29 апрель 2019 69

Як робити здобне тісто в хлібопічці

Хлібопічка – чудова помічниця у приготуванні тіста. Вона може і замісити і допомогти піднятися, і запекти його. Сьогодні ми вирішили скористатися цим і приготували в ХП смачне здобне тісто на дріжджах. В кінці вас буде чекати сюрприз у вигляді пишних домашніх булочок!

Класичний рецепт (з сухими дріжджами)
Інгредієнти Кількість
сухі дріжджі - 10 г
вода - 70 мл
борошно - 0,4 кг
цукор - 60 г
вершкове масло - 70 г
яйця - 2 шт.
20% сметана - 60 мл
сіль - 2 дрібку
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 грам: 305 Ккал

Кажуть, для хлібопічки більше підходять сухі дріжджі, і саме тому перший рецепт у нас з ними. В складі також є сметана, а значить, тісто буде неймовірно ніжним!

Як приготувати:

  1. Борошно просіяти через сито і 1/3 засипте в хлібопічку.
  2. Додайте дріжджі, яйця, сметану, сіль, четверту частину цукру.
  3. Підігрійте Воду і залийте до інших компонентів.
  4. Туди ж відправте масло (15 грам), але його заздалегідь дістаньте, щоб нагрілося.
  5. Увімкніть режим тесту на дві години і закрийте кришку.
  6. Коли пройде час, додайте залишки цукру, олії, борошна.
  7. Увімкніть режим замісу ще на тридцять хвилин.

Порада: можна замінити масло маргарином.

Здобне дріжджове тісто в хлібопічці

Свіжі дріжджі завжди роблять випічку більш пишною, так що якщо вам потрібно більше легкості, зберігайте собі наступний рецепт!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
маргарин 50 г
дріжджі 20 г
цукор 30 г
борошно 0,5 кг
сіль 2 дрібку
молоко 120 мл
яйце 1 шт.
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 306 ккал

Як приготувати:

  1. Маргарин покладіть в сотейник і приберіть його на плиту.
  2. Дайте розійтися, потім остудіть до кімнатної температури.
  3. Залийте в чашу ХП молоко, потім викладіть маргарин і
  4. збите яйце.
  5. Після цього всипте просіяне борошно, покришіть свіжі дріжджі, додайте сіль і цукор.
  6. Увімкніть режим замісу і чекайте протягом одного-двох годин (в залежності від марки хлібопічки).

Порада: щоб маса під час підйому не впала, кришку краще не відкривати.

Читайте також, як готувати смачне тісто для піци в хлібопічці.

А тут ви зможете дізнатися, як спекти справжній бородинський хліб в хлібопічці.

Французький хліб теж можна випікати в хлібопічці. Тут про це детальніше.

Булочки з родзинками в хлібопічці

Всі люблять булочки з родзинками, вірно? Їх смачно їсти з чаєм, змащувати шоколадним маслом на сніданок, робити з них сендвічі і брати з собою. Рецепт точно знадобиться!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 50 г
сіль 1 пучку
кориця 5 г
борошно 0,6 кг
цукор 100 г
ізюм 80 г
сухі дріжджі 5 г
яйця 2 шт.
молоко 0,3 л
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 ккал

Як приготувати:

  1. Сухі дріжджі відразу ж засипте в хлібопічку.
  2. Туди ж всипте просіяне борошно, сіль і цукор.
  3. Доповніть корицею і м'яким вершковим маслом.
  4. Вбийте яйця, влийте молоко і включіть режим «Тісто» на дві години.
  5. За п'ять хвилин до кінця всипте родзинки.
  6. Коли режим закінчиться, дайте масі підійти протягом тридцяти хвилин.
  7. Після цього дістаньте її і обімніть.
  8. Поділіть на кульки однакового розміру.
  9. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї кульки.
  10. Дайте підійти під рушником протягом двадцяти хвилин.
  11. Після цього помістіть в духовку і випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Порада: булочки можна покрити зверху цукровою помадкою або шоколадною глазур'ю.

Корисні поради

Якщо ви готуєте багато випічки і хочете, щоб вона залишалася свіжою як можна довше, додайте в тісто кефір замість води або молока. Саме кефір зберігає свіжість і м'якість!

Яйця можна замінити половиною свіжого банана. Його краще попередньо розім'яти в однорідне пюре. У такому випадку у випічки буде особливий смак!

Додавайте в випічку різні компоненти, щоб зробити її ще смачніше. У тісто можна ввести подрібнені горіхи, мак, кунжут, родзинки та інші сухофрукти, цукати і навіть свіжі ягоди/фрукти! Не бійтеся експериментувати, адже саме так народжуються шедеври!

Якщо ви будете готувати звичайні булочки, то обов'язково доповніть їх чим-небудь, поки вони гарячі. Посипте тертим шоколадом або яким-небудь солодким соусом, сиропом, помадкою. Повірте, вийдуть не просто булочки!

Тісто в хлібопічці – це дуже просто! Якщо ви збираєтеся щось піч, обов'язково скористайтеся допомогою цієї диво-машини. Так ви зможете заощадити час, а випічка вийде дуже смачною!

Що ще почитати: