06 май 2019 45

Як зварити суп-пюре із зеленого горошку

Як приготувати нескладний і яскравий суп з незвичайною подачею? Треба взятися за популярні супи-пюре! Тепер готують їх не тільки маленьким дітям, але і подають в ресторанах. А неймовірно апетитний і зелений суп з горошка – один з найпопулярніших у світі. В ньому так багато користі!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
масла - 40 г
моркви - 1 шт.
зеленого горошку - 0,4 кг
води - 1200 мл
сметани - 20 мл
спецій - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 36 Ккал

Як варити суп-пюре із зеленого горошку:

  1. Воду закип'ятити і покласти в неї весь горох. Якщо він заморожений, його можна попередньо не розморожувати;
  2. Коли закипить, встановити мінімальний вогонь;
  3. Хвилин через десять, коли боби трохи проварятся, до них потрібно додати два листочки лавра;
  4. З моркви зчистити шкірку, вимити її та порізати дрібними кубиками, покласти в воду;
  5. Варити обидва продукту до повної готовності. Потім зняти з плити і витягнути лаврушку;
  6. Заглибним блендером перемолоти горох і морква в пюре. Якщо хочеться більш ніжну консистенцію, її можна пропустити через сито;
  7. Далі додати сюди пучок пряних трав, можна десять грам сушеної м'яти, посолити. Якщо вийшла густа консистенція, можна розбавити її киплячою водою. Поперчити і, за бажанням, додати цедру лимона;
  8. Покласти шматочок масла і всю суміш знову довести до кипіння;
  9. Після цього подавати зі сметаною і грінками з білого хліба.

Суп-пюре із замороженого зеленого горошку з вершками

  • 2 цибулини;
  • 0,5 л бульйону;
  • 160 мл вершків;
  • 0,4 кг гороху;
  • 45 р масла.

Час: 35 хв.

Калорії: 148.

Варіння супу:

  1. Зняти лушпиння з двох невеликих цибулин, перекласти їх в сковороду і злегка обсмажити на олії. Важливо, щоб масло не почало горіти, тому вогонь потрібен маленький;
  2. Злегка розморожений горошок додати в сковороду і теж злегка його обсмажити;
  3. Потім влити сюди бульйон і готувати хвилин десять. Звичайно, можна замінити бульйон звичайною водою, але тоді буде не так смачно;
  4. Влити сюди вершки і зняти з вогню. Інтенсивно перемішувати. Бажано, щоб вершки мали високий відсоток жирності, від 30;
  5. Блендером перебити продукти в пюре, потім додатково пропустити через сито;
  6. Присолити, додати перець, подавати зі свіжою рубаною зеленню. Кількість вершків можна додавати кожному в тарілку.

Суп-пюре із зеленого горошку з беконом

  • 30 г олії;
  • 1 цибуля;
  • 2 стебла селери;
  • 950 г горошку;
  • 4 шматочка хліба;
  • 1400 мл овочевого бульйону;
  • 90 г бекону;
  • 15 г меленої паприки;
  • 1 лимон.

Час: 50 хв.

Калорії: 53.

Процес варіння:

  1. Звільнений від лушпиння цибулю необхідно порізати тонкою соломкою. Якщо він гірчить, потрібно залити його окропом і через десять хвилин воду злити;
  2. Вимитий селера слід дрібно порубати;
  3. Обидва продукту перекласти в сотейник або сковороду і обсмажити на олії, поки вони не стануть м'якими;
  4. Потім всипати сюди горошок і додати паприку. Всі перешкодити і обсмажувати до семи хвилин;
  5. Далі влити сюди овочевий бульйон і продовжувати готувати ще хвилин п'ятнадцять, але можуть знадобитися додаткові п'ять хвилин;
  6. Зняти з вогню і за допомогою блендера перебити все в пюре. Додати сюди сік всього лимона, сіль, можна трохи поперчити. Повернути на вогонь і влити вершки, перешкодити, довести до кипіння, вимкнути;
  7. Окремо на сковороді обсмажити смужки бекону до хрускоту;
  8. Хліб нарізати на кубики і викласти їх на деко, злегка просушити в духовці на невеликому вогні;
  9. Суп подавати з шматочками хрусткого бекону і сухариками, можна присипати зверху зелені.

Рецепт супу-пюре з консервованого зеленого горошку з рисом

  • 180 г горошку;
  • 40 г масла;
  • 90 г рису;
  • 550 мл води;
  • 10 г солі.

Час: 30 хв

Калорії: 66.

Як зварити:

  1. До промиту рісу влити склянку води і зварити до повної готовності. Потім блендером перетворити його в пюре;
  2. Витягнути горох з маринаду і теж перебити його в пюреобразную масу. Обов'язково пропустити його потім через сито;
  3. Рис змішати з горошком;
  4. Решту воду прогріти і додати до неї сіль;
  5. Далі влити солону воду до решти інгредієнтів і поставити все на плиту. Довести до кипіння і проварити кілька хвилин, достатньо і п'яти;
  6. Додати масло і розмішати його, після чого суп можна подавати. Прикрасити можна свіжими листям м'яти.

Бісквіт з яблуками — ще один варіант смачної випічки, в якій головним інгредієнтів є фрукти.

Читайте як приготувати соус для домашньої шаурми — кілька рецептів, які вас приємно вразять.

Як приготувати вишукані десерти з полуниці і сиру читайте в нашій статті.

Суп-пюре із зеленого гороху з копченостями

  • 90 мл молока;
  • 0,3 кг горошку;
  • 0,3 л овочевого бульйону;
  • 1 гілочка м'яти;
  • 90 г копченого м'яса;
  • 1 зубець часнику.

Час: 40 хв.

Калорії: 51.

Як зварити суп:

  1. Будь копчене м'ясо, наприклад, курячі стегенця, необхідно порізати на невеликі шматочки. Звичайно, кістки не використовувати;
  2. Розігріти в сковорідці трохи олії, покласти сюди м'ясо. Його необхідно обсмажити, всього пара хвилин. Повинна утворитися хрустка скоринка, а весь жир повинен вытопиться. В курці його набагато менше, ніж у свинині, тому є різниця по часу готування. Після цього перекласти м'ясо в друшляк або просто на серветку;
  3. Потім м'ясо перекласти в каструлю і сюди ж додати розморожений горох;
  4. Влити овочевий бульйон і покласти гілочку м'яти;
  5. Далі влити молоко;
  6. Звільнити часник від лушпиння і дрібно порубати, додати до решти інгредієнтів;
  7. Дати закипіти, встановити середній вогонь і варити десять хвилин;
  8. Гілочку м'яти витягнути. Можна обдерти листочки і повернути їх в суп, але це за бажанням;
  9. За допомогою блендері всі продукти перебити в пюре;
  10. Додати спеції і сіль. Можна взяти пряні трави або навіть перець чилі, просто зеленого кольору;
  11. Подавати відразу і прикрашати на свій розсуд. Як варіант, можна м'ясо не перебивати в пюре, а в кінці кожного окремо покласти кілька шматочків.

Хитрощі шеф-кухарів

Такий суп можна готувати і тим, хто сидить на дієті, і хто дотримується посту, і хто хоче вберегти себе від авітамінозу. Вегетаріанці часто вдаються до нього, що ще раз доводить їх багатогранну кухню.

Подавати страву можна практично з будь-якими інгредієнтами: грибами, яйцями і чисто жовтками, сиром, різними видами м'яса, наприклад, мовою, з картоплею, з різними овочами, з креветками та іншими морепродуктами, з брокколі і т. д. Воно дійсно універсально. Тому, готуючи кожен раз одну й ту ж основу, що її можна перетворювати величезна кількість разів.

Для даної страви важливо брати вершки з високим відсотком жирності. Їх можна замінити на сметану, але у неї повинно бути не менш 20% жиру. Варто бути уважними при купівлі вершків: кондитерський продукт солодкий, він тільки зіпсує суп.

Зелений горошок дуже поживний і корисний, тому і суп з нього можна приготувати на ситний обід. Завдяки можливості використовувати консервований продукт, страва доступний круглий рік. А його колір піднімає настрій!

Що ще почитати: