02 март 2019 36 749

Що можна приготувати для романтичної вечері на двох

Вечеря наодинці з коханою людиною зобов'язаний бути смачним і незабутнім, адже під час прийому їжі пара спілкується, обмінюється інформацією один про одного і налаштовується на романтичну атмосферу.

І навряд чи дівчина мріє провести на кухні більше часу, ніж у дзеркала, тому страви повинні бути вишуканими, але простими у приготуванні. Стаття допоможе вибрати підходящий варіант романтичної вечері на двох, створення якого не займе весь день, а смак страв подарує закоханим справжнє задоволення.

5 простих порад щодо організації романтичного вечора

Щоб час, проведений удвох, надовго запам'яталося і стало новим витком розвитку відносин, варто орієнтуватися на нескладні рекомендації при підготовці до вечері:

  • романтичний настрій можна створити з самого ранку, залишивши коханому ніжне послання;
  • важливо вибрати такий день для побачення, щоб до вечора закохані не були занадто втомленими і вымотанными;
  • якщо вечеря буде вдома, прибирання слід зробити напередодні, щоб в день зустрічі було більше часу і сил на себе;
  • можна підготувати особливий музичний плейлист з мелодійних композицій, з якими пов'язані щасливі спогади;
  • вбрання для побачення не повинен бути занадто відкритим і незручним, його головна задача – підкреслити чуттєвість і сексуальність дівчини.

Дотримуючись цих порад, можна заощадити час і отримати 100% впевненості в тому, що вечір пройде чудово.

Ідеї смачних частувань

Що приготувати на романтичну вечерю для двох будинку? При виборі рецептів страв, пам'ятайте, що стіл для побачення не повинен бути занадто жирним і калорійним, інакше вечір перетвориться на боротьбу з вагою в животі, яка налаштовує далеко не на любовний лад. Тому страви можна приготувати з поживних речовин, але легких продуктів, таких як:

  • риба і морепродукти;
  • нежирне м'ясо (яловичина, телятина);
  • спагеті;
  • яйця;
  • овочі та фрукти;
  • горіхи;
  • нарізки з сиру, шинки або ковбас;
  • гриби;
  • оливки і маслини;
  • ягоди;
  • солодощі.

Важливо, щоб страви не мали різких запахів, а їх калорійність не була високою – їжа буде прийматися у вечірній час, тому важливо не перевантажити їй організм на ніч.

Приблизний розрахунок калорійності романтичної вечері (виходячи з порції на одного) можна представити так:

Гаряче блюдо 100-200 ккал
Салат 50-100 ккал
Холодні закуски, нарізки 50 ккал
Десерт 50 ккал
Напої 100 ккал
ЗАГАЛЬНА: 350-400 ккал на одного

Прості рецепти для вечері на двох і поради шеф-кухаря

Плануючи частування для коханої людини, варто підібрати відразу кілька рецептів по кожній категорії страв, щоб напередодні остаточно визначитися, що хочеться приготувати і які продукти потрібно закупити.

Оскільки головне в романтичному вечері – його ненав'язливий, але незабутній смак та легкість, можна скористатися деякими із запропонованих нижче рецептів.

Основні (гарячі) страви

Можна вибрати будь-який з трьох страв – креветки, форель з шампанським або печериці з картоплею.

Креветки з томатною підливою на грилі
Інгредієнти Кількість
заморожених креветок - 500 г
стиглих томатів - 2 шт.
лука - 1 шт.
часнику - 2 зубці
рослинної олії - 3 столові ложки
спецій - за смаком
соку лимона - 3 чайних ложки
цукру - 2 чайних ложки
солі - щіпка
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Алгоритм приготування:

  1. Спочатку готується маринад для креветок, щоб вони придбали специфічний присмак: в керамічну миску наливається 3 ложки (чайні) соку лимона і 1 їдальня ложка олії (оливкової) олії, в ступці змішуються каррі і куркума (по повній чайній ложці), 5-6 крупинок кмину, 0,5 чайної ложки коріандру і 0,5 чайної ложки цукрового піску. Суміш спецій засипається в лимонний сік з маслом, ретельно перемішується. Креветки опускають у маринад на 1 годину;
  2. Поки креветки вбирають лимонний маринад, готується соус-підлива з томатів: на вогонь ставиться вода і доводиться до кипіння, потім в неї опускають цілі помідори, тримають там 1-2 хвилини, потім їх охолоджують у холодній воді і нарізають на дрібні шматочки. Потім їх опускають у воду разом з пассированным цибулею і уварюють до моменту, поки вони двічі не втратять в обсязі. Поки овочі варяться, в марлевий мішечок збирають по 0,5 чайної ложки спецій – кориці, перцю, гвоздики – і додають в нього половину щіпки солі. Потім мішечок зав'язують і кладуть в каструлю, де варяться помідори і цибулю. За кілька хвилин до кінця у воду додають 2 подрібнених зубчики часнику. Соус викладають у посуд і додають в нього чайну ложку цукру, потім масу перемішують;
  3. Після закінчення маринування креветки нанизують на дерев'яні шпажки і кладуть на гриль (можна використовувати аерогриль), де вони нудяться 10 або 15 хвилин.

Форель в соусі з шампанським

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого охолодженого або філе форелі;
  • вершкове масло – 200 г;
  • напівсолодке шампанське – 1 пляшка;
  • лимонний сік – 5 столових ложок;
  • сметана 15% жирності – 300 г;
  • пшеничне борошно – 1 столова ложка;
  • жовток курячих яєць – 4 штуки;
  • спеції – по 0,5 чайної ложки (чебрець, коріандр, кардамон, петрушка, мелений перець);
  • сіль – 2 щіпки.

Час приготування: 40 хвилин.

Харчова цінність: 170 ккал на 100 р.

Приготування:

  1. Філе ретельно миється під холодною водою, обсипається чебрецем і кардамоном;
  2. Поверхня для випікання змащують вершковим маслом, обсипають петрушкою і меленим перцем, а потім на неї кладуть філе форелі;
  3. Риба випікається в духовці 5 хвилин при температурі 170-175 градусів;
  4. Відкривається пляшка шампанського, 125 мл напою виливають на форель, після чого риба продовжує запікатися при тій же температурі близько 20-25 хвилин до появи м'якості і легкої скоринки;
  5. Запечена риба викладається в соусную масу і доводиться до кипіння, поки не випарується прозора рідина. Після цього страву готове.

Поки готується форель, роблять соус: частина вершкового масла кладуть на столову ложку, переливають в каструльку і розтоплюють на середньому вогні. Потім рідина змішується з борошном і обсмажується ще 2-3 хвилини. Потім в суміш додають залишилося в пляшці шампанське і варять ще 10 хвилин, потім знімають з вогню. В отриманий соус додають сіль, лимонний сік, сметану і жовтки.

Курка з картоплею в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих грибів-шампіньйонів;
  • сметана (15%) – 400 г;
  • 1 цибуля (ріпчаста);
  • картопля – 5 шт.;
  • соняшникова олія – 1 столова ложка;
  • винний (білий) оцет – 1 столова ложка;
  • тертий сир – 2 столових ложки;
  • спеції (по половинці чайної ложки) – кардамон, куркума, перець, орегано;
  • сіль – 2 щіпки.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 80 ккал на 100 р.

Процес приготування:

  1. Печериці промиваються під струменем теплої води, кладуться в широку керамічну або глиняну миску;
  2. Готується сметанний маринад-соус: нарізати кільцями цибулю, на нього виливають сметану;
  3. У ступці перетираються всі спеції, додаються до сметані і цибулі, суміш викладають на печериці, перемішують. Миску накривають кришкою і залишають на 15 хвилин;
  4. Картоплю нарізати невеликими шматочками, викласти у змащену маслом форму для випічки єдиним шаром;
  5. Зверху викладаються печериці, які поливають винним оцтом і сметаною з цибулею з колишнього маринаду. Блюдо ставлять в духову шафу, нагріту до 200 градусів, на 30 хвилин;
  6. Після закінчення часу верх страви посипають тертим сиром і відправляють в духовку ще на 10 хвилин, потім страву розкладають по тарілках.

Як приготувати ароматні курячі рулетики в беконі читайте в нашій статті.

Млинцевий торт з маком і заварним кремом — спробуйте цей смачний десерт.

Як приготувати оладки на кисляку — найкраще рішення до чаю.

Салати (на вибір)

Краще приготувати один салат із запропонованих нижче: він може стати легкою і низькокалорійним гарніром до основної страви.

«Ілюзія» із зелених овочів з яйцем

Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • листя салату – 5-6 шт.;
  • листя кейла – 4 шт.;
  • варене куряче яйце – 1 шт.;
  • сік свіжого лимона – 1 столова ложка;
  • бальзамічний соус-крем – 1 чайна ложка;
  • спеції – по 0,5 чайної ложки – перець, кардамон, орегано;
  • сіль – 1 щіпка.

Час приготування салату: 10 хвилин.

Харчова цінність: 55 ккал на 100 р.

Приготування: кейл і салат промити під струменем теплої води, залишити стікати на рушник. Огірки промити і очистити від шкірки, нарізати тонкими скибочками і розділити навпіл.

Куряче яйце ставлять варитися на 15 хвилин, потім заливають холодною водою і залишають остигати. У цей час можна нарізати максимально дрібними шматочками кейл і салат, покласти їх в миску, залити бальзамічним соусом, додати огірки.

Куряче яйце очистити від шкаралупи і дрібно нарізати, додати до салату. Посипати суміш сіллю і спеціями, влити сік лимона, як слід перемішати і подавати на стіл.

Салат з буряком і кедровими горішками

Інгредієнти:

  • 2 середніх буряків;
  • кедрові горішки – 50 г;
  • свіжі листя базиліка – 4 шт.;
  • оливкова олія – 1 столова ложка;
  • сіль – щіпка.

Час, потрібний для приготування: 30 хвилин

Харчова цінність салату: 60 ккал на 100 р.

Приготування:

  1. Кедрові горішки промити і вимочити в холодній воді протягом 1-2 годин;
  2. Буряк відмити від бруду і поставити варитися на середній вогонь на 25 хвилин;
  3. Листя базиліка дрібно нарізати, залити оливковою олією;
  4. Буряк зняти з вогню, остудити, натерти на крупній тертці, додати до суміші базиліка і масла;
  5. Вийняти горішки з води, добре промити і додати до салату, посипати його сіллю і перемішати.

Салат з креветок з авокадо

Інгредієнти:

  • 2 великих стиглих авокадо;
  • креветки заморожені – 200 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • майонез або сметана (вимагатиме ще дрібку солі) – 1 столова ложка.

Час приготування: 40 хвилин.

Харчова цінність: 100 ккал на 100 р.

Алгоритм приготування:

  1. Креветки покласти в киплячу воду, протримати в ній не більше 7 хвилин, потім вийняти і дати їм охолонути;
  2. Авокадо розрізати навпіл, вийняти кістки, вирізати всю серцевину з м'якоттю. Важливо не пошкодити шкірку, оскільки вона буде виконувати роль невеликих мисочок для салату;
  3. М'якоть авокадо подрібнити до стану пюре, покласти в скляну миску;
  4. Яйце відварити протягом 15 хвилин, потім залити холодною водою і дати охолонути;
  5. Креветки вийняти з панцирів, нарізати дрібними шматочками, додати до м'якоті авокадо і як слід розмішати;
  6. Огірок промити, очистити від шкірки і дрібно нарізати, змішати з креветками та авокадо, додати нарізане яйце;
  7. Перекласти салат залишилися чашечки з шкірки авокадо, зверху покласти велику краплю майонезу і викласти на блюдо.

Холодні закуски

До столу можна підготувати і подати 2-3 різновиди нарізок або легких закусок:

Канапе з оливками, сиром і огірком

Склад:

  • оливки без кісточки;
  • сир Фета;
  • свіжий огірок.

Час приготування: 20 хвилин.

Харчова цінність закуски: 40 ккал на 100 р.

Приготування: сир і огірок нарізати кубиками, нанизати на шпажки разом з оливками.

Помідори з начинкою

Склад:

  • 5 середніх помідорів;
  • тертий сир;
  • пісний або легкий майонез.

Час приготування: 25 хвилин.

Харчова цінність: 55 ккал на 100 р.

Приготування: помідори розрізати навпіл, вийняти м'якоть – подрібнити її, посипати тертим сиром і додати майонез. Розмішану начинку викласти залишилися від томатів чашечки.

Овочі з хумусом із зеленої гречки

Склад:

  • будь-які свіжі овочі.

Для хумуса:

  • 100 г зеленої гречки;
  • вода – 50 мл;
  • сіль – щіпка;
  • спеції за смаком (коріандр, перець, куркума, базилік).

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність страви: 40 ккал на 100 р.

Зелену гречку залити чистою фільтрованою водою і залишити на 2-3 години (або зробити це рано вранці), потім ретельно промити, покласти в чашу блендера, додати спеції, сіль і подрібнювати на середньому режимі 1-1,5 хвилини. На тарілку викласти будь-які овочі (огірки, солодкий перець, авокадо та ін), в центр встановити чашу з хумусом.

Десерти для романтичної вечері (низькокалорійні)

В якості десертів можуть виступати різноманітні фрукти, фруктові салати або легкі солодощі, які можна купити в готовому вигляді або створити самостійно:

Кокосові цукерки з сиру

У складі:

  • кокосова стружка – 100 г;
  • творог 0% жирності – 50 г;
  • вода – 20 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ванільний екстракт – ціла чайна ложка;
  • пшеничне борошно – 1 столова ложка.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність цукерок: 100 ккал на 100 р.

Створення десерту: сир протерти за допомогою сита або дрібного друшляка, покласти в чашу блендера, додати до нього борошно, розтоплене масло, воду, екстракт ванілі і 50 г кокосової стружки. Перемішувати в блендері протягом 2-3 хвилин, потім викласти суміш на фольгу, вручну скачати в кульки і обсипати їх залишилася кокосовою стружкою. Цукерки варто охолодити під морозилкою (вистачить і 30-40 хвилин) і тільки потім їсти.

Фруктовий салат в апельсинових чашках

Склад:

  • 2 великих круглих апельсина;
  • 2 ківі;
  • 50-100 г полуниці;
  • 1 зелене яблуко;
  • натуральний несолодкий йогурт.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність салату: 40 ккал на 100 р.

Приготування: апельсини розрізати на половинки акуратно, не пошкоджуючи шкірку, видалити і порізати на дрібні шматочки цедру, змішати з нарізаною полуницею, ківі і яблуком. Отриманим наповнити салатом залишилися від апельсинів чашечки, полити їх йогуртом і викласти на тарілку.

Напої

Від спиртного слід зовсім відмовитися, щоб через сп'яніння не трапилося неприємних казусів. Натомість можна зробити смачні безалкогольні коктейлі, в приготуванні яких можна задіяти після вечері і коханого:

Безалкогольний глінтвейн білий

Склад:

  • сік з білого винограду – 1 л;
  • спеції для глінтвейну (гвоздика, кориця, коріандр, перець – по половинці чайної ложки);
  • 2 зубчики великого апельсина.

Час приготування глінтвейну: 20 хвилин.

Харчова цінність напою: 80 ккал на 100 р.

Приготування: соком наповнити емальовану каструлю, довести рідину до появи шипіння, потім додати апельсин і спеції, проварити ще 2 хвилини. Подавати гарячим в келихах з товстого скла.

«Пінаколада» без алкоголю

Склад:

  • ананасовий сік – 1 л;
  • кокосовий сироп – 50 мл;
  • вершки 10% жирності;
  • колотий лід.

Час приготування: 5 хвилин.

Калорійність коктейлю: 100 ккал на 100 р.

Приготування: мікшер залити всі інгредієнти, як слід струсити, відразу ж розлити по келихах.

Декор і прикраса столу страв

Щоб вечеря був не тільки смачним, але і красивим, можна використовувати такі хитрощі:

  1. Накрити стіл скатертиною темного кольору, вибрати посуд на 2-3 тони світліше;
  2. З одного боку скатертину підхопити декоративної прищіпкою-метеликом;
  3. Паперові серветки не викладати стопкою, а підкласти під тарілки таким чином, щоб праворуч виднівся тільки один куточок;
  4. Гаряче блюдо краще поставити в посудині під кришкою;
  5. Закуски і фруктові тарілки можна прикрасити невеликими шпажками;
  6. Напої краще перелити з упаковок або пляшок в елегантні прозорі карафи.

Буде краще, якщо стіл буде «дихати»: слід уникати нагромадження тарілок, великої кількості страв і декору.

Важливі поради

Щоб вечір наодинці з коханим пройшло без неприємних сюрпризів, за півгодини до його приходу слід:

  • перевірити готовність страв (на плиті і в духовці частування вже повинні бути повністю готові для вживання);
  • провітрити кухню (суміш запахів від створення різних страв негативно вплине на романтичність атмосфери);
  • запалити аромалампу або пахощі на 5-15 хвилин;
  • запнути штори;
  • зменшити освітленість кімнати, де планується вечерю.

В останні хвилини перед зустріччю можна скористатися улюбленими духами і поправити макіяж, щоб постати перед коханим у всій красі.

Романтична вечеря для закоханих повинен проходити в спокійній обстановці, коли пара не втомилася і не переутомилась на роботі. Страви для вечері слід підібрати найменш калорійні і легкі для засвоєння, щоб їжа не перешкодила подальшому спілкуванню коханих. Важливо розподілити час так, щоб у день зустрічі не довелося займатися прибиранням і проводити довгі години за готуванням.

Що ще почитати: