24 май 2019 1 160

Рецепти поживних салатів з кальмарами і кукурудзою

Іноді хочеться побалувати себе смачним, але простим у приготуванні салатом. Тоді варто спробувати приготувати салат з кальмарами і кукурудзою, варіації якого і подивимося тут.

Салат з кальмарами і кукурудзою
Інгредієнти Кількість
кальмари - 650 г
консервована кукурудза - 400 г
сир - 350 г
майонез - 120 г
кріп - 20 г
спеції - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 117 Ккал

Класичний варіант легкого і смачного салату включає в себе шість інгредієнтів, дістати які в магазині не складе труднощів, а з'єднати їх все для отримання апетитного страви буде простіше простого.

Отже, для створення чудового легкого перекусу або навіть повноцінного протеїнового вечері потрібно буде змішати всі інгредієнти між собою. Для цього їх потрібно підготувати.

  1. Для початку візьмемо кальмарів і ретельно їх промиємо під холодною водою. До варіння знімемо плівку з м'яса. Наллємо холодну воду в каструлю і поставимо на середній вогонь.
  2. Після того як вода скипить, опускаємо очищені і промиті шматки м'яса і відварюємо їх під закритою кришкою дві хвилини. Після варіння відразу ж виливаємо воду і залишаємо їх остуджуватися.
  3. Поки остуджується м'ясо, слід зайнятися сиром і зеленню. Акуратно дрібно нарізаємо зелень і покласти в тарілку.
  4. Сир натираємо на дрібній або середній тертці і туди ж до зелені відправляємо його в тарілку. За його приготування можна керуватися своїми уподобаннями.
  5. У тарілку висипаємо консервовану кукурудзу, заздалегідь звільнивши банку від непотрібної рідини. Нарізаємо охололих кальмарів невеликими паличками і висипаємо до салату.
  6. Додаємо майонез і спеції, якщо це необхідно. Класичний варіант легкого салату готовий.

Рецепт закуски з кальмарами, кукурудзою і яйцем

Звичайно, варіантів приготування цього чудового салату сьогодні безліч. Кулінари по всьому світу всіляко трансформують звичний рецепт. Ось один з найбільш вдалих.

Інгредієнти:

  • кальмари — 550 грамів;
  • кукурудза в консервній банці — 1 банка;
  • сир — 230 грамів;
  • яйця — 3 штуки;
  • майонез — 120 грамів;
  • кріп або петрушка — 30 грамів;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 117 ккал.

Мегабелковый обід або вечеря з представленими інгредієнтами готувати і є — одне задоволення. Розглянемо детальний його рецепт.

  1. Для початку візьмемо м'ясо кальмарів і знімемо акуратно з нього шкірку. Робити це найкраще руками. Після зняття шкірки, більше схожою на прозору плівку, промиємо його гарненько під водою і наллємо в каструлю воду.
  2. Поставимо каструлю на середній вогонь і дочекаємося, поки вода в ній скипить. Після закипання опустимо туди по черзі кальмарів і зваримо їх. Варити слід не більше двох хвилин, оскільки їх м'ясо дуже ніжне і після двох хвилин перетвориться в черстве і несмачне. Після варіння слід остудити його.
  3. Під час охолодження можна зайнятися іншими продуктами. Яйця відварюємо у воді в каструлі протягом 15 хвилин, а потім очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо дрібно ножем, додаємо в салатницю. Туди ж відправляємо натерту на середній тертці сир і вимитий і дрібно нарізану зелень.
  4. Додаємо туди баночку кукурудзи без рідини. Разом з нею нарізаємо вже охололи кальмарів на акуратні невеликі смужки і додаємо до решти інгредієнтів.
  5. Заправляємо все інгредієнти майонезом і солимо за смаком, якщо це необхідно. Салат готовий. Прикрасьте за бажанням петрушкою або гілочкою кропу.

Любите морепродукти? Дізнайтеся, що можна приготувати з заморожених кальмарів.

Як довго варити кальмари, можна прочитати тут.

Для тих, хто на дієті, підійде цей рецепт пісного салату з кальмарами.

Варіант приготування зі свіжим огірком

Якщо ви хочете урізноманітнити вже звичний салат новими інгредієнтами, спробуйте наведений нижче рецепт. Сюди входить огірок. Саме він дозволяє оживити звичний смак і додати в нього нові цікаві нотки.

Інгредієнти:

  • кальмари — 350 грамів;
  • кукурудза — 1 банка;
  • свіжий огірок — 2 штуки;
  • майонез — 125 грамів;
  • сир — 60 г;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 102 ккал.

  1. Для приготування апетитного і цікавого страви візьмемо кальмарів і промиємо їх під водою. Обов'язково після цього знімемо з них напівпрозору плівку, яка додає м'ясу гіркоту, і опускаємо цілі шматки м'яса в киплячу воду в каструлю. Для швидкого варіння включимо середній вогонь і закриємо кришку каструлі. Буквально за хвилину або дві колір м'яса придбає інший колір. Це і буде служити сигналом для закінчення варіння. Викладаємо кальмарів на тарілку і даємо їм охолонути. Поки займемося іншими продуктами.
  2. Помиємо огірки і позбавимо їх від щільної шкірки. Наріжемо їх на невеликі кубики і відправимо в миску. Туди ж в миску натремо сир і викладемо з банки кукурудзу без рідини.
  3. Охолоджені кальмари наріжемо соломкою і відправимо в салат. Все акуратно перемішати з майонезом і посолити, якщо це потрібно. Смачне блюдо готове.

На відео ще один рецепт салату зі свіжим огірком:

Поєднання з крабовими паличками

Спробуйте піти далі іменитих кухарів і зробіть справжній мікс з морепродуктів. Просто додайте в звичний салат трохи крабових паличок і отримаєте справжній шедевр, рецепт приготування якого і подивимося далі.

Інгредієнти:

  • кальмари — 660 грамів;
  • крабові палички — 10 штук;
  • кукурудза — 1 банка;
  • огірок — 2 штуки;
  • зелень — 30 грамів;
  • майонез — за смаком;
  • спеції — за смаком.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 191 ккал.

  1. Готування почнемо з кальмарів. Візьмемо їх ніжне м'ясо і акуратно позбавимо його від склизкой плівки. Далі промиємо гарненько і відправимо у киплячу воду, трохи підсолену, за бажанням. Варимо їх не більше двох хвилин. Перевірити ступінь їх готовності просто — всі шматочки змінять колір рівномірно.
  2. Після варіння покладіть їх в тарілку остуджуватися. Потім акуратно наріжте їх і покладіть шматочки в салатницю. Туди ж в салатницю відправте нарізані кубиками крабові палички, консервовану кукурудзу і нарізані кубиками огірки.
  3. Далі акуратно наріжте зелень і всі інгредієнти помістити в заздалегідь підготовлену ємність.
  4. Всі продукти змішати з майонезом і, якщо необхідно, додайте сіль і перець.

Закуска з ананасами для гурманів

Вам набридли прості салати з морепродуктами і звичне блюдо для свята з ковбасою? Спробуйте приготувати оригінальний салатик з м'ясом крабів з додаванням солодких ананасів. Вийде свято смаку. Детальніше про це далі.

Інгредієнти:

  • м'ясо кальмарів — 450 грамів;
  • кукурудза — 1 банка;
  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • сир — 150 грамів;
  • сіль і майонезний соус — за смаком.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 220 ккал.

  1. Для початку приготування візьмемо і підготуємо кальмари. Промиємо їх під холодною проточною водою і акуратно знімемо з них ледве помітну плівку. Справа в тому, що вона гірчить і псує смак.
  2. Опустимо підготовлене м'ясо в киплячу воду буквально на півтори-дві хвилини. Більше тримати його не варто, оскільки воно може стати жорстким і несмачним. Обов'язково трохи посоліть воду при варінні.
  3. Остудіть варені кальмари і наріжте їх так, як хочеться. Кулінари радять різати соломкою. Можна нарізати їх кубиками.
  4. Висипте приготованих кальмарів в миску для подачі, заповніть її також кукурудзою і ананасами, а також натріть сир на середній тертці.
  5. Весь свій шедевр полийте майонезом і перемішайте. Вийде апетитний салат до звичайного вечері, перекусу або святкового столу. Якщо хочете, можете прикрасити його свіжою зеленню.

Ситний салат з огірком і рисом

Мабуть, немає нічого краще м'яса. Тільки м'ясо кальмарів. В цьому можна переконатися і самостійно, приготувавши смачний салат з додаванням рису і огірка до кальмарам. Розглянемо детальний рецепт.

Інгредієнти:

  • кальмари — 450 грамів;
  • огірки — 3 штуки;
  • рис — 200 грамів;
  • яйця — 3 штуки;
  • петрушка — 1 пучок;
  • майонез і сіль — за смаком.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 114 ккал.

Апетитний кулінарний шедевр готувати дуже просто.

  1. Візьмемо кальмари і очистимо їх від склизкой плівки. Вимиємо їх ретельно під водою і поставимо варити на дві хвилини. Обов'язково додамо в киплячу воду трохи солі для смаку.
  2. Після варіння остуджуємо морепродукт і нарізаємо соломкою. Можна нарізати кубиками або невеликими шматочками. Висипаємо в підготовлену для салату тарілку.
  3. Далі варимо яйця та рис. Яйця нарізаємо дрібно. Відправляємо до м'яса разом з вареним рисом. Подрібнюємо зелень і красиво нарізаємо кубиками огірки.
  4. Все покласти в тарілку до решти продуктів і змішуємо з майонезом. Для прикраси можете вставити по центру салату гілочку петрушки.

Корисні поради

  1. Відмовтеся від майонезу або солі, тоді вийде білковий мікс, корисний для здоров'я організму. Замініть ці продукти приготованим самостійно соусом зі сметани, вийде не менш смачне блюдо в підсумку.
  2. Замість майонезу використовуйте трохи підсолену сметану або змішайте його зі сметаною. Перекус буде набагато корисніше, ніж з простим майонезом.
  3. Не варіть кальмарів більше норми, боячись, що вони ще не готові. Кальмари змінюються в кольорі повністю, як тільки зваряться. Так, від ніжного рожевого вони переходять до білого кольору.
  4. Прикрасьте гарно приготований салат. Для цього викладіть решту зелень або кукурудзу зверху квіточкою чи сердечком. Так він стане набагато апетитніше і цікавіше.
  5. Яйця для салатів варіть тільки круто. Полувареные яйця тільки зіпсують салат, тому робіть все за рецептом.
  6. Якщо до вже відомого рецептом додаєте нові продукти, перевірте їх поєднання в таблиці сумісності продуктів або на смак.

На відео детально розповідається, як приготувати смачний салат з кальмарами і кукурудзою:

Що ще почитати: