26 май 2019 12 313

Як підготувати капусту для голубців у мікрохвильовці

Таке корисне і поживне і смачне блюдо, як голубці, безсумнівно, є одним з улюблених страв всієї родини. Однак приготування цієї вишуканої страви – заняття досить трудомістке. Тому винахідливі господині навчилися готувати капусту для створення голубців без використання окропу, розм'якшуючи її у мікрохвильовці.

Обробка цілісного качана для голубців у мікрохвильовці

Як приготувати капусту цілим качаном для голубців в мікрохвильовці? Для початку слід підібрати хороший невеликий качан, з цілісною структурою, листочків і відсутністю всяких пошкоджень і темних плям.

Найкраще для приготування голубців підійдуть молоді плоди, так як їх листя м'які і легко піддаються обробці. Помивши і вирізавши качан, можна приступати до приготування овочу в мікрохвильовці.

Існує наступний спосіб основного обробітку капустяного качана:

  1. Промитий качан без верхніх листків слід помістити всередину камери, СВЧ-печі, використовуючи жароміцний посуд;
  2. Необхідно залишити продукт готуватися на максимальній потужності. Зазвичай достатньо 10 хвилин, після закінчення яких гарячий качан слід занурити в холодну воду на кілька хвилин;
  3. Остиглий вилок потрібно акуратно розім'яти в руках, після чого можна починати знімати листочки безпосередньо для самого процесу приготування страви. Встановивши овоч на основу, де була качан, необхідно розкрити по черзі кожен капустяний лист, а потім зрізати;
  4. Якщо листя не піддаються зняття легко, то варто ще пару хвилин потримати капусту в мікрохвильовій печі.

Оброблені капустяні листочки після видалення великих прожилок повністю готові до наступного етапу приготування голубців.

Підготовка окремих капустяних листів

Слід ще раз згадати, що молода капуста набагато краще піддається тепловій обробці, ніж зовсім зрілі качани. Це важливо і при розм'якшенні окремих листочків білокачанної овочевої культури.

Яким чином підготувати капусту окремими листочками для голубців в мікрохвильовці? Отже, для листової обробки ранньої капусти потрібно провести наступні маніпуляції:

  1. Листочки необхідно відокремити від капустяної головки і помістити в жаростійку миску, обприскуючи їх звичайною водою;
  2. Ємність з продуктом поміщається в піч і прогрівається на високій температурі протягом пари хвилин;
  3. При необхідності слід повторно довести заготовки до потрібного стану, помістивши їх у мікрохвильову піч.

Слід обов'язково пам'ятати, що товсті прожилки треба вирізати, тільки коли продукт размягчен; у іншому випадку, листки розпадуться і будуть непридатні для приготування основного блюда.

Більш зрілий плід, що володіє щільною структурою, потребує більш глибокої переробки. У такому разі листочки слід помістити в миску, наповнену водою, і проварювати протягом 5-7 хвилин на середній потужності НВЧ-печі. При необхідності можна повторити процедуру для досягнення потрібного результату.

Візьміть на замітку смачний рецепт супу харчо з свинини.

Смузі з сиром і бананом — ситний і корисний перекус, під час дієти.

Курка з шампіньйонами в сметані на сковороді — цей рецепт підійде до будь-якого гарніру, читайте детальніше в нашій статті.

Найшвидший спосіб обробки капусти

Будь господині хочеться, щоб листочки капусти якомога швидше стали податливі і готові до роботи з фаршем. Існує ще один рецепт швидкого розм'якшення овоча – обробка з використанням пакету для запікання. Отже, як дуже швидко зробити капусту для голубців в мікрохвильовці в пакеті:

  1. Підготовлений овоч необхідно помістити в жароміцний пакет, виконавши виделкою кілька отворів в різних місцях.
  2. У такому вигляді вилок слід помістити в мікрохвильову піч і на максимальній потужності пропарити протягом 3 хвилин.
  3. Вийнявши з печі, овоч слід занурити під струмінь холодної води і починати знімати листочки.
  4. При виникненні перешкод капустяну головку знову треба відправити в пакет і в СВЧ, до досягнення потрібного результату.
  5. Останнім кроком слід зрізати тверді прожилки, тим самим закінчивши підготовку.

Листочки стають напівпрозорими і абсолютно м'якими, у них легко і швидко вийде загорнути начинку, а самі голубці будуть красиво виглядати на тарілці.

Додаткові рекомендації

Крім мікрохвильової печі, існують також більш традиційні методи розм'якшення білокачанної цариці полів. Серед них можна виділити:

  • обробка на пару (у пароварці);
  • кип'ятіння в каструлі;
  • запікання в духовій шафі;
  • розморожування капусти в мікрохвильовці (якщо продукт заздалегідь був в морозильній камері).

Також деякі господині радять для швидкого відділення листочків просто залити в отвір від вирізаною кочережки окріп. Так вони обварятся і швидко розпадуться. Крім того, можна додатково розм'якшити оправу для фаршу наступними способами:

  • відбити молоточком для м'яса;
  • розім'яти руками після теплової обробки;
  • остуджувати листочки природним шляхом, без опускання у холодну воду після обробки;
  • додатково проварити окремі листочки в окропі близько 10 хвилин.

Який би спосіб не вибрала господиня кухні, кожен з них однаково добре «заграє» в умілих руках.

Висновок

Завершуючи розповідь про підготовку капусти як для голубців, слід ще раз зупинитися на ключових моментах, які сприяють хорошому приготування цієї страви:

  1. Перед тим як починати готувати, варто правильно вибрати качан капусти, який підійде для приготування саме голубців.
  2. Вибрати той спосіб обробки листочків, який більш звичний і зручний для господині.
  3. Розм'якшені овочеві листи використовувати за призначенням, насолоджуючись приємним процесом приготування.
Що ще почитати: