23 май 2019 7 032

Рецепти швидкого приготування курячої грудки в мікрохвильовці

Сьогодні курка стала універсальним м'ясом, яке найчастіше готують для повсякденного сніданку, обіду і вечері, а також для святкового столу. Її готують з овочами, грибами, крупами та іншими продуктами. У цій статті наведемо найбільш цікаві та смачні рецепти з неї.

Як запекти курячу грудку в мікрохвильовці
Інгредієнти Кількість
м'ясо птиці - 550 грамів
перець солодкий - 1 штука
морква - 1 штука
майонезний соус - 100 грамів
спеції для м'яса - 30 грамів
сіль з перцем - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Секрет смачної і швидкої курки на кожен день і на свята простий — правильний рецепт. Тут його і наведемо далі.

  1. Для початку візьмемо куряче м'ясо і промиємо його під водою. Покладемо в глибоку миску для мікрохвильової печі, натремо майонезом, сіллю і перцем, а також спеціями для м'яса.
  2. Візьмемо моркву і перець, очистимо їх. Далі тонкою соломкою моркву поріжемо з солодким перцем і додамо в миску до м'яса.
  3. Візьмемо чистий прозорий пакет для запікання і покладемо м'ясо з овочами туди.
  4. Щільно завяжем пакет і поставимо в мікрохвильову піч на 20 хвилин при потужності 800 Вт. Як тільки час вийде, курку можна дістати з пакета, нарізати і подавати до столу.

Рецепт м'яса з шинкою і сиром для сімейного вечері

Немає нічого краще, ніж запечена курочка під сиром з шинкою. Однак не багато хто знає, що сьогодні її можна зробити навіть в мікрохвильовій печі! Опишемо рецепт приготування в такій печі далі.

Необхідні інгредієнти:

  • курка — 450 грамів;
  • шинка — 250 грамів;
  • сир — 200 грамів;
  • майонез — 60 г;
  • спеції для м'яса.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

  1. Візьмемо свіжу курячу грудку, помиємо її під водою і покладемо в тарілку без золотий облямівки. Далі обмажем її майонезом і натремо необхідними спеціями, зробимо в ній невеликий надріз. Шинку наріжемо на акуратні невеликі смужки і невеликий надріз м'яса помістимо шматочки шинки.
  2. Загорнемо курку фольгою і відправляємо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Поставимо режим в 850 градусів і після 15 хвилин приготування м'яса, відкриємо фольгу і посипаючи грудку тертим сиром.
  3. Після цього знову закриваємо фольгою і випікаємо ще 10 хвилин. Як тільки курка приготується, її можна вийняти з фольги і подавати на стіл, ще раз прикрасивши її сиром.

Можливо, вас також зацікавить рецепт курячої грудки в сметанному соусі.

Також можна приготувати курячу грудку в духовці у фользі. Тут можна ознайомитися з рецептами.

Якщо ви прагнете до правильного харчування, зверніть увагу на дієтичний суп з курячої грудки.

Дієтичний рецепт з овочами

Багато хто сьогодні віддають перевагу саме курці як дієтичного продукту. А як зробити її максимально корисною і смачною? У цьому допоможе легкий рецепт далі.

Необхідні інгредієнти:

  • курка — 500 грамів;
  • солодкий перець — 2 штуки;
  • шпинат — 230 грамів;
  • листя руколи — 120 грамів;
  • маленькі помідори — 3 штуки;
  • морква — 1 штука;
  • лайм або лимон — 1 штука;
  • соєвий соус — 60 мілілітрів;
  • оливкова олія — 40 мілілітрів;
  • спеції за смаком.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 145 ккал.

  1. Для початку підготуємо овочі. Помиємо і солодкий перець наріжемо разом зі шпинатом, помідорами і морквою.
  2. Причому солодкий перець потрібно нарізати невеликими брусочками, помідори розрізати навпіл, а моркву натерти на крупній тертці або порізати на невеликі шматочки.
  3. Шпинат ж потрібно дрібно порізати. Після цього овочі ненадовго відкласти в сторону.
  4. Курочку натираємо спеціями, оливковою олією і соєвим соусом з соком лимона. Укладаємо її в прозорий пакет для запікання разом з овочами і поміщаємо цей пакет в мікрохвильову піч на 30 хвилин при температурі 820 градусів.
  5. Як тільки час вийде, потрібно дістати курку з пакету з овочами і подати на стіл разом з вимитої руколою.

На відео — ще один рецепт дієтичного страви з курячого філе:

2 способи приготування курячої грудки з грибами

Куряче м'ясо — дієтичне і корисне. Приготувати його можна смачно. Для цього потрібен спеціальний рецепт. Далі наведемо кілька рецептів м'яса з грибами.

Необхідні інгредієнти:

  • м'ясо курки — 340 грамів;
  • печериці — 250 грамів;
  • цибуля — 2 штуки;
  • лимон — 1 штука;
  • майонез — 35 грамів;
  • спеції за смаком;
  • будь олію рослинного походження — 50 мілілітрів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

  1. Для початку візьмемо цибулю і наріжемо його на дрібні шматочки. Помістимо його на підігріту сковороду з маслом і посмажимо до гарного кольору. Поки він смажиться, візьмемо печериці, поріжемо їх на середні шматочки і помістимо в сковороду.
  2. Посмажимо їх і відкладемо отриману суміш в бік. Далі підготуємо курку. Помиємо її під водою і натремо спеціями для м'яса, поллємо лимоном і змастимо майонезом.
  3. Помістимо курку з грибами і цибулею в пакет для запікання і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 хвилин.
  4. Випікаємо на температурі 830 градусів. Як тільки все буде готово, подаємо на стіл, прибираючи пакет для запікання.

Є ще більш цікавий рецепт курки з грибами. Його можна використовувати для приготування апетитного гарячого страви гостям або близьким. Розглянемо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка — 300 грамів;
  • печериці — 240 грамів;
  • цибуля-порей — 2 штуки;
  • стручковий горошок — 140 грамів;
  • солодкий перець — 220 грамів;
  • кунжутне насіння — 60 грамів;
  • соєвий соус — 50 мілілітрів;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • спеції при необхідності.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. Для початку займемося овочами. Наріжемо перець і цибулю на невеликі брусочки, обсмажимо їх на рослинному маслі в сковороді з додаванням стручкового горошку і кунжутного насіння.
  2. Додамо до них соєвий соус і потомим овочі протягом п'яти хвилин. Як тільки овочі будуть готові, прибираємо їх в сторону в тарілку.
  3. Наливаємо в сковороду ще трохи олії і смажимо на ньому гриби, заздалегідь нарізані на невеликі красиві шматочки. Смажимо до появи апетитного грибного запаху і зміни текстури. Відставляємо все в сторону.
  4. Беремо цілу грудку і моєму її у воді. Прибираємо зайву рідину за допомогою кухонних серветок. Натираємо її спеціями і покласти в рукав для запікання. До неї в рукав поміщаємо всі приготовані овочі і ставимо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Потужність при приготуванні повинна бути 800 градусів.
  5. Після цього поміщаємо м'ясо з овочами на тарілку для подачі разом з грибами і подаємо до столу.

Як зварити курячу грудку в мікрохвильовці

Часто багато хто мріє про те, щоб смачно готувати вдома, але при цьому абсолютно не витрачати свої сили і час. За допомогою сучасних гаджетів, до яких відноситься і мікрохвильовка, можна смачно і швидко приготувати м'ясо. Розглянемо один смачний рецепт в мікрохвильовій печі.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка — 350 грамів;
  • вода — 2 літри;
  • спеції для м'яса;
  • сир — 250 грамів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 156 ккал.

  1. Візьмемо курку, помиємо її під водою (багато радять навіть замочувати курку у воді на кілька годин). Натремо її спеціями і помістимо в глибоку тарілку без золотих облямівок.
  2. Поставимо її в мікрохвильову піч і накриємо тарілкою поменше.
  3. Далі закриваємо мікрохвильовку і варимо м'ясо протягом 30 хвилин. Після того як вона звариться, на неї можна потерти сир. Подаємо до столу.

Філе курки в грибному соусі

Білі гриби — одні з найбільш апетитних і смачних добавок до курки. Розглянемо далі самий ароматний і смачний рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка — 450 грамів;
  • білі гриби — 250 грамів;
  • сметана 15% — 60 грамів;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія — 40 мілілітрів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. Підготуємо гриби. Для початку помиємо і наріжемо білі гриби. Посмажимо їх на рослинному маслі і посолимо. Додамо трохи сметани до грибів і готуємо все протягом двох хвилин.
  2. Далі промиємо курку і помістимо її в рукав для запікання разом з грибами. Готуємо в мікрохвильовці м'ясо протягом двадцяти хвилин при потужності 800 градусів.

Корисні поради

  1. До готування курки її потрібно добре розморозити. Для того щоб вона швидше приготувалася, зробіть невеликий надріз на ній.
  2. Для того щоб курка вийшла соковитіше, замаринуйте її заздалегідь. Маринад робить курку смачніше.
  3. При приготуванні використовуйте спеціальні м'ясні спеції, а саме чебрець, орегано з базиліком.
  4. Для того щоб вона вийшла смачніше і соковитіше, залиште шкірку.
  5. Маринувати курку потрібно протягом п'яти годин.

На відео ви можете ознайомитися з рецептом приготування курячої грудки з картоплею:

Що ще почитати: