Як смачно приготувати скумбрію в мікрохвильовці
Не знайдеться людини, яка не любила б скумбрію. Максимально проста риба в приготуванні і очищення. У ній дуже багато користі і смаку. Швидко і оригінально її можна приготувати за допомогою мікрохвильової печі. І для цього є незвичайні рецепти!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
скумбрії - | 2 шт. |
прованських трав - | 10 г |
лимона - | 1 шт. |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 96 Ккал |
Як приготувати:
- У вимитої риби вичистити всі нутрощі, відрізати голову і хвіст і знову промити;
- Розрізати тушки на шматочки довжиною приблизно 5 см;
- Скласти їх в керамічну миску, максимально велику. Складати один на одного не потрібно;
- Далі додати трохи солі і посипати рибу прованськими травами. Якщо риба досить суха, можна підлити трохи води;
- Розрізати лимон навпіл і однією частиною полити скумбрію, другу частину потрібно тонко порізати на кружечки;
- Все перемішати і покласти в мікрохвильову піч. Потужність повинна бути максимальною. Готувати всього п'ять хвилин, після чого можна викласти на плоске блюдо і подавати з порізаним лимоном.
Скумбрія, запечена в пакеті в мікрохвильовці
- 2 цибулини;
- 2 листків лавра;
- 1 скумбрія;
- 5 мл олії.
Час – 20 хв.
Калорійність – 99 ккал/100 р.
Спосіб готування:
- Зняти з лука всю лушпиння і нарізати його півкільцями;
- Взяти тарілку, в якій можна готувати в мікрохвильовій печі;
- Взяти пакет і на його дно викласти цибулю;
- Полити коренеплід малою кількістю рослинного масла;
- Вимити рибу, вичистити всі її нутрощі, видалити голову з плавниками і хвостом. Вона не повинна бути замороженою;
- Розрізати рибу на кілька частин і викласти поверх цибулі;
- Приправити і обов'язково посолити;
- У центр помістити листи лавра, а потім закрити пакет і все перемішати. Покласти на тарілку;
- Відправити все в мікрохвильовку хвилин на вісім, може знадобитися ще дві хвилини. Якщо є функція гриль, то риба набуде скоринку.
Скумбрія з цибулею і морквою в мікрохвильовці
- 2 моркви;
- 3 скумбрії;
- 60 мл сметани;
- 1 цибуля.
Час – 25 хв.
Калорійність – 102 ккал/100 р.
Послідовність дій:
- Спершу потрібно підготувати рибу: очистити її від потрухів, прибрати голову, хвіст і плавники. Далі можна філірувати, або порізати на стейки;
- Дрібно нашаткувати очищену цибулину;
- Почищену моркву або нарізати тонкими брусочками, або натерти;
- Обидва коренеплоду пасерувати разом на краплі олії протягом п'яти хвилин;
- Додати овочі до риби на тарілку, в якій можна готувати в мікрохвильовій печі. Зверху полити сметаною;
- Відправити в мікрохвильову піч. Встановити максимальну потужність і готувати не більше десяти хвилин.
Як приготувати скумбрію з зеленню в рукаві у мікрохвильовці
- 1 лимон;
- 20 г зелені;
- 2 скумбрії;
- 1 цибуля;
- 1 помідор.
30 хв.
Калорійність – 65 ккал/100 р.
Процес приготування:
- У риби відрізати хвіст і голову, зрізати плавники і витягти всі нутрощі. Промити її і по тілу зробити кілька надрізів;
- Натерти тушку сіллю і улюбленими спеціями, але можна обійтися і тільки перцем. Залишити хвилин на десять промаринуватися;
- В цей час необхідно помити помідор, вирізати його плодоніжку, нарізати плід кружечками;
- Цибулю теж слід почистити і нарізати досить тонкими кільцями;
- Зелень сполоснути під водою і дрібно нашаткувати. Це може бути кріп, кінза, петрушка, розмарин і т. д.;
- Лимон теж помити і нарізати кільцями, теж тонкими;
- Далі в зроблені надрізи необхідно покласти по одному колечка цибулі, помідора і лимона;
- З невикористаного лимона вичавити сік і полити їм рибу;
- Всередину тушки покласти всю зелень;
- За бажанням, можна обмазати майонезом. Перекласти в рукав для запікання і поставити в мікрохвильову піч;
- Бажано використовувати режим гриль, але можна і на звичайному режимі готувати скумбрію близько восьми хвилин.
Приготуйте легкий крем-чіз для вирівнювання торта за нашим рецептом.
Дізнайтеся, як правильно приготувати гороховий суп з копчено куркою. Краща добірка рецептів.
Легкий і корисний салат зі щавлю з яйцем — візьміть цей рецепт собі в скарбничку.
Скумбрія з картоплею, запечена в мікрохвильовці
- 430 г картоплі;
- 680 г скумбрії;
- 15 мл олії;
- 1 цибулина;
- 10 г кропу.
Час – 40 хв.
Калорійність – 146 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Глибоку посудину змастити олією, стінки в тому числі. Це повинна бути ємність, в якій можна запікати в мікрохвильовці;
- Скумбрію, очищену від потрухів, плавників, хвоста і голови слід промити, філірувати і нарізати на невеликі порційні шматочки. Занадто дрібно різати не треба, інакше м'ясо розлізеться. Обов'язково видалити всі кісточки пінцетом;
- Вимити картоплю і зчистити з нього шкірку. Після цього розрізати на кілька частин. Часточки повинні бути трохи менше за розміром, ніж при приготуванні картоплі по-селянськи;
- Викласти шар картоплі у форму, максимально рівно розподіливши;
- Почищену цибулину слід нарізати півкільцями і розкласти поверх картоплі;
- Зверху полити обидва продукту двома ложками води. Поставити в пристрій і готувати приблизно п'ять хвилин. Після цього витягнути, акуратно перемішати і готувати ще три хвилини. Весь час повинна бути включена повна потужність;
- Приправити і шматочки риби посолити, можна додати пряні трави;
- Викласти їх поверх цибулі і відправити назад в НВЧ на шість хвилин. Дістати, обережно перешкодити і готувати ще три хвилини на середньої потужності під кришкою;
- Зелень дрібно порубати і присипати зверху вже готову страву. Подавати зі свіжими овочами.
Корисні поради
Скумбрія володіє специфічним запахом, причому навіть свіжа риба. Щоб його прибрати, використовується маринад з лимонного соку і різних прянощів. Краще всього використовувати збори різних трав, наприклад, італійські трави. А можна просто взяти гілочку свіжого розмарину. Така комбінація швидко прибере непотрібний аромат, а ось майонез в такому випадку не підійде.
Якщо потрібно прикрасити святковий стіл, слід запікати рибу разом з головою, щоб композиція страви мала закінчений вигляд. Звичайно, це стосується тільки запікання в цілому вигляді, а не нарізаному на стейки.
У цієї риби досить багато жиру, тому при приготуванні слід використовувати мінімум масла. Майонез теж не повинен бути занадто жирним. Будь-який інший масляний соус або заправка теж можуть зіпсувати страву зайвою жирністю. Саме тому використовується кислий сік лимона: він допомагає нейтралізувати жир, при цьому м'ясо не стає сухим.
Витративши всього кілька хвилин, можна приготувати неймовірно смачну скумбрію в різних її варіаціях в мікрохвильовці. Тонка овочева подушка тільки поліпшить її смак і збагатить блюдо фарбами.