Як правильно приготувати курячі грудки на пару
Якщо смажене і запечене м'ясо, здається вас занадто калорійним, а варене вже набридло, пропонуємо вам цікавий варіант. Зараз ми будемо готувати м'ясо на пару. І не повірите, але є рецепт навіть для тих, у кого немає мультиварки або пароварки, а тільки сковорода.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| спеції - | 20 г | 
| вода - | 600 мл | 
| куряче філе - | 0,8 кг | 
| зелень - | 20 г | 
| Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 107 Ккал | 
Дуже швидкий і найпростіший варіант смачного і легкого вечері. Всього п'ять компонентів, і все готово швидше ніж за годину. Приємного вам апетиту!
Як приготувати:
- М'ясо обов'язково промити і очистити від жиру.

 - Натерти курку улюбленими спеціями зі всіх сторін.
 - Дати промаринуватися хоча б десять хвилин.

 - На дно мультиварки налити воду, встановити зверху сітку.
 - Викласти в неї м'ясо, загорнуту у фольгу і готувати в режимі пара сорок хвилин.

 - У кінці за бажанням присипати блюдо подрібненою зеленню.
 
Дієтичні котлети з курячого філе на пару
Цей варіант буде готуватися трохи довше. Але тут не просто філе, а повноцінні котлети, які вийдуть неймовірно соковитими!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| яйце | 1 шт. | 
| спеції | за смаком | 
| куряче філе | 0,3 кг | 
| цибуля | 50 г | 
| манна крупа | 15 г | 
| вода | скільки знадобиться | 
| Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 ккал | 
Як приготувати:
Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.- Філе промити і зрізати все плівки і весь жир.
 - Нарізати його невеликими скибочками.
 - Змішати його з цибулею і пропустити все через м'ясорубку.
 - В отриману масу ввести спеції, яйце і крупу.
 - Все перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
 - Потім розігріти сковороду і викласти в неї котлети столовою ложкою.
 - Налити холодної води і закрити кришку.
 - Готувати котлети таким чином 20-25 хвилин.
 
Порада: замість води можна взяти бульйон, тоді смак буде більш насичений.
Ніжна і соковита грудка з травами, овочами і сиром
Перед вами в цей раз повноцінну страву з м'яса і овочів. Курка вийде дуже ніжною, овочі ароматними, а сир буде апетитно тягнутися!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| морква | 1 шт. | 
| сир | 180 г | 
| солодкий перець | 1 шт. | 
| спеції | за смаком | 
| куряче філе | 1 шт. | 
| цибуля | 1 головка | 
| оливки | 10 шт. | 
| кабачок | 1 шт. | 
| пряні трави | 10 г | 
| Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 ккал | 
Як приготувати:
- Курку промити і зрізати з неї весь жир.
 - Зробити надрізи і покласти в пароварку.
 - Присипати спеціями і дати настоятися.
 - За цей час почистити цибулю і обполоснути його, нарізати півкільцями.
 - З моркви зняти шкірку, промити її і нарізати кільцями.
 - Перець теж вимити, потім вирізати з нього всі нутрощі.
 - Кабачок помити і прибрати кінці.
 - Почистити від шкірки і нарізати скибочками.
 - Викласти моркву, перець, кабачок і цибулю поверх м'яса.
 - Розкласти зверху і оливки.
 - Присипати пряними травами і спеціями.
 - Сир натерти і посипати ним весь вміст пароварки.
 - Готувати 20-25 хвилин, потім відразу подавати.
 
Порада: для пікантності додайте спеції червоний мелений перець.
Парові котлети з рубаного м'яса
Ще один варіант смачних домашніх котлет з ніжного курячого фаршу. Все буде готове вже через годину, так що швидше приєднуйтесь до нас.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| вода | 0,9 л | 
| молоко | 120 мл | 
| сіль | за смаком | 
| куряче філе | 0,5 кг | 
| яйце | 1 шт. | 
| цибуля | 1 головка | 
| білий хліб | 75 г | 
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 77 ккал | 
Як приготувати:
- Філе промити і зрізати все плівки.
 - Нарізати його кубиками і порубати гострим ножем у фарш.
 - Цибулю почистити і помити, дрібно порубати або відправити в ту ж м'ясорубку.
 - Молоко зовсім небагато подогореть (до теплого стану).
 - Покласти туди хліб і дати набрякнути хвилин за десять.
 - Після цього пробити всі заглибним блендером.
 - Додати м'ясний фарш, цибулю, яйце і сіль за смаком.
 - Все це ретельно перемішати, в чашу мультиварки налити воду.
 - Зверху розмістити ґрати для пари.
 - Сформувати котлети вологими руками і покласти на решітку.
 - Закрити кришку і готувати у відповідному режимі сорок хвилин.
 
Порада: можна використовувати замість молока вершки, з ними буде ніжніше і ситніше.
Як приготувати під соєвим соусом в мультиварці
Мабуть, самий довгий рецепт з усіх тих, що ми запропонували вам сьогодні. Незважаючи на це, він вважається досить простим і легким, спробуйте як-небудь на дозвіллі.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| сік лимона | 10 мл | 
| спеції | за смаком | 
| часник | 2 шматочка | 
| куряче філе | 350 г | 
| масло оливи | 5 мл | 
| соєвий соус | 50 мл | 
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 ккал | 
Як приготувати:
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
 - Влити до нього соєвий соус, туди ж масло і сік цитруса.
 - Філе промити, обсушити і зрізати жир і плівки.
 - Покласти м'ясо в пакет для запікання.
 - Влити підготовлений маринад і додати спеції.
 - Все це перемішати і прибрати в холодильник хвилин на сорок, але краще більше.
 - Покласти в каструлю на кошик для пари.
 - Готувати сорок хвилин і можна подавати.
 
Порада: можна використовувати сік лайма замість лимона.
Візьміть на замітку, як правильно приготувати свинину на пару в мультиварці і пароварці.
Читайте популярні рецепти приготування булочок на пару.
Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати рибні котлети на пару.
Грудка на пару з додаванням рису
Перед вами досить швидкий рецепт повноцінного страви, в якому є і м'ясна частина, і смачний гарнір. Все просто і смачно, як і завжди!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| спеції | за смаком | 
| куряче філе | 340 г | 
| вода | 0,6 л | 
| вершкове масло | 50 г | 
| рис | 0,3 кг | 
| морква | 1 шт. | 
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 ккал | 
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води.
 - Моркву очистити і помити, натерти на тертці.
 - Чашу мультиварки змастити шматочком масла.
 - Викласти рис і моркву, присипати все спеціями.
 - Зверху викласти ще кілька шматочків масла.
 - Налити воду акуратно.
 - Філе промити, почистити і нарізати порційними шматочками.
 - Злегка відбити всі шматочки і присипати спеціями, перемішати.
 - Кожен з них помістити в окремий шматочок фольги.
 - Кошик для пари встановити над куркою.
 - Покласти в нього філе швами вгору.
 - В режимі рису готувати страву сорок хвилин.
 - Коли пройде час, страву подавати до столу.
 
Корисні поради
Можна готувати не тільки з курячого філе, але і з грудки курчати. Тоді м'ясо буде в рази смачніше, ніжніше і соковитіше. Приготуйте хоча б раз і ви самі зрозумієте різницю.
Буде дуже смачно, якщо ви подасте курку на пару з якимось охолодженим соусом. Він може бути купівельними або приготованим в домашніх умовах з томатів, зелені, сиру, майонезу, сметани, йогурту, часнику і іншого. Це смачно!
Щоб отримати від страви яскравий смак, використовуйте спеції. Ні в якому разі не бійтеся експериментувати з ними, адже саме так виходять справжні шедеври. Беріть трави, різні види перцю, часник, куркума, шафран і багато ін.
Якщо ви хочете ароматне м'ясо, його можна розрізати вздовж ще в сирому вигляді та помістити в нього гілочку чебрецю, розмарину, базиліка або іншу пряність. Вийде дуже ароматно і ще смачніше, ніж в класичному варіанті.
Куряче філе на пару – це смачно і дуже корисно. Ми запропонували вам різні варіанти, так що можете спробувати все, щоб зрозуміти, який подобається найбільше. Приємного апетиту!







