте її до золотистого кольору з усіх сторін.
  19. Після цього перекладіть її до грибів і доповніть все соком з-під м'яса.
  20. Тушкуйте ще хвилин п'ятнадцять.
  21. Після цього зніміть його з вогню, а м'ясо з пароварки витягнете.
  22. Подавайте до столу всі разом в гарячому вигляді.
Порада: буде смачно, якщо подавати м'ясо з ягідним соусом.

Корисні поради

Щоб м'ясо все ж залишалося соковитим до кінця приготування, радимо різати його вздовж волокон. Тоді вони (волокна) будуть залишатися цілими і збережуть весь сік всередині себе. Звичайно, фаршу це не стосується.

Як гарнір подавайте все, що вам подобається. Це може бути будь-яка крупа (перлова, пшенична, кукурудзяна), рис будь-якого сорту, картопляно пюре, овочі гриль. З простого – салат зі свіжих овочів.

Яловичина в пароварці – це дуже смачно. І це набагато корисніше смаженого, вареного або запеченого м'яса. Так що якщо від їжі вам потрібна користь, готуйте за нашими рецептами!

Що ще почитати: