03 июнь 2019 2 690

Як приготувати ледачий пиріг з капустою

Белокочанный овоч взимку і влітку одним кольором. І коли хочеться чогось смачного, але зовсім немає бажання готувати, на допомогу приходять рецепти ледачого пирога з капустою. Швидко, смачно, недорого!

У ритмі сучасного світу жінка біжить попереду всіх. Щоб встигнути піднятися по кар'єрних сходах – немає часу на готування. Напівфабрикати та магазинна кулінарія вгамують голод, але не принесуть задоволення від їжі. Для приготування капустяного пирога ви не витратите більше 30 хвилин!

Рецепт пирога «Швидше не буває» для лентяек
Інгредієнти Кількість
капуста - 1 шт. (500 г)
сметана - 100 г
масло - 100 г
яйця - 150 г (2 шт.)
борошно - 150 г
майонезний соус - 100 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Головна умова – наявність робочих рук. Щоб скоротити час підготовки, змусьте свою другу половину допомогти нашаткувати капусту. Якщо помічників більше, то вам залишається тільки віддавати накази.

Самий довгий і нудне – нашаткувати капусту. Вона повинна бути тонко порізана. Якщо у вас є зелень, додайте в капустяну масу і перемішайте.

Можна в начинку додати цибулю і моркву. Посоліть капусту і утрамбуйте у форму для випічки. В мікрохвильової печі розтопити масло і залийте капустяну начинку.

Возитися з тестом не доведеться. Для класичного рецепту використовують дріжджі, що збільшує час приготування не на одну годину. У нашому випадку скористайтеся міксером і перемішайте всі інгредієнти одразу. У глибоку миску розбийте яйця, додайте сметану і майонезний соус. Всипте борошно, розпушувач і збийте. За смаком можна посолити і додати дрібно порубаний кріп.

Заливка по консистенції нагадує тісто для оладок. Розподіліть рівним шаром масу поверх капусти і відразу ставте в духовку. Багато часу витратили? Випікайте капустяний пиріг 25-30 хвилин.

Рум'яна кірочка і сильний аромат зберуть на кухні всю сім'ю.

Капустяний пиріг з кефірної заливкою

Ніхто не п'є кефір, який стоїть у холодильнику не перший день? Приготуйте ніжний пиріг з капустою. У ваших близьких буде тріщати за вухами! Щоб ваші рідні просили вас готувати такий пиріг кожен день, знадобиться:

  • кефір – 400 мл;
  • борошно – 200 г;
  • капуста – 1 шт;
  • масло – 50 г;
  • яйця – 150 г (2 шт).

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 200 ккал/100 р.

Рецепт приготування ледачого пирога на кефірі з капустою надзвичайно простий. Капусту наріжте дуже тонко, щоб вона пропеклась і не хрустіла в готовому пирозі. Якщо вона буде нашинкована крупно, то не встигне пропектися, коли верхній шар випічки буде вже підгоряти.

Щоб начинка не була дуже нудною, можна додати до інших овочів. Щоб надати капусті жовтуватий відтінок, додайте моркву. Посоліть і перемішайте з розтопленим вершковим маслом.

Приготування тіста не викличе труднощів. За допомогою міксері збийте масу з кефіру, борошна та яєць. Додайте розпушувач або гашену соду. Посоліть за смаком.

Начинку викладіть у форму, практично повністю заповнюючи її. Залийте тестом і відправляйте в духовку. Такий пиріг готується при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Золотистий пиріг готовий!

Лінивий листковий пиріг з капустою і фаршу в духовці

Ще один варіант ледачою випічки. У цьому рецепті не потрібно нічого вимішувати. Купіть в сусідньому супермаркеті готове листкове тісто. Такий напівфабрикат зберігається в морозилці і може бути використаний в будь-який момент. Необхідно лише заздалегідь розморозити брикет. Набір продуктів, які є в кожному холодильнику:

  • капуста – 1 шт;
  • фарш – 1 упаковка (500 г);
  • масло -10 г;
  • яйця – 1 шт;
  • тісто – 1 пачка;

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 250 ккал/100 р.

Так як з тестом возитися не треба, можете збільшити кількість інгредієнтів для начинки. Нашаткуйте цибулю, подрібніть моркву за допомогою терки, додайте зелень. Відмінно поєднується із запеченою капустою варені яйця.

На розкочування тіста витратимо буквально 2 хвилини. Викладіть тісто на дно змащеної маслом форми так, щоб можна було обгорнути всю начинку цілком. Викладайте подвійну начинку: шар фаршу і овочеву частина. Половиною тіста вкриваємо начинку і з боку з'єднуємо краю. Щоб при випічці пиріг не розкрився, загорніть краю під пиріг і притисніть.

Зубочисткою зробіть кілька дірок в тесті, щоб пиріг не надувся. Змастіть верхню частину яєчної сумішшю з кунжутом. Тепер можна відправити капустяне виріб в духовку.

І якщо несподівано нагрянуть гості, у вас є рецепт на всяк випадок!

Як приготувати смачний заварний крем на молоці для різних видів тортів, еклерів або тістечок.

Як зробити безалкогольый мохіто домашніх умовах читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати смачний пиріг з рибними консервами по самому простому рецептом.

Як приготувати ледачий пиріг з капустою в мультиварці

Не поспішайте викидати скисле молоко. Воно відмінно підійде для нашого рецепта. Економна господиня знає, як налагодити безвідходне виробництво, а мультиварка допоможе контролювати процес випічки. Вам знадобиться:

  • капуста – 1 шт (500 г);
  • борошно – 200 г;
  • масло – 50 г;
  • яйця – 200 г (3 шт);
  • молоко – 300 мл;

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 180 ккал/100 р.

Розтоплене масло налийте на дно чаші мультиварки. Укладіть капустяну подрібнену частину, не забудьте посолити. Для борошняної частини збийте яйця з молоком, додати борошно, розпушувач і дрібно порізану зелень. Заливкою покрийте капусту. Увімкніть режим «Піч» на 25 хвилин. Коли сигнал скаже про закінчення програми, переверніть пиріг і продовжите випікання ще на 20 хвилин.

Хрустка скориночка і соковита начинка – безпрограшне поєднання!

Корисні поради

Капустяний пиріг можна вкривати. Чергуйте овочеву частина з борошняною, поки не закінчаться продукти. Якщо ви використовуєте для начинки тверду капусту, то можна її трохи протушкувати на сковороді. При використанні молодих качанів гасити необов'язково.

Якщо тісто вийшло рідким, то просто додайте борошна. У зворотній ситуації, коли заливка занадто густа, розбавити її водою, молоком або кефіром. При використанні майонезу не соліть борошняну частину, так як майонез у своєму складі вже має сіль.

Щоб пиріг не пригорів, вистеліть дно дека пергаментним папером. Також можна використовувати одноразові форми з фольги. Її можна виготовити самої. Переверніть каструлю, покладіть аркуш фольги на дно і оберніть, вигинаючи кілька сантиметрів для боків. Для форми знадобитися кілька шарів.

Пробуйте різні начинки, експериментуйте. Додайте фарш, яйця або овочеві суміші. Ускладнюйте рецепти. Першим шаром покладіть картоплю кружечками, другим – капусту, фарш, залийте кефірним тестом.

Свіжу капусту можна замінити квашеною. Спробуйте в якості начинки пекінську капусту. Так начинка виходить більш м'якою, а пиріг набуває незвичайний смак.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: