13 май 2019 6 036

Як правильно приготувати курячі грудки на пару

Якщо смажене і запечене м'ясо, здається вас занадто калорійним, а варене вже набридло, пропонуємо вам цікавий варіант. Зараз ми будемо готувати м'ясо на пару. І не повірите, але є рецепт навіть для тих, у кого немає мультиварки або пароварки, а тільки сковорода.

Куряча грудка в мультиварці на пару
Інгредієнти Кількість
спеції - 20 г
вода - 600 мл
куряче філе - 0,8 кг
зелень - 20 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 107 Ккал

Дуже швидкий і найпростіший варіант смачного і легкого вечері. Всього п'ять компонентів, і все готово швидше ніж за годину. Приємного вам апетиту!

Як приготувати:

  1. М'ясо обов'язково промити і очистити від жиру.
  2. Натерти курку улюбленими спеціями зі всіх сторін.
  3. Дати промаринуватися хоча б десять хвилин.
  4. На дно мультиварки налити воду, встановити зверху сітку.
  5. Викласти в неї м'ясо, загорнуту у фольгу і готувати в режимі пара сорок хвилин.
  6. У кінці за бажанням присипати блюдо подрібненою зеленню.
Порада: щоб отримати повноцінне блюдо, покладіть разом з м'ясом улюблені овочі або коренеплоди.

Дієтичні котлети з курячого філе на пару

Цей варіант буде готуватися трохи довше. Але тут не просто філе, а повноцінні котлети, які вийдуть неймовірно соковитими!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
спеції за смаком
куряче філе 0,3 кг
цибуля 50 г
манна крупа 15 г
вода скільки знадобиться
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  2. Філе промити і зрізати все плівки і весь жир.
  3. Нарізати його невеликими скибочками.
  4. Змішати його з цибулею і пропустити все через м'ясорубку.
  5. В отриману масу ввести спеції, яйце і крупу.
  6. Все перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
  7. Потім розігріти сковороду і викласти в неї котлети столовою ложкою.
  8. Налити холодної води і закрити кришку.
  9. Готувати котлети таким чином 20-25 хвилин.

Порада: замість води можна взяти бульйон, тоді смак буде більш насичений.

Ніжна і соковита грудка з травами, овочами і сиром

Перед вами в цей раз повноцінну страву з м'яса і овочів. Курка вийде дуже ніжною, овочі ароматними, а сир буде апетитно тягнутися!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
сир 180 г
солодкий перець 1 шт.
спеції за смаком
куряче філе 1 шт.
цибуля 1 головка
оливки 10 шт.
кабачок 1 шт.
пряні трави 10 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 91 ккал

Як приготувати:

  1. Курку промити і зрізати з неї весь жир.
  2. Зробити надрізи і покласти в пароварку.
  3. Присипати спеціями і дати настоятися.
  4. За цей час почистити цибулю і обполоснути його, нарізати півкільцями.
  5. З моркви зняти шкірку, промити її і нарізати кільцями.
  6. Перець теж вимити, потім вирізати з нього всі нутрощі.
  7. Кабачок помити і прибрати кінці.
  8. Почистити від шкірки і нарізати скибочками.
  9. Викласти моркву, перець, кабачок і цибулю поверх м'яса.
  10. Розкласти зверху і оливки.
  11. Присипати пряними травами і спеціями.
  12. Сир натерти і посипати ним весь вміст пароварки.
  13. Готувати 20-25 хвилин, потім відразу подавати.

Порада: для пікантності додайте спеції червоний мелений перець.

Парові котлети з рубаного м'яса

Ще один варіант смачних домашніх котлет з ніжного курячого фаршу. Все буде готове вже через годину, так що швидше приєднуйтесь до нас.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,9 л
молоко 120 мл
сіль за смаком
куряче філе 0,5 кг
яйце 1 шт.
цибуля 1 головка
білий хліб 75 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 77 ккал

 Як приготувати:

  1. Філе промити і зрізати все плівки.
  2. Нарізати його кубиками і порубати гострим ножем у фарш.
  3. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати або відправити в ту ж м'ясорубку.
  4. Молоко зовсім небагато подогореть (до теплого стану).
  5. Покласти туди хліб і дати набрякнути хвилин за десять.
  6. Після цього пробити всі заглибним блендером.
  7. Додати м'ясний фарш, цибулю, яйце і сіль за смаком.
  8. Все це ретельно перемішати, в чашу мультиварки налити воду.
  9. Зверху розмістити ґрати для пари.
  10. Сформувати котлети вологими руками і покласти на решітку.
  11. Закрити кришку і готувати у відповідному режимі сорок хвилин.

Порада: можна використовувати замість молока вершки, з ними буде ніжніше і ситніше.

Як приготувати під соєвим соусом в мультиварці

Мабуть, самий довгий рецепт з усіх тих, що ми запропонували вам сьогодні. Незважаючи на це, він вважається досить простим і легким, спробуйте як-небудь на дозвіллі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 10 мл
спеції за смаком
часник 2 шматочка
куряче філе 350 г
масло оливи 5 мл
соєвий соус 50 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 ккал

Як приготувати:

  1. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  2. Влити до нього соєвий соус, туди ж масло і сік цитруса.
  3. Філе промити, обсушити і зрізати жир і плівки.
  4. Покласти м'ясо в пакет для запікання.
  5. Влити підготовлений маринад і додати спеції.
  6. Все це перемішати і прибрати в холодильник хвилин на сорок, але краще більше.
  7. Покласти в каструлю на кошик для пари.
  8. Готувати сорок хвилин і можна подавати.

Порада: можна використовувати сік лайма замість лимона.

Візьміть на замітку, як правильно приготувати свинину на пару в мультиварці і пароварці.

Читайте популярні рецепти приготування булочок на пару.

Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати рибні котлети на пару.

Грудка на пару з додаванням рису

Перед вами досить швидкий рецепт повноцінного страви, в якому є і м'ясна частина, і смачний гарнір. Все просто і смачно, як і завжди!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
куряче філе 340 г
вода 0,6 л
вершкове масло 50 г
рис 0,3 кг
морква 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Моркву очистити і помити, натерти на тертці.
  3. Чашу мультиварки змастити шматочком масла.
  4. Викласти рис і моркву, присипати все спеціями.
  5. Зверху викласти ще кілька шматочків масла.
  6. Налити воду акуратно.
  7. Філе промити, почистити і нарізати порційними шматочками.
  8. Злегка відбити всі шматочки і присипати спеціями, перемішати.
  9. Кожен з них помістити в окремий шматочок фольги.
  10. Кошик для пари встановити над куркою.
  11. Покласти в нього філе швами вгору.
  12. В режимі рису готувати страву сорок хвилин.
  13. Коли пройде час, страву подавати до столу.
Порада: щоб рис був розсипчастим, візьміть пропарений.

Корисні поради

Можна готувати не тільки з курячого філе, але і з грудки курчати. Тоді м'ясо буде в рази смачніше, ніжніше і соковитіше. Приготуйте хоча б раз і ви самі зрозумієте різницю.

Буде дуже смачно, якщо ви подасте курку на пару з якимось охолодженим соусом. Він може бути купівельними або приготованим в домашніх умовах з томатів, зелені, сиру, майонезу, сметани, йогурту, часнику і іншого. Це смачно!

Щоб отримати від страви яскравий смак, використовуйте спеції. Ні в якому разі не бійтеся експериментувати з ними, адже саме так виходять справжні шедеври. Беріть трави, різні види перцю, часник, куркума, шафран і багато ін.

Якщо ви хочете ароматне м'ясо, його можна розрізати вздовж ще в сирому вигляді та помістити в нього гілочку чебрецю, розмарину, базиліка або іншу пряність. Вийде дуже ароматно і ще смачніше, ніж в класичному варіанті.

Куряче філе на пару – це смачно і дуже корисно. Ми запропонували вам різні варіанти, так що можете спробувати все, щоб зрозуміти, який подобається найбільше. Приємного апетиту!

Що ще почитати: