Як приготувати качку в апельсиновому соусі
Качка відноситься до того виду птиці, який володіє більш жорстким м'ясом, ніж звичайна курка. Тому просто посмажити на сковороді – не кращий варіант. Обов'язково слід використовувати соус. Максимально ідеально качка поєднується з апельсиновим соусом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
качині грудки - | 2 шт. |
сіль - | за смаком |
апельсини - | 4 шт. |
мелений перець - | за смаком |
цукор - | 120 г |
бульйон (бажано курячий) - | ¾ Ст. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 113 Ккал |
Качка в апельсиновому соусі порційними шматочками готується наступним чином:
- Апельсини ретельно промиваємо під водою і, скориставшись теркою, зчищають з них цедру, тільки помаранчеву " частину;
- З позбавлених шкірки цитрусових виживаємо фреш;
- У глибоку сковороду переміщуємо одержаний сік і з'єднуємо її з бульйоном, посипаємо цукром і усыпаем подрібненою цедрою;
- Розміщуємо субстанцію на вогні і, перемішуючи, доводимо до кипіння;
- Після початку бурління суміші зменшуємо вогонь до мінімуму і загущаем соус близько півгодини;
- Не забуваємо рясно промити грудки, не знімаючи шкіру;
- Суху сковорідку добряче накаливаем і вкладаємо в неї просушені качине філе кожицами вниз, перед цим посоливши і присмачивши перцем;
- На середньому вогні, ближче до максимального, близько 12 хвилин золотим м'ясо з одного боку, а потім ще хвилин 10 з іншого;
- Готовий м'ясний компонент розрізаємо на товсті слайсы і, поклавши на тарілку, рясно поливаємо соусом з апельсинів.
Ціла качка під апельсиновим соусом
- коньяк – 40 мл;
- качина тушка – 1,5-2 кг;
- перець мелений;
- апельсин – 2 шт.;
- сіль;
- улюблені сушені трави.
Час: 90 хвилин.
Калорійність: 267,2 ккал.
Як готувати:
- Апельсини слід ретельно обмити і вичавити з них сік, який потім змішуємо з коньяком;
- Пташину тушку також промиваємо і витираємо паперовими рушниками;
- Потім натерти качку сіллю, сушеними травами і перцем;
- Накаливаем духовку до 200°С, а тим часом розміщує натерту спеціями птицю в пакет для запікання. Зав'язуємо одну сторону пакету, а через інший отвір наповнюємо черево апельсиново-коньячної сумішшю. Також не завадить половину вичавленого апельсина помістити туди ж;
- Після зав'язування іншого кінця пакету перекладаємо напівфабрикат на деко в духовці і залишаємо на 20 хвилин;
- Потім варто перевернути качку в рукаві на іншу сторону і почекати ще такий же проміжок часу;
- Птицю не завадить ще один раз перевернути і, знизивши температура до 180°С, продовжити готування хвилин 40.
Качка в апельсиново-медовому соусі в духовці
- соєвий соус – 40 мл;
- апельсин – 1 великий;
- мед (рідкий) – 80 мл;
- сіль, спеції;
- гірчиця «Американська» — 20 мл;
- качка – 1 тушка (приблизно 2 кг).
Час: 110 хвилин (без маринування).
Калорійність: 289,7 ккал.
Етапи приготування:
- Промиту і просушену качину тушку натираємо сіллю і вибраними спеціями;
- З цілого апельсина видавлюємо фреш в зручну ємність;
- Туди ж відправляємо мед, гірчицю і соєвий соус;
- Субстанцію перемішуємо до однорідності і обмазуємо нею пряну пташину тушку;
- Качку укладаємо в рукав для запікання і заливаємо залишками обмазки;
- Кілька разів перевертаємо пакет, щоб соус обволік всю птицю;
- Розміщуємо заготовку в холодильник маринуватися на ніч;
- Прожарюємо духовий шафа на 220°С і поміщаємо в неї деко з качкою, попередньо витягнутої з маринаду;
- 20 хвилин не чіпаємо, а потім зменшуємо до 180°С температуру в духовці і продовжуємо готування ще 80 хвилин;
- Поки м'ясо запікається, важливо поливати його маринадом і вытапливаемым жиром.
Як окремо приготувати апельсиновий соус до качці
Варіант №1
- кунжут (насіння) – 1 пучок;
- гірчиця діжонська – 60 мл;
- лимон – ½ шт;
- сіль – за смаком;
- олія оливкова – ¾ склянки;
- перець – за смаком;
- великий апельсин.
Час: 5 хвилин.
Калорійність: 373,1 ккал.
Приготування:
- З цитрусових слід видавити фреш в глибоку посудину;
- Приєднуємо до соку всі інші інгредієнти і добре збиваємо вінчиком;
- Субстанція злегка загусла – готово.
Варіант №2 (солодкий)
- вода – ½ л;
- апельсин – 1 великий;
- перець білий – 3 г;
- крохмаль – 2 ст. л.;
- цукор – 10 р.
Час: 20 хвилин.
Калорійність: 38,3 ккал.
Приготування:
- Плід апельсина рясно промиваємо водою і зчищають з нього цедру;
- Помаранчеву стружку кладемо в сотейник і заливаємо окропом;
- Розміщуємо каструльку на вогонь, чекаємо бурління і проварюємо хвилин 10 на маленькому вогні;
- Проціджуємо навар через марлю і розвести в ньому крохмаль;
- Гущу ще раз кип'ятимо і приправляємо спеціями і цукром, з'єднайте з крохмальної субстанцією;
- Рясно перемішуючи, очікуємо загущення, а потім видавлюємо з решти апельсина фреш і з'єднуємо з заготівлею.
Варіант №3 (універсальний)
- жовтки сирі – 4 шт.;
- масло – ½ п.;
- апельсин — 1 плід;
- прянощі за смаком;
- фреш лимона – 20 мл
Час: 10 хвилин.
Калорійність: 327, 2ккал.
Приготування:
- Апельсин важливо позбавити від цедри і витягти з нього сік;
- Помаранчеву шкірку подрібнюємо;
- Поміщаємо жовтки в глибоку посудину і збиваємо, не забувши в процесі додати прянощі і лимонний фреш;
- Потім відправляємо туди ж сік апельсина і гарненько перемішуємо;
- Масло необхідно розтопити і додати до отриманої суміші разом з крошеной цедрою;
- Ретельно збиваємо ще раз.
Спробуйте приготувати ніжні курячі сердечка в сметанному соусі — страва може використовуватися і як соус, і як основне блюдо.
Читайте як приготувати вишукану варення з імбиру — дивовижно смачний десерт.
Спробуйте приготувати ромштекс із яловичини — страва трохи нагадує біфштекс, але має і свої особливості.
Медово-апельсиновий соус
- розтоплене масло – 20 мл;
- мед – 30 г;
- суміш коріандру, чаберу, базиліка і паприки 1 ч. л.;
- апельсин – 1 плід;
- перець, сіль.
Час: 10 хвилин.
Калорійність: 163,8 ккал.
Приготування:
- З вимитої апельсина слід вичавити фреш;
- Отриману субстанцію відправляємо в сотейник, який розміщуємо на плиті;
- Додаємо мед і пряжене масло;
- В однорідну суміш приєднуємо заготовлені прянощі;
- Після рясного перемішування подаємо.
Корисні поради
- щоб з апельсина вичавити максимальну кількість соку, його слід обдати окропом, а потім покатати по столу. Так всередині плоду волокна розм'якнуть і «віддадуть» більше фрешу;
- перед відправкою в духовку качку краще попередньо замаринувати. Зробити це можна за допомогою спецій, якими її слід натерти;
- позбутися від надлишків жиру в птиці допоможе проколювання. Найбільш жирні ділянки тушки стоїть в декількох місцях поколоти. Так під час запікання максимальна кількість маслянистої речовини «вийде» з качки;
- зменшити час запікання можна за допомогою варіння. Для цього слід відварити тушку близько 20 хвилин у киплячій воді, а далі продовжити приготування за рецептом;
- якщо по закінченні вказаного часу для випікання качка повністю не приготувалася, то цей процес слід продовжити. А щоб зрозуміти готове блюдо або немає, важливо на грудці зробити неглибокий надріз. Якщо сочиться сік прозорий, то птах приготувалася;
- для зажаривания качиних грудок не варто рятувати їх від шкіри. На зовнішньому покриві слід зробити гратчасті надрізи. Так готову страву отримає не тільки апетитну скоринку, але і позбутися від надлишків підшкірного жиру.
Приємного апетиту!