Як зробити морозиво з банана в домашніх умовах
Морозиво – десерт улюблений усіма від мала до велика, але приготувати його в домашніх умовах без спеціального пристосування (морожениці) практично неможливо. Звичайно, вдома легко можна приготувати заморожені соки або сорбет, але ось вершкове морозиво без кристаликів льоду зробити буде складно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стиглі банани - | 5 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 96 Ккал |
Алгоритм приготування:
- Банани очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки не більше 1-1,5 сантиметрів;
- Розкласти шматочки фруктів на тарілці або обробній дошці і відправити в морозилку на півтора – дві години (можна на ніч);
- Заморожені банани перекласти в чашу блендера і добре збити. Спочатку морожена м'якоть перетвориться на труху, а потім придбає кремову однорідну консистенцію. У процесі збивання потрібно робити перерви в роботі блендера і ложкою перемішувати вміст чаші;
- Отриману масу можна відразу вживати в їжу, чи можна ще на 30 хвилин відправити в морозилку, а потім сформувати кульки і подавати їх полив сиропом, посипавши тертим шоколадом або топпінгом.
Щоб мати можливість завжди швидко приготувати морозиво за цим рецептом, можна наморозить запас бананових скибочок, а коли захочеться поласувати цим десертом, просто збити їх блендером.
Як зробити дієтичне морозиво з банана з йогуртом
Ні для кого вже давно не секрет, що багато дівчат вживають морозиво не тільки як десерт, але і як антидепресант. Щоправда, звичка заїдати відерцем з морозивом всі свої негаразди і проблеми (за прикладом героїнь американських мелодрам) може погано позначитися на фігурі. Допомогти впоратися зі стресом і не поправитися зможе дієтичне морозиво з банана з йогуртом.
Для рецепту потрібні:
- 100 грам натурального йогурту;
- 400 грам м'якоті банана (2 плоду);
- 1 чайна ложка фруктози або замінника цукру.
Щоб приготувати цей десерт знадобиться ніч, щоб заморозити фрукти і прибрати зайву рідину і йогурту, і 15 хвилин, щоб все збити блендером.
Калорійність 100 грамів цього дієтичного десерту – 90,3 кілокалорії.
Порядок дій при приготуванні:
- Заморозити банани, для цього їх нарізати скибочками, як для попереднього рецепта, та відправити на ніч в морозильну камеру;
- З йогурту потрібно прибрати зайву вологу, виливши його в полотняний мішечок або вузлик з декількох шарів марлі, і підвісивши на ніч у холодильнику над порожньою каструлею. Для цього рецепта потрібно використовувати тільки натуральний йогурт;
- Підготовлені інгредієнти разом з фруктозою викласти в чашу блендера і добре збити на максимальних обертах. Кількість фруктози (замінника цукру) можна регулювати по своєму смаку в більшу або меншу сторону;
- Свіжоприготоване блюдо сподобатися любителям м'якого морозива, а іншим доведеться почекати ще трохи і відправити десерт на 30 хвилин в морозильну камеру, щоб довести його до потрібної консистенції.
Бананове морозиво з молоком
Цей рецепт для тих, хто не уявляє морозиво без молока. Готуватися він трохи складніше, ніж попередні десерти, і інгредієнтів для нього буде потрібно більше, а саме:
- 2 банана;
- 2 склянки молока;
- 0,5 склянки цукру;
- 2 столові ложки крохмалю;
- 2 чайні ложки екстракту ванілі.
На приготування з урахуванням часу, що морозиво і банани проведе в холодильнику, піде майже 24 години.
Калорійність бананово-молочного морозива – 122,1 кКал/100 г.
Послідовність дій:
- З вечора банани нарізати скибочками і відправити до ранку в морозилку.
- Вранці в холодному молоці розчинити цукор, крохмаль і ванілін. Отриману суміш закип'ятити і проварити буквально одну хвилину. Потім остудити;
- У блендері збити заморожені фрукти і молочну суміш;
- Перекласти масу з чаші блендера в контейнер і відправити до вечора в морозильник;
- Важливий момент, щоб морозиво рівномірно замерзло, його потрібно діставати з холодильника кожні 40-60 хвилин і добре перемішати виделкою. Від того, як старанно це буде зроблено, буде залежати якість кінцевого продукту.
Як приготувати ніжне тісто для піци на сметані — любителям піци присвячується.
Читайте як приготувати неймовірно смачні пельмені в мікрохвильовці.
Одне з найпростіших повсякденних страв -смажені гливи з картоплею, рецепт тут.
Шоколадне морозиво з банана
За смаком цього десерту складно відразу визначити, що до його складу входять банани. Здається, що це звичайне вершкове морозиво з шоколадним смаком. Але в його складі немає, ні молока, ні вершків, ні інших молочних продуктів.
Для цього солодкого страви потрібні наступні продукти:
- 3 стиглих банана;
- 3 столових ложки какао порошку (з розрахунку 1 столова ложка на 1 фрукт);
- кокосова стружка для прикраси.
Час приготування, без урахування часу на заморозку бананів, складе 5 хвилин.
Калорійність бананово-шоколадного десерту – 130,9 кілокалорій в 100 грамах.
Хід роботи:
- Нарізати і заморозити банани. Час, який фрукти повинні провести в холодильнику, залежить від потужності холодильника і блендера. Банани повинні заморозитися настільки, щоб блендер зміг їх подрібнити. Якщо перетримати їх в морозильнику, то, можливо, доведеться чекати, коли вони трохи розтануть. Займе цей етап від 2 до 10 годин (цілої ночі);
- У чашу блендера скласти скибочки заморожених фруктів і какао, потім протягом 5 хвилин масу збивати на максимальній потужності;
- Готовий десерт розкласти по креманкам і посипати кокосовою стружкою.
Таким же способом можна приготувати і кавове морозиво, використовуючи замість какао-порошку розчинну каву.
Рецепт фруктового морозива на паличці
Існує два способи приготувати бананове морозиво на паличці. Для першого способу знадобляться:
- 500 грам сиру;
- 3 стиглих банана;
- 100 грам цукрової пудри.
Час приготування займе від 6 до 8 годин.
Калорійність готового десерту: 123,7 кКал/100 г.
Приготування:
- Шматочки бананів заморозити в холодильнику;
- Сир протерти двічі через сито і охолодити;
- Блендером збити сир, заморожені банани і цукрову пудру;
- Перекласти масу в контейнер і відправити в морозилку на 3 години, періодично помішувати виделкою, для однорідної консистенції;
- Через три години розкласти десерт зі спеціальних формочках, вставити в середину палички і заморожувати ще 3-4 години. Якщо немає спеціальних формочок, можна використовувати пластикові стаканчики з-під дитячих сирків і йогуртів.
Щоб при подачі морозиво легко вынималось з форми, її потрібно на кілька секунд занурити у гарячу воду.
Таким способом можна приготувати морозиво на паличці тільки за цим рецептом, але і по будь-якому іншому з наведених вище.
Для другого способу не потрібні спеціальні форми, а тільки палички, але і назвати цей десерт морозивом складно. Тим не менш, він сподобається любителям фруктів. Для нього потрібні:
- 3 банана;
- 100 грам шоколаду або кондитерської глазурі;
- подрібнені горіхи для начинки.
Час приготування займе від 4 до 6 годин.
Калорійність 100 грам складе 185,3 кілокалорії.
Спосіб приготування:
- Банани розрізати впоперек навпіл, в середину вставити палички і відправити в морозилку;
- Коли вони замерзнуть, розтопити шоколад або кондитерську глазур, вмочити в неї замерзлі фрукти і обсипати подрібненими горіхами. Потім знову заморозити.
Готове домашнє бананове морозиво може зберігатися в морозилці в закритому контейнері до двох місяців. Десерту, проведшему тривалий час в холодильнику, перед подачею потрібно дати постояти близько 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб його текстура стала більш кремовою.
Для красивої подачі морозива з банана потрібно використовувати відповідну посуд – креманки, а для прикраси страви всілякі топінги: тертий шоколад, подрібнені горіхи, свіжі фрукти, сиропи, кондитерські посипання та інше.