20 апрель 2019 92

Як приготувати гарячі бутерброди з картоплею

Сьогодні ми вирішили подарувати вам кілька варіантів незвичайних і дуже ситні бутербродів. В якості основного інгредієнта в кожному варіанті буде картопля. Де-то вже готове пюре, а де-то сира стружка. У будь-якому випадку вийде смачно, спробуйте разом з нами!

Бутерброди з тертою картоплею на сковороді
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 30 мл
картопля - 2 бульби
батон - 4 скибочки
яйце - 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал

Один з швидких варіантів серед тих, що ми сьогодні запропонували. Всього кілька інгредієнтів, а який смак! Це однозначно варто спробувати.

Як приготувати:

  1. З картоплі зчистити шкірку і промити бульби, подрібнити на тертці.
  2. Промити від крохмалю і трохи обсушити.
  3. Розбити яйце і ретельно перемішати.
  4. На кожну скибочку хліба викласти картопляну масу.
  5. Сковороду нагріти, викласти сендвічі начинкою вниз.
  6. Через п'ять хвилин перевернути бутерброди і закрити кришку.
  7. Смажити їх ще чверть години і потім подавати.
Порада: можна додати в начинку кубики помідорів, щоб було соковитіше.

Гарячі бутерброди з картоплею і помідорами на сковороді

Швидкий і дуже оригінальний варіант поживного обіду або вечері. Всі інгредієнти дуже прості, і результат виходить незабутньо смачним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідор 1 шт.
кетчуп 30 мл
яйце 1 шт.
сметана 90 мл
картопля 2 шт.
сир 60 г
хліб 6 скибочок
часник 3 шматочка
рослинна олія 45 мл
ковбаса 50 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 ккал

Як приготувати:

  1. З картоплі зчистити шкірку і помити, натерти на тертці.
  2. Ковбасу звільнити від шкірки і теж натерти. Якщо у вас щось подібне салямі, порізати її дрібними кубиками.
  3. Сир подрібнити так само, як і картоплю.
  4. Картоплю змішати з ковбасою і вбити яйце.
  5. Поєднати все це, можна вручну.
  6. Сковороду нагріти.
  7. На скибочки хліба викласти картопляну масу, але не занадто товстим шаром.
  8. Помістити хліб на сковороду картоплею вниз.
  9. Смажити до золотої скоринки, перевернути.
  10. Помідори помити і нарізати кільцями.
  11. Викласти на бутерброди кільця томатів, присипати сиром.
  12. Смажити дві хвилини, потім закрити кришкою і готувати ще стільки ж.
  13. Кетчуп з'єднати зі сметаною, додати часник через тисняву.
  14. Готові сендвічі викласти на сухі серветки.
  15. Полити соусом і подавати.

Порада: можна обсмажити сендвічі на вершковому маслі, оскільки буде більш насиченим і смак, і аромат.

Гарячі бутерброди в духовці з картоплею і сиром

У цьому варіанті все вийде трохи насиченіший з-за ароматного сиру, який буде у складі. Крім нього буде ще і незвичайний соус, так що приєднуйтесь!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
яйце 1 шт.
картопляне пюре 0,2 кг
зелень 20 г
сир 100 г
сметана 45 мл
хліб 8 скибочок
сік лимона 15 мл
спеції за смаком
гірчиця 10 мл
Час приготувати: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 ккал

Як приготувати:

  1. Для соусу з'єднати масло, сметану, сік лимона, гірчицю.
  2. Додати трохи спецій і з'єднати все це.
  3. Пюре присипати спеціями за смаком, додати сире яйце.
  4. Все це гарненько змішати, додати дві ложки соусу.
  5. Зелень помити і порізати, всипати до картоплі.
  6. Сир натерти на тертці, ввести його в залишки соусу.
  7. Розподілити картопляну масу на скибочки хліба.
  8. Зверху викласти сирну масу і помістити бутерброди на деко.
  9. Прибрати в духовку при 200 градусах на десять хвилин.

Порада: щоб сир апетитно тягнувся, використовуйте моцарелу.

Як приготувати з ковбасою

Цей рецепт буде ситніше з-за наявності ковбаси у складі начинки. Її буде зовсім небагато, але свій смак і аромат вона обов'язково віддасть картоплі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
картопля 2 бульби
хліб 8 скибочок
ковбаса 0,1 кг
рослинна олія 20 мл
яйце 1 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 ккал

Як приготувати:

  1. З картоплі зрізати шкірку і промити, натерти на тертці.
  2. Ковбасу теж подрібнити на тертці.
  3. Змішати компоненти, ввести спеції і яйце.
  4. На скибочки хліба покласти масу з картоплі.
  5. Сковороду нагріти і помістити бутерброди начинкою вниз.
  6. Притиснути шматочки хліба лопаткою і смажити до рум'яності картоплі.
  7. Перевернути хліб і смажити до хрусткої скоринки.

Порада: можна присипати гарячі сендвічі сиром, але відразу, щоб він підтанув.

Приготування з картопляного пюре

Тут все ще простіше, так як бутерброди можна приготувати і з залишків вечері. Якщо у вас залишилося пюре, вважайте що ви у виграші. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
картопляне пюре 0,2 кг
яйце 1 шт.
кріп 10 г
білий хліб 4 скибочки
сметана 70 мл
сир 0,1 кг
зелена цибуля 5 пір'я
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 ккал

Як приготувати:

  1. Пюре помістити в глибоку миску.
  2. Додати яйце, половину сметани і перемішати.
  3. Зелену цибулю промити і подрібнити його.
  4. Всипати всі до картоплі, ще раз змішати.
  5. Сир натерти, а кріп помити і теж подрібнити.
  6. Додати залишки сметани і ще раз з'єднати всі.
  7. Сендвічі нарізати половинками, в підсумку вийде вісім штук.
  8. Деко збризнути маслом, покласти шматочки хліба.
  9. Розподілити на них картопляну масу, розрівняти її.
  10. Викласти зверху сирну масу.
  11. Духовку розігріти до 180 градусів.
  12. Прибрати в неї бутерброди на чверть години.

Порада: перед подачею можна змастити сендвічі соусом.

Візьміть на замітку, як приготувати бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу.

Різноманітні бутерброди з куркою для смачного сніданку ви знайдете тут.

Можете зробити апетитні закусочні бутерброди з ікрою. Рецепти тут .

Смачні бутерброди з фаршем

Цей рецепт складно назвати легким, тому що він може подаватися вже як повноцінне блюдо. Багато картоплі, фаршу, сиру, цибуля і спеції. Все виходить смачно і дуже поживно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фарш 0,2 кг
картопля 3 шт.
яйце 1 шт.
рослинна олія 20 мл
хліб 6 скибочок
плавлений сир 50 г
цибуля 1 головка
спеції за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 182 ккал

Як приготувати:

  1. З картоплі зрізати шкірку і вимити, натерти на тертці.
  2. Цибулю почистити і помити, теж подрібнити на тертці.
  3. Компоненти з'єднати між собою, додати фарш.
  4. Туди ж ввести яйце, спеції і натерти сир.
  5. Все це перемішати між собою.
  6. На шматочки хліба покласти отриману масу.
  7. Сковороду розігріти з маслом, викласти бутерброди начинкою вниз.
  8. Смажити до золотистого кольору з обох сторін, подавати до столу.

Порада: якщо використовувати грюйер або чеддер, сир апетитно тягнутися.

Рецепт приготування з грибами

Такі бутерброди будуть дуже ароматними і насиченими. До їх складу входить свіжий зелена цибуля, гриби, обов'язково картоплю і пікантні спеції!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 15 г
картопля 3 шт.
яйце 1 шт.
білий батон 10 скибочок
спеції за смаком
печериці 80 г
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити, потім обполоснути і натерти на тертці.
  2. Викласти в друшляк і промити під холодною водою від крохмалю.
  3. Гриби почистити, натерти на тертці.
  4. Зелену цибулю помити і дрібно порубати ножем.
  5. Додати його разом з грибами до картоплі.
  6. Всипати спеції і ретельно перемішати.
  7. На скибочки батона викласти отриману масу.
  8. У сковороду нагріти олію, викласти туди шматочки хліба начинкою вниз.
  9. Готувати до рум'яності, потім перевернути і обсмажити ще трохи.

Порада: можна змастити бутерброди перед подачею охолодженої сметаною або йогуртом.

Як робити з морквою

Яскравий і смачний рецепт сендвічів з картоплею та морквою! Це буде не зовсім простий варіант, так як перед смаженням ми опустимо закуску в кляр. Буде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
картопля 3 шт.
батон 1 шт.
яйця 4 шт.
морква 2 шт.
цибуля 2 головки
рослинна олія 30 мл
молоко 30 мл
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити і помити, потім натерти на тертці.
  2. Масу викласти в сито, промити під проточною водою.
  3. Моркву теж позбавити від шкірки, подрібнити теркою.
  4. З лука зняти лушпиння, зрізати коріння і дрібно порубати коренеплоди або натерти.
  5. Змішати з морквою і картоплею, додати спеції.
  6. Яйця збити з молоком, всипати спеції.
  7. На скибочки батона викласти картопляну масу з одного боку.
  8. Далі все сендвічі опустити по одному в кляр.
  9. У сковороді нагріти масло і викласти бутерброди.
  10. Смажити їх до рум'яності з обох сторін.
Порада: після сковороди сендвічі викладати на сухі серветки, щоб прибрати зайве масло.

Корисні поради

Щоб сендвічі були ще смачніше, подавайте їх з салатом зі свіжих овочів або просто нарізкою. У другому випадку овочі можна присипати сіллю, щоб було соковитіше.

Якщо ви використовуєте сир, краще подавати бутерброди прямо зі сковороди/з духовки. Саме в цей момент він буде максимально апетитно тягнутися!

Бутерброди з картоплею – це дуже смачно і неймовірно поживно. Обов'язково спробуйте приготувати, особливо якщо у вас залишилося пюре з вечері. Це варто вашого часу!

Що ще почитати: