09 апрель 2019 2 191

Рецепти приготування тортів з кремом з йогурту

Йогурти – це не тільки смачно, але і практично. Їх можна використовувати як відмінний інгредієнт для різних швидких тортів. Це варто спробувати!

Торт з печива і йогурту без випічки
Інгредієнти Кількість
цукру - 30 г
печива - 0,5 кг
сиру рікотта - 0,5 кг
шоколаду - 0,1 кг
йогурту - 0,1 л
цукатів апельсина - 70 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 277 Ккал

Усього за кілька хвилин можна приготувати вершковий торт. Йогурт робить його дуже ніжним.

Як приготувати:

  1. Підготувати велику скляну ємність, в яку потрібно покласти сир.
  2. Сюди ж влити йогурт. Бажано брати грецька, але підійде будь-який інший.
  3. Поцукрянити і перемішати. Якщо потрібно, додати ще цукор, це індивідуально.
  4. В кінці додати цукати і перешкодити.
  5. Застелити форму харчовою плівкою.
  6. Коли перший шар буде викладений, змастити його товстим шаром крему.
  7. Знову викласти печиво і знову змастити його. Процедуру повторити, поки продукти не закінчаться.
  8. Верхній шар посипати тертим шоколадом.
  9. Відправити в холодильник на три години, а потім подавати до столу.
Порада: цукати можна замінити будь-якими сухофруктами або насінням.

Десерт з йогурту і желатину з фруктами

Красивий десерт, який можна зробити навіть в зимовий період. Все тому, що його доповнюють фрукти, доступні круглий рік.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимонного соку 20 мл
ківі 6 шт.
цукру 70 г
бананів 2 шт.
желатину 25 г
йогурту 0,5 л
води 0,1 л
печива 0,2 кг
масла вершкового 70 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 158 ккал

Як приготувати:

  1. Перемолоти В блендері печиво. Додати сюди м'яке масло і все перемішати.
  2. Отриману масу потрібно утрамбувати на дно рознімної форми і помістити в холодильник, поки буде готуватися начинка.
  3. Желатин розмішати в теплій воді, як зазначено на упаковці.
  4. Очищені ківі необхідно нашаткувати кубиками.
  5. Банани без шкірки порізати кільцями.
  6. Фрукти викласти в довільному порядку на дно з печива.
  7. Йогурт збити міксером з цукром і додати сюди лимонний сік, знову перешкодити.
  8. Поступово влити желатин, не вимикаючи міксер.
  9. Отриману масу вилити поверх фруктів і прибрати в холодильник до повного застигання, хоча б години на чотири.

Порада: часточками ківі і банани можна прикрасити десерт при подачі.

Бісквітний торт з йогуртом

Багатий рецепт і смак цього торта варто витрачених зусиль. Як він красиво виглядає! Ідеальний варіант для великого свята.

Для бісквіта:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 0,2 кг
яєць 4 шт.
ваніліну за смаком
цукру 0,2 кг

Для крему:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатину 20 г
йогурту 0,5 л
молока 150 мл
малини 150 г
вершків 30% 0,3 л
бананів 3 шт.

Для просочення:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 60 г
ваніліну за смаком
води 90 мл

Для прикраси:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорного шоколаду 1 уп.
желатину 7 р
цукрової пудри 40 г
молока 60 мл
вершків 30% 0,3 л
ягід і фруктів за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 ккал

Як приготувати:

  1. Першим ділом потрібно спекти бісквіт.
  2. Яйця збити з цукром до утворення пухкої піни, додати ванілін в процесі.
  3. Додати частинами муку, повільно перемішуючи її. Після цього перелити масу в підготовлену роз'ємну форму. Закрити фольгою.
  4. Випікати приблизно сорок хвилин при середній температурі. Через півгодини фольгу зняти.
  5. Дістати і дати охолонути прямо у формі. За допомогою ножа витягнути і розрізати на три коржі.
  6. Зробити просочення, змішавши цукор з теплою водою. У сотейнику закип'ятити, вимкнути вогонь. Додати ванілін. Отриманим сиропом за допомогою пензлика просочити коржі.
  7. Відставити всі в сторону, щоб було місце для приготування крему.
  8. Желатин залити молоком і залишити хвилин на сорок, щоб перший набух.
  9. Розморожену або свіжу малину перетерти через сито, щоб позбутися від кісточок.
  10. Зазначене кількість холодних вершків збити до м'яких піків.
  11. На водяній бані набряклий желатин підігріти, після цього влити його до йогурту разом з малиновим пюре. Всі активно перемішати або скористатися міксером.
  12. Після цього ложкою додати вершки і акуратно перемішати.
  13. На перший корж зверху поставити бортик від форми. Викласти на дно кільця банана в один шар, покрити їх зверху половиною крему товстим шаром.
  14. Покласти другий корж, знову викласти банани і крем.
  15. Помістити останній корж зверху і відправити все в холодильник трохи застигнути.
  16. Для прикраси необхідно збити вершки з цукровою пудрою.
  17. Желатин знову залити молоком і залишити на сорок хвилин. Розтопити його на водяній бані і додати сюди тертий шоколад, перемішати до повного розчинення.
  18. Дістати торт і прибрати бортик. Обмазати збитими вершками його з усіх боків і вирівняти шпателем або ножем.
  19. Отриманої шоколадною глазур'ю за допомогою маленької ложки потрібно полити краю торта, щоб вийшли патьоки.
  20. Всю іншу шоколадну частина вилити зверху і розрівняти лопаткою.
  21. Зверху на ще незастывшую глазур викласти бажані фрукти або ягоди, можна цитруси, печиво, цукерки і т. д.
  22. Дати ще трохи застигнути в холодильнику перед подачею.

Порада: коржі розрізати зручно спеціальної струною або можна просто перетягнути їх ниткою.

Як приготувати йогуртовий крем на основі вершків

Жирні вершки в кондитерській справі цінуються понад усе. Адже вони і роблять крем таким повітряним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукрової пудри 0,1 кг
вершків 33% 0,4 л
йогурту 8% 0,2 л
згущувача для вершків 2 уп.
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 138 ккал

Як приготувати:

  1. У чаші міксера збити одночасно вершки, загусник і цукрову пудру. Кількість останньої можна регулювати, але не сильно.
  2. Коли вийде щільна пишна маса, її потрібно лопаткою перемішати з йогуртом. Всі інгредієнти повинні бути холодними як при приготуванні, так і при використанні для торта.

Порада: зрозуміти, що вершки досить збивати, досить просто: якщо чашу з ними перевернути, вони залишаться на місці і не випадуть.

З додаванням згущеного молока

У цьому рецепті не використовується цукор – справа другорядна, так як згущене молоко солодка сама по собі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лімонов 1 шт.
жирних вершків 0,2 л
густого йогурту 0,6 л
згущеного молока густий 380 мл
цукрової пудри 0,1 кг
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 ккал

Як приготувати:

  1. З цілого лимона вичавити весь сік.
  2. Додати до нього йогурт, згущене молоко, обов'язково холодні. Згущене молоко потрібна біла, не варена.
  3. Збити міксером на мінімальній швидкості. Прибрати в холодильник годин на вісім.
  4. Після цього потрібно збити вершки разом з цукровою пудрою в піну.
  5. З'єднати обидві маси лопаткою, а потім відразу використовувати в якості готового крему або самостійного десерту.

Порада: щоб лимон відчувався сильніше, з нього можна зняти цедру і дрібно порубати, а потім вмішати в йогуртову масу.

Візьміть на замітку, як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах. Відкрийте для себе новий смак улюбленого десерту.

Тут ви дізнаєтеся, як легко і просто спекти печиво на йогурті.

Кращі рецепти випікання млинців на йогурті. Процес залишається незмінним, а смак виходить новим!

Без додавання желатину

Максимально швидкий і простий рецепт універсального крему, з яким дуже легко працювати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванільного цукру 1 уп.
йогурту 270 мл
сметани 350 мл
цукрової пудри 170 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 248 ккал

Як приготувати:

  1. На максимальній швидкості міксера сметану потрібно збивати до тих пір, поки вона не перетвориться в дуже м'яке масло.
  2. Після цього всипати сюди всю пудру і продовжувати вимішувати. Жодних грудок бути не повинно.
  3. Невеликими порціями, не вимикаючи міксер, потрібно додавати йогурт. Смак його може бути будь-яким.
  4. Після цього крем відразу готовий до використання.
Порада: щоб крем витримував вагу бісквіта, його обов'язково потрібно спершу охолодити, щоб масло схопилося.

Корисні поради

При купівлі вершків варто бути уважним. В кондитерській справі практично завжди використовується продукт з високою жирністю, тобто від 30%. Це надає густоту крему. Деякі (в першу чергу справжні) вершки не повинні бути солодкими і коштують вони дорого.

Однак є більш дешеві аналоги з додаванням пальмового масла і інших продуктів. У складі таких вершків є цукор, тому найчастіше додавати пудру не доводиться.

Краще брати йогурт в пачках, а не в пляшках. Тоді він збереже свою густу текстуру, задуману спочатку. Проте краще всього зробити йогурт в домашніх умовах. Чим менше в основу ляже молока, тим густіше вийде продукт.

Наведені десерти не володіють дуже високою калорійністю. В них використовуються молочні продукти і фрукти, тому вони не тільки смачні, але й корисні!

Що ще почитати: