Як смачно приготувати салат з шинкою і огірками
Шинка за поживністю порівнянна з м'ясом, а вже про смак і говорити нічого. Вона гарна у будь-яких салатах. Підібрати до неї інгредієнти-компаньйони і відповідну заправку буде нескладно.
Тому багато господині вибирають для приготування сиров'ялений, варений або варено-копчений продукт.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
огірків - | 4 шт. |
вареної шинки - | 200 г |
зеленої цибулі - | 2 пера |
масла рослинного - | 3 столові ложки |
несолодкого йогурту - | 150 г |
подрібненого кропу - | 3 столові ложки |
солі - | половина чайної ложки |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Спосіб приготування:
- В окремій чашці змішати віночком всі компоненти для заправки;
- Огірки вимити, очистити, якщо шкірка товста і жорстка;
- Огірки нашаткувати тонкої соломкою, викласти в салатник;
- Точно також подрібнити шматочки шинки, додати їх до огірків;
- Полити салат ½ заправки;
- Акуратно перемішати інгредієнти, припорошити подрібненою зеленою цибулею, полити соусом, за своїм смаком приправити і можна ставити на стіл;
- Страву подавати з підсмаженою в тостері зерновим хлібом.
Салат з шинки, сиру та свіжих огірків
У цьому рецепті можна поекспериментувати з сиром. Майже напевно підійдуть різні види гострих продуктів, а також сир з пліснявою.
Вимагається:
- 20 тонких скибочки вареної шинки без жиру;
- 60 г гострого сиру (якщо подобається, то з цвіллю);
- 2 столові ложки свіжих вершків;
- 3 огірки з тонкою шкіркою;
- 1 стебло зеленої цибулі.
Час, який піде на приготування, складе 30 хвилин. Одна порція містить 150 ккал.
Як приготувати:
- Гострий сир (приблизно 40 грам) збити в однорідну масу, додати вершки і перемішати;
- Огірки, шинку нарізати кубиками, скласти в салатник;
- До цих інгредієнтів додати заправку з сиру та вершків, акуратно з'єднати всі компоненти салату;
- Що залишився сир, стебло зеленої цибулі дрібно нарізати, посипати готову страву.
Варіант з солоними огірочками
Інгредієнтів – самий мінімум, а салат виходить відмінний. При цьому його можна приготувати за лічені хвилини.
Продукти на 5 порцій:
- 300 г шинки;
- 100 г низькокалорійного майонезу;
- 4 яйця;
- 200 г солоних огірків;
- 2 гілочки зелені кропу;
- 1 щіпка солі.
На приготування буде потрібно всього 15 хвилин. У 100 грамах міститься 110 ккал.
Як приготувати:
- Шинку нарізати шматочками, краще невеликими;
- Яйця відварити до повної готовності, остудити в холодній воді, очистити, нашаткувати скибочками;
- Огірки подрібнити довільно, 1 гілочку кропу дрібно порубати;
- Скласти всі інгредієнти в салатницю, приправити майонезом, за своїм смаком посолити, перемішати;
- Зверху готову страву прикрасити кропом.
Низькокалорійне блюдо з яєчнею
Якщо шинку змішати з яєчнею, нашаткованої смужками, вийде непросто смачний, але ще і дуже ситний салат, який цілком може стати основним блюдом під час вечері.
Продукти на 4 порції:
- 4 сирих яйця;
- 200 грам огірків;
- 1 пучок листового салату;
- 200 грам шинки;
- 100 г легкого майонезу.
Час приготування – 15 хвилин, калорійність продукту не перевищить 100 ккал.
Підсмажити з 4 яєць звичайну яєчню (бовтанку). Дати їй охолонути, потім перекласти на обробну дошку і нарізати смужками. Так само подрібнити листовий салат. Шинку, огірок нашаткувати невеликими кубиками. Всі продукти з'єднати, додати майонез, перемішати.
Шинка, кукурудза і огірок
Зовнішній вигляд і смак салату можна змінити, якщо додати консервовану кукурудзу і приготувати оригінальну заправку.
Необхідні інгредієнти:
- 200 г сирокопченої і 100 г курячої шинки;
- 70 г цибулі ріпчастої;
- 200 г огірків (за бажанням – солоні або свіжі);
- 20 мл рослинного масла;
- половина чайної ложки столової гірчиці;
- 100 г консервованої кукурудзи;
- 2 щіпки солі;
- 1 щіпка перцю.
П'ять порцій можна приготувати за 20 хвилин. Одна порція буде містити 100 ккал.
Рекомендації по готуванні:
- Ріпчасту цибулину очистити, нарізати тонкими півкільцями, обшпарити окропом, щоб прибрати з лука гіркота;
- Нарізати невеликими кубиками два види шинки і 200 грам огірків, з'єднати ці інгредієнти з цибулею і консервованою кукурудзою;
- Для приготування соусу змішати масло рослинне з лимонним соком, гірчицею, сіллю, перцем;
- Готовим соусом заправити салат.
Соковитий фарш для чебуреків — спробуйте приготувати блюдо, яке прийшло до нас із Середньої Азії.
Спробуйте зварити апельсиновий компот за нашим покроковим рецептами.
Візьміть на замітку рецепт морського окуня в духовці — це смачне і корисне блюдо.
Салат з болгарським перцем з сиром
Нагодувати п'ятьма хлібами великий колектив не вийде, а от влаштувати відмінний обід на 2 осіб з одного тільки салату – цілком реально.
Необхідні продукти на 2 порції:
- листовий зелений салат – 200 грам;
- 1 червоний солодкий перець;
- 3 яйця;
- 1 огірок;
- 50 грам сиру
- 250 г шинки;
- сіль.
Для соусу:
- 70 г знежиреного майонезу;
- 70 г сметани.
На приготування буде потрібно півгодини. Порція містить 150 ккал.
- Листя зеленого салату, свіжі огірки, солодкий перець промити холодною водою. Нарізати салат, шинку смужками, а огірок і перець кубиками;
- Яйця нашаткувати ножем, а для подрібнення сиру використовувати дрібну тертку;
- Приготувати заправку. Для цього в рівних пропорціях змішати знежирений майонез зі сметаною;
- На плоску тарілку викласти спочатку зелене листя, потім яйця, нарізану шинку, тертий сир, огірки, перець;
- Рясно полити заправкою, щоб всі верстви просочилися;
- За бажанням страву можна прикрасити свіжою зеленню: цибулею, петрушкою або кропом.
Ситний салат з перцем та сиром
Якщо потрібно швидко приготувати ситне блюдо на обід. То шинка і тут допоможе. Залишається додати до неї остиглий рис, пікантний гострий сир, заправити соусом або майонезом.
Необхідний набір продуктів:
- шинка без жиру – 250 грам;
- 3 стручка солодкого перцю (будь-якого кольору);
- 3 огірка;
- відварений рис (розсипчастий) – 1 склянка;
- 4 скибочки гострого сиру;
- 3 столові ложки зеленого горошку консервованого;
- яйця – 2 штуки (варені);
- зелені салатні листя – 8 штук;
- 2 пера зеленої цибулі;
- 80 грам нежирного майонезу;
- спеції за смаком.
Щоб приготувати страву, потрібно 30 хвилин. Розрахунок готового продукту: в одній порції міститься 130 ккал.
Підготовлені інгредієнти – шинка, салат нарізати соломкою. Огірки, перець – тонкими шматочками. Яйця, приготовані круто, стебло зеленої цибулі дрібно шинкують. Сир подрібнюється на дрібній тертці.
Скласти всі продукти в салатник, додати рис, приправити нежирним майонезом, поперчити, посолити. Оформити страву, огірками, перцем, листям зеленого салату, припорошити тертим гострим сиром, рубаною зеленню.
Шинка завжди виручить, коли потрібно приготувати по-справжньому смачний салат. Важливо тільки підібрати потрібних пропорціях всі інші інгредієнти і відповідний соус.