Кращі рецепти випікання млинців на йогурті
Млинці на йогурті виходять найніжнішими з усіх. В той же час вони легкі, повітряні. Використовувати потрібно йогурт без добавок, щоб млинці можна було начиняти будь-якими начинками. Відсоток жирності не повинен бути високим. В цілому приготування на йогурті нічим не відрізняється, так що процес залишається незмінним, а смак виходить новим!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 2 ст. л. |
йогурту - | 230 мл |
яєць - | 1 шт. |
масла рослинного - | 65 мл |
соди - | 4 р |
борошна - | 0,2 кг |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 Ккал |
Як спекти:
- Першим ділом у велику миску вилити весь йогурт. Потім сюди ж вбити яйце. Воно має бути кімнатної температури.
- Далі сюди ж висипати цукор, можна використовувати тростинний. Посолити і додати соду.
- В самому кінці налити вказану кількість масла. За допомогою віночка все ретельно збити. Маса повинна пінитися небагато.
- Після цього додати борошно по частинах, продовжуючи інтенсивно перемішати віночком. Ніяких грудочок не повинно залишитися.
- Добре розжарити сковороду. Можна не наливати масло, так як воно вже є в самому тесті.
- Ополоником або глибокої ложкою наливати невелику кількість тіста на сковорідку і смажити спочатку з одного боку, потім з іншою. Це займає лише пару хвилин.
- Млинці вийдуть досить об'ємним. Подавати краще за все з сиропом.
Млинці на питне йогурті
- 35 г цукру;
- 0,4 л йогурту;
- 10 г цукрової пудри;
- 225 г борошна;
- 2 стіл. масла;
- 4 г солі;
- 2 яйця;
- фрукти.
Час: 40 хвилин.
Калорій: 194 ккал.
Процес випікання:
- З даної кількості інгредієнтів вийде близько десяти млинців. Спочатку треба трохи збити яйця, а потім всипати до них цукор і продовжувати збивати. Це зручніше робити віночком або міксером, але можна і виделкою. Потрібно, щоб крупинки розчинилися, тому потрібно брати яйця кімнатної температури. Тоді вони розчиняться швидше.
- Потім налити сюди йогурт і перемішати. Тільки після цього посолити і додати борошно, зручніше порціями, ретельно перемішуючи. Якщо тісто вийшло дуже густим, можна налити зовсім трохи води і знову перемішати.
- У готове тісто додати все зазначене масло, ще раз перемішати і готувати млинці так само, як зазвичай. Смаження одного займає приблизно дві хвилини. Тісто при цьому потрібно часто перемішувати, щоб борошно не осідала на дні.
- Подавати з фруктами, присипавши зверху цукровою пудрою.
Приготування без яєць
- 0,4 л йогурту;
- 20 г цукру;
- 3 г соди;
- 0,2 л окропу;
- 240 г борошна;
- 3 г солі;
- 45 мл олії.
Час: 30 хвилин.
Калорій: 158 ккал.
Послідовність приготування млинців на йогурті без яєць:
- У глибоку миску додати сіль, вилити сюди весь йогурт і поцукрянити. Перемішати, щоб крупинки розтанули. Після цього додавати соду.
- Далі додавати по частинах просіяне борошно, продовжуючи постійно і швидко заважати.
- В отриману борошняну масу налити крутий окріп разом із олією і добре перемішати. Відрегулювати за смаком тісто.
- Випікати тонкі млинці на розпеченій сковороді, на яку теж потрібно додати масло. Зовсім трохи. Можна просто змащувати маслом сковороду через кожні два млинця.
- Готові млинці складати один на одного, при цьому кожен бажано змащувати шматочком вершкового масла. Якщо млинці готуються для якогось іншого страви, то змащувати не потрібно.
Тонкі млинці на йогурті
- 125 мл води;
- 20 г цукру;
- 260 мл йогурту;
- 1 яйце;
- 2 г соди;
- 0,2 кг борошна;
- 25 мл олії;
- 3 г солі.
Час: 20 хвилин.
Калорій: 172 ккал.
Спосіб випікання:
- За допомогою міксера змішати йогурт з яйцем. Коли маса набуде рівний жовтуватий колір і трохи збільшиться в об'ємі, додати цукор, посолити, додати борошно, знову перемішати. Вийде густе однорідне тісто.
