03 апрель 2019 921

Як зварити пісний суп харчо в домашніх умовах

Багато хто вважає, що суп харчо просто неймовірно гострий, пікантний і з цієї причини вони бояться його готувати. До чого ж такі страхи, якщо все можна зробити під себе? Чому ми вас прямо зараз і навчимо.

Такий суп може бути поданий навіть на дитячий стіл, якщо, звичайно, зробити це правильно. Наприклад, можна просто прибрати зі складу продуктів часник, чорний перець і ткемалі. Соус можна замінити томатною пастою, а що робити з ріпчастою цибулею – читайте нижче.

Волоські горішки – це класика для харчо. Якщо ви їх не любите або просто втомилися від них, ви можете замінити їх будь-якими іншими горіхами. Те ж саме стосується спецій та прянощів – тут все на ваш смак. І це правило відноситься до всіх страв, адже їсти їх вам!

Так робіть же їх такими, щоб вам подобалося, щоб в першу чергу смачно і апетитно було вам!

Класичний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
рису - 110 г
петрушки або селери - 1 білий корінь
ткемалі або томатної пасти - 90 г
соняшникової олії - 45 мл
моркви - 1 шт.
волоських горіхів - 70 г
картоплі - 4 шт.
меленої кориці - 4 р
лука - 2 шт.
хмелі-сунелі - 5 г
часнику - 5 зубчиків
зелені - 20 г
червоного перцю - 2 г
лавра - 2 аркуша
води - 2100 мл
чорного перцю - 3 р
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 56 Ккал

Як готувати пісний суп харчо з волоськими горіхами:

  1. Картоплю вимити і поставити варитися «в мундирах». Потім остудити і зняти шкірку, решту порізати невеликими кубиками;
  2. Рис промити в воді і поставити варитися до повної готовності, вистачить і двадцяти хвилин;
  3. Звільнити цибулини від лушпиння і дрібно їх порізати;
  4. Часник теж почистити і подрібнити ножем;
  5. Корінь петрушки почистити і натерти, точно так само вчинити з морквою;
  6. Зелень вимити, вологу злякатися, листочки дрібно порубати;
  7. Жменя очищених волоських горіхів слід трохи прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в м'ясорубці, блендері або з допомогою качалки;
  8. Масло розігріти в сковороді і пасерувати в ньому цибулю, через п'ять хвилин, додати моркву з білим корінням і перемішати;
  9. Обсмажувати масу ще протягом трьох хвилин, а потім влити ткемалі або томатну пасту;
  10. Знову перемішати і дати протушкувати протягом трьох хвилин;
  11. В кінці додати горішки, необхідні спеції і сіль, а ось цукор можна додавати за бажанням, перемішати і дати ще три хвилини, після чого вогонь вимкнути;
  12. Всю масу перекласти до рису і залити гарячою водою, розмішати;
  13. Додати картоплю і ще солі за смаком;
  14. На маленькому вогні проварити суп хвилин сім, потім вимкнути плиту, а зверху посипати зеленню;
  15. Накрити кришкою і дати супу настоятися ще двадцять хвилин, після чого можна подавати.

Рецепт приготування пісного супу харчо в мультиварці

  • 2500 мл води;
  • 130 г рису;
  • 30 г томатної пасти;
  • 2 цибулини;
  • 7 г морської солі;
  • 15 г сушених помідорів;
  • 8 г хмелі-сунелі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 лист лавра;
  • 90 г арахісу;
  • 20 г кінзи;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 4 г чорного перцю.

Час – 35 хвилин.

Калорійність – 280 калорій.

Приготування:

  1. З цибулин зняти лушпиння і перебити їх в пюре за допомогою блендера;
  2. Горіхи просушити на сковороді або в духовій шафі, можна в мікрохвильовці, а потім теж перебити блендером або постукати качалкою;
  3. Рис ретельно промити;
  4. У ємність мультиварки налити воду так, щоб вона трохи не діставала до останнього поділу;
  5. В цю ж воду вилити олію, висипати рис і горіхи, додати цибулю;
  6. Закрити пристрій кришкою і включити. Вибрати ручний режим, поставити тиск 2 і вказати час – дванадцять хвилин;
  7. Очищений часник подрібнити, зелень вимити і теж порубати;
  8. Через термін скасувати у мультиварки підігрів і акуратно випустити пар, тільки після цього відкрити кришку;
  9. Додати зелень і часник, сушені помідори, томатну пасту і спеції, перемішати;
  10. На будь-якому режимі довести суп до кипіння, кришкою можна його не закривати. Закипить він досить швидко;
  11. Потім можна закрити, дати настоятися протягом півгодини і подавати до столу.

Як приготувати курку з овочами в мультиварці читайте покрокові рекоментации і фото підказки в нашій статті.

Як оформити бутерброди з червоною ікрою читайте в нашій статті.

Рецепти варення з пелюстків троянд — візьміть на замітку рецепт цього вишуканого десерту.

Ще один рецепт

  • 430 г білих грибів;
  • 50 г томатної пасти;
  • 129 г рису;
  • 4 томата;
  • 3 зубчики часнику;
  • 35 г цибулі.

Час – 1 година.

Калорійність – 72 калорії.

Приготування такого пісного супу харчо:

  1. Грибам зачистить капелюшки та ніжки, не мити (!), порізати кубиками;
  2. Цибулину очистити від лушпиння, зрізати корінець і вимити голівку;
  3. Далі цибулю нарізати великими скибочками;
  4. Часник очистити, зрізати корінці і нарізати скибочки пластинками;
  5. Додати солі і розім'яти в пюре;
  6. Розігріти сковороду налити буквально кілька крапель рослинної олії;
  7. Прогріти і всипати цибулю, обсмажити протягом двох хвилин, дати томатну пасту;
  8. Перемішати та залити водою;
  9. Довести масу до кипіння, всипати гриби і варити разом десять хвилин;
  10. Рис промити до прозорої води і додати до решти інгредієнтів;
  11. Зменшити вогонь і готувати суп тридцять хвилин;
  12. Томати вимити, вирізати плодоніжки і додати в суп хвилин через п'ятнадцять;
  13. Додати часник, спеції за смаком і готово.

Кулінарні поради

Щоб рис вийшов розсипчастим і суп не став рідкою кашею, обов'язково ретельно промивайте рис. Нехай це буде десять раз, але вода повинна стати прозорою. Також дуже важливий сорт рису. Краще брати пропарений або ж довгий. Круглий ні в якому разі.

Якщо ви думаєте, що шкірка томатів буде вам заважати в супі, то їх можна бланшувати і очистити від шкірки. Для цього на шкірці потрібно зробити надрізи у вигляді хрестів, опустити томати в киплячу воду на одну хвилину, а потім різко перемістити в холодну. Так шкірка легко відійде.

Гриби промивати не потрібно, так як вони і без цього на 95% складаються з води. Якщо їх ще й промити, то з них взагалі нічого не залишиться наприкінці варіння, так як вся рідина піде.

Якщо ви не дуже добре ставитеся до репчатому луку, то можна перебити його заглибним блендером в пюре. Він не буде відчуватися, але при цьому дасть свій смак і аромат.

Такий пісний суп харчо обов'язково потрібно приготувати, особливо якщо ви його ще не пробували. Цей варіант хороший як влітку, так і взимку. У холодну пору він може пекучо зігріти, а влітку порадує свіжими і молодими овочами в своєму складі. Приємного апетиту!

Що ще почитати: