24 март 2019 1 036

Як приготувати пельмені зі свіжої або квашеної капусти

Здається, такі вироби вважають варениками, але сьогодні ми приготуємо пельмені з такою соковитою начинкою. Їх можна їсти з вершковим маслом, сметаною або різними соусами, приправляючи блюдо спеціями. Ви вже пробували? Якщо немає, то час настав, адже таке втрачати ніяк не можна.

Рецепт пельменів зі свіжою капустою
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт.
пшеничного борошна - 620 г
яєць - 1 шт.
білокачанної капусти - 470 г
масла вершкового - 50 г
води - 220 мл
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Як приготувати:

  1. Капусту позбавити від верхніх листів;
  2. Вимити качан, розрізати його і вирізати качан;
  3. Далі продукт крупно нарізати і далі пустити через м'ясорубку або дрібно порубати ножем;
  4. Додати улюблені спеції, з'єднати все вручну;
  5. Вершкове масло покласти в сковороду і розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі;
  6. Змішати капусту з маслом, відставити на півгодини;
  7. По закінченню часу зайву рідину злити;
  8. Борошно пропустити через сито в ємність, додати до неї воду, а потім і яйце;
  9. Майбутнє тісто посолити і замісити вручну, потім накрити або загорніть в плівку і помістити в холодильник хоча б на двадцять хвилин;
  10. Готове тісто розкачати качалкою в ковбаску і нарізати кільцями;
  11. Кожне кільце розкачати і покласти трохи начинки у центр;
  12. Згорнути в пельмень і продовжити те ж саме і з рештою тестом, начинкою;
  13. Пельмені відварити до готовності в киплячій воді на плиті.

Капустяні пельмені зі свіжої капусти і фаршу

  • 230 г капусти;
  • 450 г свинини;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 270 г борошна.

Час приготування – 1 годину і 5 хвилин.

Калорії – 210.

Як приготувати:

  1. Борошно насипати в ємність, обов'язково всипати її в сито;
  2. Набрати половину склянки води і додати в неї яйце, збити трохи;
  3. Посолити і потроху влити рідку частину в борошно, замісити гладке тісто;
  4. Загорнути його в харчову плівку і покласти на сорок хвилин у холодильник;
  5. М'ясо сполоснути од проточною водою, видалити жир за бажанням і нарізати кубиками;
  6. Цибуля позбавити від лушпиння, розрізати на чотири частини;
  7. Капусту позбавити від двох верхніх листів, вимити качан;
  8. Розрізати навпіл, вирізати серединку, а решта тонко нашаткувати;
  9. Цибулю змішати з м'ясом і відправити в м'ясорубку або ж у потужний блендер для досягнення однорідної маси;
  10. Готового фаршу додати капусту, спеції за смаком і четверту частину склянки води;
  11. Масу ретельно перемішати руками;
  12. Робочий стіл присипати борошном і викласти тісто;
  13. Розкачати його в досить тонкий пласт з допомогою качалки (не товщі двох міліметрів);
  14. Вирізати кружечки за допомогою спеціального кола або чарки;
  15. У центр кожного кола викласти начинку і зібрати пельмені;
  16. Набрати каструлю водою, прибрати на плиту, поки не закипить;
  17. Після цього акуратно помістити у воду на пельмені і спеції за смаком;
  18. Варити, поки вироби не спливуть, а потім ще п'ять хвилин.

Пельмені з м'ясом, грибами і капустою

  • 900 г борошна;
  • 25 мл олії;
  • 220 мл води;
  • 2 яйця;
  • 270 г цибулі;
  • 350 г капусти;
  • 45 масла;
  • 280 г яловичини;
  • 420 г грибів.

Час на підготовку – 1 годину і 20 хвилин.

Калорії – 440.

Як приготувати:

  1. Воду попередньо прибрати в холодильник хоча б на годину, щоб вона встигла стати крижаної;
  2. Вилити її в миску і крізь сито, додати борошно, а слідом за нею і яйця;
  3. Далі вже можна замішувати тісто, додавши ще лише трохи солі;
  4. Прибрати тісто назад у миску і дати постояти чверть години;
  5. Коли пройде час, обім'яти масу і залишити ще на десять хвилин;
  6. Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати пластинками;
  7. Цибуля позбавити від лушпиння, вимити його і нарізати соломкою;
  8. Масло налити в сковорідку, всипати цибулю;
  9. Коли він почне шипіти, додати гриби і тушкувати їх до готовності;
  10. М'ясо вимити і порізати на кубики;
  11. Продавити його крізь м'ясорубку або скористатися допомогою блендера, щоб подрібнити м'ясо у фарш;
  12. Капусту нашаткувати тонкою, а потім подрібнити її;
  13. Змішати гриби з м'ясом і капустою, приправити за смаком;
  14. За допомогою качалки розкотити тісто в пласт, вирізати кружальця і сформувати пельмені з начинкою;
  15. Закип'ятити сотейник з водою і помістити в неї пельмені, варити до готовності.

Як приготувати смачні і ніжні фрикадельки з яловичини читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати соковиту шарлотку з ягодами в мультиварці — наші підказки допоможуть вам приготувати вишукану і смачну випічку.

Спробуйте приготувати сирне печиво з мармеладом за рецептом Ірини Хлебниковой.

Пельмені з квашеною капустою

  • 1 яйце;
  • 630 г борошна;
  • 115 мл олії;
  • 2 цибулі;
  • 210 мл води;
  • 550 г кислої капусти.

Час приготування – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 192.

Як приготувати:

  1. Цибуля позбавити від лушпиння, вимити його і дрібно порубати гострим ножем;
  2. Масло налити в сковороду, всипати цибулю;
  3. Тушкувати його на слабкому вогні до золотистого кольору;
  4. Коли цибуля стане рум'яним, додати до нього капусту і готовий під кришкою до готовності. Якщо капуста дуже довга, можна подрібнити її;
  5. Не варто забувати, що капусту потрібно періодично помішувати, щоб вона не пригоріла;
  6. Яйце збити, додати до нього воду, збити, додати сіль і перемішати;
  7. Далі до цих інгредієнтів відправити борошно, але обов'язково через сито;
  8. З отриманої маси замісити тісто і залишити його для невеликого відпочинку;
  9. Після цього тісто розкачати в пласт, вирізати з нього кружечки і викласти на них начинку;
  10. Загорнути пельмені і можна складати їх у киплячу воду, варити не довше десяти хвилин.

Рецепт пельменів з квашеною капустою і салом

  • 260 г сала;
  • 280 мл води;
  • 740 г квашеної капусти;
  • 580 г пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 головка цибулі.

Час на підготовку – 1 годину і 30 хвилин.

Калорії – 216.

Як приготувати:

  1. Воду вилити в миску, додати одну чайну ложку солі і заважати, поки вона не розчиниться;
  2. Борошно пропустити через сито до солоній воді і почати змішувати компоненти вручну;
  3. Додати яйця і вже замісити повноцінне тісто;
  4. М'яке і пружне тісто загорніть в плівку або покласти в пакет і помістити в холодильник на сорок хвилин;
  5. За цей час капусту віджати від соку і при необхідності промити її;
  6. Цибуля позбавити від лушпиння і сполоснути водою, порізати його великими часточками;
  7. Сало позбавити від упаковки, теж крупно нарізати;
  8. Додати сало до капусті з цибулею і далі пропустити масу з трьох компонентів через м'ясорубку. Також можна компоненти подрібнити в блендері, але він повинен бути потужним;
  9. Додати улюблені спеції і з'єднати компоненти;
  10. Відпочиле тісто розкачати на поверхні, яка присипаний борошном;
  11. Вирізати кружечки і викласти начинку;
  12. Згорнути пельмені і закип'ятити для них воду;
  13. Помістити їх в киплячу воду, посолити трохи і варити до готовності.

Пельмені з капустою в мультиварці

  • ½ Білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 220 мл сироватки;
  • 1 головка цибулі;
  • 830 г борошна;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 5 г соди;
  • 35 г пасти томату.

Час приготування – 1 годину 35 хвилин.

Калорії – 178.

Як приготувати:

  1. Капусти зняти верхні листки, вимити качан;
  2. Вирізати качан і тонко нашаткувати весь овоч;
  3. Морквину сполоснути, натерти її на терці;
  4. Цибулину почистити, промити її і порізати дрібним кубиком;
  5. Рослинне масло влити в каструлю, дати йому нагрітися;
  6. Всипати цибулю, капусту та моркву, готувати в режимі гасіння тридцять хвилин;
  7. За цей час томатну пасту розвести водою і по закінченню часу влити рідину в мультиварку;
  8. Готувати в тому ж режимі ще двадцять хвилин;
  9. Борошно всипати через сито в миску, додати трохи солі, соду і перемішати;
  10. Сироватку трохи підігріти і влити її до сухих компонентів;
  11. Замісити з отриманої маси тісто легко відстає від рук;
  12. Загорнути масу в пакет або харчову плівку і помістити в холодильник на одну годину;
  13. Після цього тісто розкачати і вирізати кружечки;
  14. Викласти на кожен з них начинку і зліпити пельмені;
  15. Далі пельмені будуть готуватися на пару, тому необхідно влити достатню кількість води в мультиварку;
  16. Помістити кошик для готування на пару і викласти борошняні вироби;
  17. Закрити каструлю кришкою і готувати пельмені чверть години.

Ці борошняні вироби хороші тим, що їх можна їсти не тільки у вигляді основного блюда, але і як перше, то є суп. Для цього просто потрібно залишити пельмені у воді, в якій вони варилися. У неї також бажано додати спеції за власним смаком і суп готовий! Це може бути навіть лавровий лист, чорний перець і часник. Ну а якщо ваша фантазія добре працює, то оригінальні спеції ви зумієте підібрати самі. Запропонуйте це блюдо не тільки собі, але і своїм рідним. Повірте, вони оцінять його по достоїнству. Приємного апетиту!

Що ще почитати: