Як смачно приготувати теплий салат з куркою
Кожному з нас хочеться готувати швидко і смачно. Як це зробити? Звичайно ж, з допомогою смачних рецептів від кращих кухарів і досвідчених домогосподарок. У статті розглянемо рецепти популярного страви — теплого салату з куркою в різних варіантах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряча грудка - | 400 грамів |
солодкий перець - | 2 штуки |
листя шпинату - | 260 грамів |
соєвий соус - | 50 мілілітрів |
зубчики часнику - | 2 штуки |
мигдальне масло - | 60 мілілітрів |
кедрові горішки - | 50 грамів |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 13 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 Ккал |
Кращого рецепту для смачної вечері або простого денного збалансованого перекусу, ніж теплий салат з м'ясом курки, просто не придумаєш. Тут є всі вітаміни, які потрібно отримати людині за день.
Процес приготування:
- Для початку візьмемо грудинку і вимиємо її в теплій воді (багато радять замочувати у воді на кілька годин). Далі наріжемо її на невеликі смужки разом з вимитим болгарським перцем і листям шпинату.
- Почистимо і поріжемо часник дрібним кубиком.
- Візьмемо сковорідку і розігріємо її разом з рослинним маслом. Далі додамо туди курку і посмажимо її.
- Як тільки вона підсмажиться до золотистої скоринки, додамо до неї інші нарізані продукти. Коли вони набудуть іншого колір і текстуру, до них додаємо соєвий соус і спеції, наприклад, сіль і перець.
- Всі смажимо протягом п'яти-семи хвилин. Потім прибираємо отриманий салат в миску для подачі і прикрашаємо його кедровими горішками.
Неймовірне поєднання з грибами
Якщо вам потрібно швидко поповнити заряд енергії і знову відчути приплив сил, на вечерю чи обід приготуйте собі швидкий і смачний теплий салат з куркою і грибами. Для нього буде потрібно мінімум сил і часу.
До складу входять такі інгредієнти:
- м'ясо курки — 450 грамів;
- печериці — 200 грамів;
- шпинат — 220 грамів;
- зубчики часнику — 1 штука;
- кедрові горіхи — 70 грамів;
- соняшникова олія — 70 мілілітрів;
- соєвий соус — 40 мілілітрів;
- спеції для м'яса — за смаком.
Час приготування страви: 15 хвилин.
Калорійність на 100 г: 82 ккал.
Як готувати?
- Для приготування потрібно вимити і нарізати курку невеликими тоненькими шматочками, гриби і шпинат.
- Потім потрібно розігріти сковорідку з олією і обсмажити до золотистого кольору курку.
- Третім кроком приготування буде зажарка печериць, а останнім — зажарка шпинату. Їх потрібно викласти до м'яса.
- Все полити соєвим соусом, посолити і поперчити, при необхідності додати часник і готувати ще три хвилини.
- Перекласти вийшло блюдо зі сковороди на тарілку і прикрасити його очищеними кедровими горішками. Блюдо готове.
Теплий салат з куркою і стручкової квасолею
Кажуть, все найсмачніше робиться просто. Так воно і є. Адже смачний перекус або повноцінний обід і вечерю можна приготувати всього за 10 хвилин. У підсумку вийде гарний і смачний салатик. Подивимося далі рецепт приготування апетитного страви.
- куряча грудка — 350 грамів;
- стручкова квасоля — 260 грамів;
- солодкий болгарський перець — 3 штуки;
- кедрові горіхи — 60 грамів;
- часник — 2 зубчики;
- рослинна олія — 25 мілілітрів;
- соєвий соус — 70 мілілітрів;
- сіль за смаком.
Ваші гості напевно оцінять теплий салат з качиною грудкою.
В якості закуски добре підійде теплий салат з яловичиною, з посиланням можна ознайомитися з рецептом.
Рецепт смачного салату зі свининою ви знайдете тут.
Час приготування страви: 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 110 ккал.
Як готувати?
- Для того щоб приготувати смачний перекус, потрібно промити і зварити в каструлі стручкову квасолю, посоливши її під час варіння.
- Потім потрібно вимити, нарізати соломкою курячу грудку і обсмажити на олії до появи приємного курячого аромату і красивого золотого кольору.
- До курки додати перець з натертим часником і кедровими горішками.
- Зі звареної квасолі злити рідину, додати боби до всіх інгредієнтів разом з соєвим соусом.
- Все смажити протягом п'яти хвилин. Після приготування всіх продуктів звільнити сковороду, поклавши салат на тарілку для подачі. Після цього його можна подати до столу.
Ресторанну страву з моцарелою
Якщо вам подобаються, як готують теплі салати в ресторанах, і ви завжди мріяли спробувати приготувати хоч один у себе вдома, наступний рецепт створений для вас.
- курка — 450 грамів;
- шпинат — 260 грамів;
- салатні листя — 6 штук;
- болгарський перець — 3 штуки;
- моцарелла — 250 грамів;
- соєвий соус — 70 мілілітрів;
- рослинна олія — 60 мілілітрів;
- сіль за смаком.
Час приготування страви: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 120 ккал.
Як приготувати?
- Для приготування смачної страви на французький лад знадобиться вимити і нарізати курку на маленькі тоненькі шматочки, листя шпинату і перець. Далі все по черзі потрібно посмажити на сковороді, змащеній олією.
- Після того як продукти трохи підсмажаться, слід влити до них соус. Все перемішати і залишити смажитися ще кілька хвилин.
- Як тільки всі продукти придбали смачний запах і апетитний вигляд, потрібно прибрати їх зі сковороди в тарілку на свіжі і вимиті листя салату для подачі.
- Далі слід прикрасити страву моцарелою і подати до столу.
Варіант приготування з авокадо і оливками для любителів експериментів
Якщо ви — великий любитель експериментувати в їжі, тоді вам неодмінно варто спробувати приготувати екзотичний, але дуже смачний білковий салат, який розглянемо далі.
- м'ясо курки — 280 грамів;
- авокадо — 1 штука;
- оливки — 50 грамів;
- листя салату — 6 штук;
- соєвий соус — 50 мілілітрів;
- будь олію рослинного походження — 35 мілілітрів;
- кунжутне насіння — 30 грамів;
- сіль за смаком.
Час приготування страви: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 163 ккал.
Які етапи приготування салату?
- Для початку помиємо і наріжемо курку на невеликі шматочки і посмажимо її на вершковому маслі на сковороді.
- Як тільки курка придбає золотавий відтінок, додамо до неї соєвий соус і сіль при необхідності.
- Коли м'ясо приготується, приберемо приготовану курку і покладемо її на блюдо для подачі.
- До курки додамо листя свіжого салату, мариновані оливки і нарізане на великі шматочки авокадо, заздалегідь очищене від кісточки.
- Весь салат перемішати, прикрасимо кунжутним насінням і подамо до столу.
Рецепт салату з листям рукколи, авокадо і грейпфрутом
Якщо вам завжди подобалися екзотичні салати, але ви не знали, як приготувати їх так, щоб вийшло і смачно, і корисно, тоді вашій увазі представляється апетитний і швидкий рецепт.
- куряче м'ясо — 230 грамів;
- грейпфрут — 1 штука;
- авокадо — 1 штука;
- листя руколи — 200 грамів;
- кунжутне насіння — 60 грамів;
- рослинна олія — 40 мілілітрів;
- сіль з перцем — за смаком;
- соєвий соус — 50 мілілітрів.
Час приготування страви: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 140 ккал.
Як приготувати?
- Помиємо курку, грейпфрут і авокадо. Курку при цьому наріжемо невеликими шматочками, а плоди — великими.
- Далі по черзі обсмажимо їх в олії протягом п'яти хвилин, додавши до них соєвий соус.
- Отриману суміш викладемо на тарілку для подачі, прикрасимо листям руколи і кунжутним насінням, посолити і поперчити за бажанням.
- Смачну страву подаємо до столу.
Корисні поради
- Теплий салат можна розігрівати двічі, тоді він втратить свій первісний смак.
- Не варіть курку до засмажки, тоді вона вийде сухуватою в салаті. Смажте її не більше трьох хвилин на сковороді на середньому вогні.
- Не додавайте занадто багато соєвого соусу. Він переб'є смак інших продуктів і зіпсує блюдо.
- Якщо для салату використовуються оливки, додавайте їх в самому кінці, для того щоб вони зберегли свій неповторний смак.
- Не додавайте до салату зайві інгредієнти, які можуть перебити його смак.
На відео — приготування ще одного теплого смачного салату: