11 май 2019 2 992

Як правильно приготувати шинку в мультиварці

Існує величезна кількість рецептів шинки в мультиварці. В залежності від типу м'яса і використовуваного обладнання, вона буде готуватися від 1.5 до 4 годин. Різні набори інгредієнтів додадуть унікальний смак ваших страв, а спеції додадуть «родзинку». Домашня шинка, приготовлена одним з цих способів, стане відмінною заміною «магазинної».

Простий рецепт (без ветчинницы)
Інгредієнти Кількість
свинина - 1 кг
вода - 1 л
сіль - 100 г
рукав для запікання - 1 шт. (50 см)
нитка або шпагат - скільки знадобиться
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Технологія приготування шинки максимально проста, вона хоч і готується довго, але не вимагає жодних зусиль з вашого боку, все зробить мультиварка. Готове блюдо вийде ніжним і натуральним, і ви завжди будете впевнені, що там немає ніякої «хімії» і добавок.

Спосіб приготування шинки з свинини в мультиварці:

  1. У холодній воді необхідно розвести сіль, розмішати до повного розчинення солі. Промити під проточною водою шматок м'яса. Рекомендується брати не жирні частини (окіст або шийку);
  2. В отриманий розсіл опустити м'ясо, щільно закрити і поставити в холодильник на ніч (приблизно на 12 годин);
  3. Підготовлений шматок дістати з розсолу, обв'язати ниткою через кожні 3 см, покласти в рукав і обв'язати ще раз. М'ясо повинно поміститися в чашу мультиварки, якщо шматок занадто великий, обмотайте тугіше;
  4. Включити мультиварку в режимі «Мультиповар» 80 гр., якщо такого режиму немає, підійде «Підігрів», «Гасіння» або будь-який інший, що дозволяє регулювати нагрівання. Важливо, щоб температура була менше 100 градусів (70-80 гр.);
  5. М'ясо покласти в миску і залити водою так, щоб вона повністю покривала шматок. Готувати 240 хвилин;
  6. Готову шинку дістати чашу мультиварки і, не виймаючи з рукава, охолодити. Після повного охолодження загорнути в пекарську папір і залишити в холодильнику на кілька годин (2-3 ч.).

Зберігається шинка в холодильнику в щільному контейнері або пергаментним папері. Для тих, хто не любить солоні продукти, можна зменшити кількість солі (до 80 м) або додати будь-які спеції за смаком (вже перед тим, як упаковувати в рукав).

Шинка в ветчиннице в мультиварці

Цей рецепт підійде для тих, у кого є ветчинница. Вона дозволяє приготувати домашню шинку з свинини, яловичини, курки або навіть індички. Готуватися буде у звичайній мультиварці.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • яловичина – 500 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко 100 мл;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • желатин – 15 г;
  • перець, сіль, приправи до м'яса – по 1 ч. л.;
  • ветчинница;
  • пакет для запікання.

Час приготування: 1,5-2 години.

Калорійність: 433 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину і свинину промити під холодною водою і очистити від пленочек. Нарізати невеликими шматочками 1-2 див. Подрібнити часник, додати до м'яса і перемішати до однорідності;
  2. В отриману суміш додати яйце, желатин, молоко, перець, сіль і інші приправи. Розмішати до однорідності;
  3. Підготувати ветчинницу. Встановити її на стіл у вертикальному положенні. Вкласти пакет для запікання;
  4. Підготовлену масу покласти всередину пакета, як можна щільніше. Випустити все повітря і зав'язати його;
  5. Встановити кришку ветчинницы, закрити і покласти в каструлю. Зверху залити водою так, щоб вона повністю прикривала ветчинницу і закрити каструлю;
  6. Включити мультиварку на режим «Суп» — 90 хвилин, якщо такого режиму немає, то «Гасіння» — 180 хвилин;
  7. По готовності ветчинницу вийняти, остудити і тримати в холодильнику кілька годин.

Для приготування можна використовувати різні поєднання продуктів – індичка і курка, свинина і гриби, риба і креветки і т. д. Якщо вдома немає молока, його замінюють на сухе молоко або нежирні вершки. Так само додають моркву, зелень, каперси. Варіації рецепта різними – все залежить від ваших смакових пристрастей і фантазії.

Візьміть на замітку рецепт хачапурі з сиром — чудове блюдо, яке прийшло до нас з Кавказу.

Читайте як приготувати неймовірно смачні ліниві голубці в мультиварці.

Візьміть на замітку рецепт вишуканого азу з індички в мультиварці — з допомогою цієї техніки приготувати його не так важко.

Куряча шинка в мультиварці Редмонд

Куряча шинка виходить дуже ніжна і дієтична, така підійде навіть дітям. Допоможе в її приготуванні мультиварка «Редмонд».

Інгредієнти:

  • курка або курячі грудки – 1 кг;
  • сіль і спеції – по 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • желатин – 10 г;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • мускатний горіх – за смаком;
  • пакет для запікання;
  • ветчинница.

Час приготування: 1.5 години.

Калорійність: 98 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Підготувати курку. Якщо берете тільки курячі грудки, їх необхідно промити і очистити від плівки. Якщо курка цілком, то потрібно зняти шкіру, видалити кістки і порізати кубиками;
  2. Підготувати приправи. Змішати сіль, мускатний горіх (зазвичай продається мелений або можна купити цілий і натерти його на тертці), перець (рекомендується використовувати суміш різних перців) і часник (розчавити його в пресі або просто дрібно порізати), додати желатин. Якщо передбачається, що шинку будуть їсти діти, краще перець виключити або додати його зовсім небагато;
  3. Змішати нарізане м'ясо з приправами, додати желатин і яйце;
  4. Покласти всередину ветчинницы пакет для запікання, щільно укласти в нього м'ясо і закрити кришку;
  5. Опустити ветчинницу в каструлю, залити водою і запустити програму «Суп» тривалістю 90 хвилин;
  6. Після завершення програми дістати ветчинницу, остудити, готову шинку прибрати в холодильник для повного охолодження.

До курки можна додати індичку в пропорції 1:1, тоді смак вийде ще ніжніше і тонше. Якщо вдома немає суміші перців, до звичайного чорного перцю додають імбир, каррі або інші приправи для курки.

Як приготувати шинку «Асорті»

Шинка «Асорті» готується з декількох видів м'яса. Завдяки використанню ветчинницы вона виходить щільною і не кришиться при нарізці. Мультиварка дозволяє підтримувати постійну рівномірну температуру і не перегрівати м'ясо.

Інгредієнти:

  • свинина – 400 г;
  • яловичина – 400 г;
  • курячий фарш – 300 г;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • яйце – 1 шт.;
  • желатин – 15 г;
  • сіль, перець і приправи для м'яса — по 1 ч. л.;
  • сухе молоко – 3 ст. л.;
  • пакет для запікання;
  • ветчинница.

Час приготування: 2-2,5 години.

Калорійність: 278 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Свинину і яловичину промити, очистити від жил і жиру, нарізати кубиками. Курячий фарш кілька разів подрібнити в м'ясорубці або блендері;
  2. Змішати м'ясо з фаршем, додати сухе молоко, сіль, перець, приправи, желатин і яйце;
  3. Всередину ветчинницы помістити пакет для запікання, а в нього готову суміш із м'яса і спецій. Міцно зав'язати пакет, закрити кришкою і занурити в чашу мультиварки, заповнену водою;
  4. Встановити режим «Гасіння» тривалістю 120-150 хвилин. По закінченню програми шинку остудити і прибрати в холодильник.

Зберігається шинка в холодильнику не довго, близько 3-5 діб. При необхідності свіжий часник можна замінити на сушений.

Корисні поради

  1. Тільки що приготовану шинку потрібно покласти остуджуватися в ємність з льодом, вона стає соковитішим і щільніше;
  2. Якщо перетримати м'ясо, воно може вийти дуже сухим, тому без потреби не збільшуйте час готування;
  3. Коли готуєте без використання ветчинницы, не робіть шматок дуже товстим, він може не пропектися в середині, тоді доведеться «додерживать» в духовці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: