Як зробити домашні булочки зі згущеним молоком
Булочки зі згущеним молоком такі прості, але які смачні! Інгредієнти для такої випічки точно знайдуться в кожному будинку, так що не смійте відмовляти собі і швидше порадуйте себе і своїх близьких смачненьке до чаю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 260 |
жовтків - | 1 шт. |
яєць - | 1 шт. |
борошна - | 480 г |
води - | 15 мл |
дріжджів - | 11 г |
вершкового масла - | 110 г |
солі - | 3 р |
цукру - | 70 г |
вареного згущеного молока - | 1 банку |
ваніліну - | 4 р |
Час приготування: 135 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Готуємо булочки з дріжджового тіста зі згущеним молоком:
- Воду налити в сотейник і на маленькому вогні підігріти її до теплого стану;
- Всипати в неї цукор, розмішати так, щоб кристали розчинилися;
- Далі додати дріжджі і добре, але обережно розвести їх у солодкій воді;
- Прибрати ємність в тепло на чверть години, вкривати не потрібно;
- За цей час треба підготувати вершкове масло – його треба розтопити;
- Після цього воно повинно охолонути до кімнатної температури;
- У глибоку миску розбити яйця, додати до них ванілін, сіль і добре перемішати;
- Влити остигле масло і знову з'єднати компоненти;
- Далі додати дріжджі, які повинні були піднятися шапочкою;
- Наступним компонентом стане борошно, але тут дуже знадобиться сито;
- Додавати інгредієнт частинами, щоразу доводячи масу до гладенької текстури;
- Тісто вимісити, скачати в кулю, змастити маслом, викласти в миску;
- Прибрати в духовку на 45 хвилин при 50 градусах;
- Після цього дістати його, обім'яти і повторити «зростання» тесту ще раз;
- Потім тісто викласти на стіл, не обминати і порізати на частини;
- Кожен шматочок розтягнути в корж і покласти в центр начинку у вигляді згущеного молока;
- Загорнути кульку і повторити процес з залишками тіста і згущеного молока;
- Кульки тіста викладати на деко з папером;
- Коли все готово, змішати жовток з водою, змастити кульки;
- Випікати близько 40 хвилин при 190 градусах;
- Готові булочки накрити рушником і дати їм трохи відпочити.
Булочки на кефірі з вареним згущеним молоком
- 600 мл кефіру;
- 40 г маку;
- 1 уп. ваніліну;
- 5 р мускату;
- 40 г цукру;
- 3 яйця;
- 11 г дріжджів;
- 120 г кедрових горішків;
- 180 г цукру;
- 15 г кориці;
- 140 г родзинок;
- 1 яйце;
- 1200 г борошна;
- 5 г солі;
- 130 г вершкового масла;
- 1 банку вареного згущеного молока.
Час – 2 години і 20 хвилин.
Калорії – 299.
Етапи приготування:
- В першу чергу необхідно з'єднати борошно і дріжджі. Перший компонент, до речі, попередньо потрібно «обробити» за допомогою сита;
- Велику порцію яєць збити в піну з більшою частиною цукрового піску в піну;
- Влити кефір, додати сіль, ванілін і 2/3 маку, перемішати;
- Вершкове масло покласти в піалу, розтопити його в мікрохвильовці;
- Остудити до кімнатної температури і потім додати до яєць;
- Горішки підсушити до рум'яності на сухій сковороді, остудити, пересипавши на тарілку;
- Родзинки промити, скласти в піалу і залити його окропом;
- Дати настоятися під кришкою десять хвилин, потім воду злити, сухофрукти промити;
- Обсушити їх і ненадовго відставити;
- В яєчну масу почати додавати борошно поетапно, замішуючи тісто;
- Наприкінці всипати горіхи і родзинки, «замісити» їх в масу, щоб рівномірно розподілилися;
- Скачати з неї кулю і дати підійти в теплі протягом 40 хвилин;
- Після цього з тіста скачати кульки, розкотити їх та наповнити згущеним молоком;
- Кожен кульку змастити маслом і викласти їх у форму або на деко;
- Знову прибрати в тепло на 30-40 хвилин;
- Для макових шапочок збити яйце, всипати залишки маку, залишки цукру, додати корицю і мускат. Отриманою масою змастити шапочки булочок;
- Запікати їх до рум'яності при 180 за Цельсієм.
Всі нюанси технології самогоноваріння в домашніх умовах. Ми розкриваємо вам секрети напою.
Рецепти коктейлів з Піну Коладой в нашій добірці.
Читайте в наших статтях як приготувати незвичайне вино з кульбаб. Скоро весна — обов'язково спробуйте цей рецепт!
Випічка з листкового тіста зі згущеним молоком
- 1 банку згущеного молока;
- 500 г листкового тіста;
- 1 яйце;
- 20 г цукрового піску.
Час – 45 хвилин.
Калорії – 348.
Як робити:
- Упаковку з тестом попередньо вийняти їх морозильної камери;
- Позбавити його від обгортки, а пласти помістити на стіл або іншу робочу поверхню;
- Посипати борошном і тісто, і поверхню, так як в процесі того, як воно буде розморожуватися, дно пристане до столу, а верхня частина просто заветрітся і вийде дуже неапетитно і непотрібна скоринка;
- Коли тісто вже стало м'яким, розкачати його та порізати трикутниками;
- На основу кожного трикутника покласти ложку згущеного молока;
- Загорнути майбутні булочки трубочками і скласти їх на деко;
- Змастити зверху збитим яйцем, присипати цукром і запікати 25 хвилин при 180 градусах.
Як зробити ніжну здобу зі згущеним молоком
- 140 г цукру;
- 1 банку згущеного молока;
- 520 мл молока;
- 1 яйце;
- 120 г вершкового масла;
- 20 г дріжджів;
- 900 г борошна.
Час – 1 годину і 40 хвилин.
Калорії – 287.
Принципи приготування:
- Масло вершкове покласти в сотейник, покласти його на плиту, поки не стане рідким;
- Розтопленого олії дати час дійти до кімнатної температури;
- Молоко злегка підігріти і всипати до нього дріжджі;
- Розмішати їх, щоб повністю розчинилися;
- В іншу миску помістити яйця (без шкаралупи), цукор і остигле масло;
- Все ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною;
- Поступово почати вливати яєчну масу до молочної, не перестаючи заважати все віночком;
- Далі чергу борошна і сита, яку потрібно вводити частинами, щоразу перемішуючи до однорідності текстури;
- Коли вийшло замісити тісто вже руками, скачати його в кулю і прибрати в тепло;
- Через тридцять хвилин масу обім'яти руками і розкачати його в пласт;
- За допомогою склянки вирізати кружечки і в центр кожного покласти згущене молоко;
- Скачати кульки і скласти на деко, укритий листом пергаменту;
- Духовку прогріти до 210 градусів і запікати булочки тридцять хвилин.
Корисні поради
Будь-яка рідина, в якій ви растворяете дріжджі, повинна бути теплою. Вона ні в якому разі не може бути гарячим, інакше дріжджі загинуть і вам доведеться замішувати все заново. Холодним молоко/вода/кефір бути теж не може, так як дріжджі в холоді не будуть активні.
Якщо ви печете випічку на дріжджовому тесті, то рекомендуємо вам дати вже готовим, але ще сирим виробам час на підйом. У підсумку вони вийдуть пишніше і ніжніше, так як у них був час вирости.
Булочки зі згущеним молоком – то саме насолоду з дитинства. Щоб хоча б трохи нагадати собі той смак або аромат, обов'язково спеките таку випічку. Спогади варті того!