06 апрель 2019 4 080

Як спекти пиріг з сиром та вишнями до чаю

Про користь вишні і сиру для здоров'я кожен зможе розповісти, але вишневий пиріг може ще допомогти розкрити людині її творчий потенціал і принести всесвітню популярність.

Так сталося з режисером Девідом Лінчем і сценаристом Марком Фростом, які всього за кілька годин написали сценарій до відомого телесеріалу «Твін Пікс», рано вранці покуштувавши вишневого пирога в кафе «Дю Парс».

Примітно, що сам пиріг згадується у фільмі більш 40 разів. А містечко, в якому розташоване кафе, став прототипом містечка Твін Пікс.

Навіть, якщо не один з запропонованих нижче рецептів не зможе розкрити приховані творчі здібності, все одно це буде надзвичайно смачно, щоб хоча б раз спробувати приготувати ніжну сирну випічку з кисло-солодким смаком вишні.

Овочеве рагу з баклажанами — навчитеся готувати це просте блюдо в декількох варіантах.

Картопля тушкована з свининою в мультиварці, рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Смажені шампіньйони з цибулею та сметаною — смачне і просте блюдо, яке можна готувати кожен день.

Стандартний рецепт
Інгредієнти Кількість
Для тіста: -
борошна - 100 г
цукрової пудри - 60 г
вершкового масла - 65 г
Для начинки: -
сиру - 200 г
вишні - 200 г
цукрової пудри - 90 г
ванільного цукру - 10 г
яєць - 1 шт.
борошна - 60 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал

Можливо, що це найпростіший рецепт пирога з сиром та вишнями, оскільки для його тіста знадобиться мінімум інгредієнтів, так і самого тесту, по суті, не буде, а лише масляна крихта.

Впоратися з випічкою цього пирога буде під силу не тільки недосвідченій господині, але і школяру, а результат порадує всіх любителів вишнево-сирних солодощів.

Хід роботи:

  1. У миску просіяти цукрову пудру і борошно, викласти шматочки холодного масла і швидко (дуже швидко) перетворити масу в крихту. Довго вимішувати крихту не варто, інакше від тепла рук масло почне танути, а крихта липнути до рук;
  2. У вишень видалити кісточки і зайву вологу. Інші інгредієнти перемішати ложкою і трохи пом'яти виделкою або товкачиком, щоб вона залишалася трохи пухкої, потім додати вишню і акуратно перемішати;
  3. На дно рознімної форми висипати половину крихти, зверху викласти начинку і знову шар борошняної крихти;
  4. Випікати пиріг при 200 градусах протягом 30-35 хвилин. Готовий десерт можна подавати теплим або розсолом, нарізавши на порційні шматочки.

Пісочний пиріг з сиром та вишнями

Пиріг з пісочного тіста з вишнями і сиром зазвичай готується у вигляді тарта, в сирною начинки якого потопають ягоди. Смак цієї страви багато в чому визначається смаком сирної начинки.

Для неї можна просто збити сир з цукром і яйцем, але в запропонованому рецепті вона готується трохи складніше, тому вона виходить неймовірно ніжною і повітряної.

Для пісочної основи пирога знадобляться:

  • 150 г вершкового масла (можна замінити маргарином або спредом);
  • 100 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 яйце;
  • 5 г кухонної солі;
  • 10 г розпушувача;
  • 350 г борошна.

Для сирно-вишневої начинки необхідно взяти:

  • 300 г сиру;
  • 150 р сметани;
  • 100 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 30 г крохмалю;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 200 г вишні.

Цієї кількості продуктів вистачить на форму діаметром 26-27 див.

Щоб замісити тісто і приготувати начинку піде близько 30 хвилин 30-40 хвилин пиріг проведе в духовці, і ще близько 20 хвилин він повинен буде остигати у формі перед тим, як його можна буде подавати до столу. Таким чином, загальний час становитиме 1 годину 20 хвилин.

Калорійність випічки – 290,1 ккал/100 р.

Алгоритм приготування пирога з сиром та вишнями з пісочного тіста:

  1. М'яке вершкове масло розтерти з ванільним і звичайним цукром, потім додати куряче яйце і знову розтерти масу до однорідного стану;
  2. Сухі інгредієнти, необхідні для тіста змішати разом і просіяти до масла з цукром і яйцем;
  3. Спочатку ложкою, а потім руками вимісити тісто і сформувати грудочку, який потрібно відправити в холод на 10 хвилин;
  4. Нехай тісто охолоджується, а в цей час потрібно приготувати сирну начинку. Для неї всі інгредієнти, крім вишні, скласти в миску і добре збити блендером в ніжну повітряну масу;
  5. Охолоджене тісто рівномірно розподілити по дну і боків форми, зробивши бортики, потім вилити сирну начинку;
  6. Зверху на начинку викласти вишню без кісточок. Вона може бути як свіжої, так і замороженою або консервованою, але в цьому випадку потрібно дати стекти зайвій волозі;
  7. Зібраний пиріг відправити в духовку, температура в якій на рівні 180-200 градусів;
  8. Коли краю бортів з тіста добре зарум'яняться, пиріг готовий. Він повинен трохи охолонути у формі, щоб при витяганні з неї він не розвалився.

Шоколадний пиріг «Брауні»

«Брауні» — це десерт, в якому поєднується кисло-солодкий смак вишні, аромат темного шоколаду бісквітних коржів і ніжна сирна начинка. Процес приготування пирога не складний, але перед початком роботи слід подбати про форму для випічки.

Вона неодмінно повинна бути з високими бортиками і краще рознімної, щоб було легше витягти з неї пиріг.

Для шоколадного пирога «Брауні» потрібні такі інгредієнти:

  • 100 г темного гіркого шоколаду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 300 г сиру;
  • 300 г вишні;
  • 150 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 3 г кухонної солі.

Приготування цієї випічки займе близько 50-60 хвилин.

Калорійність шматочка «Брауні» в 100 г складе 254,3 кілокалорії.

Послідовність кулінарних процесів:

  1. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопити шоколад і вершкове масло, розмішати, щоб маса була однорідною;
  2. Збити 2 яйця з 100 г цукру і сіллю в пишну масу, потім тонким струменем влити рідкий шоколад з маслом, продовжуючи збивати;
  3. Борошно і розпушувач просіяти до рідких інгредієнтів і, використовуючи силіконову лопатку, замісити рідке бісквітне тісто;
  4. 50 г цукру, сир, 2 яйця і ванільний цукор добре збити блендером або міксером. У вишень видалити кісточки. Якщо це заморожена або консервована вишня, злити з неї зайву рідину;
  5. При формуванні пирога потрібно буде розділити тісто на 3 запчастини, а сирну заливку на 2. Допоможуть вирішити цю задачу кухонні ваги або два мірні склянки. На дно форми вилити 1/3 тіста, зверху ½ сирною заливки, на неї викласти вишні, знову 1/3 тіста, решту заливку і вишні, зверху вилити тісто;
  6. Сформований шоколадний пиріг з сиром та вишнями відправити в духовку на 45 хвилин, дбати при стандартних 180-200 градусах;
  7. Остиглий пиріг викласти на блюдо. Його можна припылить цукровою пудрою, оскільки на вигляд він може здатися непоказним, але в розрізі він дуже красивий завдяки красивим шоколадним і сирним розлучень з вишнею.

Приємного чаювання з випічкою домашнього приготування!

Що ще почитати: