05 май 2019 39

Як смачно приготувати суп з курячої печінки

Рецептів супів багато, але наші жінки, як правило, готують на обід традиційний борщ, суп з вермішеллю, щі зі свіжої капусти, зовсім не використовуючи інші види супів. Допоможе виправити ситуацію куряча печінка. Ось з нею ми радимо приготувати багато по-справжньому смачних перших страв для всієї сім'ї.

Суп з курячої печінки для сімейного обіду
Інгредієнти Кількість
Сушений корінь петрушки - 50 г
Гілочки свіжого кропу - 3 шт.
Яйце - 3 шт.
Вершкове масло - 45 г
Молода спаржа - 150 г
Жменю нарізаної зелені петрушки - 1 шт.
Велика цибулина - 1 шт.
Сіль, перець - за смаком
Морква - 1 шт.
Печінка куряча - 800 г
Листя черемші - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 289 Ккал

Для того щоб домогтися гарного смаку, дуже важливо щоб печінка була свіжою, блискучою і неушкодженою. Хоча саме в цьому супі все-таки головні інгредієнти – спаржа та черемша. Смак у них свіжий, трохи трав'янистий, субпродуктів він особливо підходить.

Готуємо:

  1. Субпродукт промити, обсушити паперовим рушником і нашаткувати шматочками. Очистити цибулину, моркву. Цибулю нарізати кубиком, інші овочі — соломкою.
  2. Промити листя черемші, потім подрібнити. Спаржу нашаткувати шматочками.
  3. У каструлі з потовщеним дном нагріти рафіновану олію, викласти цибулю і підрум'янити його. Додати печінку, посипати перцем, обсмажують ще 7 хвилин.
  4. Влити до печінці два літра окропу, додати моркву, корінь петрушки, готувати до м'якості овочів (приблизно 20 хвилин).
  5. В кінці готування (хвилин за сім) приправити суп сіллю, покласти підготовлену спаржу, подрібнену черемшу.
  6. Зелень дрібно порубати. Яйця відварити, охолодити, зняти шкаралупу і розрізати на дві половинки. Зелень і яйця додаються в суп при подачі.

Як приготувати з вермішеллю

Супи з макаронними виробами – світові рекордсмени по швидкості і простоті готування. Але є свої тонкощі і в самих простих рецептах.

Печінку для супу обсмажте до напівготовності. І додавайте правильне кількість вермішелі, щоб суп не перетворився у кашу.

Вимагається:

  • 300 г охолодженої печінки курки;
  • 150 г картоплі;
  • 120 г моркви;
  • 80 г звичайного лука;
  • 50 г дрібної вермішелі;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • свіжий кріп, олія для обсмажування — за смаком.

На приготування: 35-40 хвилин. Кількість калорій: 305.

Готуємо:

  1. У киплячий курячий бульйон викласти нашатковану картоплю.
  2. Субпродукт обполоснути водою, потім нашаткувати шматочками.
  3. На рафінованій олії обсмажити нашаткований соломкою моркву, подрібнену цибулю. Додати через кілька хвилин до овочів шматочки печінки, обсмажувати все разом 5 хвилин.
  4. У бульйон з картоплею додати дрібну вермішель, овочі з печінкою, варити ще 7 хвилин.
  5. При подачі посипати суп дрібно нашаткованої зеленню свіжого кропу.

Суп з курячої печінки з гречаною крупою

Ніяких складнощів, ніяких дорогих продуктів, а смак супу виходить незвичайний. Єдина хитрість – спочатку приготувати гречку, а потім додати до неї обсмажену печінку.

Вимагається:

  • 160 г гречаної крупи;
  • 300 г охолодженої курячої печінки;
  • 160 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 1 томат;
  • 1 літр курячого бульйону (або води);
  • сіль — за смаком.

Знадобиться: 45 хвилин. Цінність порції: 340 ккал.

Готуємо:

  1. Гречку промити, залити гарячим бульйоном і продовжити готування на слабкому вогні. Якщо замість бульйону використовувати воду, то під час варіння у неї бажано додати кісточки або шкіру від курки, сіль.
  2. Морква нашаткувати соломкою, печінку, цибулю – кубиками. Спочатку обсмажити в рафінованій олії цибулю, потім додати до нього курячу печінку і моркву. Кілька хвилин гасити, додати подрібнений помідор, ще трохи загасити.
  3. Печінку з овочами відправити в каструлю з гречкою, приправити і прокип'ятити 5 хвилин.

Дізнайтеся, чим корисна куряча печінка для організму жінки і чоловіки.

А тут ви можете прочитати, як смачно готувати курячу печінку з вершками.

Цікава добірка рецептів страв з курячих сердечок зібрана тут.

Рецепт приготування в керамічних горщиках

Готувати в керамічних горщиках зручно і просто, до того ж суп виходить неймовірно смачним і дуже корисним.

Вимагається:

  • 350 г курячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 850 мл курячого бульйону;
  • 50 г масла без запаху.

Приготування: 45 хвилин. Кількість калорій: 310.

Готуємо:

  1. Печінку курячу промити, очистити від плівок, жиру, жовчі. Підготовлений продукт нарізати шматочками, посолити, посипати перцем і обсмажити.
  2. Нашаткувати кубиками картоплю, злегка обсмажити на олії.
  3. Моркву з цибулею очистити, дрібно нашаткувати. Злегка підрум'янити на маслі.
  4. Підготовлені інгредієнти розкласти по керамічним горщикам. Налити в кожен курячий бульйон.
  5. Поставити їх в гарячу духовку (приблизно на 20 хвилин). Подавати суп в горщиках, посипавши свіжою зеленню по своєму смаку.

Дитячий обід: ніжний суп-пюре

Для дітей пропонуємо зробити протертий суп. Обов'язковий компонент дитячого страви – молоко або вершки.

Вимагається:

  • 900 мл свіжого курячого бульйону;
  • 25-30 г вершкового масла;
  • 120 г моркви;
  • 75-80 г цибулі;
  • за смаком коренева петрушка;
  • 20 г борошна;
  • 200 мл молока або вершків;
  • жовток;
  • 150 г охолодженої печінки.

Знадобиться: 30-35 хвилин. Цінність порції: 299 ккал.

Готуємо:

  1. Очистити печінку від жиру, плівок, жовчних проток і нашаткувати шматочками, потім обсмажити разом з цибулею, морквою, коренем петрушки. Трохи загасити.
  2. Протерти готову печінку через звичайне сито. Додати до неї трохи м'ясного бульйону, перемішати.
  3. У протерту печінка ввести злегка збитий жовток, молоко або вершки, масло вершкове, все добре перемішати.
  4. Борошно розвести м'ясним бульйоном, варити суміш 5-7 хвилин, періодично заважати. Готовий білий соус процідити.
  5. У проціджений білий соус ввести протерту печінку, посолити, варити 2-3 хвилини.
  6. Останній штрих – окремо подати до супу грінки.

Суп-локшина з курячою печінкою та грибами

Щоб суп з локшиною і курячою печінкою буквально пахнув ароматами, додайте в нього свіжі гриби і кріп. І зверніть увагу – печінка і гриби обсмажують тільки на вершковому маслі.

Вимагається:

  • 450 г печінки курячої;
  • 1 цибулина;
  • 80 г яєчної локшини;
  • 150 г масла «Селянського»;
  • 300 г свіжих грибів;
  • кріп + перо зеленого цибулі — за смаком;
  • перець чорний мелений, сіль — за смаком.

Знадобиться: 35 хвилин. Порція супу: 305 ккал.

Готуємо:

  1. Нашаткувати підготовлену печінку дрібними шматочками. Обсмажити на вершковому маслі, потім відправити в каструлю і влити гарячу воду, варити приблизно 10 хвилин.
  2. Гриби промити, цибулю подрібнити. Обсмажити ці продукти на вершковому маслі. Викласти до печінці, готувати ще п'ять хвилин.
  3. Викласти в суп локшину, приправити за смаком. Варити до готовності (приблизно 5 хвилин).
  4. В окремій мисці поставити на стіл рубану зелень. Додавати за смаком.

Корисні поради від досвідчених господинь

Щоб суп з курячою печінкою був смачним:

  1. Спочатку треба ретельно печінку промити, очистити від жиру, жовчі і плівок. Потім нарізати на порції і обсмажити. Важливо не перетримати її на сковорідці, солити тільки в самому кінці обсмажування, інакше вона буде жорсткою і сухою.
  2. Суп повинен не кипіти, а просто нудитися. Тому для приготування знадобиться каструля з потовщеним дном і захисним покриттям. Вона може бути емальованому або глиняному, але тільки не металевою без покриття.
  3. Обов'язково класти цибулину, свіжу моркву, кореневу петрушку або селеру. Ці коріння збагатять смак страви.
  4. Знадобляться горошини запашного перцю, чорний, білий і червоний мелений перець. Вони допоможуть зробити суп більш яскравим і гострим смаком.
  5. Додати тільки наприкінці готування лавровий лист, інакше ця приправа переб'є аромат решти інгредієнтів.
  6. Використовувати багато свіжої зелені. Саме з печінкою ароматні трави поєднуються найкращим чином.
  7. Попередньо обсмажити всі інгредієнти окремо, а потім викласти їх в керамічний горщик.
  8. При наповненні керамічних горщиків сирими продуктами треба спочатку викласти печінку, її добре посолити, поперчити, додати шар натертої моркви і цибулі. Зверху викласти нашатковану картоплю. Влити м'ясний бульйон або воду. Потім відправити горщики в духовку, встановивши температуру 160ºC.

Суп на м'ясному бульйоні з курячою печінкою – ситно і смачно. Прекрасним доповненням цієї страви будуть морква, цибуля, гриби, гречка або вермішель. А ніжний суп, приготований з протертих продуктів, відмінно підійде для дитячого столу.

Що ще почитати: