Як приготувати пісні пиріжки з капустою
Смачні пісні пиріжки з капустою – це улюблене блюдо всіх тих, хто поститься — і дорослих, і дітей. Їх аромат точно не залишить нікого байдужим. Їх можна приготувати по-різному і практично з будь-якого тесту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 3 склянки |
рослинної олії - | стакан |
капусти - | 1 вилок |
морковкаи - | 1 штука |
цукру - | 2 середні ложки |
сухих дріжджів - | 5 грам |
теплої води - | стакан |
солі - | трохи |
спеції - | на свій смак |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Як будемо готувати пісні пиріжки:
- У чашку засипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі;
- В іншу ємність наливають теплу воду, цукровий пісок і сіль. Все перемішуємо до повного розчинення всіх компонентів;
- Далі невеликими частинами вливаємо рідку суміш до борошна і замішуємо тісто;
- Після вливання всієї рідини, додаємо 2 середні ложки рослинного масла;
- Після того як тісто стане густим, замішуємо його руками до отримання еластичної основи;
- Готове тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло;
- Чистимо моркву, промиваємо і перетираємо на крупній тертці;
- Вилок капусти очищають від старих листя і шаткуємо невеликими шматочками, можна кубиками або соломкою;
- Наливаємо в жаровню або сотейник масло, виставляємо на газ і прогріваємо;
- Засипаємо в прогріте масло протерту моркву, обсмажуємо близько 2-3 хвилин;
- Далі додаємо капусту, підсолюємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо до готовності. Капуста повинна стати м'якою;
- Робочу поверхню столу присипаємо борошном, викладаємо тісто;
- Розрізаємо основу на кілька невеликих шматочків, кожен шматочок прокатуємо у вигляді невеликої коржі;
- У центр коржі кладемо начинку і щільно залепливаем краю;
- Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо побільше олії і прогріваємо;
- Викладаємо пиріжки на масло швами вниз;
- Обсмажуємо до рум'яного кольору і перевертаємо на інший бік;
- Готові пиріжки викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Рецепт приготування без дріжджів
Компоненти для готування:
- 2 склянки борошна;
- 250 мл води;
- трохи цукру;
- сіль на свій смак;
- рослинна олія;
- вилок капусти;
- головка цибулі;
- приправи.
Період приготування – 1 годину.
Скільки калорій в 100 грамах – 180 ккал.
Рецепт бездрожжевых пісних пиріжків з капустою поетапно:
- У ємність засипаємо просіяне борошно, додаємо сіль та цукровий пісок;
- Підливаємо в борошно воду і трохи рослинного масла, все перемішуємо ложкою;
- Далі замішуємо тісто вручну до еластичного стану, щоб воно не прилипало до рук;
- Капусту очистити від старих листків, нарізаємо невеликими шматочками – кубиками або соломкою;
- З лука видаляємо лушпиння і шаткуємо кубиками;
- Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
- На прогріте масло засипаємо цибулю і капусту, приправляємо сіллю, спеціями;
- Все перемішуємо, обсмажуємо до готовності;
- Далі приступаємо до формування пиріжків, на робочий стіл насипаємо трохи борошна, викладаємо тісто і поділяємо його на невеликі шматочки;
- З кожного шматочка прокатуємо невелику коржик, в центр викладаємо начинку і слепляем краю, формуємо овальні пиріжки;
- На сковорідку наливаємо велику кількість масла, ставимо на плиту і розігріваємо;
- У прогріте масло викладаємо пиріжки швами вниз і обсмажуємо до золотистого кольору;
- Потім перевертаємо їх на іншу сторону і також засмажуємо до рум'яності;
- Готові пісні пиріжки викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Гречка з грибами в мультиварці — це блюдо можна готувати хоч кожен день, прочитайте нашу добірку рецептів.
Тісто для млинців в пляшці — незвичайний спосіб приготування традиційної страви.
Читайте як посмажити грінки з молоком і яйцем — смачне блюдо для сніданку.
Пиріжки з квашеною капустою в духовці
Компоненти для тіста:
- борошно – 2 склянки;
- вода – півтори склянки;
- дріжджі сухі – 7 грам;
- масло рослинне – 150 мл;
- цукор – 1 ч. ложка;
- щіпка солі.
Що потрібно для начинки:
- капуста квашена – півкілограма;
- цибуля – 1 штука;
- томатна паста – 1 велика ложка;
- перець мелений – щіпка;
- спеції будь-які.
Час приготування – 2 години.
Яка калорійність на 100 грам – 195 ккал.
Як будемо робити пісні пиріжки з квашеною капустою в духовці:
- Прогріваємо воду до гарячого стану, щоб при зануренні в неї руку можна було терпіти. Її температура повинна бути близько 38 градусів;
- Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин, що вся суміш спінилася;
- В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю;
- Заливаємо в борошно дріжджову суміш, додаємо рослинне масло, всі компоненти перемішуємо ложкою;
- Далі вручну замішуємо тісто. Воно помилково бути еластичним і не прилипати до рук;
- Накриваємо ємність з основою рушником або харчовою плівкою;
- Прибираємо на годину або півтора в тепле місце, щоб основа підійшла;
- Тим часом готуємо начинку. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками;
- Ставимо на вогонь сковороду з високими стінками, наливаємо олію і гріємо;
- На гаряче масло засипаємо цибулю, обсмажуємо до рум'яного кольору;
- Квашену капусту промиваємо, віджимаємо від зайвої рідини і перекладаємо в сковороду до цибулі. Все змішуємо;
- Додаємо до начинки томатну пасту, приправи, трохи води;
- Все добре перемішуємо і залишаємо обсмажуватися протягом 30 хвилин;
- Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто, ділимо його на 20 шматочків;
- Розкачуємо кожен шматочок у вигляді круглої коржі, в центр викладаємо столову ложку начинки;
- Защипуємо краю, робимо рівний шов в центрі. Робимо кожен пісний пиріжок у вигляді булочок;
- Змащуємо деко для запікання олією і викладаємо на нього всі пиріжки швом вниз;
- Верх пиріжків змащуємо рослинним маслом;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму. Залишаємо запікатися на 25-30 хвилин.
Корисні поради
- смажити пиріжки слід на великій кількості олії;
- краще всього готувати на невеликому вогні, щоб вони не пригоріли;
- начинку можна доповнити цибулею, морквою або вареним яйцем.
Пісні пиріжки з капустою можна приготувати з різного тіста з дріжджами або без дріжджів. Крім цього, їх можна обсмажувати на олії або запікати в духовці. У будь-якому випадку вони виходять дуже смачними, а їх аромат точно перебере всіх до столу. Так що не зволікайте, а зробіть їх прямо зараз!