23 март 2019 1 936

Рецепти приготування домашнього майонезу в блендері

Всі звикли вживати в їжу покупної майонез, адже його можна зробити самостійно. Головне потрібно знати основний принцип приготування та складові компоненти.

По суті, його приготування не особливо складне, достатньо лише правильно все перемішати до утворення білої і пухкої консистенції. А ось як це все зробити, ви зможете дізнатися з декількох способів приготування домашнього майонезу, описаних нижче.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
кухонної солі - 2 ч. ложки
сік з лимона - 30 мл
гірчиці в готовому вигляді - 15 грам
олії в рафінованому вигляді - 380 мл
меду - на свій смак
часнику - 2 зубчики
суміші перців - трохи
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 748 Ккал

Як приготувати майонез в домашніх умовах в блендері:

  1. Очищаємо зубчики часнику від шкірки;
  2. Викладаємо скибочки часнику в ступку, засипаємо туди ж суміш перців і гарненько розтираємо. У результаті повинна вийти ароматна суміш;
  3. Розбиваємо яйце і викладаємо в ємність заглибного блендера. Розбиваємо інше яйце і поділяємо жовток від білка. У чашу викладаємо жовток, білок не знадобиться;
  4. Додаємо до яєць маленьку ложку гірчиці, підсипаємо сіль;
  5. Заливаємо сік лимона;
  6. Заливаємо півтори склянки рослинного масла, додаємо пряну суміш;
  7. Включаємо занурювальний блендер і починаємо процес збивання;
  8. Збивати слід протягом кількох хвилин, при цьому необхідно рухати блендер вниз і вгору;
  9. Протягом збивання суміш поступово буде змінювати колір;
  10. Приблизно через 2-3 хвилин суміш стане білою і густий;
  11. Готовий майонез необхідно розлити по банках і прибрати на зберігання в холодильник. Термін зберігання приблизно 3-4 дні.

Як зробити майонез в блендері без гірчиці

Інгредієнти для майонезу:

  • олія оливкова – 630 мл;
  • 3-4 яєчних білка;
  • цукровий пісок – 1-2 ч. ложки;
  • лимонний сік – 3 великі ложки;
  • сіль – кілька ч. ложок.

Час приготування – чверть години.

Калорійність – 660 ккал.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно розбити яйця і відокремити білки від жовтків. Жовтки відставляємо в сторону;
  2. До білків додаємо сіль і ставимо в холодильник на деякий час, вони повинні бути повністю холодними;
  3. Далі виймаємо охолоджені білки і заливаємо в ємність блендера;
  4. Доливаємо сік лимона, підсипаємо цукровий пісок;
  5. Всі компоненти збиваємо блендером до однорідності;
  6. Потім, не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо половину оливкової олії;
  7. Збиваємо протягом 4-5 хвилин;
  8. Після цього заливаємо решту оливкової олії і продовжуємо збивати далі;
  9. У результаті повинна вийти рівномірна густа консистенція з білої структурою;
  10. Готовий майонез викладаємо в баночки і прибираємо на зберігання в холодильник.

Рецепт з гірчицею без яєць

Приготування буде з наступних продуктів:

  • 120 мл молока;
  • олія соняшникова 200 мл;
  • гірчиця м'яка – 1 ч. ложка;
  • 50 грам цукрового піску;
  • трохи солі;
  • трохи куркуми для додання кольору.

Час приготування – 7-10 хвилин.

Калорійність – 620 ккал.

Як приготувати:

  1. Для приготування потрібно використовувати молоко та соняшникову олію з однаковою температурою;
  2. Заливаємо в чашу блендера молоко, потім соняшникова олія;
  3. Далі включаємо блендер і починаємо збивати обидва компонента на середній швидкості, під час збивання потрібно водити віночком вгору і вниз;
  4. У результаті повинна вийти суміш з однорідною консистенцією білого кольору;
  5. Потім підсипаємо трохи цукрового піску і сіль;
  6. Гірчицю модно насипати суху. При бажанні можна використовувати вже готову;
  7. Всі інгредієнти ретельно збиваємо блендером до однорідності;
  8. Потім підсипаємо трохи куркуми і знову розмішуємо;
  9. Хвилин через 5 повинна вийти однорідна і густа суміш;
  10. Викладаємо готовий майонез в баночки і прибираємо в холодильник на зберігання.

Домашній майонез в блендері з оцтом

Які компоненти потрібні для приготування:

  • 160 грам рафінованого рослинного масла;
  • одне куряче яйце;
  • 1 велика ложка столового оцту;
  • щіпка гірчичного порошку;
  • трохи солі;
  • 15 грам цукру.

Час приготування – 7-10 хвилин.

Калорійність – 680 ккал.

Процес приготування:

  1. Розбиваємо куряче яйце і викладаємо в глибоку ємність. Посуд має бути глибока, тому що при збиванні інгредієнти збільшуються в розмірах;
  2. У чашу з яйцем слід додати гірчицю, сіль та цукровий пісок;
  3. Далі за допомогою заглибного блендера починаємо збивати компоненти;
  4. Збивати на середній швидкості, суміш повинна трохи загуснути і стати лимонного кольору;
  5. Далі тонкою цівкою необхідно влити рослинне масло. Можна використовувати оливкову олію або суміш масел;
  6. Збиваємо до загустіння. Маса повинна стати густий з білуватим відтінком;
  7. Як тільки суміш стане схожою на майонез, заливаємо оцет і ще раз перемішайте міксером до однорідності;
  8. Після цього викладаємо майонез по банкам і прибираємо на зберігання в холодильник;
  9. Бажано майонез потримати в холодильнику півгодини, за цей період він придбає потрібну консистенцію.

Варіант для тих, хто поститься

Які компоненти будуть потрібні:

  • половина склянки борошна;
  • 380 мл води;
  • 8 великих ложок оливкова олія;
  • сік з лимона – 50 мл;
  • гірчичний порошок – 15-20 грам;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • 15 грам цукру.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 580 ккал.

Рецепт приготування пісного домашнього майонезу блендером покроково:

  1. Першим ділом борошно просіюється в ємність з товстими стінками, можна використовувати каструлю з антипригарним покриттям;
  2. Заливаємо повільно до борошні половину води і розмішуємо віночком, розбиваючи всі грудочки;
  3. Після цього заливаємо решту води і обов'язково розмішуємо;
  4. Як тільки суміш буде однорідною, її потрібно помістити на вогонь і відварюємо. Обов'язково в процесі варіння суміш безперервно помішуємо;
  5. Після того як борошняна основа почне кипіти, вона буде ставати густий;
  6. В процесі відварювання до готовності борошняну суміш необхідно постійно заважати, щоб вона не пригоріла. На весь процес приготування потрібно 7-8 хвилин;
  7. Як тільки клейстер буде готова, знімаємо з вогню і відставляємо остигати;
  8. Тим часом беремося за другу частину;
  9. У чашу блендера заливаємо олію, додаємо до нього сіль, цукровий пісок і гірчичний порошок;
  10. З половини лимона видавлюємо сік і заливаємо в чашу блендера;
  11. Всі компоненти збиваємо до рівномірної структури. НА цей процес потрібно 1-2 хвилини;
  12. Потім починаємо додавати клейстер. Викладаємо по 1 ст. ложці і продовжуємо збивати;
  13. Збиваємо до закінчення борошняний основи;
  14. Готовий майонез викладаємо по банкам і прибираємо на зберігання в холодильник.

Рагу з курки з овочами — щоденне блюдо, яке готується на «раз-два».

Читайте як приготувати шашлик в аерогрилі — кілька рецептів для домашнього пікнічка.

Як приготувати юшку з консервованої скумбрії — навчитеся приготувати рибний суп по простому рецептом.

Домашній рецепт з перепелиних яєць

Які компоненти будуть потрібні:

  • 6 штук яєць перепілок;
  • 150 мл рослинного масла;
  • гірчиця – половина маленько ложки;
  • 1 велика ложка соку лимона;
  • чорний перець – на смак;
  • 1-2 ч. ложки солі:
  • 15 грам цукру.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 685 ккал.

Як приготувати:

  1. Розбиваємо яйця перепелині і викладаємо в ємність блендера;
  2. Додаємо до яєць сік лимона, гірчицю;
  3. Підсипаємо сіль, цукровий пісок, чорний перець;
  4. Потім починаємо збивати блендером на середній швидкості;
  5. Через 2-3 хвилини починаємо підливати олію, але при цьому продовжуємо збивати;
  6. Як тільки масло буде повністю залито, збиваємо ще 3-5 хвилин;
  7. У результаті повинна вийти густа суміш білого кольору;
  8. Прибираємо на зберігання в холодильник.

Корисні поради

  • яйця краще використовувати охолоджені. За рахунок цього суміш вийде набагато густіше;
  • набагато смачніше майонез вийде, якщо замість рослинного масла використовувати оливкову;
  • збивати слід з особливою ретельністю, тільки так можна отримати необхідну консистенцію.

Готовий домашній майонез виходить набагато смачніше покупного. Головне потрібно строго дотримуватися рецептуру, тоді можна приготувати прекрасне доповнення до будь-якої страви, включаючи салати. Та й для приготування цього соусу потрібно зовсім невелика кількість продуктів.

Що ще почитати: