12 июнь 2019 41

Як смажити шашлик з креветок на мангалі і в духовці

Для шашликів знадобляться креветки свіжоморожені. Розморозити їх бажано в холодильнику, потім акуратно зняти панцир. У великих екземплярів не забудьте прибрати кишкову ниточку – вона темна і знаходиться на спинці. Якщо її не видалити, шашлики можуть вийти гіркими.

Шашлик з креветок на грилі
Інгредієнти Кількість
олії оливи - 140 мл
часнику - 2 зубчики
лимонів для соку, цедри - 1 шт.
розмарину - 5 довгих гілочок
сирих очищених креветок - 600 г
солі - за смаком
білого меленого перцю - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал

Особливий колорит цього шашлику надає аромат розмарину і білого перцю, а також часник. Приємний смак поєднується з користю для здоров'я: є вітаміни, мінерали, а ось жиру і калорій зовсім небагато.

Як готувати:

  1. Зробити маринад: очищені зубчики часнику розчавити, з живців розмарину прибрати нижні листочки, подрібнити і з'єднати з часником, олією оливи, соком лимона, цедрою, білим перцем, сіллю.
  2. Викласти морепродукт в миску з маринадом, відправити в холодильник (на 2 години).
  3. Нижній кінець кожного черешка розмарину заточити. Потім нанизати на нього креветки. Обсмажувати на грилі, приблизно 2 хвилини кожну сторону.

Як посмажити на мангалі

Креветки чудово смажаться на вугіллі. Невеликі екземпляри добре готувати на шпажках, а великі сміливо можна викласти на решітку.

Потрібні:

  • 800 г креветок;
  • 50 г апельсинового джему;
  • 80 г вершкового масла;
  • 3 гілочки свіжого базиліка;
  • 2 щіпки меленого чорного перцю;
  • половина чайної ложки меленого імбиру;
  • сіль за смаком;
  • половина лимона.

Час: 45 хвилин. Цінність порції: 109 ккал.

Як зробити:

  1. Креветки розморозити, почистити, залишивши хвостову частину.
  2. Приготувати маринад: розтерти в ступці розм'якшене масло вершкове з перцем, імбиром, листям базиліка. Додати апельсиновий джем, добре перемішати.
  3. Нанизати морепродукт на шпажки, залити маринадом, залишити маринуватися. Періодично перемішувати, так маринад просочить продукт більш рівномірно.
  4. За смаком посолити, потім обсмажувати 3-4 хвилини, використовуючи сковорідку-гриль.
  5. При подачі шашлики збризнути лимонним соком.

Готуємо шашлики з креветок на шпажках в духовці

Креветки, як і інші морепродукти, не люблять тривалого готування. Тому треба включити духовку заздалегідь.

З печерицями і солодким перцем

Потрібні:

  • 1 стручок болгарського перцю;
  • 200 г черрі;
  • 200 г печериць;
  • 700 г королівських креветок;

Для маринаду:

  • 5 часточок часнику;
  • 5 гілочок кропу;
  • 35-40 мл олії рафінованої;
  • половина лимона;
  • сіль за смаком.

Знадобиться: 45 хвилин. Порція: 107 ккал.

Готуємо:

  1. Креветки опустити в киплячу воду. Вийняти їх через 2 хвилини, змити прохолодною водою і почистити.
  2. До морепродуктів додати рубаний часник, кріп, олія рафінована, лимонний сік, добре посолити, перемішати. Витримати в маринаді 20 хвилин.
  3. Печериці почистити, солодкий перець нашаткувати шматочками.
  4. На шпажки нанизати морепродукт, чергуючи його з грибами і перцем.
  5. Деко застелити фольгою, викласти шашлики. Запікати при 200ºC в духовій шафі, встановивши режим «Гриль», приблизний час приготування — 20 хвилин.

В медово-імбирному маринаді

Потрібні:

  • 600 г креветок;
  • 10 г імбир (корінь);
  • 40 мл олії оливи;
  • 15 г меду;
  • 60 мл соєвого соусу.

Час: 45 хвилин. Порція: 102 ккал.

Приготування:

  1. Натерти імбир, додати до нього масло оливи, мед, соєвий соус, сіль.
  2. В приготованому розчині витримати креветки 1-2 години.
  3. Нанизати замаринований морепродукт на шпажки. Викласти на деко, запікати до золотистого кольору.

Також читайте, як приготувати шашлик з риби на мангалі на шампурах і шпажках.

Креветки в вершково-часниковому соусі: рецепти високої кухні.

Пробували готувати піцу з креветками в домашніх умовах? Якщо ні, то у нас на сайті для вас є цікаві рецепти з покроковим описом і фото.

Рецепт приготування з овочами на грилі

До смажених креветок хочеться придумати цікавий гарнір. Тому в рецепті з'явилися цукіні, солодкий перець і черрі.

Потрібні:

  • 1,5 кг великих креветок;
  • 3 молодих цукіні;
  • 10 помідорів черрі;
  • 3 стручка перцю солодкого;
  • олія рослинна;
  • 2 лимона для соку;
  • 25 г м'якої гірчиці;
  • за смаком сіль.

Час: 20 хвилин. Порція: 115 ккал.

Як приготувати:

  1. Приготувати маринад: з'єднати масло, лимонний сік, перець чорний, сіль, влити півлітра води.
  2. Викласти розморожений морепродукт в маринад. Залишити на 2-3 години.
  3. Перед готуванням нашаткувати цукіні кільцями, черрі – четвертинками, перець – середніми шматочками.
  4. Морепродукт нанизувати на дерев'яні палички упереміш з кабачками, перцем, помідорами.
  5. Смажити на грилі до готовності всіх овочів.

Шашлики з креветок і манго

Коричневий цукор у складі глазурі додасть креветкам красивий золотистий відтінок.

Потрібні:

  • 20 креветок;
  • 1 манго;
  • 1 лайм;
  • 45 г цукру тростинного;
  • 50 мл рому;
  • 15 г меду;
  • 1 ст. л. крохмалю.

Час: 45-50 хвилин. Кожна порція: 107 ккал.

Приготування:

  1. Морепродукти розморозити, зняти панцирі. Гострим ножем надрізати спинку і видалити смужку кишечника.
  2. Очистити плід манго, нашаткувати його скибочками. На окремі шпажки нанизати манго і морепродукти.
  3. Зробити глазур: у сотейнику змішати мед з ромом, соком лайма і цукром, на середньому вогні довести глазур до кипіння. Коли рідина трохи випарується, додати крохмаль, розведений у 40 мл води. Витримати на вогні, поки суміш не стане густою.
  4. Шпажки з манго і креветками вмочити по черзі в глазур і відразу ж відправити на гриль, обсмажити до появи коричневих підпалин. Приправити перцем рожевим.

Корисні поради

Щоб приготувати смачний шашлик з креветками, для початку їх треба правильно вибрати. Різновидів цього морепродукта багато – королівські, звичайні, тигрові, рожеві, червоні з чорними смужками. Але до якого б вигляду вони не належали, їх завжди фасують, враховуючи розмір продукту. Упаковку маркують цифрами, наприклад 40/60. Це не довжина або вага продукту, це його кількість в одному кілограмі.

Незалежно від ваги все креветки мають практично один смак і структуру. Правда є невеликий виняток – це морепродукти середньої величини, які на відміну від інших видів жорсткуваті. Тому радимо уникати упаковки з маркуванням 3540, щоб не купити такі жорсткі екземпляри.

І, нарешті, маринад. Радимо потримати маринований морепродукт в холодильнику три години. Маринад можна приготувати так: змішати 2 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. олії оливи, жменя листя базиліка, 20 мл соку лимона, подрібнену цибулю-шалот або половину головки звичайної цибулі, 80 мл білого вина, 8 г соусу чилі, сіль, чорний перець.

Що ще почитати: