Рецепти приготування тортів з кремом з йогурту
Йогурти – це не тільки смачно, але і практично. Їх можна використовувати як відмінний інгредієнт для різних швидких тортів. Це варто спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 30 г |
печива - | 0,5 кг |
сиру рікотта - | 0,5 кг |
шоколаду - | 0,1 кг |
йогурту - | 0,1 л |
цукатів апельсина - | 70 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Усього за кілька хвилин можна приготувати вершковий торт. Йогурт робить його дуже ніжним.
Як приготувати:
- Підготувати велику скляну ємність, в яку потрібно покласти сир.
- Сюди ж влити йогурт. Бажано брати грецька, але підійде будь-який інший.
- Поцукрянити і перемішати. Якщо потрібно, додати ще цукор, це індивідуально.
- В кінці додати цукати і перешкодити.
- Застелити форму харчовою плівкою.
- Коли перший шар буде викладений, змастити його товстим шаром крему.
- Знову викласти печиво і знову змастити його. Процедуру повторити, поки продукти не закінчаться.
- Верхній шар посипати тертим шоколадом.
- Відправити в холодильник на три години, а потім подавати до столу.
Десерт з йогурту і желатину з фруктами
Красивий десерт, який можна зробити навіть в зимовий період. Все тому, що його доповнюють фрукти, доступні круглий рік.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимонного соку | 20 мл |
ківі | 6 шт. |
цукру | 70 г |
бананів | 2 шт. |
желатину | 25 г |
йогурту | 0,5 л |
води | 0,1 л |
печива | 0,2 кг |
масла вершкового | 70 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 158 ккал |
Як приготувати:
- Перемолоти В блендері печиво. Додати сюди м'яке масло і все перемішати.
- Отриману масу потрібно утрамбувати на дно рознімної форми і помістити в холодильник, поки буде готуватися начинка.
- Желатин розмішати в теплій воді, як зазначено на упаковці.
- Очищені ківі необхідно нашаткувати кубиками.
- Банани без шкірки порізати кільцями.
- Фрукти викласти в довільному порядку на дно з печива.
- Йогурт збити міксером з цукром і додати сюди лимонний сік, знову перешкодити.
- Поступово влити желатин, не вимикаючи міксер.
- Отриману масу вилити поверх фруктів і прибрати в холодильник до повного застигання, хоча б години на чотири.
Порада: часточками ківі і банани можна прикрасити десерт при подачі.
Бісквітний торт з йогуртом
Багатий рецепт і смак цього торта варто витрачених зусиль. Як він красиво виглядає! Ідеальний варіант для великого свята.
Для бісквіта:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошна | 0,2 кг |
яєць | 4 шт. |
ваніліну | за смаком |
цукру | 0,2 кг |
Для крему:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
желатину | 20 г |
йогурту | 0,5 л |
молока | 150 мл |
малини | 150 г |
вершків 30% | 0,3 л |
бананів | 3 шт. |
Для просочення:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 60 г |
ваніліну | за смаком |
води | 90 мл |
Для прикраси:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорного шоколаду | 1 уп. |
желатину | 7 р |
цукрової пудри | 40 г |
молока | 60 мл |
вершків 30% | 0,3 л |
ягід і фруктів | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 ккал |
Як приготувати:
- Першим ділом потрібно спекти бісквіт.
- Яйця збити з цукром до утворення пухкої піни, додати ванілін в процесі.
- Додати частинами муку, повільно перемішуючи її. Після цього перелити масу в підготовлену роз'ємну форму. Закрити фольгою.
- Випікати приблизно сорок хвилин при середній температурі. Через півгодини фольгу зняти.
- Дістати і дати охолонути прямо у формі. За допомогою ножа витягнути і розрізати на три коржі.
- Зробити просочення, змішавши цукор з теплою водою. У сотейнику закип'ятити, вимкнути вогонь. Додати ванілін. Отриманим сиропом за допомогою пензлика просочити коржі.
- Відставити всі в сторону, щоб було місце для приготування крему.
- Желатин залити молоком і залишити хвилин на сорок, щоб перший набух.
- Розморожену або свіжу малину перетерти через сито, щоб позбутися від кісточок.
- Зазначене кількість холодних вершків збити до м'яких піків.
- На водяній бані набряклий желатин підігріти, після цього влити його до йогурту разом з малиновим пюре. Всі активно перемішати або скористатися міксером.
- Після цього ложкою додати вершки і акуратно перемішати.
- На перший корж зверху поставити бортик від форми. Викласти на дно кільця банана в один шар, покрити їх зверху половиною крему товстим шаром.
- Покласти другий корж, знову викласти банани і крем.
- Помістити останній корж зверху і відправити все в холодильник трохи застигнути.
- Для прикраси необхідно збити вершки з цукровою пудрою.
- Желатин знову залити молоком і залишити на сорок хвилин. Розтопити його на водяній бані і додати сюди тертий шоколад, перемішати до повного розчинення.
- Дістати торт і прибрати бортик. Обмазати збитими вершками його з усіх боків і вирівняти шпателем або ножем.
- Отриманої шоколадною глазур'ю за допомогою маленької ложки потрібно полити краю торта, щоб вийшли патьоки.
- Всю іншу шоколадну частина вилити зверху і розрівняти лопаткою.
- Зверху на ще незастывшую глазур викласти бажані фрукти або ягоди, можна цитруси, печиво, цукерки і т. д.
- Дати ще трохи застигнути в холодильнику перед подачею.
Порада: коржі розрізати зручно спеціальної струною або можна просто перетягнути їх ниткою.
Як приготувати йогуртовий крем на основі вершків
Жирні вершки в кондитерській справі цінуються понад усе. Адже вони і роблять крем таким повітряним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукрової пудри | 0,1 кг |
вершків 33% | 0,4 л |
йогурту 8% | 0,2 л |
згущувача для вершків | 2 уп. |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 138 ккал |
Як приготувати:
- У чаші міксера збити одночасно вершки, загусник і цукрову пудру. Кількість останньої можна регулювати, але не сильно.
- Коли вийде щільна пишна маса, її потрібно лопаткою перемішати з йогуртом. Всі інгредієнти повинні бути холодними як при приготуванні, так і при використанні для торта.
Порада: зрозуміти, що вершки досить збивати, досить просто: якщо чашу з ними перевернути, вони залишаться на місці і не випадуть.
З додаванням згущеного молока
У цьому рецепті не використовується цукор – справа другорядна, так як згущене молоко солодка сама по собі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лімонов | 1 шт. |
жирних вершків | 0,2 л |
густого йогурту | 0,6 л |
згущеного молока густий | 380 мл |
цукрової пудри | 0,1 кг |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 156 ккал |
Як приготувати:
- З цілого лимона вичавити весь сік.
- Додати до нього йогурт, згущене молоко, обов'язково холодні. Згущене молоко потрібна біла, не варена.
- Збити міксером на мінімальній швидкості. Прибрати в холодильник годин на вісім.
- Після цього потрібно збити вершки разом з цукровою пудрою в піну.
- З'єднати обидві маси лопаткою, а потім відразу використовувати в якості готового крему або самостійного десерту.
Порада: щоб лимон відчувався сильніше, з нього можна зняти цедру і дрібно порубати, а потім вмішати в йогуртову масу.
Візьміть на замітку, як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах. Відкрийте для себе новий смак улюбленого десерту.
Тут ви дізнаєтеся, як легко і просто спекти печиво на йогурті.
Кращі рецепти випікання млинців на йогурті. Процес залишається незмінним, а смак виходить новим!
Без додавання желатину
Максимально швидкий і простий рецепт універсального крему, з яким дуже легко працювати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванільного цукру | 1 уп. |
йогурту | 270 мл |
сметани | 350 мл |
цукрової пудри | 170 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 248 ккал |
Як приготувати:
- На максимальній швидкості міксера сметану потрібно збивати до тих пір, поки вона не перетвориться в дуже м'яке масло.
- Після цього всипати сюди всю пудру і продовжувати вимішувати. Жодних грудок бути не повинно.
- Невеликими порціями, не вимикаючи міксер, потрібно додавати йогурт. Смак його може бути будь-яким.
- Після цього крем відразу готовий до використання.
Корисні поради
При купівлі вершків варто бути уважним. В кондитерській справі практично завжди використовується продукт з високою жирністю, тобто від 30%. Це надає густоту крему. Деякі (в першу чергу справжні) вершки не повинні бути солодкими і коштують вони дорого.
Однак є більш дешеві аналоги з додаванням пальмового масла і інших продуктів. У складі таких вершків є цукор, тому найчастіше додавати пудру не доводиться.
Краще брати йогурт в пачках, а не в пляшках. Тоді він збереже свою густу текстуру, задуману спочатку. Проте краще всього зробити йогурт в домашніх умовах. Чим менше в основу ляже молока, тим густіше вийде продукт.
Наведені десерти не володіють дуже високою калорійністю. В них використовуються молочні продукти і фрукти, тому вони не тільки смачні, але й корисні!