17 март 2019 245

Як приготувати молочний суп з рисом

Молочний суп – блюдо, знайома всім з дитинства. Його легко можна приготувати для своєї сім'ї по одному з представлених рецептів. Супи можуть бути класичними, і овочевими, і з різними сухофруктами. Чудовий вибір для сніданку!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
рису круглого - 0,1 кг
молока - 0,5 л
цукру - 15 г
води - 0,5 л
масла вершкового - 50 г
солі - 2 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 94 Ккал

Як приготувати:

  1. Перебрати рис, промити у великій кількості проточної води. Вона повинна бути прозорою після чергової промивки.
  2. У сотейник налити вказану кількість води і посолити її, а потім перекласти сюди рис.
  3. Включити середній вогонь і варити, поки вся рідина майже повністю не випарується.
  4. Після цього влити сюди тепле молоко, краще гаряче, і вогонь зробити мінімальним. Перешкодити.
  5. Дати закипіти і після цього томити ще десять хвилин, щоб рис злегка розварився і став схожий на рідку кашу.
  6. Вимкнути плиту. Додати в суп цукор і шматочок вершкового масла. Їх кількість можна регулювати залежно від смаку.

Як готувати молочний суп з рисом і овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
рису 30 г
коріння петрушки 2 шт.
овочевого відвару 0,2 л
цибулин 1 шт.
картоплин 4 шт.
молока 0,8 л
масла вершкового 30 г
спецій за смаком
яєць 1 шт.

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 77.

Як приготувати:

  1. Зняти з кореня петрушки і моркви шкірку і вимити їх. Дрібно покришити кубиками або тонкою соломкою.
  2. Картоплю без шкірки теж дрібно нарізати.
  3. Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати його як можна дрібніше. Можна всі ці коренеплоди просто натерти.
  4. Перекласти їх у розігріту глибоку сковороду і залити овочевим відваром (тобто бульйоном). Гасити близько десяти хвилин, досить перешкодити один раз. Приправити і додати половину вершкового масла.
  5. Після цього додати сюди весь промитий рис, а також влити приблизно 50 мл окропу. Готувати на слабкому вогні до повної м'якості овочів.
  6. В окремій мисці виделкою або вінчиком збити яйце і молоко. Залити цю молочну суміш до овочів і готувати ще хвилин десять, не більше.
  7. Додати залишки вершкового масла, приправити, подавати до столу.

Як зварити молочний суп з рисом в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рису 80 г
цукру 30 г
солі 3 р
молока 1 л
масла вершкового 40 г

Знадобиться на приготування – 1 годину 5 хвилин.

Скільки калорій – 97.

Як приготувати:

  1. Рис промити під краном, поки вода не стане абсолютно прозорою. Всі чорні крупинки витягнути.
  2. Перекласти злак в чашу мультиварки.
  3. Сюди ж влити молоко, поцукрянити його і посолити. Зазначене кількість умовне, все залежить від бажаного смаку.
  4. Закрити кришку. Вибрати режим «Каша» або аналогічний йому. Таймер встановити на годину.
  5. Після сигналу мультиварки слід відкрити кришку і додати сюди вершкове масло, розмішати. Можна подавати відразу, а можна закрити кришку і знову залишити суп прогрітися в режимі «Підігрів» ще на півгодини.

Рисовий молочний суп з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
родзинок 80 г
молока 0,5 л
рису червоного 160 р
масла вершкового 15 г
волоських горіхів 140 г
меду 45 мл
ванілі, кориці за смаком
води 0,5 л

Знадобиться на приготування – 1 годину 40 хвилин.

Скільки калорій – 141.

Як варити:

  1. Гарненько промити рис, так як в ньому може бути деяка кількість лушпиння. Залити її холодною водою і залишити так на одну годину. Червоний рис готується довше звичайного.
  2. Промити родзинки і на час замочити його в теплій воді. Вистачить і п'ятнадцяти хвилин. Бажано брати ізюм без кісточок, тоді приємніше буде його їсти.
  3. Розігріти суху сковороду і пересипати сюди очищені горіхи. Їх потрібно обсмажити протягом двох хвилин, поки не з'явиться приємний запах. Можна підсмажити і в мікрохвильовці, на це піде не більше двох хвилин. Далі перетерти їх у руці, щоб максимально зчистити лушпиння.
  4. Влити в каструлю близько 0,5 л води. Додати трохи ванілі, вершкове масло і щіпку кориці. Можна використовувати і мускатний горіх.
  5. Коли вода закипить, в неї потрібно перекласти рис без води. Після повторного закипання прикрити кришкою і залишити на двадцять п'ять хвилин, при цьому вогонь повинен бути дуже слабким.
  6. В окремому сотейнику необхідно закип'ятити молоко.
  7. До готового рису перекласти родзинки без води, горіхи, перешкодити. Закрити кришкою і залишити ще хвилин на п'ять.
  8. Потім влити сюди гаряче молоко і розмішати. Дати закипіти і після цього варити все разом ще хвилини дві.
  9. Додати в суп мед. Краще вибрати рідкий квітковий мед: він швидко розчиниться і дасть особливий аромат. Його кількість можна збільшити.
  10. Прогріти суп ще хвилини три, а перед подачею дати йому настоятися близько десяти хвилин, щоб компоненти ввібрали в себе солодкість меду. Подавати гарячим, поруч можна поставити піалу з медом або горіхами.

До солодкого супу можна спекти булочки з курагою. Дітвора буде ситно і смачно нагодована!

Дізнайтеся тут, як можна приготувати солянку з грибами і капустою на обід.

А тут ми розповімо про цікаві способи запікання гарбуза в мікрохвильовці. Готуйте блокнот і ручку!

Корисні поради

Різноманітність молочних супів вражає: є варіанти не тільки з крупами або макаронними виробами, але і з різними овочами, перцем, грибами і навіть сирыбой. Такі рецепти можна знайти в стравах європейської, балканській та східної кухонь. Вони дуже оригінальні і готуються швидко.

До солодких варіантів страв можна додати і мигдальні пластівці, і кокосову стружку, і чорнослив і курагу, і цукати, і солоні фісташки.

Якщо додати солодкі цукати з буряка або моркви, суп прийме їх гарний колір, а діти навіть не здогадаються про їх корисності.

Якщо ви в перший раз готуєте молочний суп, то у нього обов'язково потрібно додати води. Варіння в чистому молоці вимагає більше досвіду, так як цей продукт часто «тікає» або пригорає. До того ж з додаванням води страва виходить більш легким, адже кількість жиру в ньому зменшується.

Замість молока можна використовувати вершки, розведені в невеликій кількості води. Важливо, щоб вони були свіжими і мали не саму високу жирність, тоді вийде правильна консистенція супу.

Молочний суп – радість як для дітей, так і для дорослих. Поживно, ароматно і смачно!

Що ще почитати: