Як спекти пиріг з вишнею в мультиварці
Всі представлені нижче рецепти приготування пирогів з вишнею добре виручать вас, якщо перед вами стоїть завдання нагодувати близьких не тільки смачним, але і корисним десертом. Такі ласощі можна подавати не тільки до вечірнього чаювання, але і до святкового столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефір 2,5 % - | 200 мл |
вишня - | 500 г |
яйця - | 2 шт. |
борошно - | 350 г |
масло - | 3 ст. л. |
розпушувач - | 1 ½ ч. л. |
цукор - | 200 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 310 Ккал |
По своїй структурі, пиріг, приготований в мультиварці щільний, але в той же час не сухий, а м'який. Окрему увагу потрібно звернути на поєднання солодкого тіста з кислинкою, яку надають ягоди.
Приготувати пиріг легко, так як всі продукти є в холодильнику кожної господині. А мультиварка лише заощадить ваш час і полегшить трудомісткий процес.
Як готувати пиріг з вишнею в мультиварці:
- Перше з чого починається приготування пирога – це видалення кісточок з ягід. Щоб вишня пустила надлишки соку, її необхідно помістити в друшляк над раковиною, а за цей час приступити до замісу тіста;
- До появи характерних бульбашок потрібно збити цукровий пісок та яйця;
- Слідом в цю масу влити кефір з маслом і заважати не міксером, а віночком;
- Поступово вводити просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати і відкласти готове тісто;
- Каструлю (чашу) мультиварки змастити рослинним або вершковим жиром і влити половину готового тіста;
- Рівномірно розподілити вишню і намагатися, щоб ягоди не опинилися біля краю чаші. В іншому випадку під час випікання вони можуть підгоріти;
- Залити тісто і відправити на випічку;
- Можна використовувати функцію «Випічка» або «Мультиповар». Таймер встановити на 1 годину, а температурний режим на 150С;
- У процесі приготування слідкуйте за пирогом, не забуваючи час від часу проколювати тісто зубочисткою. Як тільки вона вийде сухий, відключайте кухонний девайс, чашу вийміть і дайте виробу охолонути самостійно;
- Перед подачею ласощі можна доповнити цукровою пудрою, оформити листям м'яти і кількома вишеньками.
Пиріг з яблуками і вишнею в мультиварці
Це не просто фруктово-ягідний пиріг. Ласощі відомо як мармурова шарлотка з вишнею та яблуками, яка виходить не просто красивою з естетичної точки зору, але і з ніжною текстурою і в міру солодким на смак.
Рецептурні компоненти:
- середнього розміру яблука – 5 шт.;
- борошно з цукром – по 1 склянці;
- порошок какао (просіяти) – 2 ст. л.;
- вишня — 150 – 200 г;
- яйця – 5 дрібних шт.
Тривалість випікання і підготовки: 80 хвилин.
Калорії: 145 ккал.
Як готувати:
- Протягом 10 хвилин безперервно збивати яйця з цукром;
- Міксер змінити ложкою і акуратно постійно перемішуючи ввести муку;
- 1/ 3 тіста відлити в іншу ємність і змішати з какао;
- В чашу кухонного девайса, яку попередньо змастити маслом, вливати 2 ложки білого тіста і 1 ложку шоколадного, поки маса не заповнить всі дно;
- Викласти тонкі скибочки яблук;
- Потім влити тісто по тій же технології, що зазначена в пункті 4;
- Слідом розкласти ягоди, у яких обов'язково видалити кісточки;
- Далі знову чергу тіста і яблук;
- І завершальним етапом знову стане тісто;
- Ласощі готується в режимі «Випічка», а от з таймером справа йде трохи складніше. Спочатку ви повинні встановити його на 1 годину. Через це час, не відкриваючи кришку, додати ще 20 хвилин випікання;
- Готовий виріб не виймати з чаші і дати охолонути природним шляхом. Перед подачею рекомендується доповнити пиріг какао або пудрою.
Пісочна випічка з вишнями і сиром
У цій рецептурі приготування пісочного тіста не вимагає ніяких навичок і зусиль. Якщо будете дотримуватися кожен пункт, то в результаті отримаєте ласощі з ніжною начинкою та сиру з соковитими ягодами.
Десерт особливо сподобається дітям. Якщо зовні він схожий з тортом, то за смаковими відчуттями він більше нагадує тістечко.
Рецептурні компоненти:
- великі яйця – 2 шт.;
- м'яке масло – 150 г;
- дрібний цукор – 7 ст. л.;
- борошно – 250 г;
- зернистий жирний сир – 200 г;
- заморожена вишня — 200 г;
- розпушувач – 1ч. л.
Тривалість випікання і підготовки: 1 годину і 10 хвилин.
Калорії: 300 ккал.
Як готувати:
- Приготування пирогів передбачає використання будь-якого виду тесту і з них найбільш простим вважається – пісочне. Для його замісу 2 ложки цукру з'єднують з олією і розминають цю суміш виделкою. Слідом вводять жовтки з розпушувачем;
- Домігшись однорідності, до маси всипають просіяне крізь сито кілька разів борошно і вимішують ложкою. У результаті тісто стане гладким, крутим, але з пісочної текстурою. Напівфабрикат загорнути в харчову плівку і на чверть години залишити в холодильнику;
- За цей час готуємо начинку з сирною наливкою. Для цього вишню розморозимо і зіллємо весь сік. Що стосується другого компонента – сиру, то його перетираємо з рештою 5 ложками цукру. Окремо збиваємо до міцної піни білки, які надалі змішуємо з сиром. у результаті повинна вийти пишна і легка наливка;
- Тісто потрібно викласти в чашу мультиварки і розподілити по всьому дну, не забуваючи створити невисокі бортики;
- Зверху викласти ягідну основу і накрити її повітряної наливкою;
- Ласощі готувати в режимі «Випічка» на протязі 45 хвилин.
Візьміть на замітку рецепт пісочного пирога з вишнями — скоро сезон ягід, спробуйте цю вишукану випічку.
Візьміть на замітку рецепти шоколадного пирога з кремом і ягодами — прекрасне рішення для дружнього чаювання.
Як приготувати клафуті з вишнею — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями досвідчених кулінарів.
Шоколадний пиріг з ягодами на кефірі
Пироги на основі ягід вже давно перестали існувати виключно як сезонне ласощі. В будь-якому магазині можна придбати пакет заморожених вишень: і повірте, смак випічки від цього нітрохи не постраждає. До того ж заморожені ягоди позбавлять вас від болісно тривалого процесу видалення кісточок.
Рецептурні компоненти:
- вишні без кісточок – 300 г;
- упаковка ваніліну;
- цукор – 100 г;
- масло – ½ склянки;
- щіпка солі;
- борошно – 300 г;
- какао з медом – по 2 ст. л. кожного інгредієнта;
- розпушувач – 1 ч. л.
Тривалість випікання і підготовки: 1 год.
Калорії: 273 ккал.
Як готувати:
- Якщо використовуються заморожені ягоди, то їх необхідно попередньо розморозити;
- У глибоку миску всипати 3 сухих компонента: какао, борошно і цукор. В іншому посуді об'єднати всі залишилися інгредієнти і заважати до тих пір, поки не розчиняться кристали цукру;
- У ємності, де знаходяться сухі компоненти, зробити поглиблення і влити рідкі інгредієнти. Почати замішувати тісто і в процесі додавати розморожені ягідки;
- Маслом змастити чашу кухонного девайса і викласти всі ягідне тісто. На апараті встановити режим «Випічка», а таймер на 1 годину;
- Після характерного звукового сигналу, оповещающего про кінець випікання, не варто поспішати з виїмкою ласощі. Протримаєте виріб ще чверть години під закритою кришкою.
Сирний пиріг з вишнею в мультиварці
У цій рецептурі потрібно відзначити не тільки чудовий смак ласощів, але високу калорійність. Тому всім послідовникам ПП цей пиріг навряд чи припаде до душі, а ось ласуни (особливо) чоловіки оцінять його по достоїнству, так як ласощі дуже ситна.
Рецептурні компоненти:
- зернистий вологий сир – 400 г;
- свіжі або заморожені ягоди – 300 г;
- великі яйця – 3 шт.;
- розпушувач – ½ ч. л.;
- якісний маргарин – 200 г;
- щіпка солі;
- дрібний цукор – 250 г;
- борошно – 4 склянки.
Тривалість випікання і підготовки: 1 годину 15 хвилин.
Калорії: 289 ккал.
Як готувати:
- Маргарин перетерти з борошном, додати сіль з розпушувачем. У результаті виходить сипка маса, яку необхідно помістити в холодильник і приступити до приготування начинки;
- Дуже важливо використовувати вологий і зернистий сир. Інгредієнт збити блендером, всипати цукор і ввести яйця;
- Приступаємо до формування вишневого пирога. У цьому рецепті обов'язково змащувати чашу маслом, тому першим ділом на дно викладаємо сипуча тісто (1/2 частина), а зверху розподіляємо ягоди;
- Вишню повністю залити масою із сиру, а на завершення ласощі рясно обсипати крихтами половини сипучого тесту;
- Готувати пиріг потрібно в режимі «Випічка» не менше 60 хвилин.
Корисні поради
- Щоб готовий виріб вийшло більш заповненим, його рекомендується залишити на кілька годин у холодильнику;
- Для отримання глянцевості і зарум'янювання не забудьте змастити поверхню збитим жовтком;
- Не потрібно затягувати з процесом замісу пісочного тіста, інакше воно вийде тугим і прогумованим;
- Ванілін з розпушувачем краще недосипати, ніж пересипати;
- Щоб нижня частина виробу вийшла сухою, посипте дно чаші крохмалем.
Приємного апетиту!