Як смачно приготувати тріску під маринадом
Кожен вибирає по своєму перевазі страви і готує їх практично щодня, але розширити кругозір, порадувати і здивувати близьких смачним, неповторним новим рецептом мріє практично будь-яка господиня.
Таким ніжним, соковитим стравою, для приготування якого потрібно лише доступні всім продукти, є тріска під маринадом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тріска (філе) - | 0,8 кг |
цибулю - | 150 г |
борошно - | ½ Склянки |
морквина - | 150 г |
томатна паста - | 100 г |
вода - | 0,2 л |
масло пісне - | 50 г |
оцет (9%) - | 15 г |
сіль, мелений перець - | за смаком (по 5 г) |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 102 Ккал |
Ще з радянських часів всім пам'ятається, як було важливо не тільки швидко і легко приготувати, але і заощадити кошти, зробивши блюдо смачним і корисним.
На самому початку створення страви слід очистити овочі і нарізати їх для маринаду – цибулю маленькими кубиками, моркву тонкими брусочками. Філе риби нарізати порційними шматками і, вмочивши в підсоленій борошні, смажити на олії, протягом трьох хвилин з обох сторін.
Для приготування маринаду влити трохи олії в сковорідку, всипати нарізані овочі і обсмажувати до м'якості кілька хвилин. Після в кип'яченій воді розбавити пасту, влити суміш до овочів, додати сіль, оцет, перець. Все перемішати, довести до кипіння. А потім, збавивши вогонь, згасити протягом п'яти хвилин.
Охолоджену і обсмажену тріску розрізати на маленькі шматки. Всипати В сотейник частина маринаду на дно, слідом додати рибні шматочки, а поверх влити залишки томатно-овочевої суміші. Тушкувати страву слід під кришкою п'ятнадцять хвилин.
Подати чудову рибу під маринадом можна як самостійну страву в холодному вигляді, так і гарячим до будь-якого гарніру з круп і овочів.
Тріска під томатним маринадом в духовці
Приготування не забирає багато часу і для цього потрібні лише:
- тріска (ціла тушка або філе) – 0,7 кг;
- борошно – 1 / 3 склянки;
- морква – 150 г;
- помідори – 200 г;
- цибуля – 100 г;
- сіль – 10 г;
- соняшникова олія – 30 р.;
- вода кип'ячена – ½ склянки.
Приготування тріски займе не більше однієї години. Харчова цінність ста грам страви — 85 ккал.
Вибравши цілу рибку, з тушки слід видалити всі плавники, нутрощі, кістки з ребер, хребет, залишивши лише філейну частину, яку слід трохи присолити. Всі овочі очистити від шкірки і нарізати на свій розсуд, або – цибулю півкільцями, помідори кубиками, моркву крупно натерти.
Тріску слід обсмажити на невеликій кількості олії до набуття нею красивого золотистого кольору – це займе близько десяти хвилин. На іншому розігрітому маслі підсмажити цибулю, всипати моркву через пару хвилин, а ще через такий же проміжок часу всипати помідори, залити воду, посолити, перемішати. Овочі тушкувати п'ятнадцять хвилин.
У форму для запікання, на дно викласти шарами томатний маринад, потім рибку, знову овочі. Можна зробити кілька таких шарів. В розігрітій до 180° духовці запікати тріску двадцять хвилин, зробити надрізи в шарах для кращого просочування соками овочів рибних шматків і залишити на п'ять хвилин.
Після можна накривати стіл, подавати чудовий корисний вечеря – рибку з овочами, з гарніром з рисової, гречаної крупи або без.
Риба тріска під томатним соусом в мультиварці
Зовсім небагато володарі воістину чудового, універсального кухонного обладнання – мультиварки, знають, що приготування різних страв в ній не тільки дуже зручний, але і зовсім не клопітна.
І так як риба повинна якомога частіше бути присутніми в раціоні харчування, є дуже простий і нехитрий рецепт – тріска під маринадом. За допомогою даного обладнання приготування буде дуже нескладним, а рибка порадує рідних і близьких своїм соковитим і ніжним смаком.
Для створення цієї страви знадобляться:
- філе тріски – 1 кг;
- томатна паста – 150 г;
- кип'ячена вода – 200 мл;
- цибулю і моркву – по 200 г;
- приправа для риби – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – ½ ч. л.;
- винний оцет – 1 ст. л.;
- пісне масло – 30 р.
Час, який буде потрібно для приготування тріски, складе сорок хвилин, а енергетична цінність ста грам риби під маринадом буде дорівнювати 76 ккал.
Підготовку продуктів слід почати з очищення овочів. Потім цибулю нарізати квадратиками, а морквина крупно подрібнюється за допомогою терки. Філе риби нарізати шматочками довжиною по п'ять сантиметрів (порційними шматочками), посипається приправою, сіллю і перемішується.
У чашу обладнання вливається масло, всипати підготовлені овочі. На мультиварці виставляється функція «Смаження» (або «Випічка») на десять хвилин. Через п'ять хвилин до вже трохи підсмажених овочів додається розчинена у воді томатна паста, оцет, всипається цукор. У процесі смаження і тушкування потрібно періодично помішувати овочі.
Більшу частину маринаду слід вийняти з чаші мультиварки, залишивши трохи на дні, а потім викласти рибу, овочевий маринад і повторити шари в такому порядку. Поверх повинен бути маринад. Якщо рідка основа маринаду занадто википіла, то слід додати ще трохи води і солі за смаком. Після включається функція «Тушкування» на двадцять хвилин.
Тріску під чудовим і соковитим маринадом краще подавати з легким, але ситною гарніром з рисової крупи.
Печиво без масла і маргарину трохи відрізняється за смаком і консистенцією, але для того, щоб приготувати смачну випічку потрібно знати кілька секретів.
Смачний рулет з лаваша з куркою і грибами ви можете приготувати за нашими рецептами.
Читайте як приготувати корисний і смачний салат з червоної капусти з майонезом.
Корисні поради
Навіть при створенні зовсім простих страв є свої маленькі хитрощі і секрети. Тріска містить велику кількість білків, які легко засвоюються в організмі, і є володарем такого незамінного мікроелемента, як йод. Отже, готувати її потрібно трохи частіше і адже це досить просто, якщо:
- Тріску придбати в цілому вигляді – в процесі приготування вона не буде розсипатися, шматочки будуть красивими і цілими;
- Не занадто сильно обсмажувати овочі на початку готування – вони будуть сухуваті і втратять соковитість;
- Риба прекрасно гармонує з лимоном, тому додавання цього кислого соку буде не зайвим;
- Не потрібно додавати занадто велика кількість спецій, пряних трав і багато зелені – вони «заб'ють» справжній смак тріски.
В будь-якому вигляді – запечений, смажена, тушкована, тріска під маринадом має свій витончений і ніжний смак, її приготування досить простий і нескладний, тому порадувати рідних таким частуванням досить легко.