Як спекти пиріг з вишнею на кефірі в духовці і мультиварці
Вишня смачна у будь-якому вигляді: і свіжа та заморожена і консервована, і навіть у вигляді джему або варення. Причому більшу частину своїх вітамінів вона зберігає. В яку б пору року не захотілося вишневого пирога, його завжди можна приготувати швидко.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масла - | 10 г |
вишень - | 220 г |
яйця - | 3 шт. |
кефіру - | 240 мл |
борошна - | 240 г |
цукру - | 240 г |
порошку для випічки - | 4 р |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал |
Як спекти пиріг з вишнею на кефірі:
- З промитої вишні необхідно видалити кісточки. Можна, звичайно, і з ними, але тоді їсти буде незручно. Далі ягоди перекласти в друшляк, щоб зміг стекти весь зайвий сік;
- В окремій мисці міксером слід збити разом яйця і цукор. Повинні з'явитися маленькі бульбашки;
- Далі в яєчну суміш влити кефір і ще раз перемішати;
- Потім сюди ж просіяти борошно і сюди ж вмішати розпушувач. Вийде тісто, як на оладки;
- Змастити трохи маслом форму і в неї перелити тісто;
- Рівномірно викласти зверху вишні, вони трохи потонуть. Для краси можна викласти їх у вигляді спіралі або просто по колу, вони обов'язково повинні лежати рівномірно;
- Відправити в духовку хвилин на сорок п'ять, він заздалегідь повинен бути розігрітий до 180 за Цельсієм.
Заливний пиріг з консервованої вишнею
- 130 г цукру;
- 460 г вишні;
- 3 яйця;
- 90 мл сметани;
- 360 г борошна;
- 7 г розпушувача;
- 6 г солі.
Час на підготовку – 1 год 15 хв.
Калорії – 187.
Послідовність дій:
- В одній мисці міксером з'єднати сметану, яйця і цукор до повного розчинення крупинок;
- А в мисці побільше змішати борошно разом із пучечками розпушувача і солі;
- Після цього обидві маси змішати в одній великій мисці, замісивши тісто;
- Взяти форму і застелити її пекарської папером. Важливо, щоб бортики теж були застелені;
- Викласти на дно консервовану вишню, максимально без соку;
- Зверху рівномірно вилити густе тісто, після чого розподілити його лопаткою або ложкою;
- Відправити в духовку на п'ятдесят хвилин при 170 за Цельсієм. Готовий пиріг зверху можна присипати цукровою пудрою або пелюстками мигдалю.
Швидкий пиріг з вишнею на кефірі
- 700 р борошна;
- 6 г порошку для випічки;
- 450 г вишні;
- 15 г крохмалю;
- 240 мл кефіру;
- 45 г цукру;
- 1 пачка масла.
Час на підготовку – 1 год 10 хв.
Калорії – 269.
Готування пирога:
- Разом з борошном просіяти сіль і розпушувач;
- Потім додати сюди нарізане кубиками м'яке масло і вручну або за допомогою комбайна перемішати;
- Після чого влити кефір, вручну замісити тісто. Воно вийде досить м'яким. Можна додати трохи борошна при необхідності;
- Розкачати тісто в досить тонкий пласт і розрізати на смуги. Ці смуги повинні бути в три рази ширше, ніж ягода;
- В ряд по смузі викласти ягоди і присипати їх цукром і крохмалем. Крохмаль потрібен для того, щоб зібрати сік;
- Потім краї смуг защипнути так, щоб вийшла ковбаска. Виконати так з усіма смугами;
- Перекласти ці ковбаски у форму для випічки. Їх слід укладати по спіралі, щоб вийшла черепашка;
- Поставити в духовку при 200 за Цельсієм. Тримати там приблизно тридцять хвилин. Подавати з цукровою пудрою зверху.
Смажена курка в духовці — просте і швидке рішення для сімейного обіду або вечері.
Спробуйте рецепт ніжних котлет з сьомги — прекрасне, дієтичне блюдо до будь-якого гарніру.
Візьміть на замітку рецепт надзвичайно смачного пирога з кабачків — рецепт з фото в нашій статті.
Вишнева шарлотка на кефірі в духовці
- 340 г борошна;
- 4 яйця;
- 140 г цукру;
- 470 г вишні;
- 480 мл кефіру;
- 6 г соди;
- крохмаль.
Час – 50 хв.
Калорії – 136.
Етапи готування:
- Розбити яйця в миску і всипати сюди майже весь цукор. Міксером збивати близько восьми хвилин, щоб маса зросла в обсязі;
- В іншій мисці змішати борошно і соду, їх бажано просіяти разом;
- Влити кефір до яєць і продовжити збивати, поступово додаючи борошняну суміш. Тісто вийде трохи рідким;
- Вишню звільнити від кісточок, що виділився сік злити. Якщо це заморожені ягоди, їх необхідно спочатку розморозити;
- Перемішати ягоди з цукром і з невеликою кількістю крохмалю. Занадто багато додавати не потрібно, інакше він буде відчуватися після випічки;
- Розігріти заздалегідь духова шафа, а форму змастити маслом або застелити пергаментом;
- Вилити все тісто у форму, зверху розкласти вишню в довільному порядку, трохи її притопити. Поставити випікатися на сорок хвилин.
Наливна пиріг з ягодами в мультиварці
- 8 г порошку для випічки;
- 190 г цукру;
- 45 мл олії;
- 2 яйця;
- вишня;
- 420 г борошна;
- 240 мл кефіру.
Час на підготовку – 1 год 15 хв.
Калорії – 204.
Як спекти:
- Спочатку необхідно помити всі ягоди, після чого прибрати їх кісточки. Покласти на друшляк або марлю, щоб прибрати зайвий сік;
- Далі потрібно збити яйця до утворення світлої піни. Після чого частинами всипати цукор і продовжувати швидко збивати, поки крупинки не розчиняться повністю;
- Потім одночасно влити масло і кефір, перемішати до повної однорідності;
- Далі взяти ложку і частинами додавати борошно, ретельно розмішуючи. Грудочок бути не повинно;
- Змастити чашу мультиварки малою кількістю масла, після чого туди вилити половину тіста;
- Далі розподілити вишню, необов'язково її красиво викладати;
- Вилити другу частину пирога і відправити чашу в пристрій;
- Вибрати режим «Мультиповар» або «Випічка», встановивши таймер на годину. Після сигналу дістати пиріг і, за бажанням, полити його глазур'ю.
Вишневий пиріг-кошик
- 5 г ваніліну;
- 120 мл кефіру;
- 6 г сухих дріжджів;
- 10 мл соку лимона;
- 70 г цукру;
- 700 г вишні в сиропі;
- 30 г олії;
- яйце;
- 25 г крохмалю;
- 340 г борошна.
Час на підготовку – 1 год 30 хв.
Калорії – 169.
Випікаємо пиріг:
- Насамперед необхідно з просіяним борошном змішати дріжджі разом з цукром;
- Нагріти кефір. Він ні в якому разі не повинен бути гарячим, інакше обпече дріжджі і вони не будуть працювати. Влити його до сухих інгредієнтів;
- Сюди ж вбити яйце і замісити звичайне дріжджове тісто, додаючи борошно за потребою;
- Накрити рушником і залишити хвилин на сорок в теплі, щоб трохи зросла;
- Після цього його необхідно розкачати в пласт і перекласти у форму. Пласт повинен бути більше форми, щоб закривав бортики. Те, що виходить за межі бортиків, відрізати ножем або качалкою, прокотивши її по краях;
- Отримані обрізки знову скатати в кулю, а потім – в пласт. Ножем можна фігурним, нарізати на однакові смужки, не дуже широкі;
- З тесту, що лежить у формі, потрібно пройтися виделкою: отримані дірочки не дадуть йому роздутися;
- Вишню можна використовувати і свіжий, і у вигляді варення. Але краще попередньо просто зварити її в сиропі з додаванням соку лимона. Коли ягоди охолонуть, їх потрібно викласти у форму на тісто і розподілити;
- Зверху зі смужок зробити сіточку, кінці акуратно підвертати за бортики або просто скріплювати їх разом пальцями. При бажанні, зверху можна змастити маслом або жовтком;
- Відправити в гарячу духовку при 220 за Цельсієм на двадцять п'ять хвилин. Потім духовку вимкнути, а пиріг залишити ще на п'ятнадцять хвилин. Подавати остившім.
Корисні поради
Для приготування будь-якого виду тесту важливо дотримуватися правило: всі інгредієнти повинні мати однакову температуру. Це дозволить їм швидше і якісніше змішуватися, запустить всі процеси, будь то дріжджі або кефір. Особливо важливо пам'ятати про це при роботі з дріжджовим тістом, інакше воно просто буде дуже повільно підніматися.
Вишню можна доповнити не тільки іншими фруктами або ягодами, але і спеціями. Використання кориці або мускатного горіха подарує особливий аромат. Замочивши ягоди в коньяк або ром можна отримати «п'яну вишню», але тоді дітям такий пиріг давати не варто. А можна просто додавати какао в тісто і отримати шоколадний пиріг. Як варіант, до ягід можна вмішати шоколадні краплі, особливо, якщо це чорний несолодкий шоколад. Одне з найбільш вдалих поєднань в кондитерській справі.
Яким би не був ваш вибір, він буде вдалим. Подібні пироги – смачний сніданок і солодкий вечерю, який до вподоби не тільки дітям, але і дорослим. Особливо з чашкою кави або гарячого чаю.