Як приготувати пельмені зі свіжої або квашеної капусти
Здається, такі вироби вважають варениками, але сьогодні ми приготуємо пельмені з такою соковитою начинкою. Їх можна їсти з вершковим маслом, сметаною або різними соусами, приправляючи блюдо спеціями. Ви вже пробували? Якщо немає, то час настав, адже таке втрачати ніяк не можна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
пшеничного борошна - | 620 г |
яєць - | 1 шт. |
білокачанної капусти - | 470 г |
масла вершкового - | 50 г |
води - | 220 мл |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Як приготувати:
- Капусту позбавити від верхніх листів;
- Вимити качан, розрізати його і вирізати качан;
- Далі продукт крупно нарізати і далі пустити через м'ясорубку або дрібно порубати ножем;
- Додати улюблені спеції, з'єднати все вручну;
- Вершкове масло покласти в сковороду і розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі;
- Змішати капусту з маслом, відставити на півгодини;
- По закінченню часу зайву рідину злити;
- Борошно пропустити через сито в ємність, додати до неї воду, а потім і яйце;
- Майбутнє тісто посолити і замісити вручну, потім накрити або загорніть в плівку і помістити в холодильник хоча б на двадцять хвилин;
- Готове тісто розкачати качалкою в ковбаску і нарізати кільцями;
- Кожне кільце розкачати і покласти трохи начинки у центр;
- Згорнути в пельмень і продовжити те ж саме і з рештою тестом, начинкою;
- Пельмені відварити до готовності в киплячій воді на плиті.
Капустяні пельмені зі свіжої капусти і фаршу
- 230 г капусти;
- 450 г свинини;
- 1 яйце;
- 1 цибуля;
- 270 г борошна.
Час приготування – 1 годину і 5 хвилин.
Калорії – 210.
Як приготувати:
- Борошно насипати в ємність, обов'язково всипати її в сито;
- Набрати половину склянки води і додати в неї яйце, збити трохи;
- Посолити і потроху влити рідку частину в борошно, замісити гладке тісто;
- Загорнути його в харчову плівку і покласти на сорок хвилин у холодильник;
- М'ясо сполоснути од проточною водою, видалити жир за бажанням і нарізати кубиками;
- Цибуля позбавити від лушпиння, розрізати на чотири частини;
- Капусту позбавити від двох верхніх листів, вимити качан;
- Розрізати навпіл, вирізати серединку, а решта тонко нашаткувати;
- Цибулю змішати з м'ясом і відправити в м'ясорубку або ж у потужний блендер для досягнення однорідної маси;
- Готового фаршу додати капусту, спеції за смаком і четверту частину склянки води;
- Масу ретельно перемішати руками;
- Робочий стіл присипати борошном і викласти тісто;
- Розкачати його в досить тонкий пласт з допомогою качалки (не товщі двох міліметрів);
- Вирізати кружечки за допомогою спеціального кола або чарки;
- У центр кожного кола викласти начинку і зібрати пельмені;
- Набрати каструлю водою, прибрати на плиту, поки не закипить;
- Після цього акуратно помістити у воду на пельмені і спеції за смаком;
- Варити, поки вироби не спливуть, а потім ще п'ять хвилин.
Пельмені з м'ясом, грибами і капустою
- 900 г борошна;
- 25 мл олії;
- 220 мл води;
- 2 яйця;
- 270 г цибулі;
- 350 г капусти;
- 45 масла;
- 280 г яловичини;
- 420 г грибів.
Час на підготовку – 1 годину і 20 хвилин.
Калорії – 440.
Як приготувати:
- Воду попередньо прибрати в холодильник хоча б на годину, щоб вона встигла стати крижаної;
- Вилити її в миску і крізь сито, додати борошно, а слідом за нею і яйця;
- Далі вже можна замішувати тісто, додавши ще лише трохи солі;
- Прибрати тісто назад у миску і дати постояти чверть години;
- Коли пройде час, обім'яти масу і залишити ще на десять хвилин;
- Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати пластинками;
- Цибуля позбавити від лушпиння, вимити його і нарізати соломкою;
- Масло налити в сковорідку, всипати цибулю;
- Коли він почне шипіти, додати гриби і тушкувати їх до готовності;
- М'ясо вимити і порізати на кубики;
- Продавити його крізь м'ясорубку або скористатися допомогою блендера, щоб подрібнити м'ясо у фарш;
- Капусту нашаткувати тонкою, а потім подрібнити її;
- Змішати гриби з м'ясом і капустою, приправити за смаком;
- За допомогою качалки розкотити тісто в пласт, вирізати кружальця і сформувати пельмені з начинкою;
- Закип'ятити сотейник з водою і помістити в неї пельмені, варити до готовності.
Як приготувати смачні і ніжні фрикадельки з яловичини читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати соковиту шарлотку з ягодами в мультиварці — наші підказки допоможуть вам приготувати вишукану і смачну випічку.
Спробуйте приготувати сирне печиво з мармеладом за рецептом Ірини Хлебниковой.
Пельмені з квашеною капустою
- 1 яйце;
- 630 г борошна;
- 115 мл олії;
- 2 цибулі;
- 210 мл води;
- 550 г кислої капусти.
Час приготування – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 192.
Як приготувати:
- Цибуля позбавити від лушпиння, вимити його і дрібно порубати гострим ножем;
- Масло налити в сковороду, всипати цибулю;
- Тушкувати його на слабкому вогні до золотистого кольору;
- Коли цибуля стане рум'яним, додати до нього капусту і готовий під кришкою до готовності. Якщо капуста дуже довга, можна подрібнити її;
- Не варто забувати, що капусту потрібно періодично помішувати, щоб вона не пригоріла;
- Яйце збити, додати до нього воду, збити, додати сіль і перемішати;
- Далі до цих інгредієнтів відправити борошно, але обов'язково через сито;
- З отриманої маси замісити тісто і залишити його для невеликого відпочинку;
- Після цього тісто розкачати в пласт, вирізати з нього кружечки і викласти на них начинку;
- Загорнути пельмені і можна складати їх у киплячу воду, варити не довше десяти хвилин.
Рецепт пельменів з квашеною капустою і салом
- 260 г сала;
- 280 мл води;
- 740 г квашеної капусти;
- 580 г пшеничного борошна;
- 2 курячих яйця;
- 1 головка цибулі.
Час на підготовку – 1 годину і 30 хвилин.
Калорії – 216.
Як приготувати:
- Воду вилити в миску, додати одну чайну ложку солі і заважати, поки вона не розчиниться;
- Борошно пропустити через сито до солоній воді і почати змішувати компоненти вручну;
- Додати яйця і вже замісити повноцінне тісто;
- М'яке і пружне тісто загорніть в плівку або покласти в пакет і помістити в холодильник на сорок хвилин;
- За цей час капусту віджати від соку і при необхідності промити її;
- Цибуля позбавити від лушпиння і сполоснути водою, порізати його великими часточками;
- Сало позбавити від упаковки, теж крупно нарізати;
- Додати сало до капусті з цибулею і далі пропустити масу з трьох компонентів через м'ясорубку. Також можна компоненти подрібнити в блендері, але він повинен бути потужним;
- Додати улюблені спеції і з'єднати компоненти;
- Відпочиле тісто розкачати на поверхні, яка присипаний борошном;
- Вирізати кружечки і викласти начинку;
- Згорнути пельмені і закип'ятити для них воду;
- Помістити їх в киплячу воду, посолити трохи і варити до готовності.
Пельмені з капустою в мультиварці
- ½ Білокачанної капусти;
- 1 морква;
- 220 мл сироватки;
- 1 головка цибулі;
- 830 г борошна;
- 60 мл соняшникової олії;
- 5 г соди;
- 35 г пасти томату.
Час приготування – 1 годину 35 хвилин.
Калорії – 178.
Як приготувати:
- Капусти зняти верхні листки, вимити качан;
- Вирізати качан і тонко нашаткувати весь овоч;
- Морквину сполоснути, натерти її на терці;
- Цибулину почистити, промити її і порізати дрібним кубиком;
- Рослинне масло влити в каструлю, дати йому нагрітися;
- Всипати цибулю, капусту та моркву, готувати в режимі гасіння тридцять хвилин;
- За цей час томатну пасту розвести водою і по закінченню часу влити рідину в мультиварку;
- Готувати в тому ж режимі ще двадцять хвилин;
- Борошно всипати через сито в миску, додати трохи солі, соду і перемішати;
- Сироватку трохи підігріти і влити її до сухих компонентів;
- Замісити з отриманої маси тісто легко відстає від рук;
- Загорнути масу в пакет або харчову плівку і помістити в холодильник на одну годину;
- Після цього тісто розкачати і вирізати кружечки;
- Викласти на кожен з них начинку і зліпити пельмені;
- Далі пельмені будуть готуватися на пару, тому необхідно влити достатню кількість води в мультиварку;
- Помістити кошик для готування на пару і викласти борошняні вироби;
- Закрити каструлю кришкою і готувати пельмені чверть години.
Ці борошняні вироби хороші тим, що їх можна їсти не тільки у вигляді основного блюда, але і як перше, то є суп. Для цього просто потрібно залишити пельмені у воді, в якій вони варилися. У неї також бажано додати спеції за власним смаком і суп готовий! Це може бути навіть лавровий лист, чорний перець і часник. Ну а якщо ваша фантазія добре працює, то оригінальні спеції ви зумієте підібрати самі. Запропонуйте це блюдо не тільки собі, але і своїм рідним. Повірте, вони оцінять його по достоїнству. Приємного апетиту!