- Підігріти вказану кількість води. Коли вона стане гарячою, додати соду, швидко розмішати і влити в тісто, швидко перемішати. Залишити хвилин на п'ять, щоб сода запустила реакцію. Це буде видно по бульбашок на поверхні тесту.
- Після цього налити масло і знову перемішати.
- Шматочком масла змастити сковороду (якщо вона не з антипригарним покриттям) і випікати млинці звичайним способом. Вони вийдуть дырчатыми, але досить щільними. Можна подавати зі сметаною і арахісом, причому навіть з солоним.
Варіант з несолодкої начинкою
- 0,3 мл йогурту;
- сіль;
- 140 мл води;
- 1 цибулина;
- 4 яйця;
- 3 картоплини;
- 170 г борошна;
- 3 г соди;
- 60 мл олії;
- 15 г цукру;
- 160 г кислої капусти;
- 5 мл оцту;
- спеції.
Часу: 1 година.
Калорій: 149 ккал.
Зверніть увагу на рецепт лепешняку на йогурті в духовці.
Рецепт печива з йогурту ви знайдете тут.
По ссылке описаний простий рецепт кексу на йогурті.
Як випікати:
- Йогурт кімнатної температури спочатку потрібно змішати з двома яйцями, вони теж повинні спочатку побути в теплі. Сюди ж потрібно додати соду, змішану з оцтом, а також цукор. Посолити за смаком і перемішати.
- Далі додати борошно. Її може знадобитися і більше, тісто має вийти таким, як на оладки.
- Потім додати сюди і охолоджену кип'ячену воду. Додавати по чуть-чуть, щоб не вийшло дуже рідке тісто. Перевіряти простіше всього на розпеченій сковороді, де будуть смажитися млинці. Вона повинна швидко розтікатися по поверхні. Вся вода може і не знадобитися.
- На тій же розпеченій сковороді посмажити млинці. Їх вийде різна кількість, це залежить від діаметру сковороди. Дати їм трохи охолонути.
- Тепер можна зайнятися начинкою. Для цього потрібно поставити варити картоплю в мундирах і окремо яйця круто. Потім охолодити продукти, зняти з них шкірку і шкаралупу. Картоплю потрібно перетовкти в пюре, додавши спеції. Яйця ж просто порізати дрібними кубиками.
- Кислу капусту промити злегка, якщо вона дуже кисла. Потім нарізати дуже дрібною соломкою, тобто просто розрізати кілька разів поперек.
- Цибулину необхідно дрібно нашаткувати і обсмажити на олії в сковороді.
- Всі компоненти (картоплю, цибулю, капусту, яйця) змішати, приправити. Начинити млинці, загортаючи їх як конверти. Перед подачею обсмажити на вершковому маслі до легкої скоринки. Виходить дуже ситно.
Корисні поради
Начинки для млинців можуть бути будь-якими. Те, що вони готуються на йогурті, не означає, що самі млинці виходять солодкими. Солодкість надає цукор, а якщо його прибрати, то млинці можна робити солоними і навіть гострими. Тому начинка може бути і сирною з цукром або зеленню, і з рибою, і з фруктами і горіхами, і з карамеллю, і з м'ясом. Це справа смаку.
Якщо млинці готуються на сніданок або для дітей, їх можна приготувати і без начинки.
Для цього просто потрібно взяти питний йогурт з будь-яким смаком: абрикосовим, ягідним, персиковим та ін. Цей смак повториться і у вже готових млинцях. В такому випадку краща подача буде з шоколадом або глазур'ю.
Можна поекспериментувати з борошном, щоб зробити випічку корисніше. Наприклад, взяти вівсяну або цільнозернове борошно. При цьому від пшеничного відмовлятися не варто, в ній є глютен, а саме він потрібен для правильної консистенції тіста. Краще брати різні види борошна у співвідношенні 1:2.
Також можна додавати різні види олії як тісто, так і на сковороду для смаження. Це теж дозволить страви бути корисніше.
Наприклад, можна використовувати гарбузова, лляне або кунжутне масло. І все ж смачніше всього виходить на цьому маслі або на нерафінованій соняшниковій.
Дуже смачні і дуже ніжні млинці на основі йогурту мають чудову структуру, так що відмінно підійдуть і для приготування інших страв. Але їх так подобається їсти відразу зі сковороди!
На відео — ще один рецепт приготування млинців з тіста на йогурті: