09 март 2019 39

Як приготувати смачний курячий бульйон в мультиварці

На жаль, кухонні помічниця готує суп трохи довше. Але кажуть, вона робить його більш насиченим. Перевіримо? Знадобиться мінімум інгредієнтів, щоб отримати максимум смаку.

Рецепт поживного курячого бульйону
Інгредієнти Кількість
сіль - 15 г
листи лавра - 2 шт.
чорний перець-горошок - 4 шт.
вода - 2 л
суповий набір - 0,5 кг
морква - 1 шт.
цибулю - 1 головка
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 36 Ккал

Як приготувати:

  1. Суповий набір помістити в миску або друшляк, щоб ретельно промити.
  2. Потім перекласти всі компоненти в чашу мультиварки.
  3. Налити воду, додати сіль, лаврове листя і чорний перець.
  4. З моркви видалити шкірку і подрібнити її, додати в чашу.
  5. З лука стягнути лушпиння, відправити його слідом за морквою.
  6. В режимі супу готувати бульйон півтори години. Якщо такого режиму немає, використовувати програму «Гасіння».
  7. Коли суп буде готовий, процідити його і далі використовувати за призначенням.

Як зварити курячий бульйон в мультиварці Редмонд

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
цибуля 1 головка
куряче м'ясо 0,9 кг
чорний перець-горошок 6 шт.
морква 1 шт.
вода 2 л
листя лавра 2 шт.

Скільки по часу – 1 годину і 40 хвилин.

Яка калорійність – 58 калорій.

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо в першу чергу ретельно вимити.
  2. Перевірити на наявність залишків пір'я.
  3. Шкіру зрізати разом з жиром.
  4. Цибуля очистити від лушпиння і коренів, промити голівку.
  5. Моркву почистити, обполоснути холодною водою.
  6. Нарізати його кільцями або соломкою.
  7. Покласти курку в каструлю.
  8. Помістити туди і цибулю з морквою, обидва види перцю, лаврове листя.
  9. Налити воду і додати сіль за смаком.
  10. Закрити кришку машини і включити режим гасіння на півтори години.
  11. Через півгодини після початку приготування відкрити кришку, щоб прибрати з поверхні піну, яку виділила м'ясо.
  12. По закінченні програми дістати чашу з мультиварки.
  13. Вийняти м'ясо, зняти з кістки (якщо вона присутня) і подрібнити.
  14. Сам бульйон процідити, попередньо виловивши з нього моркву.
  15. У чистий бульйон додати м'ясо з морквою і можна їсти.

Як приготувати в мультиварці Мулинекс

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
яйце 1 шт.
куряче філе 1 шт.
сіль за смаком
морква 1 шт.
суповий набір 0,7 кг
куркума 5 г
картопля 3 бульби
борошно 0,4 кг
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 1 година 35 хвилин.

Яка калорійність – 200 калорій.

Як приготувати:

  1. Суповий набір ретельно промити разом з філе в холодній воді.
  2. Покласти його в чашу мультиварки і готувати в режимі випічки 35-40 хвилин.
  3. Яйце за цей час поділити, жовток з'єднати з борошном.
  4. Додати сіль, ложку води і замісити пружне тісто.
  5. Покласти його в пакет і дати відпочити двадцять хвилин.
  6. Коли програма завершиться, дістати курку і філе.
  7. Зняти м'ясо з кісток і подрібнити його разом з грудкою, а бульйон процідити.
  8. В чаші нагріти трохи олії і викласти туди курку.
  9. Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  10. Морква в цей час очистити і натерти, додати до м'яса.
  11. Обсмажувати разом до м'якості коренеплоду.
  12. Картоплю очистити і вимити, нарізати кубиками.
  13. У чашу до м'яса влити бульйон, додати картоплю.
  14. Посолити суп, додати куркуму і готувати в режимі гасіння до м'якості картоплі.
  15. Тісто дістати з холодильника, розкачати і нарізати тонкими смужками.
  16. Коли картопля звариться, опустити в бульйон локшину.
  17. Готувати ще хвилин 5-7 і можна розливати по тарілках.

Смачний і наваристий суп з курячих шийок.

Тут ви можете подивитися, як готувати суп з макаронами і куркою.

Поживний і простий обід — томатний крем-суп. Тут ви можете взяти його рецепт.

Особливості приготування

Щоб у супу був особливий смак, використовуйте незвичайні добавки. Це може бути невелика кількість мускатного горіха, спаржа, шафран, цибуля-порей, свіжий або мелений фенхель. Дайте волю своїй фантазії, тоді ви отримаєте абсолютно новий і точно смачний суп!

Замість локшини можна використовувати рідке тісто. Для нього потрібно поєднати одне сире яйце і борошно, трохи солі. Борошна додати стільки, щоб тісто мало консистенцією, як на оладки. Над бульйоном помістити тертку і вилити на гладку сторону тісто. Протерти його ложкою, обов'язково помішуючи при цьому суп. У бульйон буде капати тісто і відразу ж схоплюватися. Виходить оригінально! Варити ще 5-7 хвилин після закипання.

Як приготувати курячий бульйон в мультиварці, дивіться на відео нижче:

Бульйон – це завжди смачно і насичено. Готуйте його з легкістю в мультиварці і насолоджуйтеся воістину легким і таким ситним результатом!

Що ще почитати: