Як замаринувати печериці для смаження на мангалі
Літо – пора веселощів і відпочинку. Влітку всі збираються на природу. Друзі, родичі просто чекають не дочекаються, щоб поїхати на пікнік і спробувати смажені грибочки прямо з багаття.
Деякі просто не вміють готувати страви на мангалі, але тепер це зовсім не проблема, адже зараз кожна господиня і господар дізнається про те, як приготувати смачні і соковиті печериці на мангалі.
З ТОП-4 рецептів маринадів призначені саме для печериць, адже як раз інгредієнти в них додадуть грибів ніжного або, навпаки, гостренького відчуття. Давайте спочатку розглянемо рецепти маринадів, а потім перейдемо до процесу смаження печериць на вугіллі.
Хочемо відразу зазначити, що всі ці рецепти з фото дуже прості і приготувати страву зможе навіть «чайник» в кулінарії!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Домашня сметана або майонез - | за смаком |
Спеції (будь-які) - | за смаком |
Свіжі печериці - | 1 кг |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Отже, як замаринувати печериці для смаження на мангалі по цьому рецепту? Для початку промиємо свіжі гриби під проточною водою і просушити їх, щоб не було зайвої води і вологи.
Щоб убезпечити своє здоров'я, очистимо печериці від шкірки. Цього піддається зазвичай тільки шапка, під верхнім шаром якою розмножується найбільшу кількість шкідливих мікробів.
Далі покладіть їх у каструлю і почніть маринувати. Для цього додайте до грибочкам сіль і перець і заправте все це майонезом. Головний секрет приготування класичного маринаду – це додавання майонезу в міру.
Навіть якщо вам здається, що його недостатньо, не додавайте зайвого – нехай буде мало, але, щоб не переборщити. Сіль і перець – це ті спеції, які додадуть соковитості маринаду.
Закрийте каструлю і залиште на пару годин в темному і не дуже теплому місці (трохи нижче кімнатної температури). Помішуйте гриби, щоб майонез просто не засох між грибами. Коли пройшло 2 години, печериці можна нанизувати на шампури.
Якщо у вас є аерогриль і ви вирішили смажити гриби на ньому, то покладіть на його дно глибоке деко, щоб зайвий сік йшов туди, але тоді час приготування шашлику з грибів збільшиться приблизно до 20 хвилин.
Рецепт №2: пікантний
В цю ж хвилину біжіть в магазин і купити:
- 1-2 столових ложок соєвого оцту (на любителя);
- 4 столові ложки рослинної або оливкової олії;
- Щіпку сунелы (спеціальна пряність хмелю);
- Сіль, перець за смаком.
Час приготування: 2,5 години.
Калорійність: 432 ккал.
Приготування грибів з цим маринадом нічим не відрізняється від попереднього. Очистіть гриби і змішайте в каструлі з вищезгаданим списком спецій. Процес маринування триває близько 3 годин, після чого можна смажити печериці не більше п'яти хвилин на мангалі.
Щоб надати грибів більш пікантного смаку, можна приготувати додатково соус. Для цього візьміть:
- 1 ст. л. американської гірчиці;
- 1 ст. л. меленого червоного пекучого червоного перцю;
- 1-2 ст. л. виноградного оцту;
- Пару чайних ложечок меду (не зацукрованого);
- 5 столових ложок оливкової олії;
- 1 чайна ложка гімалайської солі.
Всі перераховані вище інгредієнти необхідно змішати в окремій мисці і полити соусом смажені шампіньйони.
Рецепт №3: китайський
Цей рецепт присвячується любителям китайської гострої кухні. Якщо ви хочете приготувати один кілограм смачних маринованих грибів на мангалі, то візьміть:
- 1 ч. л. 6% столового оцту;
- 5 столових ложок соєвого соусу;
- 50 мл рослинного або оливкового масла;
- 2 столових ложки майонезу;
- 4 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка гірчиці.
Час приготування: 3 години.
Калорійність: 450 ккал.
Очистіть печериці, обсушіть їх і викладіть містко в каструлю. Продавіть під пресом часник і додайте до грибів. Змішайте інші інгредієнти і покладіть цю суміш у каструлю. Смажте печериці на мангалі протягом 10 хвилин. В аерогрилі час триватиме до 20 хвилин.
Заварні млинці на кефірі виходять ажурними і ніжними, спробуйте наші рецепти.
Швидкі рецепти пирога в мультиварці з додаванням варення. Читайте нашу добірку рецептів.
Візьміть на замітку рецепти печива на майонезі без маргарину.
Рецепт №4: самий цікавий і смачний маринад – вершковий
Вершковий маринад є самим ніжним серед всіх інших. Вашим друзям він на 100% сподобається. А як його готувати, ви зараз дізнаєтесь! Спочатку необхідно приготувати:
- 150 грам вершкового масла;
- 2 столових ложок вершків (можна замінити сметаною високої жирності);
- Сіль, перець за смаком.
Час приготування: 2,5 години.
Калорійність: 642 ккал.
З грибами проводите всі ті ж махінації, про які ми розповідали раніше: чистіть, обмываете, сушіть, викладіть в каструлю.
Приступаємо до приготування маринаду. Розтопіть на сотейнику вершкове масло і з'єднайте його з вершками. Додайте цю суміш до грибів і залиште на 2,5 години.
Посипте сіллю або перцем. На аерогрилі дані гриби можна готувати протягом 10 хвилин, а на вугіллі мангалу – всього 5. Приготування цього маринаду є найшвидшим на грилі, ніж інші.
Ось ми і розглянули цілих 4 види неймовірно смачних маринадів, а тепер обговоримо найголовніше – процес прожарювання печериць на вугіллі!
Готуємо печериці на мангалі дуже просто і швидко
Для того щоб приготувати шампіньйони на мангалі, необхідно:
- Свіжі очищені печериці;
- Один з перерахованих вище маринадів;
- Сіль, перець за смаком;
- Спеціальний соус, про який розповідається вище у другому рецепті (можна використовувати у всіх видах маринадів).
Час приготування: 5-20 хвилин.
Калорійність: приблизно 450 ккал (в залежності від маринаду).
Рецепт приготування печериць на мангалі абсолютно простий, зараз ви переконаєтесь в цьому. Спочатку покладіть нещільно усі гриби в широку каструлю. Далі додайте маринад і добре перемішайте, щоб всі соки пропорційно змішалися з печерицями.
Залиште гриби з закритою кришкою на кілька годин, щоб все просякло, але необхідно відкривати каструлю і періодично перевіряти – якщо гриби мають золотистий і приємний колір, значить, вони промариновались.
Далі відкрийте кришку, візьміть шампури і нанизуйте все акуратно на них. Розігрійте гарненько мангал, щоб гриби проварилися зо і не були сирими.
Готуйте печериці на відкритих вугіллі мангалу протягом 5 хвилин. Після цього можна подавати шашлики на стіл з різними соусами.
Поради та хитрості для початківця творця пікніків
- Купуйте тільки вугілля з хорошої пропаленого дерева;
- Бажано готувати гриби на мангалі, бо так швидше і смак диму надає надзвичайного аромату страви;
- Постійно купуйте всі продукти для маринаду і самі гриби тільки свіжими, тому що ці інгредієнти дуже схильні до того, щоб швидко зіпсуватися;
- Робіть все строго за рецептами – будь-яка самодіяльність не підтримується;
- Не забувайте перевертати шампури з печерицями на мангалі (порада для тих, хто перший раз працює з мангалом і ніколи нічого на ньому не смажив!).
Бажаємо вам смачних грибних шашликів і відмінного відпочинку!