11 май 2019 30 038

Як замаринувати печериці для смаження на мангалі

Літо – пора веселощів і відпочинку. Влітку всі збираються на природу. Друзі, родичі просто чекають не дочекаються, щоб поїхати на пікнік і спробувати смажені грибочки прямо з багаття.

Деякі просто не вміють готувати страви на мангалі, але тепер це зовсім не проблема, адже зараз кожна господиня і господар дізнається про те, як приготувати смачні і соковиті печериці на мангалі.

З ТОП-4 рецептів маринадів призначені саме для печериць, адже як раз інгредієнти в них додадуть грибів ніжного або, навпаки, гостренького відчуття. Давайте спочатку розглянемо рецепти маринадів, а потім перейдемо до процесу смаження печериць на вугіллі.

Хочемо відразу зазначити, що всі ці рецепти з фото дуже прості і приготувати страву зможе навіть «чайник» в кулінарії!

Рецепт №1: самий звичайний традиційний маринад – його приготує навіть дитина!
Інгредієнти Кількість
Домашня сметана або майонез - за смаком
Спеції (будь-які) - за смаком
Свіжі печериці - 1 кг
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Отже, як замаринувати печериці для смаження на мангалі по цьому рецепту? Для початку промиємо свіжі гриби під проточною водою і просушити їх, щоб не було зайвої води і вологи.

Щоб убезпечити своє здоров'я, очистимо печериці від шкірки. Цього піддається зазвичай тільки шапка, під верхнім шаром якою розмножується найбільшу кількість шкідливих мікробів.

Далі покладіть їх у каструлю і почніть маринувати. Для цього додайте до грибочкам сіль і перець і заправте все це майонезом. Головний секрет приготування класичного маринаду – це додавання майонезу в міру.

Навіть якщо вам здається, що його недостатньо, не додавайте зайвого – нехай буде мало, але, щоб не переборщити. Сіль і перець – це ті спеції, які додадуть соковитості маринаду.

Закрийте каструлю і залиште на пару годин в темному і не дуже теплому місці (трохи нижче кімнатної температури). Помішуйте гриби, щоб майонез просто не засох між грибами. Коли пройшло 2 години, печериці можна нанизувати на шампури.

Якщо у вас є аерогриль і ви вирішили смажити гриби на ньому, то покладіть на його дно глибоке деко, щоб зайвий сік йшов туди, але тоді час приготування шашлику з грибів збільшиться приблизно до 20 хвилин.

Рецепт №2: пікантний

Смажені шампіньйони з цим маринадом на мангалі точно підійдуть для людей, які люблять гострі відчуття. Пікантний маринад – це справжнє кулінарне мистецтво. Він додасть печерицям незвичайне і гостреньке післясмак. Здивуйте своїх друзів саме їм!

В цю ж хвилину біжіть в магазин і купити:

  • 1-2 столових ложок соєвого оцту (на любителя);
  • 4 столові ложки рослинної або оливкової олії;
  • Щіпку сунелы (спеціальна пряність хмелю);
  • Сіль, перець за смаком.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність: 432 ккал.

Приготування грибів з цим маринадом нічим не відрізняється від попереднього. Очистіть гриби і змішайте в каструлі з вищезгаданим списком спецій. Процес маринування триває близько 3 годин, після чого можна смажити печериці не більше п'яти хвилин на мангалі.

Щоб надати грибів більш пікантного смаку, можна приготувати додатково соус. Для цього візьміть:

  • 1 ст. л. американської гірчиці;
  • 1 ст. л. меленого червоного пекучого червоного перцю;
  • 1-2 ст. л. виноградного оцту;
  • Пару чайних ложечок меду (не зацукрованого);
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • 1 чайна ложка гімалайської солі.

Всі перераховані вище інгредієнти необхідно змішати в окремій мисці і полити соусом смажені шампіньйони.

Рецепт №3: китайський

Цей рецепт присвячується любителям китайської гострої кухні. Якщо ви хочете приготувати один кілограм смачних маринованих грибів на мангалі, то візьміть:

  • 1 ч. л. 6% столового оцту;
  • 5 столових ложок соєвого соусу;
  • 50 мл рослинного або оливкового масла;
  • 2 столових ложки майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка гірчиці.

Час приготування: 3 години.

Калорійність: 450 ккал.

Очистіть печериці, обсушіть їх і викладіть містко в каструлю. Продавіть під пресом часник і додайте до грибів. Змішайте інші інгредієнти і покладіть цю суміш у каструлю. Смажте печериці на мангалі протягом 10 хвилин. В аерогрилі час триватиме до 20 хвилин.

Заварні млинці на кефірі виходять ажурними і ніжними, спробуйте наші рецепти.

Швидкі рецепти пирога в мультиварці з додаванням варення. Читайте нашу добірку рецептів.

Візьміть на замітку рецепти печива на майонезі без маргарину.

Рецепт №4: самий цікавий і смачний маринад – вершковий

Вершковий маринад є самим ніжним серед всіх інших. Вашим друзям він на 100% сподобається. А як його готувати, ви зараз дізнаєтесь! Спочатку необхідно приготувати:

  • 150 грам вершкового масла;
  • 2 столових ложок вершків (можна замінити сметаною високої жирності);
  • Сіль, перець за смаком.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність: 642 ккал.

З грибами проводите всі ті ж махінації, про які ми розповідали раніше: чистіть, обмываете, сушіть, викладіть в каструлю.

Приступаємо до приготування маринаду. Розтопіть на сотейнику вершкове масло і з'єднайте його з вершками. Додайте цю суміш до грибів і залиште на 2,5 години.

Посипте сіллю або перцем. На аерогрилі дані гриби можна готувати протягом 10 хвилин, а на вугіллі мангалу – всього 5. Приготування цього маринаду є найшвидшим на грилі, ніж інші.

Ось ми і розглянули цілих 4 види неймовірно смачних маринадів, а тепер обговоримо найголовніше – процес прожарювання печериць на вугіллі!

Готуємо печериці на мангалі дуже просто і швидко

Для того щоб приготувати шампіньйони на мангалі, необхідно:

  • Свіжі очищені печериці;
  • Один з перерахованих вище маринадів;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Спеціальний соус, про який розповідається вище у другому рецепті (можна використовувати у всіх видах маринадів).

Час приготування: 5-20 хвилин.

Калорійність: приблизно 450 ккал (в залежності від маринаду).

Рецепт приготування печериць на мангалі абсолютно простий, зараз ви переконаєтесь в цьому. Спочатку покладіть нещільно усі гриби в широку каструлю. Далі додайте маринад і добре перемішайте, щоб всі соки пропорційно змішалися з печерицями.

Залиште гриби з закритою кришкою на кілька годин, щоб все просякло, але необхідно відкривати каструлю і періодично перевіряти – якщо гриби мають золотистий і приємний колір, значить, вони промариновались.

Далі відкрийте кришку, візьміть шампури і нанизуйте все акуратно на них. Розігрійте гарненько мангал, щоб гриби проварилися зо і не були сирими.

Готуйте печериці на відкритих вугіллі мангалу протягом 5 хвилин. Після цього можна подавати шашлики на стіл з різними соусами.

Поради та хитрості для початківця творця пікніків

  1. Купуйте тільки вугілля з хорошої пропаленого дерева;
  2. Бажано готувати гриби на мангалі, бо так швидше і смак диму надає надзвичайного аромату страви;
  3. Постійно купуйте всі продукти для маринаду і самі гриби тільки свіжими, тому що ці інгредієнти дуже схильні до того, щоб швидко зіпсуватися;
  4. Робіть все строго за рецептами – будь-яка самодіяльність не підтримується;
  5. Не забувайте перевертати шампури з печерицями на мангалі (порада для тих, хто перший раз працює з мангалом і ніколи нічого на ньому не смажив!).

Бажаємо вам смачних грибних шашликів і відмінного відпочинку!

Що ще почитати: