Рецепти швидкого приготування курячої грудки в мікрохвильовці
Сьогодні курка стала універсальним м'ясом, яке найчастіше готують для повсякденного сніданку, обіду і вечері, а також для святкового столу. Її готують з овочами, грибами, крупами та іншими продуктами. У цій статті наведемо найбільш цікаві та смачні рецепти з неї.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо птиці - | 550 грамів |
перець солодкий - | 1 штука |
морква - | 1 штука |
майонезний соус - | 100 грамів |
спеції для м'яса - | 30 грамів |
сіль з перцем - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 114 Ккал |
Секрет смачної і швидкої курки на кожен день і на свята простий — правильний рецепт. Тут його і наведемо далі.
- Для початку візьмемо куряче м'ясо і промиємо його під водою. Покладемо в глибоку миску для мікрохвильової печі, натремо майонезом, сіллю і перцем, а також спеціями для м'яса.
- Візьмемо моркву і перець, очистимо їх. Далі тонкою соломкою моркву поріжемо з солодким перцем і додамо в миску до м'яса.
- Візьмемо чистий прозорий пакет для запікання і покладемо м'ясо з овочами туди.
- Щільно завяжем пакет і поставимо в мікрохвильову піч на 20 хвилин при потужності 800 Вт. Як тільки час вийде, курку можна дістати з пакета, нарізати і подавати до столу.
Рецепт м'яса з шинкою і сиром для сімейного вечері
Немає нічого краще, ніж запечена курочка під сиром з шинкою. Однак не багато хто знає, що сьогодні її можна зробити навіть в мікрохвильовій печі! Опишемо рецепт приготування в такій печі далі.
Необхідні інгредієнти:
- курка — 450 грамів;
- шинка — 250 грамів;
- сир — 200 грамів;
- майонез — 60 г;
- спеції для м'яса.
Час приготування страви: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 125 ккал.
- Візьмемо свіжу курячу грудку, помиємо її під водою і покладемо в тарілку без золотий облямівки. Далі обмажем її майонезом і натремо необхідними спеціями, зробимо в ній невеликий надріз. Шинку наріжемо на акуратні невеликі смужки і невеликий надріз м'яса помістимо шматочки шинки.
- Загорнемо курку фольгою і відправляємо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Поставимо режим в 850 градусів і після 15 хвилин приготування м'яса, відкриємо фольгу і посипаючи грудку тертим сиром.
- Після цього знову закриваємо фольгою і випікаємо ще 10 хвилин. Як тільки курка приготується, її можна вийняти з фольги і подавати на стіл, ще раз прикрасивши її сиром.
Можливо, вас також зацікавить рецепт курячої грудки в сметанному соусі.
Також можна приготувати курячу грудку в духовці у фользі. Тут можна ознайомитися з рецептами.
Якщо ви прагнете до правильного харчування, зверніть увагу на дієтичний суп з курячої грудки.
Дієтичний рецепт з овочами
Багато хто сьогодні віддають перевагу саме курці як дієтичного продукту. А як зробити її максимально корисною і смачною? У цьому допоможе легкий рецепт далі.
Необхідні інгредієнти:
- курка — 500 грамів;
- солодкий перець — 2 штуки;
- шпинат — 230 грамів;
- листя руколи — 120 грамів;
- маленькі помідори — 3 штуки;
- морква — 1 штука;
- лайм або лимон — 1 штука;
- соєвий соус — 60 мілілітрів;
- оливкова олія — 40 мілілітрів;
- спеції за смаком.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 145 ккал.
- Для початку підготуємо овочі. Помиємо і солодкий перець наріжемо разом зі шпинатом, помідорами і морквою.
- Причому солодкий перець потрібно нарізати невеликими брусочками, помідори розрізати навпіл, а моркву натерти на крупній тертці або порізати на невеликі шматочки.
- Шпинат ж потрібно дрібно порізати. Після цього овочі ненадовго відкласти в сторону.
- Курочку натираємо спеціями, оливковою олією і соєвим соусом з соком лимона. Укладаємо її в прозорий пакет для запікання разом з овочами і поміщаємо цей пакет в мікрохвильову піч на 30 хвилин при температурі 820 градусів.
- Як тільки час вийде, потрібно дістати курку з пакету з овочами і подати на стіл разом з вимитої руколою.
На відео — ще один рецепт дієтичного страви з курячого філе:
2 способи приготування курячої грудки з грибами
Куряче м'ясо — дієтичне і корисне. Приготувати його можна смачно. Для цього потрібен спеціальний рецепт. Далі наведемо кілька рецептів м'яса з грибами.
Необхідні інгредієнти:
- м'ясо курки — 340 грамів;
- печериці — 250 грамів;
- цибуля — 2 штуки;
- лимон — 1 штука;
- майонез — 35 грамів;
- спеції за смаком;
- будь олію рослинного походження — 50 мілілітрів.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 140 ккал.
- Для початку візьмемо цибулю і наріжемо його на дрібні шматочки. Помістимо його на підігріту сковороду з маслом і посмажимо до гарного кольору. Поки він смажиться, візьмемо печериці, поріжемо їх на середні шматочки і помістимо в сковороду.
- Посмажимо їх і відкладемо отриману суміш в бік. Далі підготуємо курку. Помиємо її під водою і натремо спеціями для м'яса, поллємо лимоном і змастимо майонезом.
- Помістимо курку з грибами і цибулею в пакет для запікання і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 хвилин.
- Випікаємо на температурі 830 градусів. Як тільки все буде готово, подаємо на стіл, прибираючи пакет для запікання.
Є ще більш цікавий рецепт курки з грибами. Його можна використовувати для приготування апетитного гарячого страви гостям або близьким. Розглянемо далі.
Необхідні інгредієнти:
- куряча грудка — 300 грамів;
- печериці — 240 грамів;
- цибуля-порей — 2 штуки;
- стручковий горошок — 140 грамів;
- солодкий перець — 220 грамів;
- кунжутне насіння — 60 грамів;
- соєвий соус — 50 мілілітрів;
- рослинна олія — 50 мл;
- спеції при необхідності.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 135 ккал.
- Для початку займемося овочами. Наріжемо перець і цибулю на невеликі брусочки, обсмажимо їх на рослинному маслі в сковороді з додаванням стручкового горошку і кунжутного насіння.
- Додамо до них соєвий соус і потомим овочі протягом п'яти хвилин. Як тільки овочі будуть готові, прибираємо їх в сторону в тарілку.
- Наливаємо в сковороду ще трохи олії і смажимо на ньому гриби, заздалегідь нарізані на невеликі красиві шматочки. Смажимо до появи апетитного грибного запаху і зміни текстури. Відставляємо все в сторону.
- Беремо цілу грудку і моєму її у воді. Прибираємо зайву рідину за допомогою кухонних серветок. Натираємо її спеціями і покласти в рукав для запікання. До неї в рукав поміщаємо всі приготовані овочі і ставимо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Потужність при приготуванні повинна бути 800 градусів.
- Після цього поміщаємо м'ясо з овочами на тарілку для подачі разом з грибами і подаємо до столу.
Як зварити курячу грудку в мікрохвильовці
Часто багато хто мріє про те, щоб смачно готувати вдома, але при цьому абсолютно не витрачати свої сили і час. За допомогою сучасних гаджетів, до яких відноситься і мікрохвильовка, можна смачно і швидко приготувати м'ясо. Розглянемо один смачний рецепт в мікрохвильовій печі.
Необхідні інгредієнти:
- куряча грудка — 350 грамів;
- вода — 2 літри;
- спеції для м'яса;
- сир — 250 грамів.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 156 ккал.
- Візьмемо курку, помиємо її під водою (багато радять навіть замочувати курку у воді на кілька годин). Натремо її спеціями і помістимо в глибоку тарілку без золотих облямівок.
- Поставимо її в мікрохвильову піч і накриємо тарілкою поменше.
- Далі закриваємо мікрохвильовку і варимо м'ясо протягом 30 хвилин. Після того як вона звариться, на неї можна потерти сир. Подаємо до столу.
Філе курки в грибному соусі
Білі гриби — одні з найбільш апетитних і смачних добавок до курки. Розглянемо далі самий ароматний і смачний рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- куряча грудка — 450 грамів;
- білі гриби — 250 грамів;
- сметана 15% — 60 грамів;
- сіль і перець за смаком;
- рослинна олія — 40 мілілітрів.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 135 ккал.
- Підготуємо гриби. Для початку помиємо і наріжемо білі гриби. Посмажимо їх на рослинному маслі і посолимо. Додамо трохи сметани до грибів і готуємо все протягом двох хвилин.
- Далі промиємо курку і помістимо її в рукав для запікання разом з грибами. Готуємо в мікрохвильовці м'ясо протягом двадцяти хвилин при потужності 800 градусів.
Корисні поради
- До готування курки її потрібно добре розморозити. Для того щоб вона швидше приготувалася, зробіть невеликий надріз на ній.
- Для того щоб курка вийшла соковитіше, замаринуйте її заздалегідь. Маринад робить курку смачніше.
- При приготуванні використовуйте спеціальні м'ясні спеції, а саме чебрець, орегано з базиліком.
- Для того щоб вона вийшла смачніше і соковитіше, залиште шкірку.
- Маринувати курку потрібно протягом п'яти годин.
На відео ви можете ознайомитися з рецептом приготування курячої грудки з картоплею: