24 май 2019 3 892

Рецепт качиної грудки в духовці, мультиварці і на сковороді

Останнім часом на столах зустрічається в основному тільки курка. Мало хто готує інші види птиці. Однак з качки можна приготувати смачні страви, які залишаться у пам'яті ваших гостей надовго.

Також слід пам'ятати про те, качина грудка — це низькокалорійний продукт. Звичайно, вона трохи жирніше курки. Але з упевненістю можна сказати, що шанувальники низькокалорійних продуктів оцінять таке розмаїття.

Слід звернути увагу і на те, що в грудці качки міститься велика кількість поживних речовин, мікроелементів і вітамінів (в основному група В).

Особливості приготування

Перше питання, якщо ви зібралися зробити страву з м'ясом качки, це вибір філе. Для того щоб не виникло в процесі готування проблем, дотримуйтесь деяких порад:

  1. Коли вибираєте м'ясо в магазині, звертайте увагу на охолоджені філе. Заморожені краще не брати, оскільки після охолодження качка втратить частину своїх корисних властивостей;
  2. Зверніть увагу на колір: він повинен бути темним. Йому властивий скоріше сіро-бордовий колір. Якщо ж філе світле або коричневе – чи це не качка, чи вона вже зіпсувалася;
  3. Якщо ви берете качку в магазині, зверніть увагу, чи немає на упаковці позначки Marget. Якщо є, це означає, що птицю відгодовували спеціально для створення фуа-гра. Тобто філе буде жирним.
  4. Якщо хочете приготувати більш низькокалорійне блюдо, на ринку можна придбати вже підготовлені грудки без шкіри і жирової прошарку.

Багато хто не хочуть готувати цей продукт, оскільки грудка задоволена жорстка. Однак якщо її попередньо замаринувати, м'ясо буде не лише ніжним, але й піде весь специфічний запах, яким володіє м'ясо цієї птиці.

Якщо ви хочете просто посмажити філе, то можна це здійснити і без додавання олії. Адже у грудки достатньо жиру, якого вистачить для цього процесу. Крім того, перед тим як смажити, не знімайте шкірку. У ній теж є жировий прошарок, яка зробить м'ясо ніжнішим. Якщо шкірка неприйнятна, зніміть її вже після того, як філе просмажене.

Іноді буває, що філе трохи стягується при смаженні. Щоб цього уникнути досить зробити один хитрий крок: гострим ножем акуратно зробіть надрізи на філе у вигляді решітки.

Щоб не допустити жорсткість м'яса, рекомендується смажити філе не повністю, а тільки з тієї сторони, де є шкірка. Після цього його можна перевернути і довести до готовності в духовці.

Качина грудка в духовці з яблуками
Інгредієнти Кількість
Грудка - 1 шт.
Яблуко - 2-3 шт.
Соєвий соус - столова ложка
Перець в горошку і прянощі - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал
Качка з яблуками – це неймовірно святкове блюдо. Від аромату піднімається настрій і чекаєш подарунків та чергового дива.

Для початку гарненько моєму філе. Обсушуємо за допомогою серветок або паперових рушників. Після цього приступаємо до здійснення розрізів на м'ясі, посипаємо його сіллю.

Ріжемо яблука на часточки. Викладаємо їх на деко, після чого зверху укладається м'ясо. Останній крок – поливаємо трохи філе і яблука соєвим соусом. Далі закриваємо духова шафа і виставляємо температуру 180 градусів. Через 45-50 хвилин буде готова неймовірно ніжна грудка з чудовим ароматом.

В кисло-солодкому апельсиновому соусі на сковорідці

Знадобляться наступні продукти:

  • Качина грудка – 1 шт.;
  • Апельсин – 3-4 шт.;
  • Соєвий соус – 3-4 столові ложки;
  • Біле вино – 1 келих;
  • Бульйон (курячий) – половина склянки;
  • Мед – пара столових ложок;
  • Прянощі і сіль за смаком.

Для приготування моєму м'ясо, після чого робимо надрізи, поливаємо соєвим соусом і відправляємо його на сковорідку.

Поки філе трохи обсмажується, необхідно зробити апельсиновий сік. Знімаємо з цедри плодів і видавлюємо рідина.

Готуємо соус: у невелику каструльку виливаємо одержаний сік, додаємо бульйон і біле вино. Включаємо невеликий вогонь і доводимо рідину до кипіння. Наступний крок – додати до соусу солі, прянощів і меду. Все це час соус не знімається з вогню. Поступово він повинен стати більш густим.

Тоді в нього можна покласти підсмажені м'ясо і тушкувати в ньому близько 5-7 хвилин. Попередньо м'ясо рекомендується розрізати на невеликі шматки.

Через відведений час витягуємо м'ясо і викладаємо його на блюдо. Залишилася цедра від фруктів підійде для прикраси.

Рецепт ніжною качиної грудки без шкіри у фользі

Для тих, хто хоче отримати нежирне страву можна готувати качку без шкіри. На ринках можна придбати підготовлені грудки, з яких знята шкіра. Для приготування такого філе в фользі необхідно:

  • Грудки – 2 шт;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Розмарин;
  • Рослинне масло – для змазування;
  • Соєвий соус – зовсім трохи (досить чайної ложки).

Приготувати грудки в фользі зовсім нескладно. Для цього моєму м'ясо, обсушуємо його. Після чого солимо, перчимо, додаємо розмарин. Відкладаємо м'ясо і приступаємо до підготовки духовки.

Беремо фольгу і змащуємо її рослинним маслом. Після чого в неї можна покласти качку і збризнути соєвим соусом. В цілому всі приготування закінчені. Залишилося лише запекти її і насолоджуватися результатом.

Запікати рекомендується при температурі 180 градусів за Цельсієм близько 45-55 хвилин. Щоб перевірити, чи готова качка, досить проткнути філе маленьким ножем. Якщо здасться прозорий сік, то м'ясо готове, а якщо кров – готуємо ще як мінімум хвилин 5-7. Головне — не перетримати страву в духовці, інакше буде сухувато.

Качина грудка в ананасовому соусі, дивіться відео майстер-клас:

Швидко і смачно готуємо качине м'ясо в мультиварці

Останнім часом мультиварки стали неперевершеними помічниками господиням на кухні. Вони можуть приготувати практично будь-яку страву з мінімальним втручанням господині. Не менш корисною і смачною буде приготована в такому агрегаті качка.

Базовими компонентами є:

  • Качина грудка – 2 шт.;
  • Мед (краще вибирати рідкий) – пару столових ложок;
  • Імбир – невеликий шматочок кореня (3 на 3 см) або ж чайна ложка меленого;
  • Гірчиця столова ложка;
  • Коньяк – 1/5 склянки;
  • Перець;
  • Сіль.

Перший етап – підготовка м'яса. Миємо, обсушуємо. Шкірку залишаємо, робимо на ній надрізи і натираємо сіллю і меленим перцем. Далі можна відкласти грудки і приступити до приготування маринаду.

У невеликій ємності потрібно змішати мед, гірчицю, коньяк, додати мелений імбир. Якщо ви використовуєте корінь імбиру, то його потрібно попередньо подрібнити. Гарненько все перемішуємо і опускаємо в маринад грудки. Тепер потрібно почекати, поки філе замаринується. Залишаємо їх у холодильнику як мінімум на годину-півтора.

Через відведений час дістаємо замариновавшиеся грудки, і кладемо їх у чашу. Стежимо, щоб всі філе лежали шкіркою вниз. Виливаємо туди ж залишився маринад і вмикаємо мультиварку на програму «Запікання» на половину години.

Також можна спробувати приготувати і в програмі «Випічка. В такому випадку це займе трохи більше часу – близько 45-50 хвилин. В обох варіантах, іноді необхідно перевертати м'ясо, щоб воно рівномірно обсмажувалося з обох сторін.

Качині ніжки запечені в мультиварці. М'ясо цієї птиці трохи примхлива але з нашими порадами у вас обов'язково все вийде смачно!

Пекінська качка простий рецепт приготування, що вам обов'язково сподобається. Візьміть на замітку.

У родині є мисливці? Тоді вам напевно стане в нагоді наш фото рецепт дикої качки в мультиварці.

Ягідний соус для качки

Як би ви не готували грудку в духовці або на сковороді, важливим акцентом у цій страві залишається соус. Неймовірно смачна качка з ягідним соусом, для якого необхідні такі інгредієнти:

  • Вино червоне – 1 стакан;
  • Столова ложка меду;
  • Бальзамічний оцет – столова ложка;
  • Бадьян – 1 зірочка;
  • Ягоди на ваш смак (можна використовувати як свіжі, так і заморожені);
  • Курячий бульйон або соки з качиного філе;
  • Маленький шматочок вершкового масла (близько 50 г).

Беремо каструлю з товстим дном і вливаємо в неї вино, мед, оцет, бульйон або сік, який вийде в процесі смаження або запікання качки, бадьян. Варимо, поки обсяг рідини не зменшиться в 3-4 рази. Після цього виймаємо з рідини зірочку бадьяна і додаємо ягоди. Варимо ще пару хвилин і помішуємо.

Тепер можна знімати соус з вогню. Додайте вершкове масло. Беремо віночок або блендер і збиваємо соус, поки він не стане однорідним. Подавати до запеченої або смаженої качиної грудки. Якщо він трохи охолов, його можна знову підігріти в каструлі на невеликому вогні. Але потрібно стежити, щоб він ні в якому разі не закипів.

Качина грудка Мері Драммонд:

Приємного апетиту!

Що ще почитати: