08 май 2019 1 434

Як приготувати густий майонез без яєць в домашніх умовах

Сьогодні у нас для вас є велика кількість варіантів домашнього майонезу. Всі вони готуються без яєць, а значить, в якомусь плані їх можна вважати пісними. Є варіанти з додаванням молока, а є і без нього. Спробуйте все і тоді зможете визначити, який з них для вас найбільш смачний.

Класичний майонез без яєць
Інгредієнти Кількість
гірчиця - 5 мл
рослинна олія - 400 мл
сіль - 2 дрібку
молоко - 0,2 л
сік лайма - 65 мл
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 468 Ккал

Простий рецепт смачного соусу на основі молока. Підійде для салатів, так як виходить дуже насиченим.

Як приготувати:

  1. У чашу блендера налити молоко і доповнити його маслом.
  2. Почати збивати масу, то піднімаючи, то опускаючи занурювальний блендер в майбутній соус.
  3. Додати сік лайма і знову збити до однорідності.
  4. В кінці посолити і доповнити соус гірчицею.
  5. Все збити до однорідності — і готово.
Порада: можна використовувати трохи гірчичного порошку.

Домашній майонез без яєць з молоком

Ще більш швидкий варіант смачного соусу. Використовуйте його для сендвічів і в якості заправки. Вам сподобається, це смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 15 мл
сік лимона 45 мл
молоко 150 мл
соняшникова олія 0,3 л
сіль 5 г
Час приготування: 2 хвилини Калорійність на 100 грам: 465 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко і масло налити в чашу, з'єднати.
  2. Додати гірчицю з сіллю і збити масу до однорідності.
  3. В кінці влити сік лимона і довести соус до густоти.

Порада: зберігається такий соус десять днів.

Майонез без яєць, збитий міксером

Якщо у вас немає блендера, міксер теж цілком підійде. Соус від нього виходить ще більш пишним і легким.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 280 мл
гірчиця 10 мл
молоко 150 мл
сіль за смаком
сік лайма 30 мл
Час приготування: 4 хвилини Калорійність на 100 грам: 470 ккал

Як приготувати:

  1. У чашу для збивання влити молоко і рослинне масло.
  2. Збивати міксером протягом десяти секунд.
  3. Потім влити сік цитруса, додати гірчицю і сіль.
  4. Все це збивати до густоти і тільки потім використовувати за призначенням.

Порада: можна використовувати сік лайма.

Пісний варіант

У цьому рецепті взагалі немає продуктів тваринного походження, так що сміливо можна готувати його під час посту або вживати в раціоні веганам.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 20 г
чорний мелений перець за смаком
вода 0,1 л
сіль 1 пучку
гірчиця 10 мл
соняшникова олія 100 мл
сік лайма 15 мл
цукор 2 дрібку
Час приготування:4 хвилини Калорійність на 100 грам: 340 ккал

Як приготувати:

  1. Борошно засипати в сотейник і залити водою, прибрати на плиту.
  2. Помішуючи, довести все до кипіння.
  3. Варити протягом п'ятнадцяти секунд.
  4. Зняти з вогню і дати охолонути.
  5. Додати сіль і чорний перець, сік цитруса, цукор і гірчицю.
  6. У чашу блендера налити олію і борошняну суміш.
  7. Збивати всі заглибним блендером до однорідності.
  8. На це піде близько двадцяти секунд.
  9. Після цього майонез можна подавати.

Порада: гірчиця надає соусу оригінальний смак, можна обійтися і без неї.

Приготування за п'ять хвилин

Прості інгредієнти, швидке приготування і максимум смаку. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 5 г
рослинна олія 0,3 л
молоко 150 мл
сік лимона 45 мл
гірчиця 15 мл
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 465 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко і масло залити в високу чашу блендера.
  2. Ввести гірчицю і сіль, збити до однорідної консистенції.
  3. Влити сік лимона, збити до густоти, і готово.

Порада: додайте трохи цукру, щоб довести смак до ідеалу.

Густий соус на сметані

Якщо ви любите щільні заправки до салатів і м'ясних страв, пропонуємо спробувати такий варіант. Багато інгредієнтів і неповторний смак!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 15 мл
куркума 2 дрібку
соняшникова олія 80 мл
мед 15 мл
чорний мелений перець за смаком
сметана 250 мл
асафетіда за смаком
яблучний оцет 5 мл
гірчичний порошок 2 дрібку
сіль за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 ккал

Як приготувати:

  1. В піалу помістити всю сметану і додати до неї сік лимона.
  2. Все це ретельно перемішати віночком.
  3. Дати настоятися в такому вигляді чверть години.
  4. Коли пройде час, ввести куркуму, гірчичний порошок, мед, чорний перець, яблучний оцет і сіль.
  5. Почати збивати, поступово вливаючи олію.
  6. Збивати до тих пір, поки соус не стане однорідним і густим.
  7. Потім накрити харчовою плівкою і дати настоятися двадцять хвилин.

Порада: можна використовувати замість сметани йогурт.

Як приготувати за дві хвилини

Дуже швидкий варіант смачного домашнього майонезу! Готується за лічені хвилини, це просто вражаюче, чи не так?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 2 дрібку
гірчиця 15 мл
кукурудзяна олія 0,3 л
спеції за смаком
молоко 150 мл
сіль за смаком
оцет 45 мл
Час приготування: 2 хвилини Калорійність на 100 грам: 465 ккал

Як приготувати:

    1. Молоко і масло залити в сотейник.
    2. Збити віночком або заглибним блендером до однорідності.
  1. Далі ввести оцет, сіль, гірчицю і збити все до густоти.
  2. Всипати цукор і спеції, перемішати все ще раз.

Порада: сік лимона можна замінити кислотою лимона, розведеною у воді.

Візьміть на замітку, як замаринувати і посмажити шашлик в майонезі.

Рецепти натурального майонезу в домашніх умовах можна знайти тут.

Спробуйте смачно приготувати окрошку на воді з майонезом, тут можна ознайомитися з рецептом.

Приготування з крохмалю

Майонез з борошна не виходить таким ніжним як той, що з крохмалю. Спробуйте обов'язково, дуже смачно виходить!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 5 мл
овочевий бульйон 0,2 л
оцет 10 мл
лляна олія 130 мл
сіль 2 дрібку
крохмаль 30 г
цукор 10 г
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 296 ккал

Як приготувати:

  1. Крохмаль помістити в сотейник і додати до нього четверту частину бульйону.
  2. Перемішати і влити залишки бульйону.
  3. Прибрати на плиту і прогріти, але не давати закипіти.
  4. Коли мета досягнута, додати гірчицю, оцет, сік лимона, сіль, лляне масло і цукор.
  5. Все збити до однорідності і потім обов'язково остудити.

Порада: можна використовувати як картопляний, так і кукурудзяний крохмаль.

Яскравий майонез з шафраном

Щоб соус вийшов яскравим і ще більш апетитним, спробуємо додати в нього трохи шафрану. Тільки уявіть цей колір!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
білий винний оцет 15 мл
молоко 70 мл
шафран 1 пучку
спеції за смаком
гірчичне масло 140 мл
гірчиця 5 мл
Час приготування: 4 хвилини Калорійність на 100 грам: 479 ккал

 Як приготувати:

  1. Молоко з'єднати з маслом в ємності.
  2. Збити інгредієнти в однорідну масу заглибним блендером.
  3. Коли мета буде досягнута, додати оцет, спеції і гірчицю.
  4. Збити масу ще один раз, але тепер уже до густоти.

Порада: якщо використовувати кукурудзяна олія, буде особливо ароматний соус.

З додаванням зелені

Любителям свіжості пропонуємо спробувати наступний варіант соусу. У ньому буде багато зелені і з-за цього вийде ще й яскравий колір!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 30 г
оцет 35 мл
молоко 150 мл
сіль 5 г
рослинна олія 0,3 кг
гірчиця 15 мл
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 449 ккал

Як приготувати:

  1. Зелень промити і дрібно покришити її.
  2. Молоко збити до однорідності з маслом.
  3. Вести сіль, гірчицю, оцет і зелень.
  4. Все збити до густоти — і готово.
Порада: як зелені можна використовувати все, що вам подобається.

Корисні поради

Звичайну гірчицю можна замінити зернистою. Вона зробить соус ще більш оригінальним і особливим. Зерна будуть надавати соусу ще і апетитний зовнішній вигляд!

У соус можна додати різноманітні спеції за смаком. Це може бути часник (свіжий або сухий), будь-яка зелень у свіжому вигляді (розмарин, чебрець, м'ята, кріп, петрушка). Також різні види перцю (червоний, чорний, чилі, запашний), добавки на зразок скибочок томатів, солодкого перцю, натерті огірки.

Домашній майонез зберігається від п'яти до десяти днів. Тут все залежить від того, що є в складі. Якщо є молоко, то термін коротшає, так як це, як відомо, швидкопсувний продукт.

Якщо у вас є час, то готовий майонез бажано помістити в герметично закривається ємність і прибрати в холодильник. Двадцяти хвилин буде достатньо, щоб всі аромати і смаки гарненько з'єдналися між собою. Тоді смак буде більш насиченим. Якщо такої ємності немає, можна використовувати звичайну банку.

Майонез без яєць – це не менш смачно, ніж з яйцями. Виходить так само пишно, ніжно, і головне, готується він за 2-5 хвилин. Якщо ви спробуєте його хоча б раз, то точно закохаєтесь і більше ніколи не будете купувати магазинний продукт.

Що ще почитати: