11 апрель 2019 10 484

Як смачно приготувати скумбрію в мікрохвильовці

Не знайдеться людини, яка не любила б скумбрію. Максимально проста риба в приготуванні і очищення. У ній дуже багато користі і смаку. Швидко і оригінально її можна приготувати за допомогою мікрохвильової печі. І для цього є незвичайні рецепти!

Рецепт приготування скумбрії в мікрохвильовці 5 хвилин
Інгредієнти Кількість
скумбрії - 2 шт.
прованських трав - 10 г
лимона - 1 шт.
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 96 Ккал

Як приготувати:

  1. У вимитої риби вичистити всі нутрощі, відрізати голову і хвіст і знову промити;
  2. Розрізати тушки на шматочки довжиною приблизно 5 см;
  3. Скласти їх в керамічну миску, максимально велику. Складати один на одного не потрібно;
  4. Далі додати трохи солі і посипати рибу прованськими травами. Якщо риба досить суха, можна підлити трохи води;
  5. Розрізати лимон навпіл і однією частиною полити скумбрію, другу частину потрібно тонко порізати на кружечки;
  6. Все перемішати і покласти в мікрохвильову піч. Потужність повинна бути максимальною. Готувати всього п'ять хвилин, після чого можна викласти на плоске блюдо і подавати з порізаним лимоном.

Скумбрія, запечена в пакеті в мікрохвильовці

  • 2 цибулини;
  • 2 листків лавра;
  • 1 скумбрія;
  • 5 мл олії.

Час – 20 хв.

Калорійність – 99 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Зняти з лука всю лушпиння і нарізати його півкільцями;
  2. Взяти тарілку, в якій можна готувати в мікрохвильовій печі;
  3. Взяти пакет і на його дно викласти цибулю;
  4. Полити коренеплід малою кількістю рослинного масла;
  5. Вимити рибу, вичистити всі її нутрощі, видалити голову з плавниками і хвостом. Вона не повинна бути замороженою;
  6. Розрізати рибу на кілька частин і викласти поверх цибулі;
  7. Приправити і обов'язково посолити;
  8. У центр помістити листи лавра, а потім закрити пакет і все перемішати. Покласти на тарілку;
  9. Відправити все в мікрохвильовку хвилин на вісім, може знадобитися ще дві хвилини. Якщо є функція гриль, то риба набуде скоринку.

Скумбрія з цибулею і морквою в мікрохвильовці

  • 2 моркви;
  • 3 скумбрії;
  • 60 мл сметани;
  • 1 цибуля.

Час – 25 хв.

Калорійність – 102 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Спершу потрібно підготувати рибу: очистити її від потрухів, прибрати голову, хвіст і плавники. Далі можна філірувати, або порізати на стейки;
  2. Дрібно нашаткувати очищену цибулину;
  3. Почищену моркву або нарізати тонкими брусочками, або натерти;
  4. Обидва коренеплоду пасерувати разом на краплі олії протягом п'яти хвилин;
  5. Додати овочі до риби на тарілку, в якій можна готувати в мікрохвильовій печі. Зверху полити сметаною;
  6. Відправити в мікрохвильову піч. Встановити максимальну потужність і готувати не більше десяти хвилин.

Як приготувати скумбрію з зеленню в рукаві у мікрохвильовці

  • 1 лимон;
  • 20 г зелені;
  • 2 скумбрії;
  • 1 цибуля;
  • 1 помідор.

30 хв.

Калорійність – 65 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. У риби відрізати хвіст і голову, зрізати плавники і витягти всі нутрощі. Промити її і по тілу зробити кілька надрізів;
  2. Натерти тушку сіллю і улюбленими спеціями, але можна обійтися і тільки перцем. Залишити хвилин на десять промаринуватися;
  3. В цей час необхідно помити помідор, вирізати його плодоніжку, нарізати плід кружечками;
  4. Цибулю теж слід почистити і нарізати досить тонкими кільцями;
  5. Зелень сполоснути під водою і дрібно нашаткувати. Це може бути кріп, кінза, петрушка, розмарин і т. д.;
  6. Лимон теж помити і нарізати кільцями, теж тонкими;
  7. Далі в зроблені надрізи необхідно покласти по одному колечка цибулі, помідора і лимона;
  8. З невикористаного лимона вичавити сік і полити їм рибу;
  9. Всередину тушки покласти всю зелень;
  10. За бажанням, можна обмазати майонезом. Перекласти в рукав для запікання і поставити в мікрохвильову піч;
  11. Бажано використовувати режим гриль, але можна і на звичайному режимі готувати скумбрію близько восьми хвилин.

Приготуйте легкий крем-чіз для вирівнювання торта за нашим рецептом.

Дізнайтеся, як правильно приготувати гороховий суп з копчено куркою. Краща добірка рецептів.

Легкий і корисний салат зі щавлю з яйцем — візьміть цей рецепт собі в скарбничку.

Скумбрія з картоплею, запечена в мікрохвильовці

  • 430 г картоплі;
  • 680 г скумбрії;
  • 15 мл олії;
  • 1 цибулина;
  • 10 г кропу.

Час – 40 хв.

Калорійність – 146 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Глибоку посудину змастити олією, стінки в тому числі. Це повинна бути ємність, в якій можна запікати в мікрохвильовці;
  2. Скумбрію, очищену від потрухів, плавників, хвоста і голови слід промити, філірувати і нарізати на невеликі порційні шматочки. Занадто дрібно різати не треба, інакше м'ясо розлізеться. Обов'язково видалити всі кісточки пінцетом;
  3. Вимити картоплю і зчистити з нього шкірку. Після цього розрізати на кілька частин. Часточки повинні бути трохи менше за розміром, ніж при приготуванні картоплі по-селянськи;
  4. Викласти шар картоплі у форму, максимально рівно розподіливши;
  5. Почищену цибулину слід нарізати півкільцями і розкласти поверх картоплі;
  6. Зверху полити обидва продукту двома ложками води. Поставити в пристрій і готувати приблизно п'ять хвилин. Після цього витягнути, акуратно перемішати і готувати ще три хвилини. Весь час повинна бути включена повна потужність;
  7. Приправити і шматочки риби посолити, можна додати пряні трави;
  8. Викласти їх поверх цибулі і відправити назад в НВЧ на шість хвилин. Дістати, обережно перешкодити і готувати ще три хвилини на середньої потужності під кришкою;
  9. Зелень дрібно порубати і присипати зверху вже готову страву. Подавати зі свіжими овочами.

Корисні поради

Скумбрія володіє специфічним запахом, причому навіть свіжа риба. Щоб його прибрати, використовується маринад з лимонного соку і різних прянощів. Краще всього використовувати збори різних трав, наприклад, італійські трави. А можна просто взяти гілочку свіжого розмарину. Така комбінація швидко прибере непотрібний аромат, а ось майонез в такому випадку не підійде.

Якщо потрібно прикрасити святковий стіл, слід запікати рибу разом з головою, щоб композиція страви мала закінчений вигляд. Звичайно, це стосується тільки запікання в цілому вигляді, а не нарізаному на стейки.

У цієї риби досить багато жиру, тому при приготуванні слід використовувати мінімум масла. Майонез теж не повинен бути занадто жирним. Будь-який інший масляний соус або заправка теж можуть зіпсувати страву зайвою жирністю. Саме тому використовується кислий сік лимона: він допомагає нейтралізувати жир, при цьому м'ясо не стає сухим.

Витративши всього кілька хвилин, можна приготувати неймовірно смачну скумбрію в різних її варіаціях в мікрохвильовці. Тонка овочева подушка тільки поліпшить її смак і збагатить блюдо фарбами.

Що ще почитати: