08 май 2019 8 539

Як спекти пиріг з вишнею на кефірі в духовці і мультиварці

Вишня смачна у будь-якому вигляді: і свіжа та заморожена і консервована, і навіть у вигляді джему або варення. Причому більшу частину своїх вітамінів вона зберігає. В яку б пору року не захотілося вишневого пирога, його завжди можна приготувати швидко.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
масла - 10 г
вишень - 220 г
яйця - 3 шт.
кефіру - 240 мл
борошна - 240 г
цукру - 240 г
порошку для випічки - 4 р
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 214 Ккал

Як спекти пиріг з вишнею на кефірі:

  1. З промитої вишні необхідно видалити кісточки. Можна, звичайно, і з ними, але тоді їсти буде незручно. Далі ягоди перекласти в друшляк, щоб зміг стекти весь зайвий сік;
  2. В окремій мисці міксером слід збити разом яйця і цукор. Повинні з'явитися маленькі бульбашки;
  3. Далі в яєчну суміш влити кефір і ще раз перемішати;
  4. Потім сюди ж просіяти борошно і сюди ж вмішати розпушувач. Вийде тісто, як на оладки;
  5. Змастити трохи маслом форму і в неї перелити тісто;
  6. Рівномірно викласти зверху вишні, вони трохи потонуть. Для краси можна викласти їх у вигляді спіралі або просто по колу, вони обов'язково повинні лежати рівномірно;
  7. Відправити в духовку хвилин на сорок п'ять, він заздалегідь повинен бути розігрітий до 180 за Цельсієм.

Заливний пиріг з консервованої вишнею

  • 130 г цукру;
  • 460 г вишні;
  • 3 яйця;
  • 90 мл сметани;
  • 360 г борошна;
  • 7 г розпушувача;
  • 6 г солі.

Час на підготовку – 1 год 15 хв.

Калорії – 187.

Послідовність дій:

  1. В одній мисці міксером з'єднати сметану, яйця і цукор до повного розчинення крупинок;
  2. А в мисці побільше змішати борошно разом із пучечками розпушувача і солі;
  3. Після цього обидві маси змішати в одній великій мисці, замісивши тісто;
  4. Взяти форму і застелити її пекарської папером. Важливо, щоб бортики теж були застелені;
  5. Викласти на дно консервовану вишню, максимально без соку;
  6. Зверху рівномірно вилити густе тісто, після чого розподілити його лопаткою або ложкою;
  7. Відправити в духовку на п'ятдесят хвилин при 170 за Цельсієм. Готовий пиріг зверху можна присипати цукровою пудрою або пелюстками мигдалю.

Швидкий пиріг з вишнею на кефірі

  • 700 р борошна;
  • 6 г порошку для випічки;
  • 450 г вишні;
  • 15 г крохмалю;
  • 240 мл кефіру;
  • 45 г цукру;
  • 1 пачка масла.

Час на підготовку – 1 год 10 хв.

Калорії – 269.

Готування пирога:

  1. Разом з борошном просіяти сіль і розпушувач;
  2. Потім додати сюди нарізане кубиками м'яке масло і вручну або за допомогою комбайна перемішати;
  3. Після чого влити кефір, вручну замісити тісто. Воно вийде досить м'яким. Можна додати трохи борошна при необхідності;
  4. Розкачати тісто в досить тонкий пласт і розрізати на смуги. Ці смуги повинні бути в три рази ширше, ніж ягода;
  5. В ряд по смузі викласти ягоди і присипати їх цукром і крохмалем. Крохмаль потрібен для того, щоб зібрати сік;
  6. Потім краї смуг защипнути так, щоб вийшла ковбаска. Виконати так з усіма смугами;
  7. Перекласти ці ковбаски у форму для випічки. Їх слід укладати по спіралі, щоб вийшла черепашка;
  8. Поставити в духовку при 200 за Цельсієм. Тримати там приблизно тридцять хвилин. Подавати з цукровою пудрою зверху.

Смажена курка в духовці — просте і швидке рішення для сімейного обіду або вечері.

Спробуйте рецепт ніжних котлет з сьомги — прекрасне, дієтичне блюдо до будь-якого гарніру.

Візьміть на замітку рецепт надзвичайно смачного пирога з кабачків — рецепт з фото в нашій статті.

Вишнева шарлотка на кефірі в духовці

  • 340 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 140 г цукру;
  • 470 г вишні;
  • 480 мл кефіру;
  • 6 г соди;
  • крохмаль.

Час – 50 хв.

Калорії – 136.

Етапи готування:

  1. Розбити яйця в миску і всипати сюди майже весь цукор. Міксером збивати близько восьми хвилин, щоб маса зросла в обсязі;
  2. В іншій мисці змішати борошно і соду, їх бажано просіяти разом;
  3. Влити кефір до яєць і продовжити збивати, поступово додаючи борошняну суміш. Тісто вийде трохи рідким;
  4. Вишню звільнити від кісточок, що виділився сік злити. Якщо це заморожені ягоди, їх необхідно спочатку розморозити;
  5. Перемішати ягоди з цукром і з невеликою кількістю крохмалю. Занадто багато додавати не потрібно, інакше він буде відчуватися після випічки;
  6. Розігріти заздалегідь духова шафа, а форму змастити маслом або застелити пергаментом;
  7. Вилити все тісто у форму, зверху розкласти вишню в довільному порядку, трохи її притопити. Поставити випікатися на сорок хвилин.

Наливна пиріг з ягодами в мультиварці

  • 8 г порошку для випічки;
  • 190 г цукру;
  • 45 мл олії;
  • 2 яйця;
  • вишня;
  • 420 г борошна;
  • 240 мл кефіру.

Час на підготовку – 1 год 15 хв.

Калорії – 204.

Як спекти:

  1. Спочатку необхідно помити всі ягоди, після чого прибрати їх кісточки. Покласти на друшляк або марлю, щоб прибрати зайвий сік;
  2. Далі потрібно збити яйця до утворення світлої піни. Після чого частинами всипати цукор і продовжувати швидко збивати, поки крупинки не розчиняться повністю;
  3. Потім одночасно влити масло і кефір, перемішати до повної однорідності;
  4. Далі взяти ложку і частинами додавати борошно, ретельно розмішуючи. Грудочок бути не повинно;
  5. Змастити чашу мультиварки малою кількістю масла, після чого туди вилити половину тіста;
  6. Далі розподілити вишню, необов'язково її красиво викладати;
  7. Вилити другу частину пирога і відправити чашу в пристрій;
  8. Вибрати режим «Мультиповар» або «Випічка», встановивши таймер на годину. Після сигналу дістати пиріг і, за бажанням, полити його глазур'ю.

Вишневий пиріг-кошик

  • 5 г ваніліну;
  • 120 мл кефіру;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 10 мл соку лимона;
  • 70 г цукру;
  • 700 г вишні в сиропі;
  • 30 г олії;
  • яйце;
  • 25 г крохмалю;
  • 340 г борошна.

Час на підготовку – 1 год 30 хв.

Калорії – 169.

Випікаємо пиріг:

  1. Насамперед необхідно з просіяним борошном змішати дріжджі разом з цукром;
  2. Нагріти кефір. Він ні в якому разі не повинен бути гарячим, інакше обпече дріжджі і вони не будуть працювати. Влити його до сухих інгредієнтів;
  3. Сюди ж вбити яйце і замісити звичайне дріжджове тісто, додаючи борошно за потребою;
  4. Накрити рушником і залишити хвилин на сорок в теплі, щоб трохи зросла;
  5. Після цього його необхідно розкачати в пласт і перекласти у форму. Пласт повинен бути більше форми, щоб закривав бортики. Те, що виходить за межі бортиків, відрізати ножем або качалкою, прокотивши її по краях;
  6. Отримані обрізки знову скатати в кулю, а потім – в пласт. Ножем можна фігурним, нарізати на однакові смужки, не дуже широкі;
  7. З тесту, що лежить у формі, потрібно пройтися виделкою: отримані дірочки не дадуть йому роздутися;
  8. Вишню можна використовувати і свіжий, і у вигляді варення. Але краще попередньо просто зварити її в сиропі з додаванням соку лимона. Коли ягоди охолонуть, їх потрібно викласти у форму на тісто і розподілити;
  9. Зверху зі смужок зробити сіточку, кінці акуратно підвертати за бортики або просто скріплювати їх разом пальцями. При бажанні, зверху можна змастити маслом або жовтком;
  10. Відправити в гарячу духовку при 220 за Цельсієм на двадцять п'ять хвилин. Потім духовку вимкнути, а пиріг залишити ще на п'ятнадцять хвилин. Подавати остившім.

Корисні поради

Для приготування будь-якого виду тесту важливо дотримуватися правило: всі інгредієнти повинні мати однакову температуру. Це дозволить їм швидше і якісніше змішуватися, запустить всі процеси, будь то дріжджі або кефір. Особливо важливо пам'ятати про це при роботі з дріжджовим тістом, інакше воно просто буде дуже повільно підніматися.

Вишню можна доповнити не тільки іншими фруктами або ягодами, але і спеціями. Використання кориці або мускатного горіха подарує особливий аромат. Замочивши ягоди в коньяк або ром можна отримати «п'яну вишню», але тоді дітям такий пиріг давати не варто. А можна просто додавати какао в тісто і отримати шоколадний пиріг. Як варіант, до ягід можна вмішати шоколадні краплі, особливо, якщо це чорний несолодкий шоколад. Одне з найбільш вдалих поєднань в кондитерській справі.

Яким би не був ваш вибір, він буде вдалим. Подібні пироги – смачний сніданок і солодкий вечерю, який до вподоби не тільки дітям, але і дорослим. Особливо з чашкою кави або гарячого чаю.

Що ще почитати: