13 апрель 2019 41

7 рецептів приготування томатного крем-супу

Незвичайне блюдо, яке вже дуже скоро може опинитися на вашому обідньому столі. Готується просто, виходить у всіх і подобається всім. Спробуйте і ви!

Готуємо класичний томатний суп
Інгредієнти Кількість
молоко - 0,4 л
томатна паста - 15 г
цибулю - 1 головка
сода - 1 пучку
масло оливи - 30 мл
сіль - за смаком
чорний перець мелений - за смаком
часник - 30 г
томати у власному соку - 400 г
цукор - 5 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал
  1. У сотейник або каструлю налити масло оливи, прибрати його на плиту.
  2. Включити вогонь, щоб нагрілося.
  3. Цибулю в цей час очистити, помити і дрібно покришити.
  4. З часнику зняти лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
  5. Викласти обидва компоненти в розігріте масло, обсмажувати, помішуючи, хвилин п'ять.
  6. Додати томатну пасту, обсмажувати її всього тридцять секунд.
  7. Відкрити томати у власному соку, влити їх до інших інгредієнтів.
  8. Додати сіль і перець за смаком, дати супу закипіти.
  9. Варити його протягом чверті години.
  10. Після цього пюрировать за допомогою заглибного блендера.
  11. Ложку молока змішати з содою, ввести в суп і перемішати.
  12. Влити залишки молока, знову дати супу закипіти.
  13. Готувати ще п'ять хвилин при слабкому кипінні.
  14. Довести до смаку і подавати до столу, поки гарячий.

Томатний крем-суп по-італійськи

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений 2 дрібку
часник 4 шматочка
10% вершки 200 мл
масло оливи 30 мл
фісташки 10 г
томати 2 шт.
сіль 2 дрібку
помідори у власному соку 0,7 кг
цибуля 1 головка
мелений чилі 2 г
свіжий базилік 30 г

Часу: 40 хв.

Калорій: 62.

Як приготувати:

  1. Часник очистити від лушпиння, нарізати пластинками.
  2. У сотейнику розігріти олію, викласти туди часник і обсмажувати одну хвилину. Потім часник почне горіти, так що тут варто бути уважними.
  3. Цибулю в цей час очистити, вимити в проточній воді, зрізавши коріння.
  4. Нарізати коренеплід великими шматочками, можна півкільцями, соломкою або пір'ям.
  5. Викласти його до часнику і тушкувати до м'якості, не забуваючи помішувати.
  6. Помідори вимити, звільнити від плодоніжок, нарізати кубиками.
  7. Додати в сотейник, готувати разом ще дві-три хвилини.
  8. Банку з помідорами у власному соку відкрити, влити в сотейник.
  9. Додати всі спеції, перемішати, дати закипіти і варити п'ять хвилин.
  10. У цей час вимити і дрібно посікти пучок свіжого базиліка без гілочок (тільки листя).
  11. Зменшити вогонь, всипати зелень і пюрировать все блендером.
  12. Безперервно помішуючи, влити вершки, зняти суп з вогню.
  13. Дати йому трохи настоятися і можна подавати, прикрашаючи порції подрібненими фісташками.

Приготування з помідорами і вершками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
хліб 100 г
овочевий бульйон 0,4 л
томати 7 шт.
вершки 100 мл
масло оливи 20 мл
часник 30 г
цибуля 1 головка
спеції 10 г

Часу: 50 хв.

Калорій: 55.

Як приготувати:

  1. Томати вимити проточною водою, зробити надрізи на шкірці.
  2. Опустити їх в киплячу воду, витримати одну хвилину.
  3. Після цього перекласти плоди в холодну воду, остудити.
  4. Очистити від шкірки, звільнити від плодоніжок, подрібнити овочі блендером в однорідну масу.
  5. Цибуля очистити, вимити проточною водою і дрібно порубати.
  6. З моркви зрізати шкірку, обполоснути коренеплід і натерти його.
  7. У сотейник налити олію, нагріти його і викласти цибулю з морквою.
  8. Гасити компоненти до м'якості, не забуваючи помішувати.
  9. Хліб нарізати кубиками і викласти на деко або у форму для запікання. Прибрати в духовку до стану сухарів. Можна також викласти скибочки хліба на суху сковороду і обсмажити на середньому вогні до хрускоту.
  10. Влити в сотейник томатну масу, бульйон, додати спеції і закип'ятити.
  11. Варити близько п'ятнадцяти хвилин, постійно помішуючи.
  12. Потім влити вершки, готувати ще десять хвилин.
  13. Перед подачею кожну порцію посипати сухарями.

Турецький суп з помідорів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 15 г
томатний сік 250 г
цибуля 1 головка
масло оливи 30 мл
сир 40 г
помідори 0,2 кг
часник 10 г
спеції за смаком
курячий бульйон 0,5 л

Часу: 50 хв.

Калорій: 53.

Як приготувати:

  1. У сотейник налити масло і дати йому добре нагрітися.
  2. Часник очистити, нарізати крупно і помістити в масло.
  3. Обсмажити до рум'яності і видалити з сотейника, він більше не знадобиться.
  4. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  5. Викласти в олію, обсмажити до м'якості, помішуючи.
  6. Помідори вимити, видалити плодоніжки і порізати плоди кубиками.
  7. Помістити подрібнені овочі в сотейник, туди ж відправити подрібнену петрушку.
  8. Влити томатний сік, бульйон і додати спеції.
  9. Перемішати і дати закипіти. Варити 20-25 хвилин на середньому вогні.
  10. Подавати суп в гарячому вигляді, посипавши кожну порцію невеликою кількістю тертого сиру.

Варіант приготування страви з базиліком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
помідори 500 г
сіль за смаком
морква 1 шт.
вода 0,2 л
чіабатта 4 скибочки
базилік 15 г
масло оливи 30 мл
пармезан 50 г
чорний перець мелений за смаком

Часу: 55 хв.

Калорій: 76.

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
  2. Моркву очистити і натерти на тертці.
  3. У сотейник налити олію, нагріти його.
  4. Викласти цибулю з морквою, гасити до м'якості і рум'яності близько п'ятнадцяти хвилин.
  5. Помідори вимити, зробити надрізи на шкірці.
  6. Опустити їх в киплячу воду і витримати одну хвилину.
  7. Після цього плоди остудити, очистити від шкірки.
  8. Вирізати плодоніжки, а м'якоть подрібнити в блендері до однорідності.
  9. Вилити отриману масу в сотейник разом з водою.
  10. Готувати близько чверті години.
  11. Базилік вимити, зняти листочки з гілок і подрібнити їх.
  12. Всипати в суп, додати спеції і готувати ще десять хвилин.
  13. Чіабатту обсмажити до хрускоту на сухій сковороді.
  14. Готовий суп розлити по тарілках і покласти по скибочці чіабатти.
  15. Пармезан натерти, посипати шматочки чіабати і подавати до столу.

На відео, представленому нижче, можна подивитися рецепт приготування супу:

Рецепт томатного крем-супу з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений 10 г
часник 10 г
курячий бульйон 1 л
рис 0,1 кг
масло оливи 40 мл
томати 0,5 кг
сіль за смаком
селера 150 г
борошно 100 г
петрушка 10 г
цибуля 0,2 кг
25% вершки 200 мл
морква 150 г
пюре з томатів 400 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 68.

Як приготувати:

  1. Лук очистити, помити і нарізати кубиками невеликого розміру.
  2. Селера вимити і теж порізати кубиками.
  3. З часнику зняти лушпиння, пропустити його через тисняву.
  4. З моркви зрізати шкірку, вимити її і подрібнити кубиками.
  5. Томати вимити проточною водою, зробити надрізи на шкірці.
  6. Опустити плоди на хвилину в киплячу воду, потім дістати і відразу ж остудити.
  7. Видалити шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
  8. Рис промити до прозорої води, пересипати в сотейник.
  9. Налити необхідну кількість води, посолити її і прибрати на плиту.
  10. Варити до закипання, потім ще хвилин 15-20 до готовності.
  11. Масло налити в сотейник і нагріти його.
  12. Додати селеру, цибулю, часник і моркву.
  13. Тушкувати, помішуючи, до м'якості, протягом десяти хвилин.
  14. Всипати борошно, змішати її з овочами і готувати ще п'ять хвилин.
  15. Влити бульйон, змішати його з іншими компонентами.
  16. Додати томатне пюре, подрібнені помідори і спеції.
  17. Довести до кипіння, варити тридцять хвилин.
  18. Після цього додати подрібнену і вимиту петрушку і варити ще півгодини.
  19. Пюрировать готовий суп заглибним блендером або протерти його через велике сито.
  20. Вершки довести до кипіння в окремій ємності, влити їх у суп.
  21. Перемішати, додавши рис і подавати до столу.

Весняний рецепт

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,3 л
стебло селери 200 г
томати 8 шт.
рослинна олія 30 мл
цибуля-різанець 15 г
спеції 10 г
сухий орегано 15 г
томатна паста 40 г
цибуля 1 головка

Часу: 45 хв.

Калорій: 33.

Як приготувати:

  1. Томати вимити проточною водою, зробити надрізи у вигляді хрестиків на шкірці.
  2. Опустити в киплячу воду, потім остудити плоди і очистити.
  3. Нарізати кубиками і змішати з томатною пастою.
  4. Помістити у блендер і подрібнити все до однорідності.
  5. Лук очистити, помити і нарізати соломкою.
  6. У сотейник налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
  7. Гасити його, помішуючи, близько п'яти хвилин.
  8. Селера вимити, покласти в сотейник і прибрати на плиту.
  9. Довести до кипіння і варити протягом десяти хвилин.
  10. Потім перекласти його в блендер разом з обсмаженою цибулею і подрібнити до однорідності.
  11. Вилити в сковороду, туди ж відправити томатну масу, спеції.
  12. Дати супу закипіти, варити 5-7 хвилин і подавати, посипавши зеленою цибулею.

Особливості приготування

Для приготування супу важливо використовувати стиглі томати, якщо вони входять до складу страви. Якщо будуть використані недозрілі плоди, суп може вийти кислим.

Із зелені краще всього вибирати базилік. Саме він ідеально поєднується з томатами в будь-якому вигляді. Щоб вийшло максимально смачно, можна посипати кожну порцію супу моцарелою і полити соусом песто.

Суп можна приготувати на основі одного лише томатного соку, але це буде не так смачно. Краще всього готувати зі свіжих томатів. Їх потрібно обшпарити окропом, очистити від шкірки, подрібнити, а потім подрібнити блендером. Чи можна використовувати консервовані томати у власному соку.

Буде смачно, якщо подати до супу грінки. Вони можуть бути просто хрусткими, можуть бути з соусом песто, з моцарелою або з вершковим сиром. Вийде відмінне додаток!

Щоб ваше блюдо було більш ситним і насиченим, обов'язково додайте в суп вершки або молоко. І якщо їх попередньо підігріти, суп буде готовий в два рази швидше, так як йому не доведеться закипати ще один раз.

Особливості приготування цієї страви ви можете подивитися на відео нижче:

Томатний крем-суп – це однозначно щось незвичайне для вас і ваших рідних. Це означає, що потрібно терміново пробувати. Вам дуже сподобається!

Що ще почитати: