12 март 2019 1 533

Як смачно приготувати теплий салат з куркою

Кожному з нас хочеться готувати швидко і смачно. Як це зробити? Звичайно ж, з допомогою смачних рецептів від кращих кухарів і досвідчених домогосподарок. У статті розглянемо рецепти популярного страви — теплого салату з куркою в різних варіантах.

Теплий салат з куркою і болгарським перцем
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 400 грамів
солодкий перець - 2 штуки
листя шпинату - 260 грамів
соєвий соус - 50 мілілітрів
зубчики часнику - 2 штуки
мигдальне масло - 60 мілілітрів
кедрові горішки - 50 грамів
спеції - за смаком
Час приготування: 13 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Кращого рецепту для смачної вечері або простого денного збалансованого перекусу, ніж теплий салат з м'ясом курки, просто не придумаєш. Тут є всі вітаміни, які потрібно отримати людині за день.

Процес приготування:

  1. Для початку візьмемо грудинку і вимиємо її в теплій воді (багато радять замочувати у воді на кілька годин). Далі наріжемо її на невеликі смужки разом з вимитим болгарським перцем і листям шпинату.
  2. Почистимо і поріжемо часник дрібним кубиком.
  3. Візьмемо сковорідку і розігріємо її разом з рослинним маслом. Далі додамо туди курку і посмажимо її.
  4. Як тільки вона підсмажиться до золотистої скоринки, додамо до неї інші нарізані продукти. Коли вони набудуть іншого колір і текстуру, до них додаємо соєвий соус і спеції, наприклад, сіль і перець.
  5. Всі смажимо протягом п'яти-семи хвилин. Потім прибираємо отриманий салат в миску для подачі і прикрашаємо його кедровими горішками.

Неймовірне поєднання з грибами

Якщо вам потрібно швидко поповнити заряд енергії і знову відчути приплив сил, на вечерю чи обід приготуйте собі швидкий і смачний теплий салат з куркою і грибами. Для нього буде потрібно мінімум сил і часу.

До складу входять такі інгредієнти:

  • м'ясо курки — 450 грамів;
  • печериці — 200 грамів;
  • шпинат — 220 грамів;
  • зубчики часнику — 1 штука;
  • кедрові горіхи — 70 грамів;
  • соняшникова олія — 70 мілілітрів;
  • соєвий соус — 40 мілілітрів;
  • спеції для м'яса — за смаком.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 г: 82 ккал.

Як готувати?

  1. Для приготування потрібно вимити і нарізати курку невеликими тоненькими шматочками, гриби і шпинат.
  2. Потім потрібно розігріти сковорідку з олією і обсмажити до золотистого кольору курку.
  3. Третім кроком приготування буде зажарка печериць, а останнім — зажарка шпинату. Їх потрібно викласти до м'яса.
  4. Все полити соєвим соусом, посолити і поперчити, при необхідності додати часник і готувати ще три хвилини.
  5. Перекласти вийшло блюдо зі сковороди на тарілку і прикрасити його очищеними кедровими горішками. Блюдо готове.

Теплий салат з куркою і стручкової квасолею

Кажуть, все найсмачніше робиться просто. Так воно і є. Адже смачний перекус або повноцінний обід і вечерю можна приготувати всього за 10 хвилин. У підсумку вийде гарний і смачний салатик. Подивимося далі рецепт приготування апетитного страви.

  • куряча грудка — 350 грамів;
  • стручкова квасоля — 260 грамів;
  • солодкий болгарський перець — 3 штуки;
  • кедрові горіхи — 60 грамів;
  • часник — 2 зубчики;
  • рослинна олія — 25 мілілітрів;
  • соєвий соус — 70 мілілітрів;
  • сіль за смаком.

Ваші гості напевно оцінять теплий салат з качиною грудкою.

В якості закуски добре підійде теплий салат з яловичиною, з посиланням можна ознайомитися з рецептом.

Рецепт смачного салату зі свининою ви знайдете тут.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність на 100 г: 110 ккал.

Як готувати?

  1. Для того щоб приготувати смачний перекус, потрібно промити і зварити в каструлі стручкову квасолю, посоливши її під час варіння.
  2. Потім потрібно вимити, нарізати соломкою курячу грудку і обсмажити на олії до появи приємного курячого аромату і красивого золотого кольору.
  3. До курки додати перець з натертим часником і кедровими горішками.
  4. Зі звареної квасолі злити рідину, додати боби до всіх інгредієнтів разом з соєвим соусом.
  5. Все смажити протягом п'яти хвилин. Після приготування всіх продуктів звільнити сковороду, поклавши салат на тарілку для подачі. Після цього його можна подати до столу.

Ресторанну страву з моцарелою

Якщо вам подобаються, як готують теплі салати в ресторанах, і ви завжди мріяли спробувати приготувати хоч один у себе вдома, наступний рецепт створений для вас.

  • курка — 450 грамів;
  • шпинат — 260 грамів;
  • салатні листя — 6 штук;
  • болгарський перець — 3 штуки;
  • моцарелла — 250 грамів;
  • соєвий соус — 70 мілілітрів;
  • рослинна олія — 60 мілілітрів;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

Як приготувати?

  1. Для приготування смачної страви на французький лад знадобиться вимити і нарізати курку на маленькі тоненькі шматочки, листя шпинату і перець. Далі все по черзі потрібно посмажити на сковороді, змащеній олією.
  2. Після того як продукти трохи підсмажаться, слід влити до них соус. Все перемішати і залишити смажитися ще кілька хвилин.
  3. Як тільки всі продукти придбали смачний запах і апетитний вигляд, потрібно прибрати їх зі сковороди в тарілку на свіжі і вимиті листя салату для подачі.
  4. Далі слід прикрасити страву моцарелою і подати до столу.

Варіант приготування з авокадо і оливками для любителів експериментів

Якщо ви — великий любитель експериментувати в їжі, тоді вам неодмінно варто спробувати приготувати екзотичний, але дуже смачний білковий салат, який розглянемо далі.

  • м'ясо курки — 280 грамів;
  • авокадо — 1 штука;
  • оливки — 50 грамів;
  • листя салату — 6 штук;
  • соєвий соус — 50 мілілітрів;
  • будь олію рослинного походження — 35 мілілітрів;
  • кунжутне насіння — 30 грамів;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 163 ккал.

Які етапи приготування салату?

  1. Для початку помиємо і наріжемо курку на невеликі шматочки і посмажимо її на вершковому маслі на сковороді.
  2. Як тільки курка придбає золотавий відтінок, додамо до неї соєвий соус і сіль при необхідності.
  3. Коли м'ясо приготується, приберемо приготовану курку і покладемо її на блюдо для подачі.
  4. До курки додамо листя свіжого салату, мариновані оливки і нарізане на великі шматочки авокадо, заздалегідь очищене від кісточки.
  5. Весь салат перемішати, прикрасимо кунжутним насінням і подамо до столу.

Рецепт салату з листям рукколи, авокадо і грейпфрутом

Якщо вам завжди подобалися екзотичні салати, але ви не знали, як приготувати їх так, щоб вийшло і смачно, і корисно, тоді вашій увазі представляється апетитний і швидкий рецепт.

  • куряче м'ясо — 230 грамів;
  • грейпфрут — 1 штука;
  • авокадо — 1 штука;
  • листя руколи — 200 грамів;
  • кунжутне насіння — 60 грамів;
  • рослинна олія — 40 мілілітрів;
  • сіль з перцем — за смаком;
  • соєвий соус — 50 мілілітрів.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Як приготувати?

  1. Помиємо курку, грейпфрут і авокадо. Курку при цьому наріжемо невеликими шматочками, а плоди — великими.
  2. Далі по черзі обсмажимо їх в олії протягом п'яти хвилин, додавши до них соєвий соус.
  3. Отриману суміш викладемо на тарілку для подачі, прикрасимо листям руколи і кунжутним насінням, посолити і поперчити за бажанням.
  4. Смачну страву подаємо до столу.

Корисні поради

  1. Теплий салат можна розігрівати двічі, тоді він втратить свій первісний смак.
  2. Не варіть курку до засмажки, тоді вона вийде сухуватою в салаті. Смажте її не більше трьох хвилин на сковороді на середньому вогні.
  3. Не додавайте занадто багато соєвого соусу. Він переб'є смак інших продуктів і зіпсує блюдо.
  4. Якщо для салату використовуються оливки, додавайте їх в самому кінці, для того щоб вони зберегли свій неповторний смак.
  5. Не додавайте до салату зайві інгредієнти, які можуть перебити його смак.

На відео — приготування ще одного теплого смачного салату:

Що ще почитати: