06 март 2019 5 585

Скільки хвилин треба варити яйця на Великдень

Ця стаття – невеликий помічник для новачків, які вперше вирішили спробувати себе в приготуванні великодніх яєць. Незважаючи на те, що цей процес здається складним і хитромудрою, тут ви зможете знайти багато корисних порад і відповідей на типові запитання, які відвідують новачків. І головне, слід пам'ятати: всі колись були новачками, а їх успіх прийшов з часом.

Як потрібно варити яйця на Великдень: базові знання

Приготування яєць на Великдень дуже відповідальний процес, так як успіх свята повністю залежить від них. Чи ви Будете пригощати близьких людей або будете ховати невдале страва – все залежить від знання теорії і практики. Так як починати готувати головний елемент Пасхи, не уявляючи, скільки вони готуються – нерозумно, то слід почати все-таки з теорії. Ось сама потрібна інформація, яка допоможе вам у підготовці до Великодня.

  • заздалегідь перевірте якість продукту: це з легкістю зробити, опустивши яйце в теплу воду. Якщо свіжа, придатне в їжу, залишиться лежати на дні ємності з водою, то непридатне до вживання спливе, залишившись на поверхні води;
  • підсолити воду перед готуванням, щоб уникнути розтікання білка;
  • виберіть правильну посуд: вона не повинна сильно перевищувати в розмірах кількість яєць, які ви плануєте приготувати;
  • після того, як ви все зварили до потрібного стану, відразу ж остудити в холодній воді, щоб уникнути продовження процесу варіння;
  • вода в ємності для варіння повинна бути вище рівнем на 2-3 см;
  • кількість не грає важливої ролі: ви можете приготувати як 20, так і 5 штук.

Пасхальне яйце некруто

Як правило, яйця, зварені таким чином, мають твердий, не гумовий білок і рідкий, еластичний жовток. Навряд чи подавати таке яйце на Великдень буде гарною ідеєю, так як нерідко діти не доносять їх до будинку, з'їдаючи по дорозі. Але ви сміливо можете порадувати своїх близьких, подавши їх у Великодній ранок. Воно може бути самостійним продуктом або чудовим доповненням до хрумкій скибочці хліба, вмочати в тягучий жовток. Зараз ви дізнаєтеся, скільки часу варити яйця некруто на Великдень.

Буде потрібно:

  • сіль;
  • прохолодна вода;
  • каструля;
  • яйця.

А сам процес не вимагає особливих зусиль:

  1. Залийте яйця холодною водою і злегка посоліть воду;
  2. Поставте ємність на сильний вогонь і доведіть до кипіння;
  3. Варіть 5 хвилин, збавивши вогонь до середнього;
  4. По закінченню часу, помістіть готовий продукт в холодну воду.

Рецепт мусака по-грецьки — візьміть на замітку цей рецепт. Це незвичайне блюдо, яке прийшло до нас із середземномор'я обов'язково варто того, щоб навчитися його готувати.

Смачний рубаний біфштекс з яловичини — читайте цікаві як приготувати його в нашій статті.

Філе індички в сметанному соусі, це те що зробить м'ясо незвичайно смачним і соковитим. Читайте рецепт тут.

Підготовка до фарбування

Без сумніву, яйця круто є самим популярним варіантом для Пасхи, так як їх простіше всього очистити і з'їсти, не забруднивши руки і обличчя. Крім того, вони найчастіше піддаються фарбування в різні кольори і відтінки.

Щоб підготуватися до цього процесу фарбування, потрібно попередньо відварити їх всмятку. Потрібно підготувати стільки штук яєць, скільки зазвичай їх варять на Великдень саме у вашій родині. А скільки хвилин варити їх круто для фарбування, ви дізнаєтеся далі.

Для цього необхідно:

  1. Покласти яйця в каструлю, дотримуючи всі ці правила;
  2. Залити водою і підсолити її;
  3. Довести рідину до кипіння і варити 10-15 хвилин;
  4. Відразу ж остудити в холодній воді.

Але краще всього, якщо ви вирішили фарбувати самі, то вибирати шкаралупу білого кольору. Саме білий колір рівномірно прокрасится, придбавши різноманітні відтінки.

Фарбування

Вибір продукту для фарбування завжди займає багато часу. Адже важко вирішити: витратитися на харчові барвники і заощадити час або використовувати підручні засоби, провівши годинник на кухні. Але статистика показує, що більшість росіян вважають за краще натуральні засоби. Ось, як треба фарбувати яйця на Великдень деякими з них:

1) Цибулиння (червоні відтінки). Варити після закипання 30 хвилин — 1 годину.
2) Куркума (золотисті відтінки). Варити після закипання 10-15 хвилин.
3) Червонокачанна капуста (сині відтінки). Покласти готові яйця в капустяний сік.
4) Буряковий сік (рожеві відтінки). Покласти готові яйця в буряковий сік.
5) Листя шпинату (сірі відтінки). Варити після закипання 13 хвилин.
6) Кави (коричневі відтінки). Варити після закипання 10-15 хвилин.

Корисні поради

  1. Завжди кладіть яйця в холодну воду;
  2. Підігрійте їх перед процесом варіння, попередньо діставши з холодильника за пару годин;
  3. Якщо вода в процесі варіння випарувалася, то слід її підлити;
  4. Варити завжди слід на тихому або взагалі повільному вогні, так як при бурхливому кипінні може пошкодитися оболонка;
  5. Встановлюйте на перший час таймер, щоб полегшити вам час очікування і не переварювати яйця;
  6. Не варіть їх занадто довго, так як білок стає гумовим, а жовток покривається сирим неприємним нальотом.

Тепер, з приходом Пасхи, вам не варто боятися провалу в приготуванні традиційного атрибуту. Ми розглянули всю теорію і відповіли на часті питання, які виникають у новачків. Тепер вам залишається постійно практикуватися, покращуючи свої результати раз за разом. Удачі!

Що ще почитати: