07 май 2019 42

Як зварити смачний гороховий суп в скороварці

Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже смачне, особливо з додаванням копченостей.

Скороварки допомагають приготувати суп з мінімальними витратами часу, адже замочувати горох попередньо зовсім не потрібно. Страва готується під тиском, тому навіть сухий горох буквально за годину повністю розвариться.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
гороху - 0,2 кг
води - 2 л
картоплин - 3 шт.
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
спецій - за смаком
ребер свинячих - 0,7 кг
зелені - 10 г
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Як приготувати:

  1. Вказану кількість води вилити в чашу скороварки і перекласти сюди вимиті реберця.
  2. Вибрати режим «Варка» з таймером на півгодини.
  3. У цей час потрібно зайнятися овочами. Очищену моркву крупно натерти.
  4. З лука зняти лушпиння і нашаткувати його дрібними кубиками.
  5. Картоплю без шкірки необхідно подрібнити кубиками невеликого розміру.
  6. Промити горох, а потім обдати його окропом. Тоді він дасть менше піни при варінні.
  7. По сигналу пристрою до ребер потрібно покласти всі овочі. Сюди ж додати горох.
  8. Перемкнути режим «Гасіння», час виставити автоматично. Якщо ні, потрібно більше години.
  9. За п'ять хвилин до кінця приготування приправити. Після закінчення програми дати настоятися ще хвилин двадцять.
  10. Подавати з січеною зеленню.

Гороховий суп в мультиварці-скороварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 120 г
цибулин 0,1 кг
м'яса 0,5 кг
води 1 л
картоплі 150 г
гороху 0,2 кг
спецій за смаком
олії соняшникової 25 мл

Знадобиться на приготування – 1 година 30 хвилин.

Скільки калорій – 91.

Як приготувати:

  1. Нарізати вимите м'ясо соломкою.
  2. Моркву натерти крупно, попередньо очистивши її від шкірки.
  3. Вибрати режим «Випічка», дати чаші прогрітися близько десяти хвилин.
  4. Додати сюди масло і моркву з м'ясом, перешкодити.
  5. Обсмажувати ці продукти близько дванадцяти хвилин, щоб з'явилася рум'яність. Заважати потрібно часто.
  6. Картоплю почистити і потім нарізати брусочками.
  7. Вказану кількість води закип'ятити. Це зручно робити в електричному чайнику.
  8. Горох добре промити. Краще брати колотий.
  9. Після обжарювання м'яса до нього потрібно додати картоплю і горох, а також спеції.
  10. З цибулини зняти лушпиння. Подрібнювати плід не потрібно, його варто просто цілим додати в чашу.
  11. Залити окріп. Якщо здасться, що води обмаль, її кількість можна збільшити.
  12. Включити режим «Гасіння» з таймером на годину. Після цього дати настоятися або подавати з грінками.

Суп з гороху з копченими реберцями в скороварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 4 шт.
ребер свинячих копчених 0,6 кг
цибулин 1 шт.
води 2 л
гороху колотого 170 г
спецій за смаком
олії соняшникової 20 мл
чаберу 5 г

Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.

Скільки калорій – 78.

Як приготувати:

  1. Цибулину без лушпиння нашаткувати дрібними кубиками.
  2. Таким же чином і моркву подрібнити без шкірки.
  3. Масло розігріти в чаші пристрою в режимі «Випічка» або «Смаження». Таймер встановити на п'ятнадцять хвилин.
  4. Як тільки масло розігріється, помістити в нього вищеперелічені овочі і обсмажити їх до м'якості.
  5. Ребра копчені розрізати на частини поменше і помістити їх до овочів після звукового сигналу.
  6. Гарненько промити горох і додати до м'яса і овочів.
  7. Порізати очищені картоплини кубиками середнього розміру і додати до решти продуктів.
  8. Приправити, але не солити, додати чабер.
  9. Влити вказану кількість води, бажано теплою. Закрити кришку і встановити режим «Варка», таймер — п'ятдесят хвилин.
  10. Після сигналу залишити суп в чаші ще на двадцять хвилин, а потім спробувати на сіль. При відкритій кришці дати постояти ще хвилин десять, а потім подавати з зеленню.

Смачно приготувати пісний суп гороховий теж не проблема, коли ви на нашому сайті.

Якщо хочеться супу з гороху з м'ясом, то оптимальним рішенням буде приготування з куркою. Тут ви знайдете найкращі рецепти.

А тут читайте, як правильно готувати гороховий суп для дітей.

Як варити гороховий суп в скороварці Редмонд

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гороху колотого 250 г
картоплин 4 шт.
петрушки 1 пучок
спецій за смаком
яловичини 0,4 кг
цибулин 2 шт.
докторської ковбаси 0,2 кг
моркви 2 шт.

Знадобиться на приготування – 1 годину 15 хвилин.

Скільки калорій – 310.

Як приготувати:

  1. У теплій воді кілька хвилин промивати горох, щоб вода після нього остаточно стала прозорою, без піни.
  2. Дрібно порубати цибулини без лушпиння. Можна взяти червоний лук, він не такий гострий.
  3. Крупно натерти моркву або подрібнити її соломкою, попередньо очистивши.
  4. Мультиварку включити, вибравши режим «Смаження», і додати сюди ложку масла.
  5. Покласти моркву і цибулю і обсмажувати їх протягом шести хвилин, час від часу перемішуючи.
  6. Ковбасу звільнити від верхньої плівки і потім порізати тонкими брусочками.
  7. Додати овочі і готувати ще три хвилини, часто заважаючи.
  8. Порізати брусочками картоплю, очищену від шкірки.
  9. Помістити її до решти продуктів.
  10. Такими ж потрібно нарізати брусочками і яловичину і теж опустити її в чашу.
  11. Залити близько двох літрів води, бажано теплою, перешкодити.
  12. Закрити кришку і в режимі «Суп» готувати п'ятдесят хвилин. Приправити в кінці.
  13. Петрушку дрібно нашаткувати і посипати її зверху на суп перед подачею до столу.

Корисні поради

Так як готування в скороварці відбувається під тиском, відкривати кришку пристрою потрібно дуже обережно. По-перше, на початку готування клапан для пари потрібно закрити. А перед тим як відкрити кришку, потрібно відкрити клапан і випустити пар. Це займає кілька хвилин. Важливо берегти руки, щоб не обпектися.

Подають гороховий суп з сухариками. Хтось бере покупні, але набагато смачніше буде, якщо приготувати їх самостійно. Це займе хвилин десять. Потрібно взяти несвіжий хліб, хоча б вчорашній, і нарізати його кубиками. У сковороду влити олію і додати трохи часнику, можна сушеного. Підсмажити сухарики на сильному вогні. Подавати їх варто окремо, інакше вони розтопляться в супі і перетворяться на кашу.

Також для презентації використовують злегка підсмажений кунжут або насіння соняшнику. Їх потрібно обсмажувати на сковороді без олії до появи запаху. Це дає не тільки смак, але і додаткову поживність.

Дане страву можна готувати на основі будь-якого м'яса. Більш легкі варіанти готуються на основі копчених курячих крилець. Найшвидший варіант — використовувати салямі. Іноді додається злегка обсмажений бекон або шматочок копченого сала. Все це суттєво впливає на тяжкість страви, тому подавати його потрібно тільки на обід.

Для літнього рецепта можна і зовсім обійтися без м'яса, використовуючи тільки овочі. До них можна додати кольрабі, селеру, цибулю-порей, стручкову квасолю, болгарський перець і т. д.

Такі супи будуть набагато легше, але при цьому збережуть свій особливий смак, якщо додати в них суміш перців. При цьому навіть необов'язково робити зажарку, можна відразу варити всі овочі. Нарізати їх при цьому бажано однаково, щоб суп виглядав естетично.

Ситний суп гороховий з ароматом копченостей дуже подобається чоловікам. Це простий спосіб нагодувати велику сім'ю або просто побалувати себе. Таке блюдо підтримає організм навіть в саму холодну пору року.

Що ще почитати: