27 апрель 2019 5 869

Як спекти пиріг з вишнею в мультиварці

Всі представлені нижче рецепти приготування пирогів з вишнею добре виручать вас, якщо перед вами стоїть завдання нагодувати близьких не тільки смачним, але і корисним десертом. Такі ласощі можна подавати не тільки до вечірнього чаювання, але і до святкового столу.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
кефір 2,5 % - 200 мл
вишня - 500 г
яйця - 2 шт.
борошно - 350 г
масло - 3 ст. л.
розпушувач - 1 ½ ч. л.
цукор - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

По своїй структурі, пиріг, приготований в мультиварці щільний, але в той же час не сухий, а м'який. Окрему увагу потрібно звернути на поєднання солодкого тіста з кислинкою, яку надають ягоди.

Приготувати пиріг легко, так як всі продукти є в холодильнику кожної господині. А мультиварка лише заощадить ваш час і полегшить трудомісткий процес.

Як готувати пиріг з вишнею в мультиварці:

  1. Перше з чого починається приготування пирога – це видалення кісточок з ягід. Щоб вишня пустила надлишки соку, її необхідно помістити в друшляк над раковиною, а за цей час приступити до замісу тіста;
  2. До появи характерних бульбашок потрібно збити цукровий пісок та яйця;
  3. Слідом в цю масу влити кефір з маслом і заважати не міксером, а віночком;
  4. Поступово вводити просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати і відкласти готове тісто;
  5. Каструлю (чашу) мультиварки змастити рослинним або вершковим жиром і влити половину готового тіста;
  6. Рівномірно розподілити вишню і намагатися, щоб ягоди не опинилися біля краю чаші. В іншому випадку під час випікання вони можуть підгоріти;
  7. Залити тісто і відправити на випічку;
  8. Можна використовувати функцію «Випічка» або «Мультиповар». Таймер встановити на 1 годину, а температурний режим на 150С;
  9. У процесі приготування слідкуйте за пирогом, не забуваючи час від часу проколювати тісто зубочисткою. Як тільки вона вийде сухий, відключайте кухонний девайс, чашу вийміть і дайте виробу охолонути самостійно;
  10. Перед подачею ласощі можна доповнити цукровою пудрою, оформити листям м'яти і кількома вишеньками.

Пиріг з яблуками і вишнею в мультиварці

Це не просто фруктово-ягідний пиріг. Ласощі відомо як мармурова шарлотка з вишнею та яблуками, яка виходить не просто красивою з естетичної точки зору, але і з ніжною текстурою і в міру солодким на смак.

Рецептурні компоненти:

  • середнього розміру яблука – 5 шт.;
  • борошно з цукром – по 1 склянці;
  • порошок какао (просіяти) – 2 ст. л.;
  • вишня — 150 – 200 г;
  • яйця – 5 дрібних шт.

Тривалість випікання і підготовки: 80 хвилин.

Калорії: 145 ккал.

Як готувати:

  1. Протягом 10 хвилин безперервно збивати яйця з цукром;
  2. Міксер змінити ложкою і акуратно постійно перемішуючи ввести муку;
  3. 1/ 3 тіста відлити в іншу ємність і змішати з какао;
  4. В чашу кухонного девайса, яку попередньо змастити маслом, вливати 2 ложки білого тіста і 1 ложку шоколадного, поки маса не заповнить всі дно;
  5. Викласти тонкі скибочки яблук;
  6. Потім влити тісто по тій же технології, що зазначена в пункті 4;
  7. Слідом розкласти ягоди, у яких обов'язково видалити кісточки;
  8. Далі знову чергу тіста і яблук;
  9. І завершальним етапом знову стане тісто;
  10. Ласощі готується в режимі «Випічка», а от з таймером справа йде трохи складніше. Спочатку ви повинні встановити його на 1 годину. Через це час, не відкриваючи кришку, додати ще 20 хвилин випікання;
  11. Готовий виріб не виймати з чаші і дати охолонути природним шляхом. Перед подачею рекомендується доповнити пиріг какао або пудрою.

Пісочна випічка з вишнями і сиром

У цій рецептурі приготування пісочного тіста не вимагає ніяких навичок і зусиль. Якщо будете дотримуватися кожен пункт, то в результаті отримаєте ласощі з ніжною начинкою та сиру з соковитими ягодами.

Десерт особливо сподобається дітям. Якщо зовні він схожий з тортом, то за смаковими відчуттями він більше нагадує тістечко.

Рецептурні компоненти:

  • великі яйця – 2 шт.;
  • м'яке масло – 150 г;
  • дрібний цукор – 7 ст. л.;
  • борошно – 250 г;
  • зернистий жирний сир – 200 г;
  • заморожена вишня — 200 г;
  • розпушувач – 1ч. л.

Тривалість випікання і підготовки: 1 годину і 10 хвилин.

Калорії: 300 ккал.

Як готувати:

  1. Приготування пирогів передбачає використання будь-якого виду тесту і з них найбільш простим вважається – пісочне. Для його замісу 2 ложки цукру з'єднують з олією і розминають цю суміш виделкою. Слідом вводять жовтки з розпушувачем;
  2. Домігшись однорідності, до маси всипають просіяне крізь сито кілька разів борошно і вимішують ложкою. У результаті тісто стане гладким, крутим, але з пісочної текстурою. Напівфабрикат загорнути в харчову плівку і на чверть години залишити в холодильнику;
  3. За цей час готуємо начинку з сирною наливкою. Для цього вишню розморозимо і зіллємо весь сік. Що стосується другого компонента – сиру, то його перетираємо з рештою 5 ложками цукру. Окремо збиваємо до міцної піни білки, які надалі змішуємо з сиром. у результаті повинна вийти пишна і легка наливка;
  4. Тісто потрібно викласти в чашу мультиварки і розподілити по всьому дну, не забуваючи створити невисокі бортики;
  5. Зверху викласти ягідну основу і накрити її повітряної наливкою;
  6. Ласощі готувати в режимі «Випічка» на протязі 45 хвилин.

Візьміть на замітку рецепт пісочного пирога з вишнями — скоро сезон ягід, спробуйте цю вишукану випічку.

Візьміть на замітку рецепти шоколадного пирога з кремом і ягодами — прекрасне рішення для дружнього чаювання.

Як приготувати клафуті з вишнею — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями досвідчених кулінарів.

Шоколадний пиріг з ягодами на кефірі

Пироги на основі ягід вже давно перестали існувати виключно як сезонне ласощі. В будь-якому магазині можна придбати пакет заморожених вишень: і повірте, смак випічки від цього нітрохи не постраждає. До того ж заморожені ягоди позбавлять вас від болісно тривалого процесу видалення кісточок.

Рецептурні компоненти:

  • вишні без кісточок – 300 г;
  • упаковка ваніліну;
  • цукор – 100 г;
  • масло – ½ склянки;
  • щіпка солі;
  • борошно – 300 г;
  • какао з медом – по 2 ст. л. кожного інгредієнта;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Тривалість випікання і підготовки: 1 год.

Калорії: 273 ккал.

Як готувати:

  1. Якщо використовуються заморожені ягоди, то їх необхідно попередньо розморозити;
  2. У глибоку миску всипати 3 сухих компонента: какао, борошно і цукор. В іншому посуді об'єднати всі залишилися інгредієнти і заважати до тих пір, поки не розчиняться кристали цукру;
  3. У ємності, де знаходяться сухі компоненти, зробити поглиблення і влити рідкі інгредієнти. Почати замішувати тісто і в процесі додавати розморожені ягідки;
  4. Маслом змастити чашу кухонного девайса і викласти всі ягідне тісто. На апараті встановити режим «Випічка», а таймер на 1 годину;
  5. Після характерного звукового сигналу, оповещающего про кінець випікання, не варто поспішати з виїмкою ласощі. Протримаєте виріб ще чверть години під закритою кришкою.

Сирний пиріг з вишнею в мультиварці

У цій рецептурі потрібно відзначити не тільки чудовий смак ласощів, але високу калорійність. Тому всім послідовникам ПП цей пиріг навряд чи припаде до душі, а ось ласуни (особливо) чоловіки оцінять його по достоїнству, так як ласощі дуже ситна.

Рецептурні компоненти:

  • зернистий вологий сир – 400 г;
  • свіжі або заморожені ягоди – 300 г;
  • великі яйця – 3 шт.;
  • розпушувач – ½ ч. л.;
  • якісний маргарин – 200 г;
  • щіпка солі;
  • дрібний цукор – 250 г;
  • борошно – 4 склянки.

Тривалість випікання і підготовки: 1 годину 15 хвилин.

Калорії: 289 ккал.

Як готувати:

  1. Маргарин перетерти з борошном, додати сіль з розпушувачем. У результаті виходить сипка маса, яку необхідно помістити в холодильник і приступити до приготування начинки;
  2. Дуже важливо використовувати вологий і зернистий сир. Інгредієнт збити блендером, всипати цукор і ввести яйця;
  3. Приступаємо до формування вишневого пирога. У цьому рецепті обов'язково змащувати чашу маслом, тому першим ділом на дно викладаємо сипуча тісто (1/2 частина), а зверху розподіляємо ягоди;
  4. Вишню повністю залити масою із сиру, а на завершення ласощі рясно обсипати крихтами половини сипучого тесту;
  5. Готувати пиріг потрібно в режимі «Випічка» не менше 60 хвилин.

Корисні поради

  1. Щоб готовий виріб вийшло більш заповненим, його рекомендується залишити на кілька годин у холодильнику;
  2. Для отримання глянцевості і зарум'янювання не забудьте змастити поверхню збитим жовтком;
  3. Не потрібно затягувати з процесом замісу пісочного тіста, інакше воно вийде тугим і прогумованим;
  4. Ванілін з розпушувачем краще недосипати, ніж пересипати;
  5. Щоб нижня частина виробу вийшла сухою, посипте дно чаші крохмалем.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: