Як зварити пісний суп харчо в домашніх умовах
Багато хто вважає, що суп харчо просто неймовірно гострий, пікантний і з цієї причини вони бояться його готувати. До чого ж такі страхи, якщо все можна зробити під себе? Чому ми вас прямо зараз і навчимо.
Такий суп може бути поданий навіть на дитячий стіл, якщо, звичайно, зробити це правильно. Наприклад, можна просто прибрати зі складу продуктів часник, чорний перець і ткемалі. Соус можна замінити томатною пастою, а що робити з ріпчастою цибулею – читайте нижче.
Волоські горішки – це класика для харчо. Якщо ви їх не любите або просто втомилися від них, ви можете замінити їх будь-якими іншими горіхами. Те ж саме стосується спецій та прянощів – тут все на ваш смак. І це правило відноситься до всіх страв, адже їсти їх вам!
Так робіть же їх такими, щоб вам подобалося, щоб в першу чергу смачно і апетитно було вам!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рису - | 110 г |
петрушки або селери - | 1 білий корінь |
ткемалі або томатної пасти - | 90 г |
соняшникової олії - | 45 мл |
моркви - | 1 шт. |
волоських горіхів - | 70 г |
картоплі - | 4 шт. |
меленої кориці - | 4 р |
лука - | 2 шт. |
хмелі-сунелі - | 5 г |
часнику - | 5 зубчиків |
зелені - | 20 г |
червоного перцю - | 2 г |
лавра - | 2 аркуша |
води - | 2100 мл |
чорного перцю - | 3 р |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 56 Ккал |
Як готувати пісний суп харчо з волоськими горіхами:
- Картоплю вимити і поставити варитися «в мундирах». Потім остудити і зняти шкірку, решту порізати невеликими кубиками;
- Рис промити в воді і поставити варитися до повної готовності, вистачить і двадцяти хвилин;
- Звільнити цибулини від лушпиння і дрібно їх порізати;
- Часник теж почистити і подрібнити ножем;
- Корінь петрушки почистити і натерти, точно так само вчинити з морквою;
- Зелень вимити, вологу злякатися, листочки дрібно порубати;
- Жменя очищених волоських горіхів слід трохи прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в м'ясорубці, блендері або з допомогою качалки;
- Масло розігріти в сковороді і пасерувати в ньому цибулю, через п'ять хвилин, додати моркву з білим корінням і перемішати;
- Обсмажувати масу ще протягом трьох хвилин, а потім влити ткемалі або томатну пасту;
- Знову перемішати і дати протушкувати протягом трьох хвилин;
- В кінці додати горішки, необхідні спеції і сіль, а ось цукор можна додавати за бажанням, перемішати і дати ще три хвилини, після чого вогонь вимкнути;
- Всю масу перекласти до рису і залити гарячою водою, розмішати;
- Додати картоплю і ще солі за смаком;
- На маленькому вогні проварити суп хвилин сім, потім вимкнути плиту, а зверху посипати зеленню;
- Накрити кришкою і дати супу настоятися ще двадцять хвилин, після чого можна подавати.
Рецепт приготування пісного супу харчо в мультиварці
- 2500 мл води;
- 130 г рису;
- 30 г томатної пасти;
- 2 цибулини;
- 7 г морської солі;
- 15 г сушених помідорів;
- 8 г хмелі-сунелі;
- 2 зубчики часнику;
- 1 лист лавра;
- 90 г арахісу;
- 20 г кінзи;
- 30 мл соняшникової олії;
- 4 г чорного перцю.
Час – 35 хвилин.
Калорійність – 280 калорій.
Приготування:
- З цибулин зняти лушпиння і перебити їх в пюре за допомогою блендера;
- Горіхи просушити на сковороді або в духовій шафі, можна в мікрохвильовці, а потім теж перебити блендером або постукати качалкою;
- Рис ретельно промити;
- У ємність мультиварки налити воду так, щоб вона трохи не діставала до останнього поділу;
- В цю ж воду вилити олію, висипати рис і горіхи, додати цибулю;
- Закрити пристрій кришкою і включити. Вибрати ручний режим, поставити тиск 2 і вказати час – дванадцять хвилин;
- Очищений часник подрібнити, зелень вимити і теж порубати;
- Через термін скасувати у мультиварки підігрів і акуратно випустити пар, тільки після цього відкрити кришку;
- Додати зелень і часник, сушені помідори, томатну пасту і спеції, перемішати;
- На будь-якому режимі довести суп до кипіння, кришкою можна його не закривати. Закипить він досить швидко;
- Потім можна закрити, дати настоятися протягом півгодини і подавати до столу.
Як приготувати курку з овочами в мультиварці читайте покрокові рекоментации і фото підказки в нашій статті.
Як оформити бутерброди з червоною ікрою читайте в нашій статті.
Рецепти варення з пелюстків троянд — візьміть на замітку рецепт цього вишуканого десерту.
Ще один рецепт
- 430 г білих грибів;
- 50 г томатної пасти;
- 129 г рису;
- 4 томата;
- 3 зубчики часнику;
- 35 г цибулі.
Час – 1 година.
Калорійність – 72 калорії.
Приготування такого пісного супу харчо:
- Грибам зачистить капелюшки та ніжки, не мити (!), порізати кубиками;
- Цибулину очистити від лушпиння, зрізати корінець і вимити голівку;
- Далі цибулю нарізати великими скибочками;
- Часник очистити, зрізати корінці і нарізати скибочки пластинками;
- Додати солі і розім'яти в пюре;
- Розігріти сковороду налити буквально кілька крапель рослинної олії;
- Прогріти і всипати цибулю, обсмажити протягом двох хвилин, дати томатну пасту;
- Перемішати та залити водою;
- Довести масу до кипіння, всипати гриби і варити разом десять хвилин;
- Рис промити до прозорої води і додати до решти інгредієнтів;
- Зменшити вогонь і готувати суп тридцять хвилин;
- Томати вимити, вирізати плодоніжки і додати в суп хвилин через п'ятнадцять;
- Додати часник, спеції за смаком і готово.
Кулінарні поради
Щоб рис вийшов розсипчастим і суп не став рідкою кашею, обов'язково ретельно промивайте рис. Нехай це буде десять раз, але вода повинна стати прозорою. Також дуже важливий сорт рису. Краще брати пропарений або ж довгий. Круглий ні в якому разі.
Якщо ви думаєте, що шкірка томатів буде вам заважати в супі, то їх можна бланшувати і очистити від шкірки. Для цього на шкірці потрібно зробити надрізи у вигляді хрестів, опустити томати в киплячу воду на одну хвилину, а потім різко перемістити в холодну. Так шкірка легко відійде.
Гриби промивати не потрібно, так як вони і без цього на 95% складаються з води. Якщо їх ще й промити, то з них взагалі нічого не залишиться наприкінці варіння, так як вся рідина піде.
Якщо ви не дуже добре ставитеся до репчатому луку, то можна перебити його заглибним блендером в пюре. Він не буде відчуватися, але при цьому дасть свій смак і аромат.
Такий пісний суп харчо обов'язково потрібно приготувати, особливо якщо ви його ще не пробували. Цей варіант хороший як влітку, так і взимку. У холодну пору він може пекучо зігріти, а влітку порадує свіжими і молодими овочами в своєму складі. Приємного апетиту!