Як приготувати пиріг з капустою в мультиварці
Мультиварка стала незамінним приладом на будь-якій кухні. З її допомогою можна не тільки спрощувати кухонну рутину, але і створювати смачні шедеври на святковий стіл. Пиріг з капустою може стати прикрасою звичайної вечері або чудово виглядати на святковому застіллі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
половина капустяного качана - | близько 500 г |
цибулина - | 1 шт. |
яйця - | 3 шт. |
кефір - | 70 мл |
борошно - | 100 г |
сіль - | пучку |
цукор - | 1 ч. л. |
масло пісне - | 20 мл |
спеції - | на свій розсуд |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Що може бути простіше, ніж ледачий пиріг? Він не займе багато часу, а результат буде чудовим!
- Цибулю очистити і дрібно порубати. На рослинній олії спасерувати цибулю;
- Капусту пошинкувати і пересипати сіллю. З силою зім'яти її кілька разів, а потім викласти до неї вже готовий цибулю;
- Яйця розбити в миску, змішати з цукром, а потім поступово влити кефір, додати борошно;
- У тісто можна додати щіпку солі, але робити це необхідно обережно, оскільки капуста вже солона;
- Капусту всипати в тісто і розмішати;
- У каструлю додати трохи олії, щоб пиріг не пригорів і випікати його на режимі «Випічка» цілу годину;
- Вилити пиріг в мультиварку і закрити щільно кришку;
- Після таймера не виймати пиріг відразу, а дати йому постояти трохи (10-15 хв);
- Акуратно дістати пиріг, використовуючи кошики-пароварки. Подавати гарячим.
Пиріг на сметані з капустою і яйцем
Інгредієнти:
- сметана – 100 гр;
- борошно – 100 гр;
- капуста – 0,5 кг;
- 3 яйця
- пекарський порошок – 1 ч. л;
- майонез – 50 гр;
- цибулина;
- сіль з перцем – по 0,5 ч. л.
Час приготування: 2 години 20 хвилин.
Калорійність: 130 ккал.
- У капусти зрізати верхні листки, промивають. Дрібно порубати і пом'яти руками, щоб виділився сік;
- Цибулю подрібнити і перемішати з капустою. В мультиварці, з невеликим додаванням олії, обсмажити овочі на режимі «Випічка» протягом півгодини;
- Яйця збити з пекарським порошком і додати сметану, майонез і борошно;
- У суміш поступово всипати все борошно. Тісто має вийде рідкуватим, як жирна сметана;
- Капусту з цибулею дістати з мультиварки;
- Додати в чашу невелику кількість масла. Залити в неї половину тіста, потім викласти овочеву начинку і зверху вилити тісто;
- На режимі «Випічка» готувати пиріг протягом години, а потім акуратно перевернути його і ще 15 хвилин підтримати на тому ж режимі;
- Подавати гарячим.
Хашлама з яловичини — спробуйте приготувати це цікаве блюдо з кавказькими стравами.
Рецепт простого пирога з журавлиною — рецепт смачною випічки зі свіжими, соковитими ягодами.
Читайте як приготувати дієтичні сирники без манки і борошна. Смачний десерт з мінімумом калорій.
Рецепт дріжджового капустяного пирога
Капустяний пиріг – це давня страва, яку готували багато поколінь жінок з допомогою справжніх росіян печей. Але сьогодні той самий ароматний пиріг можна приготувати за допомогою мультиварки. Особливо смачно робити пиріг на основі дріжджового тіста.
Склад:
- 20 мл рослинного масла;
- одна середня морква;
- одна невелика цибулина;
- півкіло капусти;
- сіль на кінчику ножа;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 10 гр дріжджів (сухих);
- мелений перець за бажанням.
Час приготування: 3 години.
Калорійність: 140 калорій.
- Дріжджі розвести теплою водою. Яйце розмішати з цукром і сіллю, а потім додасть і половину всього рослинного масла. Змішати дві маси разом;
- Порційно всипати борошно і замісити еластичне тісто;
- Залишити тісто підніматися протягом години в теплому місці;
- Капусту нашаткувати разом з цибулею і морквою. Згасити овочі в мультиварці на режимі «Випічка» протягом півгодини. Пару раз перемішати в процесі, щоб овочі не підгоріли;
- Як тільки капуста буде готова, дістати її з мультиварки і трохи остудити;
- Готове тісто дістати і розкачати його до тонкого коржа (5 мм);
- Овочі розкласти на тісто і акуратно скрутити його в рулет;
- Каструлю змастити невеликою кількістю олії і викласти туди рулет, розклавши його по колу у формі равлика;
- Щоб пиріг піднявся, спочатку необхідно включити теплий «Підігрів» на 10 хвилин;
- Як тільки пройде час, включити «Випічка» на 65 хвилин і випікати пиріг з одного боку, а після завершення часу добре пропекти його з іншого боку 5-10 хвилин;
- Подавати гарячим.
Листковий пиріг
Ласувати смачними пирогами хочеться всім, але не всім хочеться возитися з тестом, дріжджами і болісно чекати, вийде чи не вийде ласощі. Всього цього можна легко уникнути, якщо використовувати два важливих помічника: мультиварку і листкове тісто. А щоб пиріг був смачним, для начинки можна брати молоду капусту разом з фаршем, грибами і сиром.
Продукти:
- готове листкове тісто (1 уп..);
- капуста – 0,5 качана (близько 500 гр);
- фарш – 0,2 кг;
- яйце;
- гриби – 0,2 кг;
- сир – 50 гр;
- морква і цибулина;
- 20 мл соняшникової олії;
- сіль – на кінчику ножа.
Витрачений час:1 год.
Калорійність: 220 калорій.
- Приготувати овочеву начинку: моркву, цибулю порізати і спасерувати, капусту нашаткувати, гриби нарізати і обсмажити;
- Фарш обсмажити на іншій сковороді, а потім змішати разом з цибулею і морквою, грибами і капустою. Кілька хвилин смажити все разом на сковороді, посоливши і додавши спеції;
- Яйця круто відварити і натерти на тертці. Сир теж потерти і перемішати з яйцями;
- Змішати всі інгредієнти разом;
- Тісто, попередньо розморожене, розкачати пластом до 4-5 мм в товщину;
- В центр тіста викласти акуратно начинку;
- Згорнути пиріг конвертом і дуже добре запечатати всі краю;
- У змащену маслом каструлю акуратно помістити в неї пиріг;
- На режимі «Випічка» готувати пиріг 20 хвилин;
- Після таймера вийняти пиріг і покласти знову іншою стороною. Пекти ще 10 хвилин.
Кулінарні хитрості
Боятися випічки зовсім не варто. Головний секрет тут – дотримуватися в точності всі пункти рецепту і бути вкрай уважним до пропорцій. Є також і інші корисні поради, до яких можна прислухатися:
- Для пирога з капустою в мультиварці тісто підійде будь – сметанне, кефірний, дріжджове або бездріжджове. Капуста з будь-яким видом тесту буде дуже смачним поєднанням;
- Можна використовувати і квашену капусту в якості начинки. Тільки до неї треба буде додати варене яйце;
- Для пікантного смаку можна зверху пиріг посипати корицею;
- Урізноманітнити начинку можна за допомогою яєць, грибів, насіння кунжуту і будь-яких інших овочів;
- Найкраще при використанні свіжої капусти для начинки, брати молоді качани. Смак буде більш насиченим;
- Деякі мультиварки не мають режиму «Випічки», але в них є подібні режими, якими можна скористатися. Необхідно лише уважно прочитати інструкцію;
- Якщо використовується стара капуста, те її обов'язково необхідно дрібно нашаткувати і попередньо протушкувати;
- У кефирном тесті можна використовувати сметану, несолодкий йогурт і навіть ряжанку.
- При випіканні пирога в мультиварці його обов'язково необхідно перевертати, інакше зверху він не пропечеться.
В точності дотримуючись всі пункти рецептів та застосовуючи корисні поради на практиці, гарантовано можна отримати смачний і ситний пиріг з капустою, який простий у приготуванні.