18 июнь 2019 1 387

Як приготувати коктейль «Май Тай» в домашніх умовах

Коктейль – це чудовий напій, який підходить на всі випадки життя. Його можна використовувати в якості алкогольної випивки для свята, можна пити в спекотні дні літа, а також можна пригощати гостей.

Тому якщо ви вирішили приготувати цей напій, то вам обов'язково потрібно розглянути рецепт приготування коктейлю «Май Тай». Це солодкуватий, але не сильно нудотний напій, який має оборотами 27 градусів. Він вже давно популярний і гаряче любимо серед жителів Америки, тому і нам коштує близько познайомитися з його особливостями приготування.

Історія коктейлю

Напій «Май Тай» почали вперше готувати з 1944 року. Він був розроблений Трейдером Віком, який мав у власності американську мережу ресторанів «Polynesian-style» Трейдером Віком.

Назву цей напій набув завдяки жителям Таїті. В той момент коли вони перший раз випробували його, відразу ж сказали фразу «roa Mai tai ae», вона перекладається з таїті мови, як «хороший, відмінний». У 1987 році цей напій занесли до складу збірки IBA – міжнародна асоціація барменів.

В основі задуму автора цього напою лежав рецепт, до складу якого входили доступні компоненти. Але при цьому він повинен був стати найкращим коктейлем тропічного вигляду. Тому він коштував недорого, але смакові якості робили цей напій затребуваним серед багатьох відвідувачів ресторану.

В якості основи для приготування цього коктейлю застосовувався ямайський ром. Саме на основі цього компонента на той момент готувалася більшість різновидів коктейлів з ромом, які подавали у багатьох питних закладах США.

Спочатку у складі цього напою містився тільки білий ром, але з часом його стали розводити іншими напоями. Додатково ром змішували з лікером і свіжовичавленим соком. А для додання відтінків тропіків, зверху викладали шматочки лайма, гілочки м'яти.

Проте з часом всі складові компоненти різко подорожчали. З цієї причини цей вид коктейлю на сьогоднішній день має досить високою вартістю. У країнах Європи в престижних барах за одну порцію цього напою попросять віддати від 6 до 9 євро. З цієї причини для економії коштів, його можна приготувати самостійно вдома.

Як приготувати кекс в мікрохвильовці за три хвилини читайте в нашій статті.

Найсмачніший рецепт млинців з грибами або куркою тут.

Рецепт торта з оригінальною подачею — смачний і незвичайний десерт на дитяче свято.

Склад коктейлю «Май Тай»

Крім компонентів потрібні спеціальні штучки для приготування напою:

  • рокс – 1 штука;
  • один шейкер;
  • один стрейнер;
  • один гейзер;
  • один прес для цитрусових;
  • дві трубочки.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
рома білого - 40-50 мл
чорного рому - 15-20 мл
сиропу цукрового - 15 мл
лікеру з натуральним апельсиновим соком - 15 мл
соку лайма - 20 мл
сиропу мигдалевого - 10 мл
свіжих ананасових шматочків - 30 грам
м'яти - одна гілочка
червоної коктейльної вишні - 5 грам
льоду в дробленому вигляді - 150 грам
кубиків льоду - 200 грам
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 37 Ккал
  1. Для початку потрібно у високий стакан або рокс покласти подрібнений лід. Він повинен заповнювати склянку до самого верху;
  2. У ємність шейкера потрібно налити 20 мл соку лайма, цукровий сироп, мигдальний сироп;
  3. Далі заливаємо лікер з апельсина, білий і чорний ром;
  4. Заповнюємо шейкер кубиками льоду і інтенсивно розмішуємо;
  5. Потім через стрейнер виливаємо все з шейкера у рокс;
  6. Якщо буде потрібно, підсипаємо дробленого льоду;
  7. Прикрашаємо верх кількома ягідками вишні, анансовими скибочками;
  8. Зверху викладаємо гілочку м'яти;
  9. Вставляємо трубочки;
  10. Готовий коктейль буде гарним доповненням у спекотні дні.

Поради, цікаві факти

Варто звернути увагу на кілька важливих фактів:

  • для приготування потрібно використовувати тільки витриманий ром – чорний і білий. Цей напій є суттю коктейлю, якщо його замінити іншим, то тоді буде вже не коктейль «Май Тай», а зовсім інший напій;
  • за кольором він повинен вийти коричневим, це пояснюється застосуванням темного рому. Він не повинен мати синій, жовтий, помаранчевий, зелений колір;
  • перед приготуванням рекомендується всі інгредієнти охолодити. Напій повинен бути дуже холодним, в цьому полягає вся його родзинка;
  • традиційно його подають у великому «Хайболе», але для того щоб повною мірою відчути магічну ауру його можна налити в спеціальний стаканчик, який виконаний у формі божества Тики;
  • прикрашати коктейль прийнято шматочками тропічних фруктів – ананаса, лайма. Також обов'язково потрібно покласти коктейльну вишню. Іноді декорують пелюстками квітів. Кращим прикрасою буде часточка апельсина, вишня і гілочка м'яти.

Напій «Май Тай» за смаком зовсім не порівняєш з Мохіто, Дайкірі, Мартіні, він відрізняється від них. В ньому присутнє якесь особливе якість, яке просто неможливо передати совами. Цей коктейль на основі рому стане просто ідеальним напоєм для охолодження в сильну спеку, його можна повільно попивати разом з друзями за цікавими розмовами. Якщо ви хочете внести у своє життя різноманітність і спробувати щось нове, то обов'язково приготуйте цей коктейль. Спробувавши один раз, ви його не забудете ніколи.

Що ще почитати: