Як правильно приготувати пиріжки на пару
Смачний перекус або повноцінна їжа на сніданок або обід – все це можливо поєднати, приготувавши апетитні пиріжки на пару. Особливість їх полягає в тому, що калорій в готовому продукті міститься менше, ніж в аналогу, запеченому в маслі або духовці. Різноманітні рецепти роблять пиріжки не просто ароматними, але і корисними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 1,5 склянки |
борошна - | 4,2 склянки |
солі - | за смаком |
цукру - | 10 г |
рослинної олії - | 20 мл |
дріжджів - | 1 брикет на 40 м |
фаршу - | ¼ Кг |
свіжої капусти - | 300-400 г |
лука - | 1 шт |
часнику - | 4 шт. |
масла рослинного - | 60 мл |
пряних і гострих спецій - | за смаком |
соєвого соусу - | 3 ст. л |
свіжої зелені (кінза або петрушка) - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 174 Ккал |
Складний, але цікавий варіант приготування пиріжків.
Покроковий рецепт приготування «Пигоди»:
- Розвести дріжджі в теплій воді;
- Додати цукор;
- Зачекати до моменту, поки рідина не почне трохи пузиритися (пройде близько 10 хвилин);
- Потім акуратно, постійно помішуючи, всипати борошно;
- Посолити і влити рослинне масло;
- Перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин підходити (іноді потрібно збільшити час приготування тіста до 60 хвилин);
- Нашаткувати свіжу капусту;
- Почистити і дрібно порізати цибулю;
- Потовкти часникові зубчики;
- Загасити овочеву суміш в олії;
- У фарш додати спеції і сіль;
- Підсмажити його на окремій сковороді;
- Змішати всі компоненти для начинки;
- Після того як тісто піднялося, його потрібно розділити на порційні частини;
- Кожну з них розкачати і наповнити начинкою;
- Заготовки помешаются в пароварку на 30 хвилин;
- Для приготування соусу потрібно подрібнити свіжу зелень і часник;
- Змішати їх з соєвим соусом;
- Після цього додати спеції і добре перемішати.
Подавати «Пигоди» можна як з приготовленим соусом, так і з гострою маринованої морквиною.
Корейські пиріжки з дріжджового тіста з овочами на пару
Корисне дієтичне або вегетаріанське блюдо, яке готується на пару — корейські пиріжки з овочами. Для того щоб зануритися в атмосферу країни, потрібно придбати:
- дріжджове тісто готове – 1-2 кг;
- свіжу капусту – 300-400 г;
- цибуля ріпчаста солодкий – 1 шт;
- болгарський перець -1-2 шт;
- зубчики часнику (свіжі) – 2 шт;
- набір спецій (повинні бути включені як пряні, так і гострі).
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність пиріжків на 100 г – 172 ккал.
Процес готування поетапно:
- Нашаткувати Капусту слід як можна тонше і дрібніше;
- Необхідно покласти її в окремий посуд і дати постояти кілька хвилин, щоб пішла зайва рідина (якщо утвориться сік, то його потрібно зливати);
- Цибулю почистити і також порізати дрібно;
- Подрібнити і солодкий перець;
- Часникові зубчики пропустити через прес;
- Змішати всі овочі, посолити, додати спеції;
- Тісто розділити на невеликі шматочки, потім кожен розкачати;
- Сформувати пиріжки, поклавши всередину тесту начинку зі свіжих овочів;
- У пароварку налити воду, дочекатися, поки вона закипить;
- Покласти в ємність пиріжки і запустити програму варіння на 30 хвилин.
Подавати парові пиріжки зі свіжими овочами в якості начинки можна з будь-яким соусом, свіжими травами, гострими закусками.
Як приготувати соковиті нагетси в мікрохвильовці — кілька простих рецептів вам на замітку.
На сніданок спробуйте приготувати корисну і смачну вівсяну кашу з бананом.
Ще один рецепт для мікрохвильової печі — твородный пудинг. Готується дуже просто до того ж цей низькокалорійний десерт.
Китайські парові пиріжки «Баоцзи» з м'ясом
Цей кулінарний рецепт є складним в приготуванні і вимагає від господарки навичок у випіканні та створення страв на пару. Важливо відзначити, що , як і більшість китайських вишукувань, Китайські пиріжки на пару «Баоцзи» включають в себе дуже багато продуктів. Саме тому необхідно грунтовно підготуватися, перш ніж відтворювати їх на своїй кухні. Список інгредієнтів входять:
- борошно – 20 ст. л;
- дріжджі сухі -20 г;
- тепла вода – 30 мл;
- тепле молоко – 200 мл;
- розпушувач – 5 м;
- сода харчова – 1 г;
- сіль – за смаком;
- цукор – 40 г;
- свинина – ½ кг;
- імбир – за смаком;
- цибулю зелений – 30 р;
- біле вино – 3 ст. л;
- часник – 20 г;
- сіль – за смаком (для начинки);
- перець чорний ( для начинки) – за смаком;
- соєвий соус – 80 мл;
- крохмаль – 1 ст. л;
- вода – 65 мл (для начинки);
- рослинна олія – 40 мл;
- цукор (для начинки) – 5 р.
Час, який доведеться витратити на приготування – 4,5 години.
Калорійність парових «Баоцзи» — 278 ккал/100 р.
Процес покроково:
- Для того щоб приготувати тісто потрібно в теплій воді розвести 20 г цукру;
- В отриману рідку основу додати дріжджі, розмішати;
- Залишити на 10 хвилин;
- Борошно просіяти, потім сформувати в її центрі поглиблення і влити тепле молоко, засипати 20 г цукру, додати сіль, соду, розпушувач;
- Зміщати суху частину тесту з дріжджовий рідкою основою, залишити підходити (потрібно на це близько 2 годин);
- У тісто також потрібно додати рослинне масло (після того як пройде 20 хвилин з початку приготування);
- Молоко додається для того щоб тісто вийшло еластичним і ніжним;
- Після додавання олії і молока тісто добре вимісити (15 хвилин), після чого закрити кришкою і зверху рушником;
- Свинину промити, прокрутити, щоб вийшов фарш;
- Імбир натерти на тертці, обсмажити на рослинному маслі 2-3 секунди;
- Потім м'ясо додати в сковороду і влити воду (65 мл), також – біле вино і соєвий соус;
- Додати в начинку сіль, трохи цукру і спеції, перемішати;
- Гасити вміст сковороди до моменту випарювання рідини (води і вина);
- За кілька хвилин до готовності потрібно додати в сковороду подрібнений часник;
- Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в начинку, продовжити гасіння до моменту, поки рідина не загусне;
- Готову начинку остудити перед подальшим використанням;
- Загальна кількість тіста розділити на рівні 4 частини;
- Кожну з них розкачати і сформувати джгут;
- Потім кожен джгут, розрізати на порції, після – розкачати коржі. Особливість — центр заготівлі повинен бути товстим, а її краї потрібно зробити тонкими;
- До остигнула начинку додається дрібно нарізаний зелений лук;
- У кожну корж викладається начинка, потім тісто загортається так, щоб вийшов квадрат (краї повинні бути защипаны так, щоб сформувався мішечок з тіста);
- Перш ніж класти заготовки в пароварку, потрібно вирізати пергаментний основу під кожен пиріжок;
- «Баоцзи» потрібно залишить на 1 годину – так вони зможуть додатково підійти і просочитися начинкою;
- Приготування на пару займе близько 20 хвилин.
Подаються «Баоцзи» в якості самостійного блюда.
Рецепт японських пиріжків «Никуман»
Цей варіант парових пиріжків поєднує в собі аромати м'ясної начинки і ситність випічки, але в той же самий час зниження калорій досягається за рахунок приготування в пароварці. Для того щоб подати на стіл «Никуман», потрібно:
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- зелена цибуля – 5-6 пір'їн;
- масло кунжутне – 1 ст. л;
- свинина (порізати соломкою) – 300 г;
- свинячий фарш – 100 г;
- гриби (в оригіналі – і розмочені сушені шиітаке) – 3 шт;
- імбирний корінь подрібнений – 1 ст. л;
- устричний соус – 20 мл;
- соєвий соус – 10 мл;
- саке – 10 мл;
- цукор – 20 г;
- перець чорний – за смаком;
- крохмаль (кукурудзяний та картопляний) – 2 ст. л. в рівних частках;
- яєчний білок – 1 шт.
Тісто можна придбати готове (1-2 кг), щоб зекономити час на приготування пиріжків. Додатково – пергаментний папір.
Час на виготовлення «Никуман» — близько 2 годин.
Калорійність – 265 ккал на 100 р.
Етапи готування:
- Цибуля зелена і ріпчаста обсмажити на кунжутній олії;
- Змішати нарізану соломкою свинину з фаршем, додати гриби (їх також дрібно порізати або провернути), імбирний корінь, соуси, саке, цукор , крохмаль, яєчний білок, заправити чорним меленим перцем, перемішати;
- Додати до начинки обсмажену цибулю;
- Тісто розділити на 8 порційних шматочків;
- На кожен шматок вирізати пергамент, покласти на нього тісто;
- Розкачати і наповнити начинкою;
- Защипнути краю, формуючи джгут зверху;
- Покласти заготовки в пароварку (не щільно);
- Варити 15 хвилин.
Подавати «Никуманы» слід гарячими з пряною гірчицею або будь-яким гострим соусом. Можна навіть побризкати оцтом. Приємного апетиту!